Philips 275C5QHAW

שתף באמצעות:

מסך מחשב Philips 275C5QHAW פיליפס

סקירת wisebuy - מסך מחשב Philips 275C5QHAW פיליפס

הטוב
  • בהירות גבוהה וצבעים טובים
  • מסך גדול ומרשים
  • ממשקBluetooth ו-MHL
הרע
  • ללא חיבור DVI או DisplayPort
  • רמקול בינוני
  • חיבור רופף בין הרגל והמסך
בשורה התחתונה

עם איכות תמונה גבוהה ורמת בהירות נדיבה, ה-275C5QHAW של Philips יתאים למשתמשים ביתיים שחשקה נפשם במסך גדול מאוד למטרות גלישה באינטרנט, צפייה בסרטים ומשחקים, ואינם זקוקים למסך יקר ומקצועי. כמו כן הוא יתאים לעורכי וידיאו וצלמים חובבים שמפיצים את החומרים שלהם באינטרנט ולא צריכים לענות ללקוחות תובעניים. עם זאת, לא אהבנו את סט החיבורים המצומצם שלו והעדפנו להשתמש ברמקולים החיצוניים שלנו ולא ברמקול המובנה שלו.

הקדמה

מסכי מחשב כיום אינם רק כלי להעברת מידע ויזואלי מהמחשב למשתמשים, והיצרניות מוסיפות להם פיצ'רים וחידושים שונים, לעתים פונקציונליים ולעתים פחות. 275C5QHAW מבית Philips הוא מסך בגודל מרשים של 27 אינטש והוא מיועד למגוון שימושים מלבד חיבור למחשב שולחני. עם שלושה חיבורי HDMI ניתן לחבר אותו גם לממיר דיגיטלי או קונסולת משחקים בנוסף על החיבור למחשב. ניתן אף לחבר את הסמארטפון למחשב דרך קישורית ה-Bluetooth  להאזנה למוזיקה או לניהול שיחות, ואף לצפייה במסך הטלפון באמצעות ממשק MHL.

הרזולוציה המקסימלית של המסך היא
1920X1080 והפאנל הוא מסוג AH-IPS בעל זווית צפייה של 178 מעלות. בהירות המסך מגיעה עד  cd/m2ה250 ויחס ניגודיות של 1000:1.

יחס ניגודיות
היחס בין הלבן הבהיר ביותר לבין השחור הכהה ביותר שהמסך מפיק. ככל שיחס הניגודיות גבוה יותר, הגוונים הכהים בתמונה יהיו מפורטים וברורים יותר והצבעים נאמנים יותר למקור. תכונה זו חשובה בעיקר לצפייה בסרטים ולמשחקים.   יחסי ניגודיות נפוצים נעים בין 1:400 ל-1:1000. במידה שהשימוש במחשב הוא ב-Word וביישומים פשוטים אחרים, יחס ניגודיות של 1:400 עד 1:800 יספיק. לצפייה בסרטים, למשחקים ולעבודה עם תוכנות גרפיקה מתקדמות רצוי לבחור ביחס ניגודיות של 1:1000 ויותר.

איכות התמונה (65%)

8.5

מצאנו את איכות התמונה של ה-275C5QHAW טובה מאוד ומאוד נהנינו להשתמש בו. על אף שהיום ניתן לראות יותר מסכים עם רזולוציית UHD, הגבוהה יותר מFull HD-, נדמה שדווקא הייתה תועלת בבחירה ברזולוציית Full HD הקלאסית, כיוון שכך הפונטים בעת גלישה באינטרנט ותפריטי התוכנות השונות היו גדולים מספיק כדי שימלאו את המקום שלכם במסך, ועדיין הותירו מספיק מרחב לתוכנות השונות. קיימת ירידה קלה מאוד בחדות, בה הבחנו במקרים מסוימים בלבד..

בהירות המסך ראויה לשבח והוא התמודד מצוין עם אור שמש ישיר. אהבנו את הצבעים שהמסך הפיק, אך יש משתמשים שימצאו אותם קרירים מדי. נציין שניתן לשלוט בצבעי המסך באמצעות הגדרת טמפרטורת הצבע או בחירה במרחב צבע
sRGB.

את הגדרות היצרן של הבהירות והניגודיות השארנו על כנן, והופתענו מעט לגלות ש-
Philips לא אפשרו לנו לשלוט במישרין במידת הרוויה או בגוון של הצבעים, ובמקום בחרו לכלול פיצ'ר בשם SmartKolor שמגביר רוויה באופן אוטומטי בהתאם לאחד ממצבי הצפייה המוגדרים מראש. מצבים אלו הללו משנים מעט את הגוונים וגם מפעילים או מבטלים את הפיצ'רים הנוספים מבית Philips שנועדו לספק חווית צפייה משופרת.


ברשימת הפיצ'רים נמצא גם את  SmartResponse, פיצ'ר שמצמצם את זמן התגובה של המסך ל-5 אלפיות השנייה ומעניק חווית משחק לא רעה בכלל. הרצנו את Bioshock Infinite החביב עלינו במצב צפייה Game וקיבלנו תמונה רוויה למדי ועם Tearing מועט (תופעה המוכרת בעיקר לגיימרים, כאשר פריימים מתערבבים אחד עם השני בגלל קצב ריענון נמוך של המסך או ביצועי מערכת נחותים), יחסית למסך בעל קצב ריענון של 60Hz שאינו מיועד למשחקי מחשב. לעומת זאת, כן חווינו Tearing בעת צפייה בסרט Interstellar בסצנות מורכבות ומהירות. נציין לטובה את השחור העמוק והניגודיות המרשימה בעת הצפייה במצב Movie ובעת הפעלת הפיצ'ר SmartContrast, שבדומה לפיצ'רים הקודמים מגביר את הניגודיות במידה המתאימה לשימוש.

על אף שה-275
C5QHAW אינו מוגדר כמסך מקצועי, הרגשנו בנוח לערוך אתו וידיאו ותמונות סטילס וכן במבחן האפור הצלחנו להבחין בין גווני אפור בהירים מאוד לבין לבן 100%. הגודל שלו אפשר לנו לפתוח חלונות רבים בתוכנת עריכת הווידאו Premiere וליהנות מגישה נוחה לכל הפאנלים ללא צורך לצמצם אף חלון אחר. פאנל ה-IPS אכן העניק זווית צפייה רחבה למדי, אך באמצע הדרך לקצה זווית הצפייה (178 מעלות) הבחנו בשינוי בגווני האפור של המסך.

זווית צפייה
הזווית המרבית שממנה ניתן לצפות במסך מבלי שאיכות התמונה תפגע. מעבר לזווית זו התמונה מאבדת מהבהירות שלה ונראית מעומעמת. בדרך כלל ההתייחסות היא לזווית אופקית (מצד לצד) ולעתים מצוין גם הערך האנכי (מלמעלה ומלמטה). רוחב זוויות הצפייה מושפע רבות מסוג הפאנל של המסך.   זווית הצפייה הנפוצה היא 160 מעלות (80 מכל צד), שזוהי זווית טובה למדי, גם לצפייה משותפת של כמה אנשים. דגמים מסוימים מציעים זווית גדולה מ-160 מעלות, אבל זווית כזאת מייקרת את המסך ומתאימה בעיקר לגרפיקאים.

נוחות השימוש (35%)

8

העיצוב של ה- 275C5QHAW פשוט ואלגנטי, ומצליח לשמור על הסולידיות של המסך הגדול הזה. מסגרת המסך לבנה, דקה ומינימליסטית והיא מרוחקת 7 מ"מ מגבול אזור הצפייה. למסגרת גימור מבריק ובתחתיתה, היכן שמופיע שם המותג, ובליטה קטנה עם נורית חיווי לבנה הפועלת כאשר המסך דולק. גב המסך הזכיר לנו מעטה של קונכייה, אך כיוון שאצלנו הגב היה צמוד לקיר כמעט ולא הבחנו באלמנט עיצובי זה. אנו מניחים שאם המסך יוצב על שולחן שנמצא במרכזו של משרד והבאים בשעריו יראו את הגב, הוא יתפוס תשומת לב לא קטנה.

זרוע המסך קצרה ומשופעת והייתה לנו הרגשה שהיא איננה מחוברת היטב אל המסך עצמו. כל הקלדה מרעידה את המסך, והיינו שמחים לו מהנדסי
Philips היו מצרפים כמה ברגים נוספים או מספקים רגל רחבה יותר.

בסיס המסך עגול והוא משמש גם כרמקול של המסך. מנגנון השמע של ה-275
C5QHAW מגוון ומשופע אפשרויות, בהן הדגשה של הבס או של הצלילים הגבוהים, מצב SRS WOW HD, מצב Incredible Sound וכן איקוולייזר. יחסית לרמקול של מסך זהו היצע מרשים מאוד, אך איכות השמע סבירה ולא יותר. אנו העדפנו להימנע מהדגשת הבס או הצלילים הגבוהים מכיוון שכך נוצרו צלילים מתכתיים ומעוותים. מצב SRS WOW HD לא הרשים אותנו אף כן ומצב Incredible Sound היה היחידי שהצדיק את ניתוק הרמקולים החיצוניים שלנו. כמו כן מצאנו שאם מגבירים את עוצמת הקול למקסימום, המסך מתחיל להבהב. למזלנו, רוב הזמן עוצמת הקול הייתה חזקה מספיק ולא נדרשנו להגיע למחוזות כאלו של עוצמה. ניתן לחבר אל הרמקול התקני Bluetooth שונים ואנחנו בחרנו לבדוק כיצד הוא מתפקד כדיבורית לטלפון שלנו (רק לשמע, אין למסך מיקרופון משל עצמו). החיבור ארך זמן מה, אך איכות השמע הייתה סבירה למדי ושמענו היטב את הצד השני.

אפשרויות כיוונון המסך מוגבלות למדי, וניתן רק להטות אותו כלפי מעלה או כלפי מטה (
Tilt), ללא סיבוב לצדדים (Swivel) וללא סיבוב אנכי על צירו (Pivot). כמו כן, לא ניתן לשנות את גובה המסך בכלל, אך לא הרגשנו בכך צורך. את גובה המסך רצוי להתאים לגובה העיניים על מנת למנוע כאבי גב וצוואר, אך הודות לגודל של המסך, 27 אינטש, הייתה דרושה הטיה קלה כלפי מעלה כדי שנוכל להקליד מבלי להוריד את המבט מטה.


למסך שישה לחצני שליטה הממוקמים בפינה הימנית של הצלע התחתונה. אלו לחצנים מגע רכים אך אנחנו מצאנו את התפעול שלהם מציק מעט, כיוון שהאזור הרגיש ללחיצה היה קטן מדי, ופעמים רבות פשוט פספסנו את הכפתור. סט הלחצנים כולל את הבאים: הפעלה, תפריט/בחירה, דפדוף מעלה/שליטה בעוצמת הקול, דפדוף מטה/בחירת כניסת אות, מצב צפייה/אחורה והכפתור האחרון מפעיל את חיבור ה-Bluetooth. השליטה בעוצמת הקול הייתה איטית ונדרשנו ללחוץ ארוכות עד שהגענו לעוצמה הרצויה. התפריט עצמו בנוי בצורה הגיונית למדי, אך בשל המאמץ שיש להשקיע בלחיצה על הכפתורים, הניווט בתוך התפריט הופך למייגע לאחר שלוש או ארבע לחיצות.

סט החיבורים נמצא מאחורי המסך ומצאנו אותו קל לחיבור. מדובר בסט דל למדי שפונה בעיקר למשתמשים ביתיים שאולי עדיין מחזיקים מחשב ללא כרטיס גרפי. ציפינו למצוא חיבור
DVI כפי שיש במסכים מודרניים רבים, אך קיבלנו שלושה חיבורי HDMI, חיבור VGA מיושן, כניסת Audio ויציאת אוזניות. אחד מחיבורי ה-HDMI עושה שימוש בטכנולוגית Mobile High-Definition Link (או בקיצור MHL), ממשק המאפשר העברת תכנים באיכות HD דרך יציאת ה-USB של הטלפון (תוך שימוש בכבל מיוחד או מתאם מיוחדים עם סימון MHL עליו אשר יש לרכוש בנפרד). סט החיבורים של ה- 275C5QHAW מאפשר לחבר אליו גם סמארטפון, גם קונסולת משחקים, מחשב ואף ממיר דיגיטלי בו זמנית ללא צורך להחליף חיבורים, ויחד עם הרמקול בבסיסו המסך יכול לשמש מעין תחנת מדיה למגוון מכשירים. לדעתנו שלט המאפשר מעבר נוח בין החיבורים ושליטה על עוצמת הקול של הרמקול הוא הכרחי, והיעדרו עלול לפגום בחוויית שימוש מגוונת כפי ש-Philips היו רוצים להעניק לנו עם סט החיבורים הזה.