Asus ZenBook UX305 UX305FA-FC051H

שתף באמצעות:

מחשב נייד Asus ZenBook UX305 UX305FA-FC051H אסוס

סקירת wisebuy - מחשב נייד Asus ZenBook UX305 UX305FA-FC051H אסוס

הטוב
  • דק וקל
  • שקט לחלוטין
  • מסך מט איכותי
  • מקלדת מעולה
  • זמן סוללה ארוך מאוד
  • כונן SSD
הרע
  • ביצועים בינוניים
  • מתחמם לאורך זמן
  • רמקולים חלשים
  • לא כולל חיבור LAN וחיבור VGA
בשורה התחתונה

Asus ZenBook UX305 הוא מחשב אולטרה-בוק קל ודקיק במיוחד בעל מסך איכותי, מקלדת מעולה וחיי סוללה ארוכים ביותר. ביצועיו אמנם אינם גבוהים והוא נוטה להתחמם במהירות, אך הוא מצליח להתמודד ללא בעיה עם משימות משרדיות שגרתיות. כמו כן, הוא מסוגל להתמודד עם שימושי מולטימדיה בסיסיים ומצליח להריץ סרטי HD, אך בשל רמת הביצועים והרמקולים החלשים הוא פחות מתאים לצרכים בידוריים מורכבים.

לסיכום, מדובר במחשב מעולה עבור מי שצרכיו המרכזיים הם משרדיים, ושחשובות לו הניידות ונוחות ההקלדה. הוא פחות מתאים למי שמחפש להריץ תוכנות כבדות או למי שמשתמש במחשב בעיקר לצפייה בסרטים בתוך הבית.

הקדמה

סדרת ZenBook האיכותית של חברת Asus היא סדרה של מחשבי אולטרה-בוק דקיקים במיוחד ומעוצבים לעילא. ה- ZenBook Ux305F ממוצב כמחשב השומר על איכויות הסדרה, אך מגיע במחיר נגיש יותר, ומציג לראשונה את המעבד החדש של Intel למחשבים דקים ולטאבלטים, Core M.

מפרט המחשב שקיבלנו לסקירה כלל מסך
Full HD בגודל 13.3 אינטש, מעבד Intel Core M 5Y10 עם מהירות שעון של 800Hz (המסוגל להגיע למהירות של עד 2.0 GHz במצב טורבו), זיכרון RAM בנפח 4GB, כרטיס גרפי Intel HD 5300, כונן קשיח מסוג SSD בנפח 128GB, קישוריות Bluetooth ו- Wi-Fi, מצלמת רשת ומיקרופון מובנים.

המחשב מריץ את מערכת ההפעלה
Windows 8.1.  

מצלמת רשת
מצלמה זעירה ברזולוציה של 0.3 עד 2 מגה פיקסל, שנמצאת בחלק מהמחשבים הניידים מעל המסך. המצלמה מאפשרת ביצוע שיחות וידיאו באמצעות תוכנות שונות (כמו Skype). חלק ממצלמות הרשת המובנות מסתובבות על ציר של 180 מעלות, וחלקן מצוידות בתכונות נוספות כגון מעקב אחרי פני המצולם, אפשרות להוספת אפקטים ועוד.  

ביצועים (35%)

7.5

החומרה ב- UX305 אינה מהחזקות ביותר שקיימות כיום בשוק, על אף חדשנותה. המעבד, Intel Core M 5Y10 הושק בשליש השלישי של שנת 2014, ויועד לטאבלטים ולמחשבים דקיקים. הוא כולל שתי ליבות ומהירות שעון של 800Hz שיכולה להגיע עד 2GHz במצב טורבו. היתרון המרכזי של המעבד הוא צריכת חשמל נמוכה במיוחד, שאמורה למנוע התחממות באופן פאסיבי (כלומר אין צורך במאווררים, ואכן אין במחשב הזה שום מאוורר) ולשמור על זמן סוללה ארוך. מבחינת ביצועים, המעבד ממוקם מעט מתחת למעבדי Intel Core i3, כלומר – לא חזק במיוחד. המאיץ הגרפי המובנה, Intel HD 5300, תואם לביצועי המעבד, ומיועד לשימושים בסיסיים. לפיכך, מדובר בחומרה שאינה מיועדת להרצת משחקים כבדים, אך אמורה להתספיק לשימושים משרדיים סטנדרטיים.

בעת השימוש במחשב למשימות משרדיות לא נתקלנו בבעיות מיוחדות. טעינת מערכת ההפעלה הייתה מהירה ביותר, וארכה כ-13 שניות ממצב כבוי וכ-2 שניות ממצב שינה. תכנות משרדיות שגרתיות ודפדפן אינטרנט מרובה טאבים פעלו כראוי. טעינת התוכנות היה מהירה וכך גם המעבר בין חלונות. מבחינת צפייה בסרטים, סרטי
HD 720p ו- HD 1080p נטענו ללא קושי, והצפייה בהם הייתה חלקה.

מבחינת ריבוי משימות, לא נצפו תקלות או היתקעויות בעת עבודה במקביל על דפדפן אינטרנט מרובה טאבים ועל תכנה משרדית פשוטה. עם זאת, בעת הרצת סרט
HD ברקע, הורגשה האטה קלה בתגובותיו של דפדפן האינטרנט. הדפים השונים נטענו תוך זמן סביר, אך מעבר בין לשוניות היה מעט אטי יותר.

עבודת המחשב הייתה שקטה לחלוטין לאורך כל זמן העבודה, כצפוי ממחשב נטול מאווררים. עם זאת, בעת שימוש ממושך הורגשה התחממות בינונית בחלקו התחתון. בעת עבודה מאומצת ההתחממות הגיעה לרמה שהפריעה לעבודה על הברכיים.

ציוניו המספריים של המחשב במבחני הביצועים הסינתטיים היו סבירים. במבחן הביצועים
PCMARK 7 הוא קיבל את הציון 3945, ובמדד חוויית המשתמש של Windows התקבל הציון 4.9.

חומרה
כלל הרכיבים הפיזיים המרכיבים את המחשב, להבדיל מתוכנה.

איכות התצוגה (15%)

9.5

ZenBook UX305 מצויד במסך Full HD מסוג IPS המגיע בגימור מט ועם רזולוציה של 1920x1080. שילוב תכונות אלה מייצר איכות תצוגה המזכירה את התצוגה דמוית הנייר המאפיינת קוראים אלקטרוניים למיניהם.

למרות שאיכות התצוגה אינה מושלמת, אנחנו מצאנו אותה כטובה מאוד ובהחלט מספקת. הצבעים נראים מעולה, והתמונות על מסך נראות חיות ובעלות עומק. חדות התצוגה אמנם אינה הגבוהה ביותר שקיימת כיום, אך הדבר נובע מציפוי המט שמאפשר כמות השתקפויות נמוכה בהרבה מהמקובל.


זווית הצפייה רחבה מאוד ועומדת על 178 מעלות, דבר שמאפשר צפייה נוחה מאוד בזוג ואף בשלישיה. זווית פתיחת המסך עומדת כל כ- 135 מעלות; לא מדובר בזווית רחבה במיוחד, אך היא בהחלט מספקת.

אסוס מתהדרת בתכונה ייחודית המאפשרת למחשב להתאים בעצמו את בהירות המסך למצב התאורה בחדר. לכאורה, מדובר באפשרות שעשויה לחסוך בחיי סוללה ולהקל מעט על העיניים. עם זאת, בפועל, הרגשנו שהשינויים בבהירות התאורה לא היו קשורים כלל לשינויים במצב התאורה בחדר, ולרוב רק הפריעו לשימוש במקום להקל עליו.

רזולוציה
הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את המסך או את התמונה השלמה. הפיקסלים הם נקודות זעירות המסודרות לאורך ולרוחב התמונה או מסך התצוגה. לדוגמה, רזולוציה של 1024x768 משמעותה שיש 1024 פיקסלים אופקיים ו-768 פיקסלים אנכיים. ככל שהמדדים גבוהים יותר כך התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר. רזולוציות של מחשב מתחלקות לשני סוגים עיקריים ומצוינות בדרך כלל באותיות המייצגות את מספר הפיקסלים של המסך. הסוג הראשון הוא רזולוציה המקובלת במסך ביחס גובה-רוחב 4:3: SVGA: 800x600 XGA: 1024x768 SXGA: 1280x1024 SXGA+: 1400x1050 UXGA: 1600x1200   הסוג השני הוא רזולוציה המקובלת ביחס גובה רוחב 16:9, האידיאלי לצפייה בסרטים ולהצגת תוכני HD:  WXGA: 1280x800 WXGA+: 1440x900 WSXGA+: 1680x1050 WUXGA: 1920x1200  

ניידות ונוחות השימוש (25%)

9.5

כמו מחשבים קודמים בסדרת Asus ZenBook, ממדיו של ה- UX305 מעולים, ומאפשרים ליהנות ממסך בגודל נוח לעבודה לצד ניידות גבוהה מאוד. היקף המחשב הוא 32.4x22.6 ס"מ, עוביו 1.23 ס"מ ומשקלו 1.2 ק"ג בלבד. לפיכך, מדובר במחשב שלא צריך לחשוב פעמיים לפני שמכניסים אותו לתיק, ולטעמנו זוהי נקודת החוזק המרכזית שלו.

מבחינת עיצוב, כאמור, ה-
UX305 מיישר קו עם הסגנון המתכתי הדקיק של סדרת ZenBook. הוא מגיע בצבעים אפור כהה או לבן מבריק, כאשר האלומיניום ממנו עשויה מעטפת המחשב מוברש באופן שמייצר טקסטורה של מעגלים גדולים ההולכים ומתפשטים מהמרכז החוצה. יש לציין שכאשר פותחים את מסך המחשב, נדחף אזור המקלדת מעט מעלה. מדובר בסידור שהופך את ההקלדה על שולחן לנוחה יותר, אך בעת עבודה על הברכיים מדובר בפיתרון פחות נוח שכן המגע החד של חלקו התחתון של המסך (שבולט מתחת לשטח המקלדת) אינו נעים.


נקודת חוזק משמעותית נוספת במחשב היא המקלדת. הדבר בולט במיוחד לאור העובדה שרבים מהמחשבים בקטגוריית האולטרה-בוק ממצוידים במקלדות גרועות למדי. מקשי המקלדת כאן שטוחים וחלקים ומגיעים בצבע שחור. גודלם נוח והם מופרדים לחלוטין זה מזה. כמו כן, בזכות גמישות קלה של המשטח שמתחת למקלדת, מתקבל פידבק מעולה בעת ההקלדה.

סידור המקשים על המקלדת נוח, למעט שתי הסתייגויות. האחת נוגעת לבחירה למקם את מקש הכיבוי וההפעלה כאחד ממקשי המקלדת. כתוצאה מכך, טעות הקלדה סטנדרטית יכולה לעלות בכיבוי המחשב; בשל מיקומו, בפינה הימנית העליונה מימין למקש ה- Delete, לא פעם קרה שהתבלבלנו בין שני המקשים. ההסתייגות השנייה נוגעת למיקומם של מקשי ה- Page על גבי מקשי החיצים, כך ששימוש בהם דורש לחיצה משולבת על מקשים אלה ועל מקש ה- FN. לטעמנו, מדובר בסידור מקשים שניתן להסתגל אליו עם הזמן, ואנו מחזיקים בעמדתנו כי בסך הכל מדובר במקלדת מעולה.

המחשב אינו כולל מקשים ייעודיים, אך בלחיצה משולבת על מקש ה-
FN ועל מקשי ה-F ניתן לשלוט על עוצמת השמע, בהירות התצוגה ומצב התצוגה בעת חיבור לצג חיצוני, וכן לנטרל את משטח העכבר ולעבור למצב שינה או למצב טיסה.


בנוגע למשטח העכבר, דעותינו היו חלוקות. מצד אחד, מדובר במשטח גדול למדי המופרד היטב מסביבתו ותומך במולטי מגע ובמחוות המגע של
Windows 8. הוא בעל מרקם חלק ונעים מאוד למגע ותגובתיות מעולה. מצד שני, מדובר במשטח לחיץ שהלחיצה עליו מעט קשה. כמו כן, קשה לאתר את מיקום מקש העכבר הימני על גבי המשטח, שכן רוב שטחו משמש כמקש עכבר שמאלי, ורק חלק קטן יחסית בפינתו הימנית התחתונה משמש כמקש עכבר ימני.

סט החיבורים ב-
Asus UX305 בסיסי למדי. בצדו הימני של המחשב ממוקם שקע לאוזניות או לרמקול, חיבור USB 3.0 וחיבור Micro HDMI. בצידו השמאלי ממוקמים שני חיבורי USB 3.0 נוספים וחריץ לכרטיס זיכרון חיצוני. המחשב אינו כולל חיבור LAN לרשת קווית או חיבור VGA. אמנם מדובר בחיבורים שכבר אינם נפוצים כפי שהיו בעבר, ורבים מהמשתמשים אינם זקוקים להם, אך במצבים מסוימים חסרונם עשוי להיות מורגש (למשל אם תרצו להתחבר עם המחשב הזה למקרן בחדר ישיבות ממוצע לצורך הקרנת מצגת).

הרמקולים ב-
UX305 מאכזבים למדי. הם ממוקמים בתחתית המחשב משני צדיו. עוצמת הצליל שהם מפיקים אינה מרשימה כלל, וגם בחדר שקט יחסית חשנו שהיא אינה מספיקה. איכות הצליל בינונית לכל היותר, והצליל מאופיין בגוון מתכתי שלעיתים נשמע צורמני. בנוסף, מיקום הרמקולים מעט בעייתי, ובמצבים מסוימים בעת עבודה על הברכיים הם עשויים להיחסם, דבר המחליש את עוצמת השמע הנמוכה ממילא.

זיכרון
  Random Access Memory הזיכרון הפעיל הראשי במחשב. הזיכרון מאחסן באופן זמני מידע שנוכח כל עוד המחשב פועל. הזיכרון נמדד בג'יגה בייטים (GB), וככל שהוא גדול יותר מערכת ההפעלה ותוכנות אחרות יפעלו מהר יותר וניתן להריץ כמה מהן במקביל בצורה מהירה וחלקה. גודל הזיכרון המומלץ לשימושים בסיסיים במחשב נייד הוא 4GB. לעבודה עם יישומים כבדים יותר וכדי לעבוד עם כמה יישומים במקביל בנוחות, מומלץ זיכרון גדול יותר.

משך פעולת סוללה (15%)

10

אסוס ZenBook UX305 מצויד בסוללת פולימר בעלת 3 תאים. לפי הצהרות החברה, היא אמורה להספיק ל-10 שעות של גלישה באינטרנט או ל-8 שעות של האזנה למוזיקה וצפייה בסרטים. זמן השימוש הארוך שמבטיחה החברה נובע ישירות מהשימוש במעבד Core M החדש, והינו סקרנים לגלות האם אכן נקבל חיי סוללה ארוכים כמובטח.

לשמחתנו, בבדיקה שערכנו גילינו שהמחשב אכן עומד בהבטחות אלה. בעת גלישה באינטרנט אלחוטי ועבודה על תוכנה משרדית אחת הספיקה הסוללה לשמונה וחצי שעות של עבודה רצופה. מדובר בנתון מרשים ביותר, שככל הנראה ממצב את ה-
UX305 כאחד המחשבים עם חיי הסוללה הארוכים ביותר בשוק מחשבי ה-PC, לצד ה- MacBook Air של אפל שכבר מציג זמני סוללה דומים מזה כשנתיים.

מעבד
המעבד הוא יחידת החישוב והבקרה המרכזית של המחשב. המעבדים הנפוצים כיום למחשבים ניידים הם אלה מסדרת Core i החדשה של אינטל (i3, i5, i7 ) או מעבד דומה מבית AMD, לפי החלוקה הבאה: מעבדי i3 כפולי הליבה של אינטל או מעבדי Athlon II X4 מבית AMD מיועדים לשימושים יום יומיים, כגון גלישה, שימושי מולטימדיה קלים ובינוניים ויישומים פשוטים.   מעבדי  i5 של אינטל ו Phenom II X4 של AMD שכוללים ארבע ליבות, מיועדים לשימושים כבדים יותר.   מעבדי i7 שכוללים עד 8 ליבות משמשים לתוכנות עריכה, גרפיקה, תלת ממד ולריבוי משימות, כאשר i7 Extreme מיועד כבר לגיימרים מושבעים.לאלה, ולמי שרוצה את המילה האחרונה בתחום המעבדים, מומלץ לבחור מעבד בארכיטקטורת Ivy Bridge.   מי שמחפש פתרונות זולים יותר, ובמידה שהמחשב מיועד לשימושים קלים, יכול לשקול מעבדים מסדרות קודמות, דוגמת אינטל Core 2 Quad ו-AMD Phenom – סדרת מעבדים בעלי ארבע ליבות (או 3 בחלק מדגמי Phonem), ולמקרה שכל שקל נחשב, ניתן לשקול מעבד מדגמי core 2 duo. אבל מומלץ ללכת על i3 לפחות כדי להבטיח לעצמכם מחשב שישמש אתכם לאורך זמן.

עמידות ואבטחה (10%)

9.5

איכות החומרים והבנייה ב- UX305 נראית גבוהה מאוד, כיאה למחשב המשתייך לסדרת ZenBook היוקרתית. כל חלקי המעטפת עשויים אלומיניום קשיח, והחיבורים השונים חזקים ויציבים. צירי המסך גם הם יציבים למדי ועמידים בפני טלטלות קלות עד בינוניות. נציין לחיוב גם את העובדה שכל נפח האחסון במחשב ממוקם על כונן SSD שאינו כולל חלקים נעים, ולכן נחשב כעמיד יותר לאורך זמן.

מבחינת אבטחה, המחשב מגיע עם טכנולוגית
LoJack, אשר מאפשרת לאתר את המחשב במקרה של גניבה, ובמערכת BIOS Booting User Password Protection להגנה באמצעות סיסמה ומערכת הגנה באמצעות סיסמה על הכונן הקשיח.