HTC One M9

שתף באמצעות:

טלפון סלולרי HTC One M9

סקירת wisebuy - טלפון סלולרי HTC One M9

הטוב
  • רמקולים נהדרים
  • מצלמה קדמית מוצלחת למדי
  • חריץ הרחבת זיכרון
  • ממשק Sense נאה
הרע
  • מעבד שנוטה להתחמם מאוד
  • עיצוב פושר
  • נחות טכנולוגית
בשורה התחתונה

HTC לא עשו מאמץ גדול מאז המכשיר הקודם. התחושה היא שמדובר במקצה שיפורים ולא בפיתוח של מכשיר חדש. מצד אחד בערך כל מה שהוא נדרש אליו הוא עושה בצורה טובה ואף מעבר לכך, אך כמעט תמיד יהיה סייג. המצלמה מצוינת, אך נחותה טכנולוגית. המסך מוצלח, אך למתחרות יש מסכים ברזולוציה עדיפה. המעבד חזק אך בעייתי ונוטה להתחמם. פרט לרמקולים, תמיד אפשר יהיה למצוא אלטרנטיבה עדיפה במכשירים אחרים שלהם מחיר דומה. בשורה התחתונה: אם אתם עושים יותר מרק לשמוע מוזיקה מהרמקולים כל היום – אפשר לוותר.

הקדמה

HTC One M9: מכשיר הדגל של החברה לשנת 2015, מהווה המשך ישיר ל-M8 ואף דומה לו מאוד מהרבה בחינות חיצונית ופנימית. המכשיר הפועל על מערכת ההפעלה אנדרואיד 5 החדשה, מבוסס על מעבד Snapdragon 810 בעל 8 ליבות, זיכרון RAM בנפח 3GB, כולל אחסון פנימי בנפח של 32GB וחריץ להרחבת זיכרון Micro-SD. המסך בגודל 5 אינטש וברזולוציה של 1080p. הוא מצויד במצלמה אחורית של 20 מגה פיקסל ומצלמה קדמית של 4 מגה פיקסל.

רזולוציה
הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.

איכות הקול ושמע (15%)

9.5

מדובר בתחום ההתמחות של HTC בשנים האחרונות, אולי השטח האחרון בו היא עולה על מתחרותיה באופן קבוע. השמע באפרכסת מוצלח מאוד. הוא לא חזק, אך תמיד שומעים היטב תודות לרמקול עליון גדול ומוצלח. גם בסביבה רועשת יחסית הצלחנו לבצע שיחות בקלות וללא בעיות ורעשי רקע.

אך לא האפרכסת היא זו שמייחדת את המכשיר הזה כי אם הרמקולים המובנים. HTC, בדומה לדגמים אחרים שלה, הציבה צמד רמקולים בחזית המכשיר – מעל ומתחת למסך, כשהוא מספק איכות סאונד מצוינת – המאפשרת לצפות בסרטונים ולבצע שיחות גם במצב ספיקר בקלות יתרה.

נוחות השימוש (35%)

8.5

ה-M9 One עשוי כולו מתכת – גב וחזית. הגב הקמור עשוי אלומיניום מוברש. שולי המכשיר עברו חידוד קל ועתה המעבר בין הגב לצדדים פחות חלק מהדור הקודם. באמצע הצדדים יש מדרגה קטנה כתוצאה מהחיבור אל הפאנל של החזית. המכשיר נוח יחסית לאחיזה ומידותיו: 144.6x69.7x9.6 כשהוא שוקל 157 גרם. דבר נוסף ש-HTC מתעקשים עליו הוא פיסת זכוכית מיותרת הנושאת את הלוגו שלה כחלק מהמסך. מדובר בשטח מת לכל דבר ועניין, כזה שמאריך את המכשיר ללא סיבה נראית לעין. דבר נוסף שמצאנו מוזר הוא הצבעים של המכשיר: הגב בצבע כסף בגימור מוברש, הצדדים בגוון אדמדם והחזית כסופה בגימור מט.




HTC החליטה לעצב מחדש את מבנה המכשיר, ושינתה את מיקום הכפתורים סביב המכשיר. כפתור נעילת המסך זז למרכז הדופן הימנית, תחת מקשי הווליום. אלו אמנם נשארו במקומם אך הופרדו לשני כפתורים נפרדים. המקשים נוחים ללחיצה אך גודלם הזהה גורם ללא מעט פספוסים. את חריצי הSIM ו-Micro-SD תמצאו בצדדי המכשיר, ממש בפינות העליונות.

על ה- One M9 תמצאו את מערכת ההפעלה אנדרואיד 5.0.2 ועליו מולבש ממשק Sense של HTC. המוסיף כמה תכונות שלא קיימות במערכת ההפעלה עצמה. אחת מהן היא הפעלה באמצעות מחוות כמו נקישה כפולה להדלקת מסך או שימוש בכפתורי ווליום כקיצור למצלמה אך אלו דווקא פועלים בצורה פחות מוצלחת. כך למשל כמחצית מהניסיונות לפתוח את המכשיר עם ההקשה הכפולה נכשלו.

ל-HTC One M9 מסך בגודל 5 אינץ' מסוג Super LCD3 המציג תמונה ברזולוציה של 1920x1080 או Full HD. על פניו, מדובר במסך טוב מאוד. התמונה חדה, הצבעים מוצלחים וגם התפקוד בשמש טוב בהחלט, אך כבר פגשנו טובים ממנו גם במכשירים סיניים שמחירם נמוך בהרבה.




מה שמניע את העסק הוא מעבד Snapdragon 810 בעל שמונה ליבות, שכוח העיבוד שלו מאפשר למכשיר לפעול בצורה חלקה יחסית וללא השהיות רציניות, אך הוא אחד הנודע כסובל מבעיות התחממות משמעותיות. בכך, לאחר שימוש רצוף של יותר מעשר דקות בערך, המכשיר החל להתחמם. כשהכבדנו עליו עם משחקים וגלישה סלולרית הוא התחמם כל כך שהביצועים פחתו. לפתע חווינו קרטועים קטנים ותכופים כשזיהוי המגע הפך לפחות מדויק.

עם המכשיר תקבלו כבל מיקרו USB ומטען חשמלי, אזניות In-ear וחוברת הפעלה.

אנדרואיד
 מאנדרואיד היא אחת משלוש מערכות הפעלה בסמארטפונים. היא מתאפיינת בפתיחות ובהתאמה למגוון עצום של מכשירים. אנדרואיד מאפשרת התאמה אישית נרחבת של כל תכונה ומאפיין, וקל להחליף כל תוכנת בסיס (מחייגן ועד דפדפן) באפליקציה אחרת. ישנה תמיכה בווידג'טים בעמודי הבית שמציגים תוכן רלוונטי ולא רק אייקונים. בנוסף, ניתן לפתוח את מרבית מכשירי האנדרואיד להרשאות מתקדמות (Root) בקלות יחסית, ואף להחליף את גרסת המערכת (ROM) באופן עצמאי לגרסאות אחרות.החסרונות של אנדרואיד הם פעולה פחות זורמת וחלקה, בדרך כלל, מהמתחרה של אפל, ובפרגמנטציה רבה – לאמור, בגלל מגוון המכשירים והקונפיגורציות, חלק מהאפליקציות אינן מתאימות לכל המכשירים ועדכוני הקושחה מגיעים לעיתים באיחור, מפני שכל יצרן צריך להתאים את התוכנה למכשירים שלו בנפרד.

מולטימדיה וגלישה (30%)

9

למצלמה האחורית חיישן המסוגל לצלם תמונות בגודל של 20 מגה פיקסל ומסוגל ללכוד וידאו בתקן 4K או 3840x2160 פיקסלים. איכות צילום הסטילס מוצלחת בהחלט. התמונות חדות יחסית, הצבעים טובים ומדויקים ולא נצפו עיוותי עדשה למיניהם. הפוקוס לא תמיד נופל במקום הנכון, ויש מגבלה מסוימת לצילום מאקרו כך שבמרחק הקטן מ-6-7 ס"מ המצלמה לא מסוגלת להתמקד. עם זאת, ברגע שלומדים את מגבלות המצלמה אפשר להוציא ממנה תמונות טובות בהחלט.




אחת התכונות המפתיעות היא האפשרות לצלם תמונות בפורמט RAW שאינו דחוס ובכך מאפשר מניפולציות גמישות מאוד בעריכה. כמו כן, ישנה אפשרות לצילום בוקה, צילום פנורמי ועוד. אך למרות כל זאת, גם כאן כבר פגשנו מצלמות עדיפות.





המצלמה הקדמית היא סיפור מעט שונה. על הנייר, החיישן המסוגל לצלם תמונות בגודל של 4 מגה פיקסל בלבד לא אמור להפיק תמונות מרשימות. אך החיישן המסתתר לו שם פועל בטכנולוגיית Ultra pixel האמורה, לפחות על פי HTC לסייע באיכות התמונה. אז נכון שלא תוכלו להדפיס את התמונות על בניינים ליד איילון, אבל איכות התמונה טובה למדי. צילומי סלפי בתוך הבית יצאו בצבעים נאים ומדויקים, ורמות החדות והפירוט גם הן משכנעות למדי. יחסית למצלמה הקדמית ב-HTC Desire Eye, התמונות כאן בהחלט עדיפות.

ניתן להקליט וידאו ברזולוציה של עד
3840x2160 בקצב של 30 פריימים לשנייה או 1080p (Full HD) בקצב של 60 פריימים בשנייה. מייצב תמונה דיגיטלי או אופטי בולט בחסרונו כך שאם ידכם אינה יציבה, אל תצפו לתוצאות מזהירות. הסרטונים מתקבלים באיכות גבוהה למדי, אם כי נתקלנו יותר מדי פעמים בצורך למקד את המצלמה בתחילת הצילום. פרט לעניין הזה סרטוני הווידאו היו מצוינים. התנועה חלקה ומפורטת והצבעים נהדרים.


 





HTC הוסיפה למכשיר הזה רדיו FM. מדובר בפיצ'ר פחות נפוץ בימינו, וחבל. הרדיו כמובן דורש אזניות כדי לפעול, והוא מצוין. גם באזורים בעייתיים יותר הוא הצליח להיצמד לתחנות שהוא זיהה אוטומטית והוא בהחלט היה פרטנר מוצלח לנסיעות בתחבורה ציבורית.

המכשיר תומך בדור הרביעי ואף בתקן ac של Wi-Fi, יחד עם a/b/g/n כמובן. ה-Bluetooth הוא בגרסת 4.1 ותומך בפרוטוקולים מתקדמים.

רדיו
מקלט רדיו הנמצא בחלק מהטלפונים ומאפשר קליטה של שידורי רדיו בתדר FM. רוב מכשירי הסלולר שכוללים מקלט רדיו משתמשים באוזניות כאנטנה ולכן ניתן להאזין לרדיו רק כאשר האוזניות מחוברות.   תכונות נוספות של מכשירים עם רדיו היא תמיכה ברדיו RDS, המאפשר קבלה של מידע טקסטואלי אודות התחנה והשיר, וכן הקלטת שירים מהרדיו ושמירתם כקבצים להשמעה או כצלצול במכשיר. בחלק מהדגמים ישנה תכונת זיהוי מוסיקה המתנגנת ברדיו דרך האינטרנט (למשל, TrackIDשל סוני אריקסון).

משך פעולת סוללה (10%)

8.5

למכשיר סוללה בקיבולת  2840 mAh שהצליחה לעמוד ביום עבודה, אבל לא הרבה מעבר לכך. כלומר, בין 07:00-17:00, ללא קליטת Wi-Fi במהלך היום, המכשיר מגיע אל אזור ה-10%. אלו ביצועים סבירים ביחס למקובל בשוק.

עמידות (10%)

8.5

מסך המכשיר עשוי גורילה גלאס מהדור הרביעי. יתר גוף המכשיר עשוי כולו מתכות המשדרות עמידות. מצד אחד נראה שהמכשיר בהחלט יעמוד בשגרת יום-יום שאינה תובענית מדי מבלי להינזק. מצד שני גוף המכשיר עשוי מתכות מעט רכות שאוספות שריטות בלי יותר מדי בעיות. התחושה שלנו היא שהמכשיר לא יישבר מהר, אבל בהחלט עשוי להישחק.