סקירת wisebuy - טלפון סלולרי Samsung Galaxy Note Edge SM-N915F 32GB סמסונג
- מצלמה באיכות עילאית
- צילום וידיאו 4K עם מייצב אופטי
- מסך משובח
- עט סטיילוס נוח ורגיש
- NFC, IR
- טעינה מהירה
- מהירות צילום בינונית
- המכשיר מעט רחב ומגושם
- חיי סוללה בינוניים
- רמקול בודד, חזק אך לא איכותי
גלקסי נוט אדג' מייצג את פסגת הטכנולוגיה של סמסונג, את הקצה; יש בו חדשנות שגורמת להתפעלות מכל מי שאוחז בו. במבחן השימושיות, מצאנו שהמסך הקמור מדליק בלי ספק, וייתכן שאף יהפוך לסטנדרט בשנים הבאות (כפי שראינו כבר בהשקת הדור הבא של מכשירי סמסונג עם ה- S6 Edge), אבל לא באמת מחולל מהפך בדרך שבה אנו משמשים במכשיר. מעבר לאלמנט המסך זהו מכשיר פרימיום איכותי ביותר, אך קשה לומר שלא התאכזבנו מחיי הסוללה שלו.
מאמצים מוקדמים וחובבי גאדג'טים שהפרוטה מצויה בכיסם ישמחו לאמץ לחיקם את הסמארטפון הנוצץ החדש של סמסונג. למי שמחפשים פאבלט מצוין במחיר שפוי יותר, Note 4 יעשה את העבודה לא פחות טוב.
Galaxy Note Edge, שהושק בספטמבר 2014, הוא עוד אחד מההתנסויות של סמסונג עם פורמטים חדשים של מסכים. אחרי ה-Galaxy Round, שהיה יותר תצוגת תכלית והציג מסך קעור לאורך (בניגוד ל- LG G Flex הקעור לרוחב), השיקה החברה את Note Edge, אחיו הכמעט תאום של Note 4, שנועד להיות הדבר האמתי. המגמה הזו של סמסונג ממשיכה כמובן עם Galaxy S6 Edge שזה עתה הוכרז.
גלקסי נווט אדג' מציג פורמט א-סימטרי מעניין, שבו הצד הימני של המסך בלבד גולש הצידה ומכסה את הצלע הימנית של המכשיר. תצורה זו מאפשרת להציג מידע נוסף מבלי "להפריע" לתוכן המוצג על שטח המסך העיקרי בחזית.
מפרט המכשיר דומה מאוד, כמעט זהה, לזה של ה-Galaxy Note 4, וכולל בין היתר את פלטפורמת Snapdragon 805, זיכרון RAM בנפח 3GB, מצלמת 16 מגה פיקסל עם מייצב תמונה אופטי, מסך Super AMOLED בגודל 5.6 אינטש וברזולוציית 1600x2560, נפח אחסון של 32 או 64GB ועוד (למפרט המלא).
Note Edge הושק בישראל במחיר שערורייתי של 5600 שקלים, ועל אף שמאז המחיר צנח במאות שקלים, עדיין מדובר באחד הסמארטפונים היקרים ביותר שניתן לרכוש כרגע. האם החידוש מצדיק זאת? ניגשנו לבדוק.
כרגיל בסדרת העלית של משפחת גלקסי, גם המכשיר הזה מספק איכות שמע מצוינת ועוצמה גבוהה בספיקר, ועם זוג מיקרופונים לנטרול רעשים ניתן לשוחח איתו באיכות גבוהה גם במקומות רועשים.
שוב כרגיל, הספיקר הבודד ממוקם בגב המכשיר (סמסונג משום מה לא חושבת שאתם צריכים זוג רמקולים סטריאופוניים, ומשאירה את הבמה לסוני ו-HTC). בזכות הבליטה של עדשת המצלמה, הספיקר האחורי אינו נחסם בנקל, והוא מפיק צליל חזק אם כי באיכות לא מאוד מרשימה. בסך הכל הוא עושה עבודה מצוינת בשיחות ללא ידיים, וקצת פחות בהאזנה למוזיקה.
Samsung Galaxy Note Edge מעט רחב יותר מה-Note 4, אבל קצת נמוך ודק ממנו (עובי של 8.3 מ"מ) ושוקל 2 גרם פחות, 174 גרם. מדובר בפאבלט גדול אבל לא מגושם מדי, ובסך הכל נוח לנשיאה בכיס. בכף היד הוא מרגיש מעט רחב, ולא ניתן לתפעל אותו ביד אחת.
העיצוב גם הוא זהה לזה של הנוט 4, עם מסגרת מתכתית בהיקף המכשיר שמשווה לו מראה יוקרתי יחסית. מכסה הסוללה הפריק עשוי פלסטיק בגימור דמוי עור, שנראה בסדר. האלמנט הא-סימטרי של המסך הציק לנו קצת בעין, אבל לא רק: בעוד הצלע השמאלית של המכשיר בעובי נורמלי ולכן נוחה לאחיזה, הצלע הימנית מאוכלסת ברובה על ידי המסך הקמור, ולכן נותרת פיסה דקה יחסית של מסגרת - שמכאיבה ליד באחיזה ממושכת.
עוד אפקט שלילי של המסך הקמור נוגע לכפתור ההפעלה והכיבוי: באופן מסורתי סמסונג ממקמת אותו בצלע הימני של המשיר, אך בהעדר נדל"ן מתאים, הכפתור נדד הפעם לצלע העליונה. מדובר כאמור במכשיר ארוך ורחב, והגישה לכפתור הזה לא נוחה כלל. טוב שלפחות ניתן להדליק את המסך באמצעות כפתור הבית הפיזי שמתחת למסך. לחצני הווליום ממוקמים כרגיל משמאל, שקע הטעינה בתחתית ושקע האוזניות בראש המכשיר.
המסך, מסוג Super AMOLED וברזולוציית Quad HD (בתוספת של 160 פיקסלים לרוחב, בחלק הקמור של המסך), הוא מהטובים בתחום. הוא בהיר למדי, בעל ניגודיות אינסופית, חדות עוצרת נשימה וצבעים מרהיבים. הוא תענוג אמתי לעיניים, אבל למרבה הצער גם כאן אין ארוחות חינם: כמו שקרה ב-LG G3, גם כאן היופי הזה בא על חשבון הביצועים וחיי הסוללה.
ובכן, הביצועים של המכשיר לא רעים – אפילו טובים אם אתם לא נודניקים מקצועיים – אבל חדי העין והרגישים לכך יבחינו שהמסך עתיר הפיקסלים עושה חיים קשים אפילו למעבד מרובע הליבות העוצמתי. השווינו את זמן טעינת היישומים ל-Galaxy S5 שלנו, והופתענו (או שלא) לגלות שה-S5 מצליח לטעון את היישום מהר יותר, בחצאי שניות, ביחס ל-Note Edge. פה ושם ניתן לזהות גם מאמץ של המאיץ הגרפי, שלא מצליח להחליק לחלוטין את תנועת האנימציות והגלילה ומגלה גמגומים קלים. שוב, מדובר בהבדלים דקים, אבל לנו זה קצת הפריע, בהתחשב בכך שמדובר במכשיר שאמור לספק את עילית הטכנולוגיה ושעולה סכום גבוה כל כך.
מערכת ההפעלה היא אנדרואיד בגרסה 4.4.4, שמגיעה עם ממשק ה-TouchWiz של סמסונג. אין ספק שגם ממשק זה אחראי לחלק מהעומס על ביצועי המכשיר, אבל סמסונג משתדלת בשנה האחרונה לפשט מעט את הממשק ולהפוך אותו ליותר שטוח ופחות עמוס. לא תמיד בהצלחה מרובה, אבל אנחנו מעריכים את ההשתדלות. יש כאן כמובן את כל יישומי ה-S למיניהם, כולל ה-S-Pen שמעניק פונקציונליות מעולה לעט הסטיילוס המשולב במכשיר. מישהו עוד משתמש בזה?
וכמובן, לא שכחנו את המסך הקמור. אנו מקווים שיצא לכם לראות את התמונות, כי קצת קשה להסביר במילים, אבל ננסה: במקום לתפוס רק את חזית המכשיר, המסך גולש בקימור חינני ומכסה גם את הצלע הימנית. האזור הזה של המסך מתפקד באופן עצמאי ומציג תוכן אחר מזה שמוצג על המסך שבחזית. התוכן הזה מנוהל בתפריט ייעודי, וכולל מספר מצבים. המצב הבסיסי נקרא "חלוניות" שניתן לעבור ביניהם בדפדוף הצדה. החלונית הראשונה כוללת שורת אייקונים שניתנים להגדרה אישית, ומהווים מעין קיצורי דרך המלווים אתכם לכל מקום. האייקונים האלה מחליפים גם את שורת האייקונים התחתונה ב-Launcher המקורי של סמסונג. חלונית אחרת מציגה את מזג האוויר והתראות שונות שהתקבלו; חלונית נוספת – מידע לגבי פגישות ביומן, ויש עוד כמה חלוניות להצגת מידע על פרופיל הכושר, חדשות, אנשי קשר מועדפים ועוד.
בהחלקת אצבע מלמעלה למטה, יופיע סרגל של כלים שאמורים להיות שימושיים להפעלה זריזה, כגון פנס, טיימר, סטופר, הקלטה ואף סרגל בסנטימטרים או אינצ'ים.
כאשר המכשיר נעול מוצג על המסך טקסט שתוכלו לקבוע בעצמכם, וניתן אף להגדיר את הרקע מתוך מגוון מצומצם של אפשרויות. תכונה חביבה נוספת מכונה "שעון לילה", ולאחר שתגדירו שעות ספציפיות, יוצג על צד המסך השעון בעוצמה חלשה שלא תפריע לכם ליד המיטה. מצב זה אמנם מבזבז סוללה, ולכן הוא מוגדר לכבות אוטומטית בתום 12 שעות, או כשהסוללה מגיעה ל-15% מקיבולתה.
חלק מהאפליקציות המובנות של סמסונג יודעות להשתמש בצד הקמור של המסך להצגת הפקדים, במקום על המסך עצמו – וכאן אולי השימושיות החשובה ביותר שלו. ביישום המצלמה, כפתורי השליטה השונים מתרכזים בחלק זה של המסך, וכך גם בנגן הוידיאו. במצבים אלה ניכר שרכיב המסך הצדי אכן ממלא ייעוד רציני ומאפשר להציג על המסך החזיתי את המידע החשוב ללא הפרעה. חשוב לנו לומר זאת, משום שלאחר כשבוע של שימוש ב- Galaxy Note Edge, קשה היה לנו למצוא שימוש רציני אמתי לכך מלבד השימוש שהזכרנו לעיל. כן, מדובר בפורמט חדש ומדליק, והחלקת האצבע על הזכוכית המעוגלת כיפית וכמעט ממכרת, אבל כאמור אין כאן בעינינו קילר-פיצ'ר, תכונה שמשנה לחלוטין את הדרך שבה אנו משתמשים במכשיר ובעלת ערך מוסף מופלג.
Samsung Galaxy Note Edge מצויד באחת המצלמות הטובות ביותר שיש בטלפונים סלולריים כיום – אם לא הטובה ביותר. מדובר במצלמת 16 מגה פיקסל עם מיקוד אוטומטי, פלאש לד בודד ומייצב תמונה אופטי, והיא מסוגלת גם לצלם וידיאו ברזולוציית UHD 2106p, או ב-1080p בקצב של 60 פריימים לשנייה.
החלק היחיד הפחות מוצלח במצלמה הזו היא מהירות הצילום והמיקוד שלה, שהן סטנדרטיות בלבד. iPhone 6 ומכשירים אחרים מציגים כבר מהירויות צילום טובות משמעותית, וחבל שסמסונג מתמהמהת מאחור, תרתי משמע, באספקט זה. אבל בכל הקשור לאיכות הצילום, כמעט ואין מתחרים למצלמה הזו (שהיא זהה אגב לזו שב- Galaxy Note 4). התמונות שצילמנו היו נפלאות, חדות לעילא, מפורטות להפליא, בעלות צבעים נהדרים ועם מינימום של רעש דיגיטלי. אפילו תמונות שצולמו בתוך הבית הציגו כמות מרשימה של פרטים. לכדנו גם כמה תמונות מקרו יפהפיות שזיכו אותנו בלייקים נלהבים באינסטגרם.
צילום הוידיאו גם הוא מהטובים שבנמצא, כאשר על שאר הסופרלטיבים שמנינו – חדות, צבעים וכל אלה – נוספות תנועה חלקה במיוחד במצב 60pfs, וכן פעולה מעולה של המייצב האופטי, שמנטרל חלק גדול מרעידות היד ומציג וידיאו מאוזן, לא רועד ונעים לצפייה. שאפו לסמסונג.
מצלמת הסלפי הקדמית מסוגלת לצלם סטילס ברזולוציית 3.7 מגה פיקסל ווידיאו ב- 1440p. איכות התמונה פה פחות מרשימה אבל עדיין טובה מאוד. תכונה שימושית מאוד היא היכולת לצלם תמונות סלפי באמצעות נגיעה של האצבע בחיישן הדופק, שממוקם לצד הפלאש בגב המכשיר. מדובר בתנועה אינטואיטיבית מאוד שמקלה על צילום הסלפי.
לפניכם מספר תמונות שצילמנו עם המכשיר.
לא נרחיב בעניין נגני הוידיאו והמוזיקה שיש במכשיר, כיוון שמדובר בגרסאות של יישומים (מוצלחים ויעילים) שפגשנו כבר בכל מכשירי גלקסי בשנים האחרונות; נציין רק את התמיכה המעולה בפורמטים של נגן הוידיאו, ואת העובדה שגם כאן פקדי השליטה על הניגון מופיעים על המסך הקמור, מה שמפנה מקום להצגת הוידיאו במלואו על המסך החזיתי.
הגלישה במכשיר נהדרת, והמסך החד כתער והגדול מסייע לקריאות של טקסטים, קטנים כגדולים. ה- Samsung Galaxy Note Edge תומך ברשתות דור רביעי ובגלישה אלחוטית בתקן ac העדכני. שאר הקישוריות כוללות שבב NFC, עינית IR המשמשת כשלט למכשירים חיצוניים וכמובן Bluetooth בתקן 4.1 החדש ביותר.
ה-GPS, כצפוי, פועל היטב והביא אותנו בשלום ובבטחה אל היעד עם תוכנות הניווט השונות.
Galaxy Note Edge מצויד בסוללה נשלפת בקיבולת של 3000mAh. מדובר בסוללה עוצמתית למדי, וקיווינו לקבל ממנה חיי סוללה טובים. בפועל, נראה שגם בתחום זה גובה מסך ה-Quad HD מחיר לא פשוט. בשימוש סביר הגענו מדי יום לקו הגמר עם אחוזי סוללה בודדים במקרה הטוב, או שהסוללה נגמרה בשעות הערב. בשימוש מסיבי יותר, ובעיקר בימים שבהם הרבינו לצלם, הגענו לפחות מ-10 אחוזי סוללה כבר בשעות אחר הצהריים.
סמסונג הקדימו תרופה למכה, בערך; המכשיר מצויד במטען מהיר, שמסוגל לטעון את הסוללה מ-0 ל-50% תוך חצי שעה בלבד.
המסך של ה Note Edge מכוסה בזכוכית גורילה מדור 3, שמגנה עליו מפני שריטות. איכות הבנייה גבוהה, כצפוי ממכשיר פרימיום של סמסונג; מסגרת המתכת מסביב מוסיפה לתחושת החוזק, וגם גב הפלסטיק משדר בסך הכל איכות טובה. עם זאת, חשוב לקחת בחשבון שאם חלילה המכשיר ייפול או יקבל מכה ותצטרכו להחליף את המסך, תאלצו להוציא הרבה מאוד כסף כדי להחליף מסך כזה.