סקירת wisebuy - טלפון סלולרי LG G4 H815
- מסך משופר, איכותי וחד
- ביצועים מעולים
- איכות צילום סטילס ווידיאו מצוינת
- רמקול עוצמתי מאוד
- עיצוב ייחודי ומרשים
- סוללה נוספת בקיט היבואן
- המיקוד במצלמה לא הכי מהיר
- מעט רחב בכף היד
- חיי סוללה סטנדרטיים בלבד
- מטען מהיר לא מצורף
LG G4 לא מציג מהפך ביחס לקודמו אבל משתפר באופן עקבי בכל הנקודות הנכונות: המסך ממצה את הפוטנציאל ומציג ניגודיות וחדות טובות יותר, הרמקול התחזק, הסוללה מעט יותר טובה והביצועים הפכו למעולים, ללא סייגים. תוסיפו על כך עיצוב מרשים וקיט מפנק, וקיבלתם מכשיר דגל ראוי לשמו שמספק תחרות קשה ליריבות הגדולות ומהווה אלטרנטיבת רכישה מצוינת.
בשנים האחרונות נהוג לחשוב ששוק הסלולריים בישראל נשלט ברובו המוחלט בידי שתי יצרניות: אפל וסמסונג. אבל המצב בשוק משתנה בשנתיים האחרונות; אם תציצו ברשימת הדגמים הפופולאריים ביותר בקטגוריה, תופתעו אולי לגלות ש-3 מתוך 4 הדגמים הראשונים הם מבית LG (נכון לזמן כתיבת שורות אלה). נתון זה מאושש את טענת אנשי המותג בישראל, שנתח השוק של LG בארץ צמח לכ-20 אחוזים.
G4 הוא מכשיר הדגל החדש בסדרת G, הסדרה שהביאה לזינוק בפופולאריות של מכשירי החברה (לצד שיתוף הפעולה עם גוגל בייצור מכשירי נקסוס 4 ו-5). עם מסך 2K בגודל 5.5 אינטש ועיצוב מוכר הוא מזכיר במידה רבה את קודמו, אך כמובן מתהדר במפרט משופר. הוא מצויד בפלטפורמת Snapdragon 808 עם זוג מעבדים, אחד כפול ליבה ואחד בעל 4 ליבות, זיכרון RAM בנפח 3GB, נפח אחסון פנימי של 32GB, מצלמת 16 מגה פיקסל ראשית ומצלמת 8 מגה פיקסל קדמית. מערכת ההפעלה היא אנדרואיד 5.1 העדכנית.
להבדיל ממרבית מתחרותיה בשנה האחרונה, LG מאפשרת גם בדגם הזה להחליף את הסוללה באופן עצמאי ואף להרחיב את זיכרון האחסון המובנה באמצעות כרטיס Micro-SD.
את ה-G4 תוכלו לקנות בשתי גרסאות: עם מכסה סוללה עשוי פלסטיק, או עם מכסה סוללה מהודר (ויקר יותר) שעשוי מעור אמתי. שתי הגרסאות מגיעות במספר גוונים לבחירה.
איכות השמע באפרכסת מצוינת, והעוצמה גבוהה, כך שהשיחות שביצענו התנהלו על מי מנוחות. נציין לחיוב שההצמדה של המכשיר לאוזן נוחה למדי בזכות העובדה שהקצה העליון שלו אינו חד מדי, כפי שראינו במכשירים רבים אחרים.
הספיקר, שממוקם בגב המכשיר בחלקו התחתון, הפתיע אותנו מאוד לטובה. הוא מפיק צליל עוצמתי ביותר, עד כדי כך שבדרך כלל העדפנו להנמיך אותו קצת. האיכות שלו טובה מאוד והצליל עשיר ומלא, אם כי היינו כמובן מעדיפים זוג רמקולים. בזכות המבנה הקמור של גב המכשיר הספיקר אינו נחסם בקלות, לא באחיזה ביד ולא כשהוא מונח על גבי שולחן או ספה.
ערכת המכשיר כולל אוזניות In Ear עם כבל בד איכותי, מיקרופון מובנה וזווית של הרכיב הנכנס לאוזן כך שהוא מכוון בדיוק לעומק תעלת השמיעה. האוזניות אולי לא מפציצות עם באס מושלם אבל הפתיעו אותנו עם סאונד צלול ואיכותי מאוד ביחס לאוזניות מסוגן.
LG G4 הוא לא הסמארטפון הדק ביותר שהושק השנה; עוביו עומד על 9.8 מ"מ בנקודה העבה ביותר (לעומת 7 מ"מ בלבד ב-Galaxy S6, למשל). LG מאמינה כנראה שסוללה גדולה ונשלפת חשובה יותר מכמה מילימטרים עודפים. ביחס לקודמו מהשנה שעברה, קצת הצטערנו לגלות שהמכשיר התרחב מעט למרות שגודל המסך נותר זהה; רוחבו 76.1 מ"מ לעומת 74.6 ב-G3. הדבר לטעמנו משפיע על נוחות האחיזה, והמכשיר הרגיש לנו לפרקים מעט רחב מדי בכף היד. עם זאת, המשקל קל ביחס לממדי המכשיר ועומד על 155 גרם בלבד.
מקדימה, LG G4 מציג מראה גנרי למדי (מי שיביט בעיון בזווית מסוימת יגלה תבנית עדינה של משולשים סביב המסך). החלק האחורי לעומת זאת מתהדר במראה ייחודי, לפחות בגרסת העור החום שקיבלנו; מדובר בעור קשיח ואיכותי עם תפר מוקפד במרכזו, שמעניק תחושה איתנה ביד וגם מונע החלקה.
סט הלחצנים הפיזיים במכשיר מרוכז כולו בחלקו האחורי, מתחת עדשת המצלמה – מסורת משני דגמיה הקודמים של החברה. יש שם זוג לחצני עוצמה שקועים בעלי גימור מתכתי מחוספס קלות, ובאמצע לחצן ההפעלה בולט ונגיש. נראה שמערך הלחצנים שופר ביחס ל- LG G3 והם כעת נוחים יותר ללחיצה, אם כי בסיטואציות מסוימות עדיין קשה להגיע אליהם (למשל כאשר המכשיר ממוקם במעמד לרכב). שקע הטעינה ממוקם בתחתית המכשיר, ולצדו חיבור לאוזניות.
LG מכנה את המסך כאן Quantum Display ומצהירה על שיפור ניכר בבהירות, בניגודיות וגם בהרחבת טווח הצבעים. כזכור מדובר על מסך IPS בגודל 5.5 אינטש וברזולוציית 2560x1440 פיקסלים (צפיפות של 538 ppi). ובכן, המסך מציג שיפור גדול ביחס לזה של ה-G3 בכל הקשור לניגודיות, ולשמחתנו גם מנגנון חידוד-היתר שהפריע לנו בדגם הקודם נעלם כאן. לא זיהינו שיפור משמעתי בבהירות, אך מכל בחינה שהיא מדובר במסך מצוין, חד כתער ובעל צבעים נפלאים. בשולי הדברים נציין שהמסך טיפ-טיפה קעור, אבל מדובר ברמת קיעור כה זניחה שסביר להניח שכלל לא תשימו לב אליה אם לא ידעתם עליה.
פלטפורמת העיבוד במכשיר היא גרסת Snapdragon 808 של קוואלקום (LG נמנעה מלשלב במכשיר את גרסת 810, שזכתה לביקורות צוננות בשל נטייתה להתחמם). נראה שאין כאן ויתור מהותי כלשהו מבחינת ביצועים; LG G4 מציג פעולה מהירה, זורמת וחלקה בכל פעולה בה בחנו אותו. אין כמעט זכר ללאגים ולקרטועים הקלים באנימציות שהיו ב-G3, וחווית השימוש מעולה כראוי למכשיר דגל אמתי.
מערכת ההפעלה אנדרואיד 5.1 קיבלה את הממשק העלי של החברה, המכונה LG UX 4.0. מדובר באותו המשק שפגשנו במכשיר הקודם של החברה עם שינויים קלים פה ושם, ועם השפעות מבורכות של עקרונות Material Design שהתוותה גוגל בגרסת Lollipop האחרונה. הממשק אינו מהפכני, אבל נעים לשימוש ומכיל פונקציות שימושיות שונות, החל מהדלקת המכשיר באמצעות נקישות על גבי המסך, דרך הגדרות "חכמות" מבוססות מיקום (למשל הפעלת ה-Wi-Fi כשמגיעים הביתה) ועד הצגת שני יישומים במקביל על מסך מפוצל.
ערכת המכשיר כוללת כבל USB, זוג אוזניות ומטען (למרבה הצער לא מטען מהיר, אותו תאלצו לרכוש בנפרד). אם תרכשו את המכשיר מהיבואן הרשמי בישראל, תקבלו בערכה גם סוללה נוספת, מטען חיצוני לסוללה ואפילו נרתיק קשיח עבורה.
אחת מגולות הכותרת של ה- LG G4, לפחות לטענת היצרן, היא המצלמה. מדובר במצלמה עם נתונים טכניים מהטובים בתחום: עדשה עם צמצם f/1.8, מייצב תמונה אופטי, חיישן בגודל 1/2.6 אינטש ברזולוציית 16 מגה פיקסל ומנגנון פוקוס באמצעות לייזר. בנוסף מציעה המצלמה מצב ידני לחלוטין לשליטה מקסימלית בנתוני הצילום, מה שלפי LG יאפשר לכם להפיק תמונות "כמו במצלמת DSLR". את המצלמה ניתן להפעיל במהירות בלחיצה כפולה על לחצן הווליום התחתון כאשר המסך כבוי, או באמצעות קיצור דרך ממסך הנעילה.
מנגד, פוקוס הלייזר שבו LG מתהדר מאכזב אותנו כבר בפעם השנייה. המיקוד בפירוש אינו מהיר יותר מדגמים אחרים בשוק, והמצלמה בהחלט מבצעת Hunting לפני הצילום עצמו, מה שמאריך את הזמן עד לצילום בפועל. בנוסף, כשניסינו לצלם מספר תמונות בזו אחר זו בקצב מהיר, המצלמה ניסתה להתמקד בכל פעם מחדש – ובמקרים מסוימים גם התמקדה לא נכון (בעיקר בצילומי מקרו).
לגבי המצב הידני, הוא אכן מרשים ועם קצת סבלנות וידע יאפשר לכם לצלם באופן יצירתי ומוקפד. עם זאת, נראה לנו שבטלפון סלולרי אנחנו רוצים מצלמה שתדע לצלם במהירות ולהפיק תמונות אופטימליות באופן אוטומטי וללא מאמץ; ספק בעינינו אם מישהו ישתמש המצב הידני באופן קבוע.
צילום הוידיאו מתבצע ברזולוציית 1080p בקצב של 60 פריימים בשנייה, לתנועה חלקה במיוחד, או ברזולוציית 4K בקצב של 30 פריימים לשנייה. כך או כך, קיבלנו סרטונים איכותיים מאוד, בין היתר בזכות מייצב התמונה האופטי. עם זאת גם כאן חווינו בעיות מיקוד פה ושם, בעיקר כאשר התחלנו את צילום הוידיאו ממצב תקריב ועברנו לאובייקט מרוחק. לקח למצלמה זמן רב להתמקד מחדש, ולפעמים נאלצנו לעזור לה ולמקד ידנית על האובייקט הנכון.
LG G4 מצויד במיטב התקשורת האלחוטית כיום: עינית IR לשלט, שבב NFC, תמיכה בתקן AC ברשתות Wi-Fi וכמובן Bluetooth 4.1. בצד הסלולרי יש כאן תמיכה בדור 4 ובכל תדרי הרשתות הישראליות. המסך הענק והחד חובר למהירות הגלישה הגבוהה, ובזכות שניהם קיבלנו חווית גלישה מעולה.
LG G4 מצויד בסוללה נשלפת בקיבולת של 3000mAh, וכפי שציינו, היבואן הרשמי בישראל מצרף סוללה נוספת בערכה. המכשיר תומך בטכנולוגיית טעינה מהירה מהדור השני, אבל LG שולחת אתכם לרכוש מטען מהיר בנפרד (בעוד שסמסונג צרפה מטען מהיר ל- Galaxy S6).
חיי הסוללה של המכשיר מעט יותר טובה מקודמו ה- LG G3, אם כי לא בהרבה. הצלחנו להגיע לסוף היום ברוב ימי הבדיקה, אבל בקושי; בשעה 23:00 בלילה היינו בדרך כלל עם אחוז סוללה חד-ספרתי.
כמצופה ממכשיר דגל, איכות הבנייה של ה- LG G4 גבוהה. המסך מוגן בזכוכית גורילה 3, ומכסה הסוללה העשוי עור נראה איתן ואיכותי, אם כי ייתכן שעלול להתבלות באופן מואץ ביחס למכסה פלסטיק. כך או כך, תמיד תוכלו לקנות מכסה סוללה חלופי. מה שמעט הטריד אותנו היה החישוק הכאילו-מתכתי סביב היקף המכשיר, שעשוי בבירור מפלסטיק בציפוי כרום. מניסיון עם מכשירים דומים בעבר, החלק הזה נוטה להתבלות ראשון ואותו קשה להחליף; במכשירי דגל אחרים השנה כבר תקבלו אותו במתכת אמתית.
אין ב-G4 עמידות למים בצורה כלשהי.