סקירת wisebuy - מקלדת Logitech K480 לוגיטק
- נוחה להקלדה
- החלפה מהירה בין מכשירים
- משמשת גם כמעמד
- נוחה להקלדה
- החלפה מהירה בין מכשירים
- משמשת גם כמעמד
- משקל עצמי גבוה
- לא ממש ניידת
- משקל עצמי גבוה
- לא ממש ניידת
ה-Logitech K480 היא פתרון איכותי לאלו המשתמשים במספר מכשירים בו זמנית, בין אם זה טאבלט, סמארטפון ו-PC או שלושה מאותו דבר. היכולת לעבור בין מכשיר למכשיר מידית בלי לדאוג לחבר מחדש כל פעם, מאפשרת גמישות אמיתית בעבודה ואולי אפילו הקלה פיזית, שכן הקלדה מתמשכת על מסכי המגע לא יכולה להיות בריאה במיוחד לידיים. עם זאת, המשקל הגבוה של המקלדת אומר שהיא לא מיועדת לנסיעות אלא לישיבה במשרד, שכן ישנם פתרונות קלילים יותר בשוק.
ההצעות הזולות ביותר למוצר זה
בשנים האחרונות עברנו מלעבוד עם מכשיר אחד בלבד, לעבודה על מספר מכשירים במקביל. הפנים מול הלפטופ, הסמארטפון מזמזם והמחשב קורא לכם. אנחנו מתממשקים עם כל מכשיר בדרך אחרת. בין אם זו מקלדת או מסך מגע, המעבר בין שיטה אחת לשנייה יכול לתסכל לא מעט. לשם כך חברת לוגיטק מציעה את ה-K480, מקלדת בלוטת' המסוגלת להתחבר בו זמנית לעד שלושה מכשירים שונים ולאפשר לכם להקליד עליהם דרך מקלדת אחת.
את הסקירה אגב, כתבנו על האייפון עם המקלדת שקיבלנו לבדיקה מרשת Bug.
המקלדת K480 של לוגיטק בנויה כמעט כמו מכונת כתיבה. מקשיה העגולים נוחים ללחיצה כשהם מרווחים בצורה המאפשרת גם לגדולי הידיים להרגיש בנוח.
המקלדת מכילה שקע זוויתי המאפשר להניח בו מכשירים בזווית נוחה לצפייה וכתיבה ואם תציבו אותם לרוחב, תוכלו לחבר אליהם את כבל ההטענה כך שניתן להפוך את זה לפתרון קבע.
זווית הצפייה היא כ-15 מעלות מטה מהאופק ונכון, להביט מטה זה לא הדבר הכי ארגונומי בעולם, אבל זו עדיין זווית טובה יותר מלהביט ישירות מטה אל מסך המכשיר לו היה מונח על השולחן.
על המקלדת תמצאו את רוב המקשים שתצפו לראות בכל מקלדת, בולטים בהיעדרם מקשי Home ו-End המסייעים מאוד בכתיבת טקסט. היות והמקלדת בנויה למכשירי PC ואנדרואיד וגם למק, היא מכילה גם את מקשי הפונקציות המוכרות ממחשבי המק. בנוסף ישנם מקשים ייעודיים כמו צילום מסך, ווליום או שליטה על מוזיקה והחלפה בין אפליקציות. ניתן לסמן טקסט עם מקש הפונקציה והחיצים, אך אם תסמנו טקסט בעברית הוא יסומן הפוך. בכך אם תלחצו על מקש ימין, הטקסט יסומן שמאלה מהסמן.
כדי שיהיה ניתן לחבר את המקלדת למחשב, הוא חייב להכיל רכיב בלוטות' כלשהו. ברוב המחשבים הניידים ישנה אנטנה מובנית ולמחשבים אחרים ניתן לרכוש מתאם בעלות נמוכה מאוד.
המקלדת שוקלת לא פחות מ-800 גרם - יותר מרוב הטאבלטים. המשקל הגבוה מיועד כנראה כדי למנוע ממנה ליפול מאחור כשמניחים בה מכשיר שכזה אך הוא גם הופך אותה ללא ניידת במיוחד.
כפתור ההדלקה וכיבוי של המכשיר נמצא בחלקה התחתון כך שכשסיימתם לעבוד, אתם חייבים להרים את המכשיר מהמקלדת כדי לכבות אותה.
המקלדת פועלת על שתי סוללות AAA המוסתרות בתוך גוף המקלדת. החלפת הסוללה קלה כמו בשאר המקלדות שבשוק, אך היות ומדובר בבלוטות', חיי הסוללה לא צפויים להיו ארוכים במיוחד.
החלפת השפה יכולה להיות לעיתים בעייתית אך זה תלוי פלטפורמה. באייפון יש ללחוץ על מקש Fn ורווח ביחד ואילו באנדרואיד לוחצים על מקש Ctrl ורווח ובנוסף אפשר להחזיק את מקש Shift כדי להחליף זמנית את השפה.
בעוד שבאנדרואיד השפה מתחלפת ברגע, באייפון מופיע תפריט בחירה וממנו לוחצים עם האצבע אך התפריט נעלם אחרי שנייה כך שלא מעט מצאנו את עצמנו מזיזים את הסמן בטעות. רק אחרי בדיקה מדוקדקת של כל מקש ומקש במקלדת גילינו שלמעשה כפתור F12 מחליף את השפה מידית במכשירי אפל.
המקלדת נמסרה לבדיקה באדיבות רשת באג.