סקירת wisebuy - טלפון סלולרי Motorola Moto X Play 16GB מוטורולה
- מסך איכותי עם בהירות גבוהה ביותר
- חיי סוללה מעולים
- ממשק אנדרואיד כמעט נקי
- מצלמה טובה
- איכות בנייה גבוהה
- תמיכה בהרחבת זיכרון
- ביצועים לא ברמה של מכשירי דגל
- מנוע רטט גרוע
- בהירות המסך המינימלית גבוהה מדי
- איכות שמע פושרת
- אין נורית חיווי, אין Gyro
Moto X Play מעניק חווית שימוש מעורבת: מצד אחד הוא בנוי היטב, בעל מסך מצוין, מצלמה טובה וחיי סוללה נהדרים, ומנגד קשה לומר שמדובר במכשיר המהיר או החלק ביותר שבדקנו לאחרונה. אלמלא הביצועים הבינוניים למדי, היינו יכולים להמליץ עליו בלב שקט למי שמחפשים חוויית אנדרואיד נקייה במכשיר לא יקר מדי. למי שחיי הסוללה חשובים לו מכל, ה-X Play הוא אחד מהמכשירים המוצלחים ביותר באספקט זה שיש כרגע בשוק.
באיחור כלל לא אפנתי הגיעו הסמארטפונים של מוטורולה לישראל באופן רשמי, לאחר שנים ארוכות של היעדרות. חברת מוטורולה האמריקאית נרכשה אמנם על ידי לנובו, אך היא ממשיכה לתכנן ולייצר מכשירים בנפרד תחת מותג Moto המוכר.
אחד המכשירים שהגיעו לכאן הוא Moto X Play, שהושק בעולם כבר ביולי 2015. זהו מכשיר מדרג בינוני-גבוה שכולל מסך Full HD בגודל 5.5 אינטש, פלטפורמת העיבוד Snapdragon 615, זיכרון RAM של 2GB בלבד, נפח אחסון של 16 או 32GB עם אפשרות הרחבה, מצלמת 21 מגה פיקסל, רדיו FM ועוד.
המכשיר זמין בצבע שחור או לבן, והוא מגיע עם מערכת ההפעלה אנדרואיד בגרסת 6.0 העדכנית.
החזית של המכשיר קצת מטעה: מעל ומתחת למסך ישנם זוג גרילים זהים, ומהיכרותנו עם חלק מדגמי Moto G טעינו לחשוב שיש למכשיר זוג רמקולים קדמיים. בפועל, הגריל העליון משמש לאפרכסת בלבד, ורק התחתון הוא רמקול חיצוני. אנחנו אוהבים רמקולים קדמיים – זה המיקום ההגיוני ביותר, הם תמיד מופנים למשתמש והם לא נחסמים בקלות – אבל הרמקול ב-X Play אינו איכותי או מרשים בשום צורה והסאונד שלו שטוח.
גם בתחום עוצמת השמע היו לנו בעיות. המכשיר מסוגל לנגן שירים ורינגטונים בעוצמה מלאה וטובה, אבל חלק מההתראות וצלילי הממשק השונים (כמו למשל הצליל שאפליקציית Facebook messenger משמיע בזמן שהצד השני בשיחה מתחיל להקליד) נשמעים לעיתים קרובות בווליום חלשלוש, או לא נשמעים בכלל.
ואיכות השמע באפרכסת? אפילו היא לא משהו. הווליום לא חזק במיוחד, ומצאנו את עצמנו מנסים למקם מחדש את האפרכסת מול האוזן ולהגביר שוב ושוב את הווליום (שכבר היה על המקסימום) כדי לשמוע טוב יותר.
מוטו X פליי מציג ממדים סטנדרטיים למכשיר עם מסך בגודל 5.5 אינטש; הוא מעט עבה אמנם (10.9 מ"מ) אבל לא הרגיש לנו מגושם ביד, ולמען האמת היה נוח מאוד לאחיזה בזכות הגב הקעור וגימור הגומי המחוספס שלו. המשקל מעט כבד, 169 גרם. העיצוב של המכשיר מאוד "אמריקאי" – לא מעודן במיוחד אבל בעל נוכחות ומשדר עוצמה. הדבר בא לידי ביטוי במיוחד בחלקו האחורי שמציג תבנית מעויינים על גבי גומי שחור-מט, המוקף במסגרת מתכתית אפורה.
המסך, מסוג IPS וברזולוציית 1920x1080 המניבה צפיפות פיקסלים של 403ppi, נראה מצוין. התצוגה חדה, הצבעים נעימים ומדויקים למראה והבהירות שלו גבוהה במיוחד, כך שניתן לצפות בתוכן בנוחות גם בשמש ישירה. הצד השלילי של הבהירות הזו שבחושך במיטה המסך בהק והציק לנו בעיניים, למרות שהגדרנו את בהירותו למינימום.
בצלע הימנית של המכשיר נמצאים לחצן הווליום במרכז, וקצת מעליו – לחצן ההפעלה והכיבוי. בדרך כלל הסידור הזה היה מבלבל אותנו, אבל מוטורולה הפרידה בין הלחצנים בתבונה באמצעות טקסטורה מחורצת ומחוספסת מאוד של לחצן ההפעלה, שמקל על איתורו באמצעות מישוש בלבד. הלחצנים עשויים מתכת ומגיבים מצוין. שקע האוזניות וחריץ ה-SIM וכרטיס הזיכרון ממוקמים בראש המכשיר, ושקע הטעינה מסוג Micro-USB ממוקם בתחתית.
למי שזה חשוב לו, מנוע הרטט במכשיר הזה גרוע במיוחד – רועש, לא מעודן ופשוט לא מוצלח. אנחנו אמנם לא משתמשים ברטט להתראות, אבל כן צריכים אותו כפידבק קצר ומדויק בעת ההקלדה. במכשיר הזה הרטט בעת ההקלדה כה גרוע ומעצבן שהעדפנו לוותר עליו.
מערכת ההפעלה ב-Moto X Play זהה כמעט לחלוטין לגרסת אנדרואיד הנקייה, כפי שגוגל תכננה אותה. מוטורולה הוסיפה אי-אלו אפליקציות מועטות וכמה פיצ'רים נוספים, שתוכלו להתעלם מהם בקלות ולהרגיש שיש לכם מכשיר נקסוס ביד. גם מבחינת עדכוני גרסה, המכשירים של מוטורולה הם תמיד מהראשונים לקבל את העדכונים אחרי סדרת Nexus; במהלך ימי הבדיקה קיבלנו עדכון מגרסת 5.1.1 לגרסת מרשמלו (6.0) החדשה.
בין התכונות העיקריות שמוטורולה הוסיפה לממשק ניתן למנות את Moto Display, שיטת התראות חביבה שמציגה אייקון של האפליקציה הרלוונטית באופן מינימליסטי של לבן על גבי שחור במקום מסך הנעילה. זה נחמד, אבל לא מפצה על היעדרה של נורית חיווי להתראות שחסרה לנו מאוד. פיצ'ר חביב נוסף מאפשר להפעיל את המצלמה מכל מצב שהוא באמצעות שני סיבובים מהירים של המכשיר בכף היד.
ולבסוף, סעיף הביצועים. ה-X Play פועל על זוג מעבדים מרובעי ליבות, האחד במהירות 1.7 GHz והשני 1.0 GHz, כשאליהם נלווה זיכרון RAM בנפח 2GB. למרות הממשק הנקי והחסכוני לכאורה במשאבים, המכשיר לא מצליח לספק חוויית שימוש חלקה לגמרי. יש לא מעט גמגומים, השהיות וריצודים באנימציות; לא משהו חריג או נוראי אבל גם אין לצפות לביצועים של מכשיר דגל. נציין שלאחר עדכון הגרסה לאנדרואיד 6.0, כמות הקרטועים באנימציות קטנה משמעותית והן היו ברובן חלקות.
המצלמה ב- Motorola Moto X Playהיא אחת מנקודות החוזק שלו. מדובר במצלמה מפתיעה כבר במפרט שלה, עם חיישן בגודל 1/2.4 אינטש ברזולוציית 21 מגה פיקסל, צמצם f/2.0 ופלאש כפול.
למרות הממשק המבלבל קמעא ומהירות הצילום הבינונית, המצלמה הזו מצליחה להפתיע מבחינת התוצרים שהיא מפיקה. תמונות שצילמנו באור יום היו נפלאות – חדות, מפורטות מאוד, ממוקדות למשעי ובעלות צבעים נאמנים למקור. הפירוט הגבוה והדיוק נשמרו גם כשצפינו בתמונות בקרופ של 100%. בצילום בתאורה חלשה איכות הצבעים ירדה מאוד וניכר רעש דיגיטלי, אבל עדיין הצלחנו לקבל תמונות שמישות בסך הכל.
גם צילום הוידיאו בסך הכל מוצלח ונטול בעיות משמעותיות, אבל קצת מאכזב שהרזולוציה המרבית היא 1080p עם קצב פריימים של 30fps. לא ציפינו לרזולוציית 4K במכשיר כזה, אבל היינו שמחים לפחות לקצב של 60fps..
את ביצועי המשחק של המכשיר בדקנו עם משחק מעט ותיק אבל עדיין עתיר גרפיקה, Asphalt 7. הביצועים היו מעולים – קצב הפריימים היה גבוה מאוד ולא היו גמגומים כלשהן; גם זמן הטעינה היה מהיר. ועם זאת, משונה שבמכשיר ששמו X Play אין רכיב ג'יירוסקופ, שמיועד בין היתר לשימוש עם Google Cardboard ולמשחקים שונים.
המכשיר תומלך בדור הרביעי כמובן וברשתות אלחוט מהירות, וחווית הגלישה בו מצוינת. גם ה-GPS עושה עבודה טובה וקולט אותות לוויין באופן מידי. המכשיר כולל חיישן NFC וגם רדיו FM לחובבי הז'אנר.
מוטו X פליי הוא המכשיר השלישי ברצף שבדקנו שמצליח להשאיר אותנו מסופקים מביצועי הסוללה, אחרי ה-Meizu Pro 5 וה-Zuk Z1. הוא מגיע עם סוללה בלתי-נשלפת בקיבולת גבוהה של 3630mAh, והחברה שמפרסמת אותו בישראל מדגישה מאוד את התכונה הזו.
על אף הספקנות הבריאה שלנו, מתברר שבמקרה הזה הפרסומות דוברות אמת: המכשיר מספק חיי סוללה מעולים באופן עקבי. בימים עמוסים מאוד הגענו לסוף היום עם רזרוות של כ-40%, ובמקרה אחד של שימוש סטנדרטי – שבו לא חסכנו על כלום, השתמשנו בבהירות מסך גבוהה וניווטנו לעבודה ובחזרה, הצלחנו לקבל זמן מדהים של שתי יממות וחצי – מהשעה 8:00 בבוקר ביום שבת ועד השעה 11:30 בצהריים ביום שני. נפלא. החיסרון היחיד הוא זמן הטעינה הארוך, שלוקח כשלוש וחצי שעות.
ראוי לציין גם את תכונת Doze שקיימת בגרסת Android 6.0, שמסוגלת להכניס את המכשיר לתנומה עמוקה יחסית ולחסוך בסוללה בזמן שהמכשיר אינו בשימוש לפרק זמן ממושך. בבדיקה שלנו, במשך לילה שלם ירדו רק 2 אחוזי סוללה.
איכות הבנייה של המכשיר נהדרת, כמצופה ממכשיר של חברת מוטורולה הידועה בכך. האחיזה בו כאמור מצוינת בזכות גב הגומי המחוספס שמונע החלקה; מסגרת המתכת מסביב מוסיפה לעמידותו ויש כמובן זכוכית גורילה מדור 3 המגנה על המסך. בנוסף, מוטורולה מצהירה שהמכשיר מסוגל לעמוד בנתזי מים וגשם קל (אך לא מגדירה אותו כעמיד במים לחלוטין).