סקירת wisebuy - טלפון סלולרי LG Nexus 5X 32GB
- מסך איכותי
- מצלמה מצוינת, כולל וידיאו 4K
- קורא טביעות אצבע נוח ואמין
- ביצועים מהירים
- אנדרואיד 6.0, עדכונים לפני כולם
- טעינה מהירה, USB-C
- איכות צליל מאכזבת ברמקול
- גוף פלסטיק חסר ייחוד
- זיכרון RAM של 2GB בלבד
למרות שמדובר במכשיר הזול יחסית מבין שני מכשירי הנקסוס של 2015, ל-5X יש הרבה מה להציע. מתחת גוף הפלסטיק הפשוט-למראה מסתתרים ביצועים יעילים, מערכת הפעלה נוחה ביותר והבשורה הגדולה מבחינתנו – מצלמה מצוינת, סוף-כל-סוף. חובבי אנדרואיד שרוצים לקבל עדכונים שוטפים וממשק נקי, כמו שגוגל התכוונה, יוכלו הפעם ליהנות מחבילה מאוזנת ומשתלמת – בלי להתפשר על יכולות הצילום. קורא טביעות האצבע המוצלח הוא הדובדבן שבקצפת.
סדרת Nexus של גוגל מציגה מדי שנה מכשירים המייצגים את חזונה של החברה בכל הקשור ליישום מערכת ההפעלה Android. בספטמבר 2015 התחדשה הסדרה בשני סמארטפונים חדשים: Nexus 5X שמיוצר על ידי LG, ו-Nexus 6P שמיוצר על ידי Huawei ונחשב לדגם היוקרתי מבין השניים.
נקסוס 5X, אותו בדקנו בהזדמנות זו, מציג מפרט משודרג משמעותית ביחס לקודמו על אף שאינו מהמכשירים החזקים בשוק. פלטפורמת העיבוד היא Snapdragon 808 הכוללת מעבד 4 ליבות ומעבד 2 ליבות, זיכרון RAM בנפח 2GB בלבד, מסך Full HD בגודל 5.2 אינץ', מצלמת 13 מגה פיקסל ראשית התומכת בווידיאו 4K ומצלמת 5 מגה פיקסל קדמית, נפח אחסון שאינו ניתן להרחבה של 16 או 32GB וקורא טביעת אצבע אחורי.
המכשיר מגיע בצבעי לבן, שחור ותכלת, ומריץ את הגרסה העדכנית ביותר של מערכת ההפעלה אנדרואיד – גרסת 6.0 (מרשמלו).
המראה החיצוני של נקסוס 5X מטעה: עם שני גרילים זהים-למראה מעל ומתחת למסך ניתן היה לחשוב שהוא מצויד בזוג רמקולים קדמיים. בפועל מתברר שהגריל העליון הוא לאפרכסת, ורק מתחת לגריל התחתון מסתתר הרמקול הבודד. ואם לא די בכך, הרמקול הזה מאכזב מאוד באיכות הצליל הפושרת שלו ובעוצמת השמע הנמוכה. בנסיעה עם Waze הנחיות הניווט הקוליות נשמעו חלש משמעותית ממה שאנחנו רגילים עם מכשירים אחרים, על אף שהרמקול מופנה ישירות אלינו.
איכות השמע בשיחות דרך האפרכסת טובה למדי, ללא הפרעות או עיוותים כלשהם. גם באמצעות אוזניות קיבלנו צליל נקי ואיכותי מאוד, עם כי העוצמה המרבית מעט חלשה (אגב, ערכת המכשיר אינה כוללת אוזניות כלשהן). החיבור לדיבורית ה-Bluetooth ברכב ולרמקול נייד התבצע ללא תקלות.
נקסוס 5X ניחן בעיצוב גנרי וחסר ברק. אלמלא לוגו הסדרה הענקי בגבו הוא היה נראה כמו אינסוף סמארטפונים עשויי פלסטיק אחרים שראינו לאחרונה. חלקו הקדמי נעדר סימני זיהוי כלשהם, וחלקו האחורי עשוי פוליקרבונט בגימור מט, כאשר אלמנט העדשה בולט מעט מעל לפני השטח. עוביו ממוצע – 7.9 מ"מ, ומשקלו 136 גרם בלבד. לזכותו של המכשיר ייאמר שהוא נוח מאוד לאחיזה.
המסך, עם פאנל מסוג IPS בגודל 5.2 אינץ' וברזולוציה של 1920x1080, מציג תמונה באיכות גבוהה. הוא אמנם לא משתווה למסכי Super AMOLED בעלי הניגודיות המושלמת ולא למסכי QHD החדים להחריד, אבל הוא מצטיין בצבעים טבעיים ונעימים, בבהירות גבוהה ובזווית צפייה רחבה. עם צפיפות פיקסלים של 424 ppi החדות שלו טובה מאוד לטעמנו והוא מציג טקסטים, תמונות ווידיאו באופן מוצלח ביותר.
בקדמת המכשיר אין מקשים פיזיים, כמקובל במכשירי סדרת נקסוס, אלא הם מופיעים על בר ניווט דינמי על המסך עצמו. אם בחרתם במערכת הפעלה באנגלית (כדי להשתמש בתוכנת החיפוש בעמוד החדשה של אנדרואיד 6.0), לחצן החזור ימוקם משמאל וזה לא נוח במיוחד. בעברית הלחצן חוזר למקומו הטבעי מימין אבל תכונת החיפוש בעמוד אינה זמינה.
מימין המכשיר נמצאים הלחצנים הפיזיים – במרכז לחצן הווליום הכפול, ומעליו לחצן ההפעלה. נוחות השימוש בהם בינונית; הם עשויים פלסטיק, בולטים רק מעט מעל לפני השטח ודורשים לחיצה עמוקה יחסית. בתחתית המכשיר נמצאים שקע הטעינה מסוג USB Type C הדו-כיווני החדש, וכן שקע האוזניות. מגירת ה-Nano SIM, שעשויה גם היא מפלסטיק, נמצאת בצלע השמאלית.
כצו האופנה הנוכחי, Google שילבה במכשירי הנקסוס השנה קורא טביעות אצבע בגב המכשיר, אותו היא מכנה Nexus Imprint. כפי שכבר ציינו בסקירת ה-Huawei Mate S, המיקום הזה מתגלה כיעיל ביותר כאשר אוחזים במכשיר, אבל לא נגיש כאשר מעוניינים לתפעל אותו כשהוא מונח על השולחן. ביצועיו של החיישן התגלו כטובים מאוד – הוא גדול יחסית ופחות נוטה לטעויות, ובנגיעה עליו הוא מדליק את המסך תוך דילוג על מסך הנעילה. ברוב מוחלט של המקרים המכשיר זיהה את טביעת האצבע שלנו על הפעם הראשונה. עם זאת, מהירות הזיהוי אינה כה גבוהה כמו ב-Mate S, ונדרשת כמעט שנייה שבה האצבע מונחת על החיישן ועד שהמכשיר מדליק את המסך.
ביצועיו של ה-Nexus 5X מצוינים. הוא אמנם מצויד בזיכרון RAM בנפח 2GB בלבד (כאשר כל מכשיר שמכבד את עצמו כיום מגיע עם לפחות 3GB), אבל מערכת ההפעלה הנקייה ויחידת העיבוד מבית Snapdragon 808 עושים ביחד עבודה נהדרת. ההנפשות השונות חלקות למשעי, יישומים נטענים בזריזות וכמעט ולא יצא לנו להיתקל בהשהיות משמעותיות.
אנדרואיד 6.0 מציגה מראה כמעט זהה לגרסת לוליפופ הקודמת, ומרבית השיפורים נמצאים מאחורי הקלעים. שמחנו לראות אנימציה חדשה ואלגנטית לפתיחת יישומים, כמו גם גישה משופרת למצב "נא לא להפריע". אחד הפיצ'רים היעילים ביותר הוא השליטה המלאה בידי המשתמש על ההרשאות עבור כל יישום ויישום. בהתחלה זה מעט מציק – כל אפליקציה חדשה תבקש מכם בנימוס לאפשר לה לגשת למשאבים הדרושים לה, כגון מצלמה, אנשי קשר, מיקום וכדומה, אבל באמצעות תכונה זו תוכלו לשמור על פרטיותכם ולהחליט עצמאית איזה מידע אתם מעוניינים לשתף עם כל אפליקציה.
המכשיר כולל נורית חיווי להתראות שמשולבת בתוך הגריל העליון, ובנוסף אליה המסך יודע להידלק ברגע שאתם מרימים אותו ולהציג באופן מינימליסטי ובגווני שחור-לבן את ההתראות האחרונות שקיבלתם ואת השעה.
אם אתם מתכוונים להשתמש בקוד נעילה למכשיר או בקורא טביעות האצבע, תשמחו לגלות את תכונת Smart Lock המורחבת. בהתאם לבחירתכם, המכשיר יפטור אתכם מהצורך לעבור אימות בכל פעם מחדש אם יזהה שהמכשיר נמצא עליכם ביד או בכיס (ויינעל ברגע שיזהה שהנחתם אותו על השולחן); ניתן אפילו להגדיר שבאזורים גיאוגרפים ספציפיים, כמו בבית למשל, לא יידרש מכם להזין קוד נעילה. אנחנו מיהרנו להגדיר את מערכת המולטימדיה ברכב שלנו כמכשיר מאושר Smart Lock, וכך בכל פעם שהתחברנו באמצעות ה-Bluetooth המכשיר הציג מסך נעילה ללא קוד או טביעת אצבע – הרבה פחות התעסקות תוך כדי נהיגה.
אנדרואיד בגרסתה הנקייה אמנם חוסכת לכם את עומס התוכנות המיותרות שיצרניות רבות נוטות להעמיס על מכשירי הדגל שלהן, אבל לעיתים היא מרגישה מעט "עירומה" ופשוטה מדי. פיצ'ר אחד חסר לנו במיוחד – האפשרות להדליק את המסך במחוות נגיעה או בהקשה כפולה. גישה מהירה למצלמה דווקא יש - באמצעות לחיצה כפולה על כפתור ההפעלה וכיבוי, גם כשהמסך כבוי.
נקסוס 5X מצויד במצלמת 13 מגה פיקסל עם מיקוד מבוסס לייזר, פלאש LED כפול וחיישן בעל פיקסלים גדולים במיוחד, מה שאמור לשפר את קליטת האור שלו ולפצות על היעדר מייצב תמונה אופטי. אותו רכיב מצלמה בדיוק, אגב, נמצא גם ב-Nexus 6P היקר יותר.
לראשונה בסדרת נקסוס, גוגל השקיעה באמת במצלמה – וסופסוף אפשר לומר שמדובר במצלמה איכותית. התמונות שצילמנו איתה היו עקביות באיכותן המרשימה; הן הציגו צבעים מדויקים ועשירים, חדות מפתיעה, פירוט רב מאוד וחשיפות מאוזנות. ביצועי המצלמה נותרו מעולים גם בתאורה חלשה, רעש דיגיטלי אמנם הופיע אך החדות והפירוט המצוינים נשמרו. מצב HDR משפר עוד יותר את המצב ומאפשר לקבל תמונות יפות מאוד בתאורה שאינה אופטימלית.
החיסרון המשמעותי היחיד של מצלמת הסטילס הוא מהירות הפעולה שלה – שאינה מרשימה כלל. פוקוס לייזר, שלדעתנו אינו אלא גימיק שיווקי (עוד מהפעם הראשונה ש-LG השתמשה בו), לא מצליח למקד את העדשה מהר מספיק על האובייקט הרצוי, וישנו Shutter lag (השהייה מרגע הנגיעה במקש הצילום ועד שהוא מתבצע בפועל) מורגש מאוד. עם זאת, אחרי המיקוד ניתן לצלם רצף מהיר של תמונות בזו אחר זו, כמעט ללא השהייה, עד שיידרש מיקוד נוסף. חיסרון נוסף הוא במרחק המיקוד המינימלי, שעומד על כ-5 ס"מ מהאובייקט; במכשירים של סמסונג למשל הצלחנו לקבל תמונות מקרו מרשימות ממרחק קרוב הרבה יותר.
צילום הווידיאו בנקסוס 5X מתאפשר ברזולוציית 4K או ב-1080p. איכות הסרטונים שצילמנו ב-4K הייתה מרהיבה מבחינת הפירוט, הצבעים והחדות, אך היעדרו של מייצב תמונה ניכר והתנועה מעט קופצנית. חבל לנו שלא ניתן לבחור ברזולוציית 1080p בקצב של 60fps, מה שהיה משפר מאוד את המצב.
בעיה משונה בצילום הווידיאו היא, מסתבר, בכיוון שבו מוטמע חיישן הצילום: כל וידיאו שתצלמו לרוחב יופיע הפוך בתוכנות העריכה והצפייה במחשב (למעט בתוכנת VLC), ודיווחים ברשת טוענים שגם חלק מאפליקציות הצילום החלופיות נתקלות בבעיה דומה. הפתרון הוא להחזיק את המכשיר בכיוון הרוחבי ההפוך לזה שאתם רגילים או להפוך את קובץ הווידיאו בתוכנת העריכה. פתרון זה כמובן היה קל יותר לו הקובץ היה נקרא על ידי Adobe Premiere. התוכנה הפופולרית אינה מזהה את הפורמט וטוענת שהוא ריק מווידאו וקול, ורק עיבוד מחדש בתוכנה נפרדת, מאפשר לערוך אותו. אנו מקווים שגוגל תמצא פתרון תוכנתי מובנה לבעיה הזו בעדכון גרסה עתידי.
הגלישה במכשיר מצוינת, מהירה ויציבה, עם תמיכה מלאה ברשתות LTE וקישורית Wi-Fi בתקן ac העדכני. ה-Bluetooth הוא מדור 4.2 האחרון ויש גם NFC. מקלט ה-GPS מתפקד במהירות כמצופה.
LG Nexus 5X כולל בתוכו סוללה שאינה נשלפת, בקיבולת של 2700mAh. גרסת אנדרואיד 6.0 החדשה מביאה עמה את מצב Doze, שבו המכשיר מפחית אוטומטית את פעילות הרשת שלו בזמן שהמכשיר אינו בשימוש לפרק זמן ארוך, כדי לחסוך בסוללה ולשפר את זמני ההמתנה.
בשימוש היומיומי השגרתי שלנו, חיי הסוללה התגלו כממוצעים ומעלה. ביום שכלל כשעת ניווט, סנכרון של 2 חשבונות מייל, לא מעט תכתובות ומסרים מידיים ושימוש אקראי באפליקציות שונות, הצלחנו לקבל ימי עבודה מלאים בכל תקופת הבדיקה – אך בכל פעם הגענו לשעה 23:00 בלילה עם כ-15% לכל היותר, ובדרך כלל פחות.
טעינת המכשיר מתבצעת באמצעות חיבור כבל USB-C הדו-כיווני, מה שחוסך לא מעט התעסקות, אך אין תמיכה בטעינה אלחוטית. המטען המהיר המצורף מסוגל לטעון את המכשיר במלואו תוך קצת יותר משעה.
איכות הבנייה של הנקסוס 5X סולידית. גוף הפלסטיק שלו אולי לא מרשים עיצובית, אך הוא נראה איכותי למדי וחלקיו מורכבים כראוי. המסך מוגן בזכוכית גורילה מדור 3 עם ציפוי דוחה-שמן (שלא הצליח במיוחד להעלים טביעות אצבע), אך מנגד עדשת המצלמה הבולטת חשופה לפגיעות.