סקירת wisebuy - משחק טלוויזיה - קונסולה Microsoft Xbox One 500GB מיקרוסופט
- עשיר במשחקים בלעדיים
- חנות אפליקציות רחבה
- מעבד גרפי נהדר וחף מקרטועים
- סט חיבורים רחב
- הקונסולה גדולה ומכוערת, לא תתאים לכל סלון
- השיטוט בממשק מעט איטי
- הקלטת משחקים מסורבלת ומוגבלת
ההשוואה הייתה בלתי נמנעת והקרב הנצחי בין ה-Xbox One ל-PlayStation 4 עולה שלב, כאשר גם השנה התקשינו להכריע בין שתי קונסולות ראויות למדי. לא תמצאו כאן תשובה חד-משמעית ואין בחירה שאינה נכונה: ה- Xbox Oneהיא מכונת משחק נהדרת המציעה תכונות מיוחדות משלה, ביניהם משחקים בלעדיים במגוון ז'אנרים, חנות אפליקציות מפותחת, סט חיבורים מספק וברוב החנויות, בעלת תג מחיר עדיף על פני המתחרה. על טעם ועל ריח.
קונסולת המשחקים הפופולרית מבית מיקרוסופט Xbox One, הושקה בארה"ב בשלהי 2013 וקצת פחות משנה לאחר מכן נחתה בישראל. הקונסולה ממשיכה את דרכה של ה- Xbox 360ושודרגה מקודמה בכמה תכונות, ביניהן בקר שליטה (ג'ויסטיק) משופר, חיישן תנועה ייעודי (קינקט) עם ממשק עדכני ומצלמה מדויקת יותר, וכן בשירותים נלווים כמו חנות אפליקציות ייעודית, גלישה ברשת ועוד. בפן החומרה, ה- Xbox Oneצויד במעבד מתומן ליבות בארכיטקטורת 64 ביט המכונה Jaguar מבית AMD, כרטיס מסך מסדרת Radeon, בעל זיכרון RAM בסך 8 GB מסוג DDR3 ונפח אחסון פנימי של 500 גיגה. הכונן האופטי הוא מסוג Blu-ray ובפינת הקישוריות ניתן למצוא שני חיבורי HDMI (IN/OUT), יציאת כבל אופטי, שלוש כניסות USB 3.0, כניסת Kinect, IR Out (למקלט טלוויזיה) וחיבור לכבל רשת. הקונסולה תומכת בתקן WiFi 802.11a/b/g/n.
מערכת ההפעלה של ה-One ממשיכה את סגנון הלוחיות (Tiles) המפורסם של מיקרוסופט שפגשנו לראשונה ב-Windows 8. הממשק מאפשר התקנת אפליקציות פופולריות, ביניהן Skype, YouTube, Twitch, נטפליקס, TED, OneDrive ודפדפן הבית Explorer, המאפשר גלישה במרבית אתרי האינטרנט באין מפריע. כל האפליקציות שניסינו עברו התאמה מעולה לפלטפורמת הקונסולה, כולל ניצול מקום חכם של פיצ'רים שימושיים על פני המסך הגדול.
ביצועי המערכת בתפריטים טעון שיפור. מעבר בין מסכים גרר השתהות מוגזמות וטעינת תמונות לקחה לעיתים יותר זמן ממה שנראה לנו ראוי, גם כאשר החיבור לאינטרנט היה חלק ושום גורם לא עיכב את המערכת. גם צילום המסך (screenshot) לקח יותר מדי זמן והעובדה שלא ניתן להקליט וידאו מעל ל-5 דקות די הכעיסה אותנו. מצאנו ברשת כמה דרכים לפתור את העניין אבל אין סיבה שמשתמש יצטרך למצוא פתרון עקיף לפעולה כל כך בסיסית.
המעבד הגרפי של ה-One מביא איתו צבעים עזים: כל צל עטוף בגווני שחור נהדרים ומפגש המצלמה עם השמש יוצר השתקפות מהפנטת. לעומת ה-PS4, קשת צבעים הרגישה לנו רחבה ועזה יותר; הירוק הוא ירוק והאדום הוא אדום, ללא רגעים חיוורים בקצוות. כשבוחנים טקסטורות מקרוב, הן לא חלקות לגמרי ובמקרים מסוימים אף ניתן להבחין ממש בכל פיקסל ופיקסל. אגב, גם ה-PS4 שותף לאותה תופעה, אם כי הרגשנו את ההבדל בצורה פחות גסה. ברמת הפירוט, הוא לא יריב ראוי ל-PS4: באינסוף סרטוני השוואה בין הקונסולות שמתרוצצים ברשת, העשבים היו מלאים יותר, פני הדמויות היו ברורים יותר והעננים בשמיים היו מציאותיים להפליא.
חשוב לציין כי למרות החסרונות שצוינו, גם גיימרים חדי עין לא יצליחו להרגיש את ההבדל בפעילות השוטפת. חווית המשחק ב-One חלקה, נטולת קרטועים ואולי הכי חשוב – פשוט כיף לשחק בה.
גולת הכותרות של הקונסולה היא ללא ספק מגוון המשחקים המשובח המוצעים באופן בלעדי לשחקני ה- Xbox One, שאינם זמינים ל-PC ובוודאי שלא למתחרה הגדולה PS4. קצרה היריעה מלהכיל את מגוון המשחקים המרשים, אך נציין כי ברשימה נמצאות פניני-גיימינג אמיתיות כמו Quantum Break, Halo 5, Titanfall (שזמין גם למחשב) ובעתיד הקרוב גם Gears of War 4, Crackdown 3 , Inside ו-ReCore יצטרפו לחגיגה. לא יהיה הוגן להתעלם מהצד השני, כאשר גם הקונסולה של סוני מחזיקה במאגר אקסקלוסיבי ומכובד למדי (ביניהם Uncharted 4: A Thief's End, ו-The Last Guardian המצופה). לכאן או לכאן, לא נותר אלא להניח כי מדובר בעניין של טעם אישי והיעדר זמינות של משחקים כה פופולריים בקונסולה מסוימת יכול בהחלט להכריע את הכף עבור מעריצי סדרת משחקים מסוימת.
צורתו של ה- Xbox Oneרחוקה מלהפוך לאביזר עיצובי המשתלב נאה בסלון. הוא גדול למדי (גובה 80 מ"מ, רוחב 332 מ"מ, עומק 276 מ"מ) וכבד מאוד (3.18 ק"ג). אמנם ניידות בהחלט אינה השיקול כאן להחלטת הרכישה, אך גודלה היחסי של הקונסולה אל מול היריבה מבית סוני או אפילו מול הדור הקודם (Xbox 360), בהחלט הופך אותה למגודלת מביניהם. גם העיצוב לוקה בחסר וצורתו המלבנית השחורה והמשעממת, ממוגנת בפלסטיק דק בצד אחד וגריל גס בצד שני, לא תרשים שום אורח. כדי להכות על חטא, ספק הכוח המתחבר לקונסולה מרגיש ונראה כמו לבנה, מגושם וכבד מכל שנאי שפגשנו בעבר. מצד שני, שמחנו לגלות כי תודות לתלונות אודות בעיית החימום יתר ב- Xbox 360, מיקרוסופט שילבו בספק הכוח של ה-One מאוורר פנימי שאמור לקרר את יחידת הקונסולה ולספק חווית משחק שקטה יותר. בפועל אכן הקונסולה כמעט ואינה משמיעה רעשים, אלא אם ממש מצמידים את האוזן.
ההתקנים הרבים הופכים את ה-One לחלומו הרטוב של כל חובב מחברים: שתי כניסות HDMI, שלוש כניסות USB בתקן 3.0, כניסת כבל אופטי, כבל רשת ועוד – כל אלו הופכים את הקונסולה למעין מחשב סלוני (מדיה סנטר) מספק בהחלט. כניסת ה-HDMI השנייה מאפשרת לחבר מקור טלוויזיה חיצוני כמו ממיר של יס או הוט או סטרימר. עם זאת, לא מדובר בשיטה המוכרת מהממירים הישנים שבהם הדלקה של מקור הווידאו החיצוני מחליפה את הקונסולה, אלא יש להגדיר זאת דרך רשימה של תפריטים ואז לגשת אל השידור דרך תפריט אחר בממשק של האקסבוקס. עם זאת, חיברנו לקונסולה דיסק-און-קי עמוס בסדרות אהובות, שפעלו נפלא ב-p1080 ונהנינו מאוד.
הקונסולה מציעה שטח אחסון פנימי בסך GB500 על הקופסה אך בפועל לא יותר מ-GB365 עומדים לרשות השחקנים, לאחר שהממשק ושאר קבצי מערכת כבר מילאו את הנפח הבסיסי. למרות ההגזמה הפרועה מצד מיקרוסופט, הסתדרנו עם הזיכרון הפנוי שהתגלה כיותר ממספיק; גם כשהתקנו 10 משחקים (בממוצע שבין 15-20GB למשחק), עדיין נשארנו עם נפח אחסון עצום שאפשר לנו להמשיך להעמיס את הקונסולה בעוד משחקים ואפליקציות. גיימרים כבדים שחייבים גישה לאוצר המשחקים שלהם בלחיצת כפתור יאלצו להסתפק בהוספת כונן חיצוני המתחבר לכניסת ה- USB 3.0.
חדשות טובות לשחקנים שברשותם כותרי Xbox 360: הקונסולה מאפשרת להריץ את רוב משחקי הדור הישן, כאשר מדי חודש מיקרוסופט מפרסמת משחקים חדשים שעברו המרה ל-Xbox One.
אהבנו מאוד את הג'ויסטיק (בקר המשחק) האלחוטי של One. הוא לא שונה מדי מאחיו בגרסת Xbox 360, ופרט לכמה שינויים קטנים במיקום מספר מקשים, הוא עדיין קונטרולר מעולה. גופו ממלא את מרבית שטח כף היד והטקסטורה המחוספסת במעט מאפשרת לידיים לאחוז בו ביציבות. תנועת הסטיקים רכה ולא עייפה אותנו גם לאחר שעות משחק רבות. גם הכפתורים יציבם במקומם והכי חשוב לטעמנו – נטולי הרקע המזעזע שהוצב מאחורי מקשי האותיות B, A, X ו-Y, שניערו ממנו את הנראות של ג'ויסטיק מלפני כמה עשורים.
הג'ויסטיק פועל על שתי סוללות AA ובאופן משונה, היצרנית ממליצה להשתמש רק בסוללות alkaline חד פעמיות, אם כי לא מצאנו סיבה טובה להימנע משימוש בסוללות נטענות, בשם הסביבה וגם לטובת הארנק. גם צריכת האנרגיה הרשימה אותנו: אחרי חודש תובעני במיוחד, המחוון שמופיע במסך הטלוויזיה המשיך להציג חיי סוללה מלאים.
מבחר מרשים של אביזרים נלווים עומד לרשות בעלי Xbox One : החל ממקלדות-צ'ט להקלדה מהירה דרך ג'ויסטיקים מעוצבים ואוזניות-מיקרופון אלחוטיות ועד לשלטים לקונסולה ופדלים למשחקי נהיגה. אחד מהאביזרים הפופולריים ביותר הוא כמובן הקינקט, חיישן התנועה המציע משחקים ייעודיים המשלבים את תנועות גוף השחקן לפעולותיו במשחק, ובין היתר מאפשרות גם לבצע פעולות שגרתיות בקונסולה באמצעות מחוות גוף וזיהוי קול.