Huawei Nexus 6P 32GB

שתף באמצעות:

טלפון סלולרי Huawei Nexus 6P 32GB וואווי

סקירת wisebuy - טלפון סלולרי Huawei Nexus 6P 32GB וואווי

הטוב
  • רמקול עוצמתי
  • טעינה מהירה
  • ראשון בעדכונים וממשק אנדרואיד נקי
  • המצלמות המשובחות בתולדות סדרת נקסוס
הרע
  • אין תמיכה בטעינה אלחוטית
  • סוללה לא נשלפת
  • מכשיר מגודל שלא יתאים לכולם
בשורה התחתונה

גוגל עושה זאת שוב ולהצלחה הכבירה שותפה וואווי. שתי הענקיות שחררו לעולם מכשיר סלולר שאמנם לא מתעלה על מתחריו באותה קטגוריה, אך בהחלט גם לא נופל בשום פרמטר בדרג הפרימיום. ממשק נקי ומהיר, מצלמה מפתיעה באיכותה וטעינה מהירה כשד גנבו את ההצגה. כשמוסיפים למשוואה את מחירו, ה-Nexus 6P הוא בחירה מעולה ומכשיר מצוין.

הקדמה

כמו בכל שנה, גם הפעם גוגל חוברת ליצרנית פופולרית וביחד הן משיקות סלולרי המצטרף למשפחת נקסוס היוקרתית. הפעם זה תורה של וואווי הסינית להשיק ביחד עם התאגיד האמריקאי את הפאבלט Nexus 6P, הנושא מסך בגודל 5.7 אינץ' בתצוגת QHD, מצויד במעבד Snapdragon 810 וב-3GB של זיכרון עבודה (RAM), לא כולל זיכרון פנימי בנפחים שונים (32/64/128GB). במצלמה האחורית נמצאת עדשה המסוגלת לצלם תמונות בגודל 12.3 מגה פיקסל, מקדימה 8 מגה פיקסל ואת כל החבילה עוטפת מערכת הפעלה אנדרואיד בגרסת Marshmallow 6.0 הישר מהקופסא. בפינת הפיצ'רים ניתן למצוא חיישן טביעת אצבע והבטחה לטעינה מהירה במיוחד.




אנדרואיד
 מאנדרואיד היא אחת משלוש מערכות הפעלה בסמארטפונים. היא מתאפיינת בפתיחות ובהתאמה למגוון עצום של מכשירים. אנדרואיד מאפשרת התאמה אישית נרחבת של כל תכונה ומאפיין, וקל להחליף כל תוכנת בסיס (מחייגן ועד דפדפן) באפליקציה אחרת. ישנה תמיכה בווידג'טים בעמודי הבית שמציגים תוכן רלוונטי ולא רק אייקונים. בנוסף, ניתן לפתוח את מרבית מכשירי האנדרואיד להרשאות מתקדמות (Root) בקלות יחסית, ואף להחליף את גרסת המערכת (ROM) באופן עצמאי לגרסאות אחרות.החסרונות של אנדרואיד הם פעולה פחות זורמת וחלקה, בדרך כלל, מהמתחרה של אפל, ובפרגמנטציה רבה – לאמור, בגלל מגוון המכשירים והקונפיגורציות, חלק מהאפליקציות אינן מתאימות לכל המכשירים ועדכוני הקושחה מגיעים לעיתים באיחור, מפני שכל יצרן צריך להתאים את התוכנה למכשירים שלו בנפרד.

איכות הקול ושמע (15%)

9

הרמקול מחריש אוזניים – ואהבנו את זה. הצלילים כל כך מדויקים ונקיים שיכולים להחליף בקלות כמה רמקולים ניידים יקרי ערך של חברות מוכרות בתחום. צמד פתחי הרמקולים נמצאים בשני קצוות הצד הקדמי של המכשיר.


לגבי השאר, אין הפתעות: קבלת והוצאת שיחה התבצעו בצורה מושלמת וחפה מתקלות. גם הצד השני נשמע טוב עם תוצאות דומות.

נוחות השימוש (35%)

9.5

ה-Nexus 6P הוא מפלצת סלולר בכל קנה מידה אפשרי. גם משתמשים שבורכו בידיים מגודלות יתקשו לתפעל את המכשיר ביד אחת בלבד. מידותיו (159.3 מ"מ גובה, 77.8 מ"מ רוחב, 7.3 מ"מ עובי ו-178 גרם) ממצבות אותו די בקלות בקטגוריית הפאבלטים. גודל המסך 5.7 אינץ' וכולל תצוגת AMOLED בתקן QHD שלו צפיפות פיקסלים נאה של 518PPI. הנתונים המפוארים שעל הנייר לא מאכזבים במציאות: הצבעים עשירים ומנקרי עיניים, הבהירות מספקת עד כדי מסנוורת במקומות חשוכים וגם תחת אור שמש הצליח מסך ה-P6 להחזיר מלחמה ולספק תצוגה ברורה ונוחה לצפייה והמשך עבודה, כולל בהירות אוטומטית שעבדה נפלא.


זיהוי האצבע המוטמע בגב המכשיר עבד חלק: תהליך הזיהוי הראשוני עבר במהירות ובסיומו – כל פתיחת מכשיר באמצעות זיהוי טביעת האצבע בוצעה בקלילות ובמהירות – פחות משניה. גם מיקומו של החיישן בגב המכשיר התגלה כפתרון מעולה: האצבע כבר שם גם כך במרחק כמה מילימטרים בודדים, כך שלא נאלצנו לבצע איזושהי פעולה לא טבעית לשם הזיהוי ואפילו בכמה מקרים, המכשיר זיהה אותנו עוד לפני שקלטנו שהאצבע שלנו כבר הונחה על החיישן מבלי לשים לב. לאחר מספר ימים של שימוש היא כבר נחה שם בצורה טבעית. החיישן יכול לזהות עד 5 טביעות אצבע ומאפשר בנוסף לבצע רכישות דרך Android Pay, שירות הזמין כרגע בארה"ב בלבד אך צפוי להופיע בשווקים נוספים ברחבי העולם.


במכשיר הוטמע זיכרון RAM בנפח 3GB וזוג מעבדים מרובעי ליבות מבית ARM, הראשון במהירות 1.55 GHz והשני במהירות 2.0 GHz, במעטפת מערכת השבבים Snapdragon 810 של קוואלקום. למרות שהפלטפורמה קיבלה ביקורות מעורבות, מהתרשמות שלנו היא לא פחות ממשובחת: ריבוי משימות לא איים על המכשיר ולא הבחנו בשום קרטועים מביכים. גם תופעת החום שתוארה רבות כמעט ולא הורגשה, מבחוץ לפחות. זו עדיין לא מהירות-העל שזכינו להיווכח לה ב-Galaxy Note 5 של סמסונג או ב-iPhone 6S Plus של אפל, אך היא בהחלט גם לא מזדנבת מדי מאחוריהם.

הורדנו את
Asphalt Airborne 8 הכבד ובדקנו ביצועים תחת אתגר. המכשיר אמנם החל להתחמם במהירות, אך לא נמנעה מאתנו מחוויית משחק אמיתית: גרפיקה מלאה בפרטים קטנים, סאונד חלק ומשחקיות חלקה ונטולת לאגים או "קפיצות מערכת" מעצבנות. לכל זה אחראי ה-Adreno 430, המעבד הגרפי שגרף שבחים מכל מי שהשתתף בבדיקת הגיימינג.


כמסורת מכשירי הנקסוס, גם כאן מערכת ההפעלה מגולחת למשעי ולא תמצאו בה אפליקציה אחת מבית היוצר של היצרנית הסינית, מנהג מגונה המשותף לחברות סלולר רבות. היעדרות ה-Bloatware ב-6P מספקת חווית משתמש נקייה לעין שמזכירה כל פעם מחדש מדוע ממשק האנדרואיד ה"עירום" הוא המועדף בעיני רבים. אי-אפשר שלא לציין את הופעת הבכורה של מרשמלו 6.0 הכיפית והאינטואיטיבית, כולל צמצום משמעותי בצריכה הסוללה שהפתיע לטובה וכמובן – זכות הראשונים בכל עדכון חדש שיוצא לרובוט הירוק, פריווילגיה לה זוכים בעלי מכשירי נקסוס בלבד.

בערכת המכשיר ניתן למצוא ספרון אחריות, פין להוצאת מגירת הסים, מטען עם כניסת USB Type-C ועוד כבל USB Type-C נוסף עם יציאה ל-USB, לטובת חיבור למחשב והעברת קבצים.

אנדרואיד
 מאנדרואיד היא אחת משלוש מערכות הפעלה בסמארטפונים. היא מתאפיינת בפתיחות ובהתאמה למגוון עצום של מכשירים. אנדרואיד מאפשרת התאמה אישית נרחבת של כל תכונה ומאפיין, וקל להחליף כל תוכנת בסיס (מחייגן ועד דפדפן) באפליקציה אחרת. ישנה תמיכה בווידג'טים בעמודי הבית שמציגים תוכן רלוונטי ולא רק אייקונים. בנוסף, ניתן לפתוח את מרבית מכשירי האנדרואיד להרשאות מתקדמות (Root) בקלות יחסית, ואף להחליף את גרסת המערכת (ROM) באופן עצמאי לגרסאות אחרות.החסרונות של אנדרואיד הם פעולה פחות זורמת וחלקה, בדרך כלל, מהמתחרה של אפל, ובפרגמנטציה רבה – לאמור, בגלל מגוון המכשירים והקונפיגורציות, חלק מהאפליקציות אינן מתאימות לכל המכשירים ועדכוני הקושחה מגיעים לעיתים באיחור, מפני שכל יצרן צריך להתאים את התוכנה למכשירים שלו בנפרד.

מולטימדיה וגלישה (30%)

9

זוהי אינה המצלמה הבינונית שהתרגלנו להכיר בסדרת מכשירי נקסוס. עקב האכילס של הסדרה מתגלה ב-6P כאחד הרכיבים המשובחים בתולדותיה. המכשיר צויד במצלמה אחורית נהדרת (12.2 מגה פיקסל), כולל פוקוס לייזר שהתמקד בפריטים במהירות וגם זוג מבזקי ה-LED שהאירו את החשיכה בצורה פנטסטית וניצלו כהלכה תאורה מקומית כדי להעצים אובייקטים חשוכים יותר. ה-Photo Sphere, שמאפשר לצלם את הסביבה ב-360 מעלות (בדומה למפות גוגל) הלהיב את הסובבים וגם הצילום הפנורמי השיג תוצאות מעולות. הווידאו מאפשר צילום בתקן 4K ב-30 פריימים לשנייה וכן 1080p ב-240 פריימים לשנייה. שניהם הצטיינו בתפקידם ויצרו סרטונים חיים ונטולי תקלות.

במצלמה הקדמית, שבעיני חובבי סלפי כבר נחשבת למצלמה הראשית, הוטמעו 8 מגה פיקסל ויכולת צילום וידאו ברזולוציה 1080
p. גם המצלמה מלפנים הרשימה מאוד והפיקה תמונות חדות ומפורטות להפליא.







ממשק המצלמה פשוט מאוד, לעיתים אפילו מדי, שכן אין שום יכולת לשלוט במשתנים שעלולים להיות חשובים למשתמש המתקדם, אם כי אנחנו הסתפקנו לחלוטין במה שהוצע לנו.

המכשיר מוצע בשלוש תצורות של זיכרון נפח פנימי: 128GB, 64GB ו-32GB. קיבלנו לסקירה את הגרסה הנמוכה מבניהם וחשוב לציין כי כמו בכל מכשיר, גם כאן עומד לרשות המשתמשים 25GB בפועל, כשחלק נרחב מהזיכרון תופסת מערכת ההפעלה. למזלו של המכשיר, הוא זכה ליפול בידי משתמש שאינו חובב מידע גדול ולאחר העברת מספר אלבומים והורדת עוד כמה משחקים, עדיין נשארו למעלה מ-20 GB לשימוש חופשי. משתמשים עם דרישות תובעניות יותר יאלצו להסתפק בשירותי ענן או ברכישת המכשיר בגרסת רחבה יותר של זיכרון פנימי, שכן אופציה של הרחבה באמצעות כרטיס זיכרון אינה קיימת.

זיכרון פנימי
כל מכשיר סלולרי מצויד בזיכרון פנימי לצורך אחסון מידע, ובחלק מהמכשירים קיים חריץ הרחבה לכרטיס זיכרון. חשיבותה של יכולת האחסון במכשיר עולה ככל שהשימוש בו כנגן מוזיקה או כמצלמה עולה. מי שמעוניין לעשות שימוש כזה במכשיר, או להשתמש בו לאחסון מידע אחר, מוטב לו לבחור במכשיר עם חריץ הרחבה לכרטיס זיכרון.   יכולת האחסון של המכשירים התומכים בנגינת קובצי מוזיקה נמדדת במגה בייטים (MB), ונעה בדרך כלל בין מגה בייטים בודדים, שמספיקים לשמירה של שיר או שניים, ועד ל-160MB המאפשרים שמירה של 80-40 שירים בתלות בסוג הקובץ ובאיכותו.

משך פעולת סוללה (10%)

9.5

הסוללה, שאינה נשלפת, מגיעה בקיבולת 3450 mAh. לאחר שימוש אינטנסיבי הגענו לסוף היום עם 25% סוללה. בסופ"ש, כשלא סחטנו אותו יותר מדי, צלח המכשיר את היום עם למעלה מ-50% סוללה. כמו מרבית מכשירי הסלולר, גם כאן מדובר בעניין של שימוש: צילומי 4K ומשחקים יביאו את המכשיר לקצה ויסחטו ממנו את שארית אחוזי הסוללה, אך שיטוט באתרים ושיחות סדירות לא יאמצו אותו יותר מדי ובהחלט תוכלו להמשיך להשתמש בו עד חצי היום שאחריו.

המכשיר מצויד בשקע טעינה מסוג USB Type-C, שדי מזכיר את ה-Micro USB הסטנדרטי במראהו. היתרון: דו-צדדי ומאפשר טעינה מהירה. החיסרון: תפוצת התקן עדיין נמוכה ולא לכולם יהיה מסביבכם את המטען המיוחד, במקרה ושכחתם את שלכם בבית.


בעוד ששאר מטעני ה-USB הרגילים מספקים הספק של עד 2.1 אמפר, המטען שמספקת וואווי מציע תפוקה מכובדת למדי – 3 אמפר מה שמאפשר לטעון במהירות גבוהה ביותר. התוצאות לא היו סדירות במיוחד והתקשינו לעקוב אחריהם אך בממוצע הגענו לא פעם מסוללה ריקה ל-50% תוך 40 דקות. אחרי 50 דקות נוספות (שעה וחצי סך הכל) כבר עמדנו כמעט על סוללה מלאה.

עמידות (10%)

8.5

ה-6P הוא הראשון בסדרת הנקסוס המצופה כולו ממתכת, וגופו המיוצר מאלומיניום מרגיש חזק וקשיח, רחוק בהרגשה מגרסאות הפלסטיק שהספיקו להתרגל אליהם משתמשי נקסוס וותיקים. לקח לנו זמן, אבל את פס המצלמה השחור בגב המכשיר למדנו לאהוב. זה לא עצר אותנו מלהתעקש שהיה אפשר למצוא פתרון אסתטי יותר.

המסך צויד בהגנת Gorilla Glass 4 ולמרות הסרטונים הרבים שהופצו והראו באיזו קלות ניתן לשבור את המכשיר לשניים, לא הצלחנו להבחין כי מדובר בגוף רגיש יותר מאשר אחרים. לדעתנו, כל מכשיר ניתן לבקוע אם מופעל עליו מספיק כוח, וה-6P לא שונה מהם.


ה-Nexus 6P מגיע בצבעי שחור, לבן וכסוף.