Sony Xperia C5 Ultra

שתף באמצעות:

טלפון סלולרי Sony Xperia C5 Ultra סוני

סקירת wisebuy - טלפון סלולרי Sony Xperia C5 Ultra סוני

הטוב
  • מסך ענק ונוח לקריאה
  • עיצוב אלגנטי ונוח לאחיזה
  • תמיכה בשני כרטיסי SIM
  • רדיו, NFC
  • ממשק נקי, קל ונוח לתפעול
הרע
  • ביצועים בינוניים בלבד
  • מצלמות לא מרשימות
  • צילום וידיאו גרוע
  • חיי סוללה סטנדרטיים
  • מכשיר גדול מהממוצע
בשורה התחתונה

Xperia C5 Ultra מעניק חוויית שימוש לא רעה, אבל התקשה להרשים אותנו. המסך הענק שלו הוא נקודת החוזק העיקרית, למי שאוהבים מסכים גדולים; הרזולוציה שלו אמנם לא מאוד גבוהה ובכל זאת הוא מוצלח וחד. נציין לחיוב גם את התמיכה בשני כרטיסי סים, את מערכת ההפעלה הנוחה ואת העיצוב האטרקטיבי. ביצועים גבוהים? מצלמה מעולה? את אלה תחפשו במכשירים אחרים; במחיר שלו תמצאו לא מעט כאלה – אבל עם מסכים קטנים יותר.

הקדמה

לכל יצרנית שמכבדת את עצמה, לצד מכשיר הדגל היקר והמתוקשר יש כמה סדרות של מכשירי ביניים, מכשירים מוקטנים, פאבלטים ועוד מכשירים שאמורים לספק את רצונם של צרכנים שלא בהכרח מחפשים מכשיר דגל. Sony Xperia C5 Ultra עונה על שניים מהקהלים האלה; זהו סמארטפון בדרג ביניים שמציע גודל מסך גדול במיוחד של 6 אינטש.

מעבר למסך, המפרט די טיפוסי לדרג הביניים: מעבד בעל 8 ליבות מבית MediaTek במהירות 1.7GHz, זיכרוןRAM  בנפח 3GB, אחסון פנימי של 16GB עם תמיכה בהרחבה, מצלמת 13 מגה פיקסל וסוללה בקיבולת 2930mAh. קצת פחות טיפוסיים הם המצלמה הקדמית, שגם היא ברזולוציית 13 מגה פיקסל, וכן התמיכה ב-Dual SIM בגרסה שנמכרת על ידי היבואן הרשמי (תת דגם E5533).

המכשיר מגיע עם אנדרואיד 5.1 וזמין בצבעים שחור, לבן וירקרק.

אנדרואיד
 מאנדרואיד היא אחת משלוש מערכות הפעלה בסמארטפונים. היא מתאפיינת בפתיחות ובהתאמה למגוון עצום של מכשירים. אנדרואיד מאפשרת התאמה אישית נרחבת של כל תכונה ומאפיין, וקל להחליף כל תוכנת בסיס (מחייגן ועד דפדפן) באפליקציה אחרת. ישנה תמיכה בווידג'טים בעמודי הבית שמציגים תוכן רלוונטי ולא רק אייקונים. בנוסף, ניתן לפתוח את מרבית מכשירי האנדרואיד להרשאות מתקדמות (Root) בקלות יחסית, ואף להחליף את גרסת המערכת (ROM) באופן עצמאי לגרסאות אחרות.החסרונות של אנדרואיד הם פעולה פחות זורמת וחלקה, בדרך כלל, מהמתחרה של אפל, ובפרגמנטציה רבה – לאמור, בגלל מגוון המכשירים והקונפיגורציות, חלק מהאפליקציות אינן מתאימות לכל המכשירים ועדכוני הקושחה מגיעים לעיתים באיחור, מפני שכל יצרן צריך להתאים את התוכנה למכשירים שלו בנפרד.

איכות הקול ושמע (15%)

7.5

למרות העיצוב הסימטרי של קדמת המכשיר, אין לו שני רמקולים אלא רק אחד: הגריל העליון משמש לאפרכסת בלבד, והגריל שמתחת למסך משמש כרמקול. הספיקר מספק עוצמה גבוהה וקשה לחסום אותו, כך שהוא עושה עבודה מצוינת בהשמעת רינגטונים והתראות, וקצת פחות בהאזנה למוזיקה בשל איכותו הבינונית.


דווקא האפרכסת עשתה לנו חיים קשים: המכשיר כה גדול ורחב שקשה לאתר את הנקודה שבה האפרכסת נמצאת בדיוק מול האוזן, וגם לאחר שבוע של שימוש הצטרכנו לתקן את המיקום מספר פעמים אחרי השיחה כיוון שלא שמענו היטב. בנוסף, הווליום המרבי באפרכסת אינו חזק מספיק.

נוחות השימוש (35%)

8

Sony Xperia C5 Ultra הוא סמארטפון מגודל בהחלט. ביחס ל-Nexus 6 של מוטורולה, שהציג גם הוא מסך בגודל 6 אינטש, ה-C5 צר יותר ודק יותר משמעותית, אבל מוארך יותר. משקלו 187 גרם, משקל מכובד גם הוא. הצד החיובי הוא שהמסך כמעט נטול שוליים מצדדיו, כך שהמכשיר לא רחב מדי וניתן לאחוז בו בכף יד ממוצעת בנוחות בסך הכל. מה שכן, בכיס האחורי של המכנסיים הוא בולט מחוץ לכיס, ולתוך הכיס הקדמי לא בטוח שתצליחו להכניסו בכלל.

העיצוב של ה-C5 דומה מאוד למכשירים האחרים בסדרת Xperia, עם המסגרת המתכתית המעוגלת, כפתור ההפעלה העגול והקווים הנקיים והמאופקים. גה המכשיר עשוי פלסטיק מבריק ולא זכוכית כמו במכשיר הדגל, אבל המראה הכללי נאה ומכובד. תווי העגלגלים של המכשיר מסייעים מאוד לאחיזה הנוחה בו, ומפצים על ממדיו המגושמים.


סט הלחצנים כולל כפתור הפעלה וכיבוי עגול וקטן, זוג לחצני עוצמה מתחתיו ולחצן דו-שלבי למצלמה – כולם מצטופפים בצלע הימנית של המכשיר. כפתור ההפעלה נגיש, לחצני הווליום קצת פחות – אבל בסך הכל אין לנו תלונות משמעותיות. מקש המצלמה קצת מאכזב; הוא נוקשה מדי וקשה לדייק בחצי הלחיצה עליו לצורך המיקוד.

בצלע השמאלית נמצאים החריצים לכשני כרטיסי ה-SIM ולכרטיס Micro SD, שניהם תחת חיפוי מוארך אחד. שקע האוזניות ממוקם בראש המכשיר, ושקע הטעינה (מסוג Micro-USB סטנדרטי) בתחתית, כמקובל.

המסך, בגודל 6 אינטש וברזולוציית Full HD "בלבד", הפתיע אותנו בחדותו. למרות שצפיפות הפיקסלים היא רק 367 ppi (לשם השוואה, ל-Nexus 6 יש מסך QHD עם צפיפות של 493 ppi), המסך נראה חד להפליא ואין סיכוי שתבחינו בפיקסלים שעליו. מעבר לכך איכות התמונה טובה, הצבעים נאים וזוויות הצפייה סבירות. את בהירות המסך המקסימלית מצאנו כסבירה בלבד, והיינו שמחים לבהירות גבוהה יותר – במיוחד בשמש ישירה. כרגיל אצל סוני, יש במכשיר מצב שיפור תמונה בשם Bravia Engine שמחזק ומדייק את הצבעים, אבל רק בצפייה בתמונות או בסרטונים. בנוסף יש כאן תמיכה בשימוש במסך המגע גם עם כפפות.


מערכת ההפעלה של סוני היא אחת האהובות עלינו ביותר במכשירי אנדרואיד: נקייה, קלה, דומה מאוד לאנדרואיד המקורית אבל עם שינויים של סוני שמשפרים את חוויית השימוש. ניתן להגדיר כמה ערכות נושא (שלא משנות דרמטית את המראה, כמו במכשיר Samsung Galaxy S6 למשל), להחליף את עיצוב השעון במסך הנעילה וכדומה. כן חסרה לנו האפשרות להדליק את המסך בנקישה, פיצ'ר שקיים במכשירים רבים שאין להם כפתור בית פיזי.

ביצועי המכשיר הם כנראה החוליה החלשה במכשיר, שמשאר הבחינות מספק תחושה יוקרתית בסך הכל. ניכר די מהר שפלטפורמת העיבוד שלו בסיסית יחסית ולא קרובה לביצועי מכשירי הדגל או אף מכשירי הביניים הגבוהים, וממכשיר שמתומחר במעל 2000 שקלים מדובר באכזבה; יש מכשירי דגל משנת 2015 שמעולים פחות ונותנים ביצועים גבוהים בהרבה. החולשה של המעבד ניכרת בהשהיות אקראיות, תוכנות שלוקח להן זמן רב כדי להגיב, ואפילו מסך שחור למשך כמה שניות טובות בפתיחת הדפדפן – תופעה שקרתה לנו לא פעם. לא מדובר על איטיות בלתי נסבלת, ובשימוש קל (גלישה, יישומי הודעות מידיות וכדומה) השימוש בסך הכל די משביע רצון, אבל ציפינו ליותר.

אנדרואיד
 מאנדרואיד היא אחת משלוש מערכות הפעלה בסמארטפונים. היא מתאפיינת בפתיחות ובהתאמה למגוון עצום של מכשירים. אנדרואיד מאפשרת התאמה אישית נרחבת של כל תכונה ומאפיין, וקל להחליף כל תוכנת בסיס (מחייגן ועד דפדפן) באפליקציה אחרת. ישנה תמיכה בווידג'טים בעמודי הבית שמציגים תוכן רלוונטי ולא רק אייקונים. בנוסף, ניתן לפתוח את מרבית מכשירי האנדרואיד להרשאות מתקדמות (Root) בקלות יחסית, ואף להחליף את גרסת המערכת (ROM) באופן עצמאי לגרסאות אחרות.החסרונות של אנדרואיד הם פעולה פחות זורמת וחלקה, בדרך כלל, מהמתחרה של אפל, ובפרגמנטציה רבה – לאמור, בגלל מגוון המכשירים והקונפיגורציות, חלק מהאפליקציות אינן מתאימות לכל המכשירים ועדכוני הקושחה מגיעים לעיתים באיחור, מפני שכל יצרן צריך להתאים את התוכנה למכשירים שלו בנפרד.

מולטימדיה וגלישה (30%)

7.5


מערך הצילום של ה-C5 Ultra ייחודי למדי: זוג מצלמות 13 מגה פיקסל עם פלאש LED, הן מקדימה והן מאחורה. המצלמה הראשית בעלת צמצם f/2.0 והקדמית בעלת צמצם f/2.2. לשתיהן יש מיקוד אוטומטי ושתיהן מסוגלות לצלם וידיאו ברזולוציית Full HD. בנוסף, יש במכשיר לחצן צילום פיזי, שמאפשר גם להדליק את המצלמה מכל מצב, גם כשהמסך כבוי.

תפריט המצלמה פשוט ובסיסי, ולמצלמה לוקח זמן רב יחסית לעלות, להתמקד ולצלם. את איכות הצילום נוכל להגדיר כטובה – אם השימוש הוא שיתוף בפייסבוק ובווטסאפ, וקצת מאכזבת לשימושים אחרים. צילום בתאורה טובה מניב תוצאות לא רעות בכלל – צבעים טובים ופירוט יפה, אבל יש לא מעט חשיפות יתר, רעש בעומק התמונה וטשטוש בקצוות הפריים. צילום בלילה או בתוך הבית גורם לירידה חדה בפירוט ולנסיקה ברעש הדיגיטלי, והתמונות פשוט לא טובות.


צילום הווידאו אכזב אותנו יותר מכל: התמונה נראתה כמו מתיחה גרועה של רזולוציית 720p במקרה הטוב, ולא דומה כלל לרזולוציית 1080p אמתית. התמונה חסרה חדות ופירוט, נראית מלאכותית והצבעים בה משונים ולא תואמים את הצבעים בצילום הסטילס. נציין שהגדרות המצלמה בסיסיות מאוד ולא הצלחנו למצוא שם הגדרה שתשפר את המצב.

למי שהסלפי חשוב לו, מצאנו שהמצלמה הקדמית דומה באיכותה לזו האחורית. ביחס למצלמות סלפי זה נחשב טוב, אבל לא מדובר במצלמה מדהימה. מה שכן, יש גם למצלמה הקדמית פלאש LED ייעודי, שזה נחמד בהחלט.

הגלישה במכשיר מעולה, בזכות המסך הענק. נוח מאוד לקרוא תכנים ארוכים, גם במיטה, וכמובן שכיף לנווט ברכב עם Waze עם מסך כה גדול וקריא. ה-GPS  אגב עובד מצוין וכך גם חיבור ה-Bluetooth לרכב. נציין שיש במכשיר גם רדיו FM ושבב NFC.




 






משך פעולת סוללה (10%)

8

Sony Xperia C5 Ultra מצויד בסוללה בלתי-נשלפת בקיבולת נכבדה של 2930mAh. המסך אמנם גדול מאוד אבל ברזולוציה לא גבוהה במיוחד ביחס למקובל כיום, ועם מעבד שאמור להיות חסכוני ציפינו לקבל זמן סוללה פנומנלי.


בפועל, חיי הסוללה של ה-C5 Ultra דומים למדי לאלה שמספק ה-Galaxy S7, עם סוללה דומה בקיבולתה אבל עם מעבד חזק לאין ערוך ומסך בעל פי 2 פיקסלים. הצלחנו להגיע לימי עבודה מלאים, אבל כשהגענו הביתה בשעה 19:00 מדי יום נותרו למכשיר לא יותר מ-30% סוללה, ובדרך כלל בשעה 23:00 כבר ראינו אחוז סוללה חד-ספרתי. לא נורא, אבל גם לא משהו.

רזולוציה
הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.

עמידות (10%)

9

איכות הבנייה של האקספריה C5 אולטרה מצוינת. הוא עשוי משילוב של מסגרת מתכתית, גב פלסטיק קשיח וזכוכית מוגנת משריטת על המסך. הלחצנים המתכתיים איתנים והחיבורים השונים יציבים וחזקים. הרגשנו שסוני השקיעה באיכות הייצור של המכשיר הזה לא פחות ממכשירי הדגל שלה, למרות שהוא כמובן אינו עמיד במים.