סקירת wisebuy - שעון חכם Samsung Gear S2 Classic SM-R732 סמסונג
- קומפקטי ודק יחסית
- מסך איכותי, קריא גם בשמש
- ביצועים מהירים ויציבים
- ממשק מובן ונוח
- טעינה אלחוטית
- הסוללה מספיקה ליום מלא
- נגן מוזיקה עצמאי, 4GB זיכרון
- התראות בסדרת רטטים במקום רטט אחד
- בחלק מההתראות ניתן לקרוא רק את האחרונה
- עיצוב פחות מושקע מחלק מהמתחרים
Gear S2 של סמסונג מציע גישה חדשה ומרעננת לעולם השעונים החכמים, עם ממשק כיפי, מסך איכותי וביצועים טובים. כפריט אפנתי הוא כנראה לא יהיה הבחירה הראשונה של חובבי השעונים האנלוגיים, אם כי יש לציין לזכותו את גודלו הקומפקטי ביחס למתחרים.
לאחר כשבוע של שימוש (שמתווסף למספר שבועות שבילינו במצטבר עם שעונים חכמים אחרים), עדיין לא לגמרי ברור לנו מי צריך את זה בעצם. מלבד הצגת השעה והאפשרות לנגן מוזיקה באופן עצמאי לאוזניית Bluetooth, Gear S2 עדיין תלוי לחלוטין בטלפון הסלולרי. קבלת ההתראות על פרק היד יכולה להיות יעילה או מעצבנת ומסיחת-דעת לסירוגין, וקשה לומר שיש לאפליקציות השונות שימוש אמתי ויומיומי. אם בכל זאת החלטתם לרכוש שעון-חכם, ה-Gear S2 של סמסונג הוא אופציה טובה מאוד, גם ביחס למתחרים האנדרואידיים.
עולם המחשוב הלביש (Wearables) נמצא איתנו כבר כמה שנים, ועדיין לא הצליח לפרוץ באופן משמעותי לתודעת הצרכנים. יוצא מן הכלל היחיד הוא השעון החכם, שאולי לא הפך ללהיט גדול אבל כמה מיליוני יחידות בכל זאת כבר נמכרו בשנתיים האחרונות ברחבי העולם.
לצד Apple עם השעון שלה, ו-Google עם סדרה ארוכה של שעונים מבוססי Android Wear שמייצרים כמה מותגים שונים, עומדת סמסונג עם שעון Gear שלה, שבאופן נועז מריצים דווקא את מערכת ההפעלה Tizen. בתערוכת IFA ב-2015 הכריזה סמסונג על Gear S2, השעון החכם הראשון שלה שמגיע עם מסך עגול, ולאחר חודשים ספורים הוא הגיע אלינו לישראל.
Gear S2 משווק בשלוש גרסאות: רגילה, רגילה הכוללת תמיכה ב-3G וגרסת Classic בעיצוב מסורתי יותר, שאותה קיבלנו לבדיקה (מלבד העיצוב אין הבדל בינה לגרסה הסטנדרטית). המפרט כולל מסך בגודל 1.2 אינטש, מעבד Exynos 3250, זיכרון RAM בנפח 512MB, זיכרון אחסון של 4GB, קישוריות Wi-Fi, Bluetooth ו-NFC, חיישנים (תאוצה, תאורה, ברומטר, קורא קצב לב) וסוללת 250mAh.
שעון יד, חכם או טיפש, הוא קודם כל פריט עיצובי ואופנתי. Samsung Gear S2 Classic עומד לא רע בקריטריון הזה, אבל הוא כנראה לא יהיה הבחירה הראשונה של חובבי השעונים המסורתיים (שיעדיפו אולי את המראה המלוטש יותר של Huawei watch). הוא נראה סולידי, והגלגלת המתכתית המשוננת סביב המסך מוסיפה למראה. רצועת העור השחורה פשוטה למדי, אבל ניתן להחליף אותה בקלות רבה ברצועות אחרות. הגרסה הסטנדרטית של ה- Gear S2 מגיעה בעיצוב ספורטיבי, חלק ופשוט.
השעון מצויד במספר נאה של Watch faces, כלומר עיצובים בסגנונות שונים לשעון; מחנות האפליקציות ניתן להוריד או לרכוש עיצובים רבים נוספים. דבר אחד שהפריע לנו הוא הפונט העברי הילדותי והמצועצע שקיים בשעונים של סמסונג מאז הדורות הקודמים. כדאי היה להחליפו כבר מזמן בגופן מלוטש ובוגר יותר.
להבדיל מרבים ממתחריו, ה- Gear S2 הוא שעון קומפקטי ויחסית גם דק (11.4 מ"מ עובי), והוא מרגיש על פרק היד כמו שעון רגיל. המסך, בגודל 1.2 אינטש, עגול לגמרי וללא ה"פנצ'ר" שקיים ב- Moto 360 של מוטורולה, למשל.
המסך מציג רזולוציה של 360x360 פיקסלים, שמיתרגמת לצפיפות של 302ppi. מדובר בנתונים טובים ביחס לדורות קודמים של שעונים חכמים. בנוסף, זהו מסך Super AMOLED שמצטיין בצבעים חיים וברמת שחור מוחלטת, ללא זליגות אור. בסך הכל המסך מוצלח מאוד, חד ובהיר, וממרחק צפייה רגיל לא ניתן להבחין בפיקסלים ממנו הוא מורכב. שמחנו לגלות שלמרות השימוש הנרחב ברקעים שחורים, המסך מצליח להיות קריא לחלוטין גם בשמש ישירה.
השליטה בשעון מתבצעת בשלושה אמצעי קלט: שני כפתורים בצדו הימני, גלגלת סביב המסך, ומגע במסך עצמו. למרות גדלו הצנוע, מסך המגע נוח לתפעול ומגיב למחוות החלקה ולנגיעות במהירות וללא השהייה. הכפתורים הפיזיים בולטים בדיוק במידה הנכונה; הם מעט נוקשים ללחיצה אבל מגיבים טוב בסך הכל. לתחושתנו, המיקום שלנם לא אופטימלי – במיוחד של המקש התחתון.
הגלגלת סביב המסך היא ההברקה האמתית כאן, ולדעתנו מהווה משקל נגד לכפתור ה-Digital crown של Apple Watch. סמסונג פיצחו שיטה ייחודית לשליטה על מסך קטן ועגול, שאמנם אינה מושלמת אבל מעוררת הערכה בעצם החדשנות שבה. הגלגלת משמשת לדפדוף בין פריטים, לגלילה של טקסטים ארוכים ואפילו לביצוע זום ביישום המפות, וממשק המשתמש של השעון בנוי כולו על התפעול באמצעותה. כך למשל תפריט האפליקציות, שמוצג כטבעת של אייקונים: בצורה כזו ניתן לראות תוכן רב יחסית על גבי המסך, להגיע לפריט הרצוי באופן מדויק ומהיר ולבחור בו בנגיעה אחת. נציין שהגלגלת מורכבת ממספר רב של מעצורים קטנים שמורגשים בעת הגלילה, מה שמשפר את רמת הדיוק. בנוסף, סיבוב מהיר של הגלגלת מתבטא בגלילה זריזה יותר של התוכן המוצג במסך.
תהליך צימוד השעון לטלפון הסלולרי היה מייגע למדי. לא פחות מ-3 אפליקציות שונות נדרשנו להוריד ולהתקין, ועל כך נוספה המתנה ארוכה בזמן שהשעון הגדיר את עצמו לשימוש הראשון. כל זה ארך כעשר דקות עד שזכינו להשתמש בשעון. נציין שבדקנו את ה- Gear S2 עם שני טלפונים סלולריים שאינם של סמסונג (Huawei Mate S ו-Meizu Pro 5), וייתכן שבמכשירי סמסונג לפחות חלק מהאפליקציות הנחוצות כבר מותקנות מראש בסמארטפון. כך או כך, שמחנו לגלות שהשעון עובד עם הסמארטפונים שלנו ללא דופי, על אף שאינם מופיעים ברשימת המכשירים התומכים באתר של סמסונג.
עם מעבד כפול-ליבה במהירות של 1GHz וזיכרון RAM בנפח 512MB, גיר אס 2 של סמסונג עושה עבודה טובה מאוד. התפעול מהיר, זורם וחלק, לא נתקלנו בעיכובים או בגמגומים כלשהם ולא היו מצבים שבהם נאלצנו לחכות כדי שהשעון יגיב. זאת בניגוד לשעון של Huawei, שנבדק במקביל, ושסבל מקריסות וגמגומים אקראיים.
החיבור של השעון לרשת מתבצע בדרך כלל באמצעות ה-Bluetooth, דרך הטלפון הסלולרי, אבל ה-Gear S2 תומך גם בחיבור ישיר לנתב דרך קישורית ה-Wi-Fi. החיבור אינו אוטומטי, אלא יש להיכנס לתפריט ההגדרות ולהתחבר לרשת האלחוטית, כולל הזנת הסיסמה. בפועל, השימושיות של זה די צנועה; תוכנת המפות או מזג האוויר למשל עדיין לא יפעלו כיוון שהן זקוקות למיקום, אותו הן יכולות לקבל רק כשהסמארטפון מחובר.
ממשק המשתמש של מערכת ההפעלה Tizen, יחד עם הגלגלת הפיזית, הרגיש לנו בוגר ושימושי לא פחות (אם לא יותר) משעונים מבוססי Android Wear. מלאי היישומים הזמינים להורדה בחנות של גוגל אמנם מצומצם יותר, אבל עדיין מכיל לא מעט תוכן, וממילא ברובם המוחלט של היישומים לטעמנו אין שימוש אמתי. השעון מגיע טעון באפליקציות שסיפקו אותנו לחלוטין, ביניהן יומן, סטופר וטיימר, נגן מוזיקה, מזג אוויר, ניטור פעילות ספורטיבית, אנשי קשר, שען מעורר, רשמקול, גלריית תמונות, פקודות קוליות ועוד.
הניווט בסך הכל מובן וקל להתרגל אליו. המסך נדלק מאליו כשנוגעים בגלגלת או כשמרימים את היד לכיוון הפנים. מכאן ואילך – גלילה לצדדים בגלגלת מדפדפת בין מסכי הבית, המהווים קיצורי דרך שניתן להגדיר לשיקול דעתכם ליישומים חשובים; החלקה על המסך מלמעלה למטה מציגה מידע על הסוללה, בהירות המסך וכדומה, החלקה של התראה כלפי מעלה מוחקת אותה, הכפתור העליון משמש לחזרה למסך הקודם והכפתור התחתון – להצגת כל היישומים, וזהו למעשה. אחרי הדרכה קצרה של השעון שלטנו במהירות בתפעול. יש לציין שבמכשירי Android Wear לקח לנו זמן רב יותר להבין את המחוות השונות בממשק, ולעיתים קרובות התבלבלנו וניסינו מחוות שגויות במקומות הלא נכונים.
השימוש הבולט והשכיח ביותר בשעון חכם הוא קבלת ההתראות מהטלפון הסלולרי. Gear S2 לא לגמרי עומד במשימה הזו, באופן מצער ותמוה. אכן, ההתראות זורמות כסדרן מכל האפליקציות שהגדרנו, אבל ישנם שני חסרונות מרכזיים. ראשית, הרטט שמתקבל בהודעות המייל הוא למעשה סדרה של 4 רטטים קצרים – מאוד מיותר ומציק, ובלתי אפשרי לשנות זאת לרטט אחד קצר. אבל גרוע מכך, כאשר מתקבלות מספר הודעות מאפליקציה אחת, בחלק מהמקרים (כמו ביישום המייל) השעון מסוגל להראות את התוכן של ההודעה האחרונה שהגיעה. רוצים לקרוא את ההודעות הקודמות? לכו לטלפון.
לאחר שקיבלתם התראה על הודעה נכנסת, תוכלו סמן אותה כ"נקראה", לפתוח אותה בטלפון הסלולרי או להגיב ישירות מהשעון. ניתן לשלוח Emoji, תגובות אוטומטיות קצרות המוגדרות מראש או להקליד הודעה באמצעות מקלדת זעירה בתצורת מקשי ספרות (כמו במכשירי הטלפון הישנים עם פד ספרות). למרבה המזל, מערכת זיהוי המילים עובדת טוב מספיק כדי שבדרך כלל המערכת תשלים את המילה שהתכוונתם להקליד די במהירות ותחסוך לכם את העינוי. מצד שני, במקרים רבים קיבלנו הודעה "השליחה נכשלה" משום מה, ונאלצנו לחזור על הפעולה. על האפשרות לשלוח מענה באמצעות הקראת מילים אנו ממליצים לותר מראש – הוא כה אטי וקשה-הבנה שאין בו הרבה טעם.
ל- Samsung Gear S2 יש זיכרון אחסון מובנה של 4GB. זה מאפשר לכם להעביר אל השעון תמונות וקובצי מוזיקה, שאותם הוא יוכל להציג ולנגן באופן עצמאי וללא תלות בטלפון הסלולרי. כך תוכלו לצאת לפעילות ספורטיבית ללא הסמארטפון, רק עם השעון ועם אוזניות Bluetooth, ולהאזין לכ-400 שירים שתוכלו לאחסן מראש בזיכרון השעון.
אפרופו פעילות ספורטיבית, הגיר אס 2 יינטר את קצב פעימות הלב שלכם את תבקשו, את מספר הצעדים היומיים שלכם ויתעד את הפעילות שלכם – ריצה, הליכה, אופניים וכדומה. חיישן מדידת קצב הלב עובד באופן סביר, אך לעיתים יבקש מכם להפסיק לזוז או לנקות את החיישן כדי לבצע את המדידה. למעט גרסת ה-3G, אין בשעון GPS ולכן הוא לא יוכל לעקוב אחרי התקדמות ומסלול הריצה שלכם.
גיר S2 מגיע עם סוללה מובנית בקיבולת של 250mAh, ועם עמדת טעינה אלחוטית קומפקטית: פשוט מניחים עליה את השעון והטעינה מתחילה מיד, תוך הצגת קצב מילוי הסוללה.
בשימוש יומיומי קיבלנו כיום וחצי של שימוש, ולפעמים גם יומיים מלאים. בכל מקרה לא הזדקקנו לטעינה באמצע היום. גם כאשר הפעלנו את הפונקציה "שעון פועל תמיד", שבה המסך אינו כבוי לחלוטין אלא מציג את השעה באופן מינימליסטי (שני מחוגים בבהירות נמוכה), חיי הסוללה לא התקצרו משמעותית, ובשעה 18:00 בערב נותרנו עם למעלה מ-60 אחוזי סוללה.
Gear S2 מצויד בתקן IP68, מה שאומר שהוא עמיד באבק ובטבילה במים מתוקים למשך זמן מה. זהו לא שעון צלילה ולא היינו ממליצים להיכנס איתו במתכוון לבריכה (ובוודאי שלא לים), אבל הוא ישרוד מקלחת, שטיפה במים תחת הברז וכיוצא בזה.
גוף השעון עשוי מתכת אל-חלד, והוא נראה עמיד ואיכותי למדי. רצועת העור פחות הרשימה אותנו, על אף היותה מעור אמיתי ללא ספק, אך כאמור תוכלו להחליפה בנקל ברצועות אחרות כשתתבלה או כשתרצו לרענן את הלוק.