סקירת wisebuy - טאבלט Asus ZenPad 7 Z370C 16GB אסוס
- קל מאוד
- נוח לאחיזה ביד אחת
- קל מאוד
- נוח לאחיזה ביד אחת
- חומרה חלשה עם נטיה להתחממות
- ביצועים לא מרשימים
- מסך לא איכותי
- מצלמה באיכות נמוכה
Asus ZenPad 7.0 הוא טאבלט בסיסי ביותר לשוק הטאבלטים בעלות נמוכה. הוא מיועד בעיקר לשימוש ביתי בסיסי שכולל גלישה ברשת, עבודה על דואר אלקטרוני ושיטוט ברשתות חברתיות. ביצועיו לא מרשימים עקב מפרט חומרה חלש, המסך אינו באיכות גבוהה והרמקול המובנה לא מאפשר חווית צפייה טובה בסרטים. יחד עם זאת, ה-ZenPad 7 נוח לאחיזה, משקלו כמעט ולא מורגש ו-Asus מספקת מגוון די מרשים של אפשרויות אבזור.
Asus ZenPad 7.0 הוא טאבלט בגודל 7 אינץ', שבדומה לטאבלטי אנדרואיד דומים מגיע עם יחס מסך של 16:10 ומזכיר יותר פאבלט גדול מאשר טאבלטים בגודל 9 ו-10 אינץ'. ה-ZenPad 7 מריץ את מערכת ההפעלה אנדרואיד 5 שעליה רץ ממשק ZenUI של Asus.
חומרת המכשיר יחסית חלשה עם מעבד Intel Atom x3-C3200 בעל ארבע ליבות ומהירות שעון 1.2GHz, זיכרון בנפח 1GB ואחסון פנימי בנפח 16GB. בנוסף ה-ZenPad 7 מכיל מסך IPS עמיד מסוג Gorilla Glass של חברת Corning, מצלמה אחורית המסוגלת לצלם תמונות בגודל 5 מגה-פיקסל, מצלמה קדמית 2 מגה-פיקסל, קישוריות אלחוטית הכוללת Bluetooth בגרסה 4, רשת אלחוטית בתקן 802.11n, חיבור לאוזניות ואפשרות לכרטיס הרחבה מסוג Micro SD.
עיצוב המכשיר אומנם כולל שימוש בפלסטיק למעטפת החיצונית, אך Asus השקיעה רבות בגימור של המכשיר והקנתה לו מראה שנראה יוקרתי הרבה יותר מיכולות ואיכות המכשיר.
עם חומרה בסיסית למדי שנמצאת בתוך ה-ZenPad 7, שהיא למעשה המינימלית ביותר שניתן למצוא בטאבלט, לא ניתן לצפות לביצועים מרשימים ואכן מיד עם הדלקת המכשיר נתקלים לראשונה ביכולות החלשות של ה-ZenPad 7. הפעלת המכשיר ממצב שינה אורכת יותר משניה, זמן שאומנם לא נשמע ארוך אבל בהחלט מורגש, בעוד שהדלקת המכשיר ממצב כיבוי אורכת קצת יותר מדקה.
אפליקציות ומשחקים נטענים בצורה די איטית, מעבר בין אפליקציות אינו חלק והמאמץ של המכשיר בהפעלתם מורגש בהחלט כיוון שהמכשיר נוטה להתחמם בצורה די מהירה. יחד עם זאת, הטמפרטורה של המכשיר לא מגיעה לרמה שבה לא ניתן לאחוז בו.
ה-ZenPad 7 מגיע עם נפח זיכרון פנימי קטן של 1GB, כך שעבודה בדפדפן עם יותר ממספר קטן של לשוניות מצריך טעינה מחדש של כל לשונית במעבר בין הלשוניות. חוויה דומה מתקבלת בעבודה עם מספר רב של אפליקציות בו זמנית.
עבודה משרדית על מעבדי תמלילים וגליונות אלקטרוניים אינה חלקה ואיטיות מורגשת בהחלט. נראה כי הביצועים של ה-ZenPad 7 יכולים לספק שימוש ביתי בטאבלט, הכולל גלישה במס' קטן של אתרים ורשתות חברתיות בו זמנית, עבודה על דואר אלקטרוני וצפיה בסרטים. שימוש יותר מאסיבי במכשיר יקשה מאוד על החומרה ויוביל לחוויית שימוש לא מוצלחת.
תצוגת המכשיר ב-ZenPad 7 היא סבירה יחסית. המסך הוא מסוג IPS עם רזולוציה נמוכה יחסית למכשירים בקטגוריית 7 אינץ', 600x1024 עם צפיפות פיקסלים נמוכה ביותר של 170 ppi. דפי אינטרנט ומסמכים נראים בצורה סבירה , לעומת תמונות, וסרטי וידאו שנראו לא טוב על המסך ובהחלט ניתן היה להבחין בצבעים לא מדויקים ואזורים שנראים מרוחים ולא חדים במיוחד.
יחד עם זאת, חיישן הבהירות של המסך עושה עבודה לא רעה בכלל בהתאמת רמת הבהירות של המסך והוא עושה זאת במהירות די מרשימה, כך שחוויית הצפיה משתפרת במעט. בנוסף, זווית הצפיה של המסך רחבה, כ-178 מעלות.
מסך המגע של ה-ZenPad 7 איכזב אותנו במשך רוב השימוש במכשיר. איטיות מורגשת בצורה די ברורה לעיתים קרובות מידי במחוות שונות כגון גלילה, זום ופוקוס על תוכן במסך. אפילו באפליקציות די פשוטות כמו דפדפן אינטרנט או המצלמה, תגובת המסך הייתה איטית ולא מדויקת.
אחד היתרונות הבולטים של ה-ZenPad 7 הוא הנוחות בעבודה איתו. עם משקל של 265 גרם בלבד (ללא קייס כלשהו) אפשר לעבוד שעות עם המכשיר בלי להרגיש מאמץ כלשהו והפאנל האחורי המחוספס מאפשר אחיזה נוחה וקלה. יחס המסך, 16:10, מכוון לעבודה לאורך על ה-ZenPad 7 ומאפשר צפיה בדפי אינטרנט או כל תוכן דומה ללא צורך בגלילה ממושכת של המסך. לעומת זאת, היו מקרים בהם יחס המכשיר היווה חיסרון, בעיקר בעבודה עם מספר לשוניות בדפדפן. הרגשנו תיסכול די גדול לדפדף רבות את אזור הלשוניות כדי למצוא את הלשונית אותה רצינו לראות. עבודה לרוחב, בעיקר עבור צפיה בסרטים, אפשרית רק בשתי ידים, שוב עקב יחס המכשיר, אך לאחר התרגלות קצרה, לא מרגישים בעיה עם הנושא.
התאכזבנו מאוד לגלות ש-Asus החליטו לא להשקיע קצת יותר בחומרת המכשיר והוא מגיע עם תמיכה בתקן הנפוץ אך לא עדכני במיוחד של קישוריות אלחוטית, 802.11n. משמעות הדבר היא שלא ניתן לחבר את ה-ZenPad 7 לרשתות בתדר 5GHz ולהנות ממהירות רשת גבוהה יותר. בעידן הנוכחי, הדבר מהווה חיסרון בולט עבור המכשיר, בעיקר למי שמחפש טאבלט שישמש אותו לכמה שנים קדימה.
ללא ספק, גולת הכותרת של ה-ZenPad 7 הינה האפשרות להחליף את הפאנל האחורי באחד הנרתיקים של חברת Asus ולאבזר את המכשיר ביכולות חדשות או מראה אופנתי. נראה ש-Asus השקיעה את מירב המאמצים בפיתוח ה-ZenPad 7 בנסיון לגרום לו להראות טוב משמעותית מיכולות המכשיר ונראה שהתוצאות משיגות את המטרה. ישנה אפשרות לבחור בין קייס אשר מקנה למכשיר מראה של ארנק אופנתי לנשים או בחירה בין שני קייסים פונקציונליים, אחד עם סוללה חיצונית והשני עם מערכת אודיו חיצונית.
קייס הסוללה, שככל הנראה יהיה האופציה המועדפת עבור מרבית הצרכנים, מספק סוללה חיצונית עם קיבולת של 2,150mAh המאפשרת להגיע עד 14 שעות עבודה ביחד עם הסוללה הפנימית ובנוסף משמשת כמטען עבור הסוללה הפנימית. קייס הסוללה אומנם מוסיף משמעותית למשקל ה-ZenPad 7, אבל משפר בצורה משמעותית את חיי הסוללה שלו.
קייס האודיו משפר משמעותית את השימוש ברמקולים של ה-ZenPad 7. הרמקול המובנה של המכשיר אומנם ממוקם בקדמת המכשיר מעל המסך, אך הוא חלש ולא איכותי. קייס האודיו מספק חווית שמיעה בסראונד וירטואלי 5.1 ומאפשר להשכיב את המכשיר לרוחב כאשר הרמקול נמצא בקדמת המסך וליהנות מצפיה בסרטים או שמיעת מוזיקה.
חשוב לציין שהסרה של אחד הנרתיקים היא עבודה לא פשוטה בכלל, ולרוב הצריכה שימוש בכלים שונים והשקעה של מספר דקות.
מי שלא יבחר להשקיע באבזור חיצוני של ה-ZenPad 7, יכול להחליף את הפאנל האחורי של המכשיר בפאנל צבעוני. Asus מספקת פאנלים בצבע לבן, ירוק טורקיז, אפור, שחור וכתום עבור ה-ZenPad 7 שבעצמו מגיע בצבעים לבן, לבן מטאלי ושחור, כך שבהחלט ניתן להגיע למספר רב של שילובים מעניינים.
ה-ZenPad 7 מגיע עם מערכת אנדרואיד 5 ומעליה ממשק ZenUI של החברה. בדומה לרוב המכשירים של אסוס המריצים את גרסת מערכת ההפעלה הזו, השינויים בממשק הם מינוריים וחלקם אף מבורכים, כגון האפשרות לסגור בכפתור אחד את כל האפליקציות הרצות. יחד עם זאת, המכשיר מותקן עם מספר לא קטן של אפליקציות מבית Asus שלא ניתן למחוק, אלא רק להסתיר. למרבית המשתמשים, אפליקציות אלו יהיו לא רלוונטיות כיוון שהן לא טובות יותר ממה שניתן למצוא ב-Play Store ועבור מכשיר שמגיע עם נפח אחסון פנימי של 16GB בלבד, מדובר בעלות כבדה. לפני התקנת אפליקציות כלשהן על ה-ZenPad 7, ישנם רק 9GB פנויים באחסון הפנימי.
ה-ZenPad 7 מגיע עם אפשרות להרחבת זיכרון דרך כרטיס Micro SD שנמצא בגב המכשיר מתחת לפאנל האחורי. היות והסרה של הקייסים קשה מאוד, מומלץ לרכוש מראש כרטיס בגודל המקסימלי ש ה-ZenPad 7 תומך - 64GB – כדי להימנע מהצורך להחליף את הכרטיס לאחר התקנת קייס.
ה-ZenPad 7 מגיע עם סוללה פנימית עם קיבולת של 3,500mAh שאמורה לספק עד שמונה שעות עבודה, אך בפועל התאכזבנו שאפילו בשימוש רגיל ה-ZenPad 7 מתקשה לעבור שש שעות עבודה ללא טעינה. יחד עם זאת, משך טעינת ה-ZenPad 7 סבירה, כ-5 שעות עבור טעינת המכשיר במלואו.
שימוש בקייס האודיו אומנם שיפר משמעותית את חווית הצפיה בסרטים, אך אין לצפות להעביר איתו טיסה או ערב שלם, כיוון שיחד איתו, ה-ZenPad 7 לא מספק יותר משלוש שעות עבודה, על אף הפירסומים של Asus על שש שעות עבודה. בנוסף, אין אפשרות להשתמש במערכת האודיו של הקייס תוך כדי טעינת המכשיר, כיוון שמיד עם חיבור ה-ZenPad 7 לחשמל מופיעה הודעה על המסך שהרמקול הפנימי בלבד יפעל כל עוד המכשיר נטען.
מי שישאף לחיי סוללה משופרים, בהחלט ירצה לבדוק את קייס הסוללה החיצונית, איתו הגענו בקלות לכ-10 שעות שימוש ב -ZenPad 7. טעינת המכשיר מהירה משמעותית ביחד עם הקייס. תוך שעה בלבד, הסוללה הפנימית של ה-ZenPad 7 נטענה במלואה וכשלוש שעות וחצי לאחר מכן גם הסוללה החיצונית נטענה במלואה. בנוסף, ביחד עם הסוללה החיצונית, ה-ZenPad 7 המשיך לעבוד על פני יותר מחמישה ימים כאשר בכל יום השתמשנו בו מספר פעמים לזמן קצר.
כפי שציינו, ה-ZenPad 7 מכיל מעטפת חיצונית עשויה פלסטיק יחד עם מסגרת מתכת אשר מקיפה את המסך ובולטת מעט מעליו כך שהמכשיר די עמיד בפני נפילות, כולל נפילות ישירות על המסך, תודות לזכוכית Gorilla Glass של חברת Corning. בנוסף, לא חווינו שריטות כלשהן או פגיעות נראות לעין בגוף המכשיר.
מעבר לאפשרויות האבטחה הבסיסיות של מערכת ההפעלה אנדרואיד, לא קיימות אפשרויות אבטחה נוספות ב-ZenPad 7.