BenQ W1110

שתף באמצעות:

סקירת wisebuy - מקרן BenQ W1110

הטוב
  • תצוגת 1080P נהדרת
  • תפריט קליל ונוח, כולל שלט אינטואיטיבי
  • רמקול מובנה מספק
  • שפע סוגי קישוריות
הרע
  • מאוורר מעט רועש פולט ריח לא נעים
  • אין כניסת USB לדיסק-און-קי
  • מתקשה מול אור טבעי
בשורה התחתונה

בין אם אתם אוהדי כדורגל מושבעים או חובבי קולנוע שלא מוכנים להתפשר על גודל המסך, מקרן ה-W1110 מבית BenQ הוא בחירה אידיאלית עבור כל צופה המייחל לעצמו חווית תמונה עשירה ומלאת פרטים, בעלת סט חיבורים נדיב ורמקול שהפתיע לטובה. עמידות בפני תאורה טבעית ומאוורר שקט יותר היו הופכת את המקרן למוצר מושלם.

הקדמה

מקרן ה- W1110של BenQ הטאיוואנית הושק בסוף 2015 ונחשב ליורשו של ה- W1070. כמו הדגם הקודם, גם מחליפו תומך ברזולוציית Full HD (1080p) אך על פי המפרט הטכני, שודרג ביחס ניגודיות נדיב יותר (15000:1), עוצמת הארה גדולה יותר (2200 ANSI Lumens) וכן בפרמטרים טכניים נוספים. המקרן מגיע עם גלגל צבעים בן 6 סגמנטים (RGBRGB), אשר על פי היצרן, מבטיח צבעים מדויקים מאי פעם. בין החיבורים הזמינים: 2 כניסות HDMI, USB, כניסת PC (D-Sub), Component, Audio In/ Out ועוד.

יחס ניגודיות
היחס בין הלבן הבהיר ביותר לבין השחור הכהה ביותר שהמקרן מפיק. ככל שיחס הניגודיות גבוה יותר, התמונה תראה ברורה יותר גם בחדר מואר והקטעים הכהים יהיו מפורטים וברורים יותר.   יחס ניגודיות גבוה חשוב גם בהצגת תמונת וידיאו, בעוד שלצורך הקרנת תמונה סטטית (מצגות) יספיק יחס נמוך יותר. בחדר חשוך לחלוטין מקרן עם יחס ניגודיות של 1:400 יפיק תמונת וידיאו איכותית, אך בחדר מואר יותר יידרש יחס של 1:1000 ויותר.

איכות התצוגה (55%)

9.5

אחרי צפייה בכמה פרקים של סדרה אהובה, תצוגת ה-1080p הוכתרה כלא-פחות ממושלמת. הודות לטכנולוגיית DLP שהוטמעה במקרן, מתחרתה הגדולה של ה-LCD, גלגל בן 6 צבעי יסוד המסתובב במהירות של 10,400 סיבובים בדקה מצליח למנוע את אפקט קשת הצבעים הידוע לשמצה ומספק תמונה עשירה, מפורטת וחדה, מלאה בצבעים חיים, כולל התחשבות אלגנטית בגוונים הכהים. סרטי HD נצפו בהנאה רבה וגרמו לנו להרגיש חווית קולנוע אמיתית בסלון המשפחתי. המקרן גם מציע תכונת 3D, המסוגלת להפוך כל תמונה לתלת ממד, אם כי את המשקפיים הייעודיים יש צורך לרכוש בנפרד, ובמקרה זה מדובר בשיטה האקטיבית כך שצפו לתג מחיר במאות שקלים לכל זוג.


הנורה החסכונית בעוצמת 2200 אנסי-לומנס התגלתה כחזקה מאוד, אך כשלה בניסיון לשדר תמונה בחדר שהואר על ידי השמש. הצלחנו מעט לשפר את התמונה עם משחקי בהירות וניגודיות, אם כי ברור שה-
W1110, כמו מקרנים רבים בקטגוריה הזו, אינו יריב ראוי מול אור טבעי. בהחשכת החדר התמונה התחדדה, התבהרה והפכה לנוחה מאוד לצפייה.


נוחות השימוש (45%)

9

מידות המקרן: רוחב 38.5 ס"מ, גובה 12.1 ס"מ, עומק 27.7 ס"מ ומשל של 3.3 ק"ג, לא הופכות אותו למקרן הגדול בשוק אך גם לא הקטן והנייד ביותר. מאחר וייעודו אינו להתנייד ממקום למקום, לא ראינו חשיבות רבה במידות שנחשבות לממוצעות באותה קטגוריה. גוף המקרן לבן ברובו, פרט לחלק כסוף בחלקו הקדמי של המכשיר, באזור העינית.

בהדלקת המכשיר קיבל אותנו אשף ההתקנה הראשונית של המקרן, הכולל הגדרת זווית המקרן, קיבוע הפוקוס, בחירת שפה (אין תמיכה בעברית) והתאמת התמונה לקיר. לאחר סדרת ההתאמות שארכה דקות בודדות, חיברנו את הלפטופ למקרן שמצדו זיהה בשניות את כניסת ה-HDMI.


התפריט הקליל רץ חלק ונוח מאוד. ברירת המחדל מציגה למשתמשים את תפריט הבסיס, הכולל את אפשרויות הבחירה הנפוצות יותר שמסתכמות בכמה כפתורים בודדים. משתמשים מתקדמים יסתפקו בהחלט בתפריט ה-Advanced, שמציע כשמו תכונות מתקדמות כמו יחס גובה לרוחב, בחירת מצבי סאונד, שינויי גווני תמונה כמו ניגודיות, בהירות, חדות ועוד.

השלט הלבן שסופק עם המקרן קצר במעט מרוב שלטי הטלוויזיה הממוצעים, וכולל כפתורי קיצורי דרך רבים, שמסתתרים גם בתפריט המתקדם. לטובת חדרים חשוכים, תאורה אדומה ובוהקת נמצאת מאחורי כל מקש, ואפילו זכינו לכפתור LIGHT ייעודי המכבה/מדליק את השלט בלחיצה עליו.

מגוון הקישוריות הרבה השביע את רצוננו: בגב המכשיר ישנן 2 כניסות HDMI, USB, כניסת מחשב D-SUB (VGA), composite, component ויציאת מתח 12V להתקנת אביזרים נוספים כדוגמת מסך נגלל ממונע. המקרן גם מציע הקרנה אלחוטית, בתוספת התקן (WDP02) שאינו חלק מהחבילה. חשוב לציין כי כניסת ה-USB אינה שם לטובת טעינת תכנים מתוך דיסק-און-קי אלא כספק כוח בלבד עבור דונגלים למיניהם, כדוגמת Chromecast של גוגל, ה- Amazon Fire וכדומה. בהקשר זה, הייתה חסרה לנו כניסת USB "אמיתית" וממשק המסוגל להתמודד עם תכנים המועברים שלא דרך המחשב.


הרמקול המובנה בעוצמת 10W הפתיע וסיפק צלילים לא רעים בכלל, בוודאי טובים ממקרנים רבים שיצא לנו לשמוע. אמנם הצלילים הגבוהים צרמו באוזן והבאסים לא עמוקים וצלולים מספיק, אם כי סביר להניח שאלו המתקינים דרך קבע מקרן כתחליף טלוויזיה או כחלק מקולנוע ביתי, יעשו שימוש במערכת סאונד ייעודית. לחדרי הישיבות הוא מספק סאונד סביר בהחלט.

שמנו לב כי מפתח המאוורר יוצא באופן תמידי ריח לא נעים של פלסטיק שרוף. אמנם יש צורך להתקרב ממש בכדי להבחין בריח, אם כי עדיין מדובר בתופעת לוואי גסה שהיה עדיף אילו לא הייתה קיימת. גם הרעש היוצא מהמאוורר לוקה מעט בחסר: אין מדובר בעוצמת רעש בלתי נסבלת, אם כי היא בולטת מאוד בנוכחותה בדקות הראשונות להפעלתה. לאחר עוד כמה דקות של פעילות, התרגלנו במעט למאוורר שהצליח לחלוף מעל האוזניים ואם לא, הצלילים שבקעו מהרמקולים כבר כיסו אותם. פתרון נוסף שמצאנו היה להרחיק את המקרן מעט מהצופים, שאמנם עלה לנו בסאונד "מרוחק" אך הרעשים שיצאו מהמאוורר היו נמוכים משמעותית.