סקירת wisebuy - סטרימר Xtreamer Wonder Pro
- לא דורש ידע טכני כלשהו
- שלט מצוין עם מקלדת מלאה
- קומפקטי ונאה ליד בשידת הטלוויזיה
- לא אמין במיוחד
- מסתמך על מקורות צפייה פיראטיים
- לעיתים נתקע
הוונדר פרו הוא סטרימר מוצלח עם יכולות רבות ושליטה נוחה ביותר. אך רק לאחר העדכון הצפוי לו ב-10 במרץ הוא יהפוך למכשיר פרקטי שכן כרגע לא ניתן להתקין עליו אפליקציות כלשהן. מעבר לכך המכשיר לאו חף מבעיות טכניות והן יכולות להיות מתסכלות למדי, אך אם תתגברו עליהן, תמצאו מכשיר מדיה מוצלח המסוגל לנגן קבצי 4K ותלת ממד בקלות ובנוחות, ואם תטרחו להגדיר את קודי, תוכלו לצפות בכל הסדרות והסרטים שאתם אוהבים.
בזמן שיס והוט מעלים מחיר, אלפי ישראלים עוברים לפתרונות חינמיים כמו תוכנת Kodi. אך עם כל הרצון הטוב, אתם כנראה לא הולכים לשים מחשב נייד באמצע הסלון כדי לראות טלוויזיה. בשביל זה בדיוק קיים האקסטרימר וונדר פרו – סטרימר התומך בהצגת תכנים ב-4K ומגיע מותקן מראש בעברית מלאה עם תוכנת קודי שעליה תוכלו להגדיר אם תרצו את כל המקורות המאפשרים צפייה בתכנים חינם מכל העולם.
תודה לרשת באג על השאלת המכשיר לסקירה.
עם 2 גיגה זיכרון ומעבד מרובע ליבות Cortex A9 שהוא הבחירה הקלאסית במכשירים שכאלה, ואף מעבד גרפי 8 ליבות מסוג Mali 450, הוונדר פרו מציע ביצועים גרפים הטובים מספיק להצגת תכנים ב-4K ואף לשחק במשחקים. עם זאת, מעבד מהסוג הזה רחוק מאוד בביצועים שלו מהמעבדים בסמארטפונים מהדור הקודם ובהחלט מהדור החדש אז אל תצפו ליותר מדי.
הוונדר פרו נבדל מהוונדר הרגיל בעיקר ביכולת שלו לנגן קבצי 4K בעד 30 פריים לשנייה. היכולת הזו מראה על שיפור בכוח העיבוד של המכשיר, דבר המתבטא גם ביכולת להשתמש בו כמכונת משחקים לסלון. שלא תתבלבלו, לא מדובר בתחליף לאקסבוקס או פלייסטיישן, לוונדר פרו יש כוח עיבוד של טאבלט סביר, לא יותר. אך עדיין רבים יכולים ליהנות מהמשחקים שאפשר להתקין עליו והתפעול שלו חלק.
למרות הזיכרון הנחשב גבוה במכשירים שכאלה, הוונדר פרו מסוגל להפעיל את תוכנת קודי כראוי בעיקר ברמת התיאוריה. בפועל נתקלנו בלא מעט בעיות כשהתוכנה נתקעה, ולהבדיל מהוונדר הרגיל, כאן לא הצלחנו לאתר דרך כלשהי לסגור אפליקציות בין אם הן תקועות או לא, בצורה ישירה וקלה ולא דרך תת התפריט הרלוונטי בהגדרות.
לוונדר פרו יציאת HDMI, יציאה אופטית למערכת סראונד ויציאה אנלוגית דרך כבל מתאם שאינו כלול, והוא לא נפוץ במיוחד כך שהיציאה הזו חסרת משמעות. בנוסף ישנן שלוש כניסות USB 2.0 כשאחת מהן תפוסה מראש עם המקלט של השלט הרחוק.
עוד הבדל מהדגם הישן הוא נפח הזיכרון המובנה שהוכפל ועתה עומד על 32 גיגה. כך או כך ניתן להוסיף עוד דרך כרטיס מיקרו SD.
אנטנת הווי פיי החיצונית הפתיעה לטובה, כשהיא קלט היטב את הרשת המרוחקת – משהו שקודמו בעל האנטנה הנסתרת לא ביצע בהצלחה. קצב ההזרמה היה מספיק טוב כדי לצפות בתכנים באיכות בינונית מהרשת, אך לא מספיק כדי להזרים סרטים כבדים יותר מהמחשב. יחד עם זאת, קבצים של 13 גיגה הם דבר שבעייתי להעביר גם סתם כך דרך רשת אלחוטית, אז לא נזקוף זאת נגדו. בחיבור רשת פיזי לא חווינו כל בעיה של איטיות.
לחובבי הקולנוע כדאי לשים לב, כי יציאת ה-HDMI המובנית היא מסוג HDMI 1.4 המסוגלת להעביר 4K עד 30 פריים לשנייה. כדי להעביר תמונה עם קצת פריימים גבוה יותר יש להשתמש בחיבור HDMI 2.0 או Display Port שאינם קיימים בדגם זה. זה אומר שאין כאן תאימות קדימה לפורמטים עתידיים של 4K ב-48 פריים לשנייה – פורמט שיוטיוב כבר עכשיו תומכת בו, אך נדיר מאוד שתתקלו בתכנים שכאלה.
התאכזבנו לגלות שאפליקציית נטפליקס – רק שירות ההזרמה הפופולרי בעולם ומי שביחד עם יוטיוב אחראי ל-51 אחוז מתעבורת הרשת בעולם, לא עובדת. היא נפתחת ונסגרת מיד - זאת על פי היבואן, בגלל אי תאימות חומרתית. אם בכל זאת חשקה נפשכם בהזרמה חוקית, תאלצו להוריד את הקובץ ולהתקין אותו ידנית דרך דיסק און קי. כמו כן לא פעם אפליקציית קודי נתקעה באמצע הניווט בין תוכן אחד למשנהו, דבר יוצא דופן שכן התוכנה עצמה לא כבדה במיוחד, ועם 2 גיגה זיכרון, גם אין סיבה שהיא תתקע. מרשת באג נמסר כי ישנו עדכון תוכנה המתוכנת ל-10.3.16 והוא צריך לאפשר התקנת אפליקציות בכללי והוא צפוי להגיע עם הגרסה שלהם לנטפליקס כברמובנית. כרגע למעשה לא ניתן להתקין אפליקציות וכשניגשים לחנות האפליקצות היא ריקה מתוכן, כשרק מחלקת המשחקים מאוכלסת.
לאחר הפסיקה בבית הדין בחיפה נגד הזוג שמכר סטרימרים עם תוכנת קודי מוגדרת מראש עם מקורות צפייה לא חוקיים, חברות רבות וביניהן באג, היבואנית של אקסטרימר, מייבאים כעת מכשירים נקיים ללא המקורות לצפייה לא חוקית, בכך למעשה מוכרים סטרימר רגיל. בעוד שזהו מהלך מאוד הגיוני מבחינתם, הוא הופך את הוונדר פרו למכשיר שאין לו ייחודיות מסוימת.
אך הסתמכות על מקורות צפייה פיראטיים הייתה ותשאר בעייתית מכיוון שהם אינם אמינים בעליל ומורדים מהאינטרנט על בסיס יומי. בעיות מהסוג הזה הופכות את חווית השימוש לאחת ששזורה בה גם חרדה במידה כלשהי. בכך למשל, אי אפשר ממש לתכנן על לצפות במשהו, כי התוכן הזה לאו דווקא יהיה זמין, או שהמכשיר ייכשל בלספק אותו.
מערכת ההפעלה המותקנת מראש היא אנדרואיד 5.1 כשחברת אקסטרימר משיקה עדכונים מדי פעם.עם זאת ניסיון העבר מראה שהם זונחים מאחור מכשירים ישנים יחסית מהר. הוונדר פרו מגיע מוגדר מראש עם אפליקציות כמו קודי הפופולרית מאוד אך גולת הכותרת כאן לקהל הישראלי היא שקודי מגיעה מוגדרת מראש עם מגוון מקורות לצפייה בתכנים מרחבי הרשת, כולל תכנים שמשודרים כאן ביס והוט וגם כאלה שכלל לא משודרים בארץ.
לעומת גרסאות העבר של המכשיר ששווקו בישראל, תוכנת קודי מגיעה ללא מקורות כלשהם ועליכם להגדיר אותם בעצמכם. אותם מקורות מאפשרים צפייה בסדרות וסרטים שהם למען הסר ספק, רחוקים מלהיות חוקיים ופה שורש הבעיה. היות ומדובר במערכת המקשרת ביניכם לבין המקורות הפיראטיים, אותם קישורים נוטים להיעלם ללא התראה מוקדמת. זה אומר שגם אם אתם כרגע צופים בפרק של סדרה מסוימת, אין כל הבטחה שתוכלו לצפות בפרק הבא או באותו פרק שוב. ובעוד שישראלים רבים צופים בתכנים שכאלה בלי בעיה, במידה והמקור אינו זמין, תהליך ההחלפה והתפעול הטכני של בעיות בצפייה, שמורים לאלו עם נטייה טכנית כלשהי ולא למשל לאבא שלכם שמתקשר עם שאלות על איך שולחים תמונה באייפון.
הוונדר פרו מגיע עם שלט רחוק מלא המכיל את כל הדרוש לניווט ושליטה, ובנוסף מקלדת מלאה בצידו השני. המקשים עשויים מגומי שנע בין רך לקשה כך שניתן להקליד ביד אחת מבלי לאמץ את האצבע. להבדיל משלטי מדיה סנטר אחרים שבהם מנווטים דרך מקשי חיצים או פד עכבר, כאן השלט עצמו מתפקד כעכבר אווירי, כשניתן לכבות את הפונקציה בלחיצת כפתור. עניין זה משמעותי מכיוון שברגע שאתם כבר לא צריכים את הסמן, הוא הופך למטרד בעודו תקוע באמצע התמונה על המסך.
תגובת הסמן אינה מידית אך העיכוב מינימלי ואינו מבלבל כלל. שמחנו לראות על השלט כפתור ייעודי לאפליקציית קודי המגיעה מותקנת מראש. מהלך זה מראה כי יצרנית המכשיר ידעה מראש לשם מה הוא נרכש והתכוננה בהתאם. השלט נטען דרך חיבור USB כשיישנם שקעים המובנים במכשיר, כך שאין צורך לקחת את השלט עד למחשב או למטען סלולרי כזה או אחר.
הממשק המובנה נוח לניווט אך לטעמנו דווקא הממשק בגרסה הישנה היה מוצלח יותר. הפעם כמות האפליקציות המותקנות מראש דלה למדי וחבל, שכן זו אחת מנקודות החוזק של הוונדר – העובדה שהוא מגיע מוגדר מראש. כך או כך התפעול היה נוח וברור מאוד.
תודה לרשת באג על השאלת המכשיר לסקירה.