Dynabook Portege Z30-C-138

שתף באמצעות:

מחשב נייד Dynabook Portege Z30-C-138

סקירת wisebuy - מחשב נייד Dynabook Portege Z30-C-138

הטוב
  • קל מאוד (1.2 ק"ג)
  • קישוריות נדיבה
  • עיבוד נתונים מהיר ושקט
  • מארז מט מוקפד
  • תמיכה בכרטיס SIM בדור רביעי
הרע
  • תג מחיר גבוה
  • תצוגת 1080p בינונית
  • רמקולים חלשים
  • חיי סוללה קצרים מהמובטח
בשורה התחתונה

איש העסקים הטיפוסי ימצא את רוב דרישותיו במחשב Z30-C-138 של טושיבה. הוא קל משקל ביותר, מהירות העבודה מסחררת, נפח האחסון מספק, הסוללה הגונה ואפילו ניתן לעבוד עם כרטיס SIM תומך דור 4. תצוגה משופרת, רמקולים ראויים להאזנה ותג מחיר שפוי היו הופכים אותו לנייד חובה.

הקדמה

Z30-C-138 מבית Toshiba הוא אולטרה-בוק השייך לסדרת Portege העסקית. הוא כולל מסך 13.3 אינץ' ברזולוציית Full HD, ומשקלו 1.2 ק"ג. עוד במפרט הטכני: מעבד אינטל דור 6 מדגם i7-6500U במהירות שעון 2.5GHz, כרטיס מסך משולב Intel 520, זיכרון RAM בסך 16GB, כונןSSD  בנפח 512GB וסוללת ליתיום-יון בעלת 4 תאים המבטיחה אורך חיים של 11 שעות.

המחשב מגיע עם מערכת הפעלה Windows 7 Pro אך גרסת Windows 10 Pro זמינה להורדה. הנייד בצבע אפור עם גימור מט.

מערכת הפעלה
תוכנה המקשרת בין המשתמש, החומרה ויישומי התוכנה, ומפקחת על פעולתו של המחשב.

ביצועים (35%)

9.5

ביצועיו של ה- Z30-C-13יוצאים מגדר הרגיל. בהתאם למפרט, האוטלרה-בוק צויד במעבד i7-6500U מהיר כשד ופעולות שגרתיות כמו עריכת מסמכים, גלישה בטאבים מרובים או שיטוט בתפריטי מערכת ההפעלה לא היו מאמץ עבורו. זיכרון ה-RAM בנפח הנדיב מאוד של GB16 הצליח להתמודד עם כמה תוכנות עריכה גרפית תובעניות במקביל, וגם כונן ה-SSD בנפח GB 512 היו עבורנו יותר ממספיק, בוודאי עבור אנשי עסקים טיפוסיים עם דרישות מעט יותר נמוכות.


כרטיס המסך המובנה מדגם HD Graphics 520 אינו יעמוד לרשות גיימרים כמובן וביצועיו יגמגמו מול משחקים משנת 2015 צפונה, אך מכיוון שאין זה ייעודו, לא ייחסנו לכך חשיבות.

גם במשימות מורכבות לא הרגשנו במאמץ רב מצד המאווררים, שהיו שקטים ברוב שעות הפעילות. בהפעלת תוכנות כבדות הן נטו להרעיש לכמה שניות, בעיקר ברגע ההפעלה או בעת הדלקת וכיבוי המחשב, אך לאחר מכן חזרו לשקט מופתי.

איכות התצוגה (15%)

8.5

מסך ה-LED, בגודל 13.3 אינץ', מגיע עם ציפוי מט למניעת השתקפויות האור (Non-reflective), שאמנם פוגע מעט ברווית הצבעים ובאיכות התמונה הכללית אך לפחות מצליח לעמוד בגבורה מול אור השמש.



תצוגת המסך טובה אך לא מצוינת. ראשית, מפתיע לגלות שנייד המקוטלג בשוק הפרימיום לא צויד ברזולוציה החדשנית 4K או לפחות QHD, אלא ברזולוציית Full HD בלבד. בהירות המסך נהדרת והרמות הגבוהות יסנוורו גם את המשתמשים עם הדרישות התובעניות ביותר. תמונות וסרטונים הוצגו בחדות ובפירוט מעולה אם כי לא מדובר באיכות שטרם ראינו. רווית הצבעים טובה אך בגווני השחור התצוגה הופכת לבינונית להחריד והספיקו לנו כמה תמונות חשוכות ועוד מספר קליפים אפלוליים כדי להיחשף למעברי גווני שחור גסים ולא אלגנטיים בכלל.

בזמן שמסכי המתחרות באותו טווח מחירים מציעים תצוגות פנטסטיות, לא ברורה החלטתה של טושיבה לצייד את אחד ממחשבי הדגל שלה במסך שאינו מושלם לכל הפחות.

ניידות ונוחות השימוש (25%)

9

Toshiba Portege Z30-C-138 הוא אולטרה-בוק במלוא מובן המילה ואנשי עסקים שמרבים לנוע בדרכים ימצאו בו את מבוקשם. מידותיו של המחשב צנועות למדי, גודל המסך קומפקטי וקלות הנשיאה שלו יוצאת מן הכלל. גם משקלו, 1.2 ק"ג, הוא נתון נפלא באשר לנוחות העברתו ממקום למקום.

המקלדת טעונה שיפור: למרות ריווח מעולה בין המקשים, הכפתורים קטנים ממקשי מקלדת סטנדרטית וגם אחרי שבוע עבודה אינטנסיבי מולה, ביום האחרון של הבדיקות המשכנו מדי פעם להקיש בטעות על חצי המקש הסמוך. אגב, הצמצום בממדי המקלדת על חשבון גודל המארז לא מהווה תירוץ, שכן ניידים אחרים שנבחנו אצלנו הציגו מקלדות עם פיזור מקשים הרבה יותר יעיל. כמו במקלדות רבות, גם כאן מאחורי סדרת מקשי ה-F נמצאות פונקציות שימושיות כמו הפעלת Wi-Fi, רמות בהירות, כיבוי המסך ועוד. מאחורי כל מקש נמצאת תאורה שהאירה היטב ואפשרה לנו המשך פעילות גם בחדר חשוך לחלוטין.


טושיבה מציעה שתי דרכים לנוע עם סמן העכבר; באמצעות ג'ויסטיק זעיר במרכז המקלדת (TrackPoint) או דרך משטח העקיבה הקלאסי (TouchPad). למרות שמדובר בעניין של טעם, התקשינו מאוד להתרגל לתנועות החדות של ה-TrackPoint. משטח העקיבה, מצד שני, גדול מספיק ונוח לתפעול, אם כי לוקח זמן להתרגל למקשי המשטח הנמצאים מעליו ולא מתחתיו, כמקובל. מדובר במיקום גרוע: בזמן שבמשטחי מגע סטנדרטיים האגודל מגיע באינטואיטיבית לאזור מקש הבחירה (הכפתור השמאלי), כאן נאלצנו לבצע תנועה לא טבעית כלל ולבסוף העדפנו לעבוד עם עכבר רגיל משלנו שהתחבר לאחת מכניסות ה-USB. קיימת אמנם אופציה של הקשה חד-פעמית מהירה במשטח המגע, המיועדת לבחירה, אבל לטעמנו זה לא כמו הדבר האמתי.


שני רמקולים ממוקמים בגב המחשב ופונים אל המשתמש. הם אמנם היו טובים ועוצמתם הייתה גבוהה דיה, אך אינם מציעים חווית סאונד עשירה במיוחד, כאשר טווחי הבאס כמעט ואינם נשמעים ואזורי הטרבל חד-ממדיים.


Toshiba Z30-C-13 מצטיין בתחום הקישוריות וערוך לכל צרכי איש העסקים הממוצע. בצד שמאל של המחשב נמצאים החיבור לחשמל, כניסת VGA, HDMI, כניסת USB בתקן 3.0, חיבור משולב למיקרופון ואוזניות ואפילו חריץ ל-SmartCard, כרטיס חכם המצויד בשבב שמסוגל לאחסן בתוכו מידע רגיש הניתן לקריאה על ידי קורא כרטיסים שכזה. בצד השני של המחשב יש קורא כרטיסי זיכרון SD, שתי כניסות USB 3.0, כניסת Ethernet (RJ45), פתח נשלף לכרטיס SIM (תומך LTE – דור רביעי) וחריץ למנעול כבל מסוג Kensington.

משך פעולת סוללה (15%)

8.5

תחת שימוש סביר שכלל גלישה באינטרנט, בדיקת מיילים וכדומה בבהירות מסך בינונית, הצלחנו לעבוד עם המחשב בממוצע 6 שעות. בימים אחרים שכללו שימוש אינטנסיבי (הפעלת תוכנות עריכה ובהירות מסך גבוהה), הנייד תבע חיבור לחשמל בפחות מ-4 שעות. לא ברורה הבטחת היצרנית לעד 11 שעות פעילות, כאשר גם ביום נטול פעולות, לא גמענו יותר ממקסימום 7 שעות עבודה.


לכאן או לכאן, לא מדובר בתוצאות גרועות, אם כי חשוב לציין כי נתוני הסוללה של לא מעט מתחרות מוכרות משאירות אבק ל-Toshiba Z30-C-13.

עמידות ואבטחה (10%)

9

למרות המראה הפלסטיקי מעט, המחשב כולו עשוי סגסוגת מגנזיום. ציפוי המט מאוד אסתטי אך ספק אם עמיד בפני מכות קלות או נפילות מגבוה נמוך.

ברמת התוכנה, Toshiba Z30-C-13 מאובטח בלא מעט מאפיינים: הצפנת כונן המערכת (TPM), קורא טביעות אצבע, קורא כרטיסים חכמים, תוכנת LiveSafe מבית McAfee וחריץ למנעול כבל Kensington, שאמורים להצפין ולאבטח את המידע הרגיש הנמצא במחשב.