סקירת wisebuy - מכונת קפה Saeco Incanto HD8917/01
- איכות האספרסו מצוינת
- איכות הקצפת החלב טובה למדי
- שימוש בפולי קפה או בקפה טחון
- שליטה מדויקת בטחינה, טמפרטורה וכמויות
- סופר אוטומטית, קפוצ'ינו בלחיצת כפתור
- כיבוי עצמי ושטיפה עצמית בתום השימוש
- זמני הדלקה, התחממות והכנה ארוכים
- פעולת המכונה רועשת מאוד
- נוטה להתיז בעת מזיגת החלב
- דורשת תחזוקה תמידית
על אף שבחוברת ההוראות כתוב שהיא מיועדת לשימוש ביתי, Saeco Incanto יכולה להתאים למשרדים קטנים, הן בגודלה ובעיצובה והן בתכונותיה. חובבי קפה מושבעים ייהנו מאיכות ומטעם המשקאות שהיא מפיקה, אבל כנראה שלא ירוו נחת מההקצפה (למרות שהיא טובה יחסית לז'אנר, היא עדיין לא טובה כמו הקצפה של סטימר) ומהירידה הבלתי נמנעת באיכות פולי הקפה עם הזמן. משתמשים מזדמנים במשרד יקבלו אמנם קפה טוב, אבל לא ייהנו מהרעש, מהאטיות ומהתחזוקה הבלתי נגמרת.
במחיר של כמעט 5000 שקלים (נכון לזמן כתיבת שורות אלה) מדובר בעסקה יקרה מאוד ולא בהכרח הטובה ביותר. אם אין לכם בעיה עם קפסולות, שלמעשה שומרות על טריות הקפה לזמן רב יותר, יש חלופות בפחות ממחצית המחיר הזה שיעשו עבודה לא פחות טובה למשרד הקטן, אם כי לא אוטומטית.
סדרת Incanto של Saeco, מותג מכונות הקפה מבית פיליפס, מציעה מכונות אספרסו סופר-אוטומטיות שיודעות להכין מגוון משקאות קפה בלחיצת כפתור. המכונה שבדקנו מדגם HD8917 מגיעה עם מיכל הקצפה מובנה, בעוד שדגם HD8914 כולל סטימר. מבחינת חומרי גלם, המכונה יודעת לטחון פולי קפה וגם להשתמש בקפה טחון.
Saeco Incanto כוללת הספק של 1850 וואט ולחץ משאבה של 15 בר. נפח מיכל המים הוא 1.8 ליטר ונפח מיכל החלב 0.5 ליטר. למכונה יש צג LCD מואר, תכונת שטיפה עצמית ומטחנת קפה קרמית.
Saeco Incanto HD8917/01 יודעת להכין שלושה סוגי משקה עיקרים: אספרסו קצר או ארוך, קפוצ'ינו ולאטה-מקיאטו.
איכות האספרסו מצוינת: עם פולי קפה מבית לוואצה שנטחנו רגע לפני ההכנה, נהנינו מקפה ארומטי וערב לחך, עם קרמה וגוף כמו שצריך. עד כאן – צפוי. המבחן העיקרי הוא בקפוצינו, המשקה הפופולרי ביותר שהכנו כמה עשרות פעמים במהלך ימי הבדיקה ושבו התכבדו כל אורחי ועובדי המשרד.
בדרך כלל איננו מתלהבים (בלשון המעטה) מאיכות ההקצפה של מכונות סופר-אוטומטיות, כמו למשל ה-Lattissima Pro של נספרסו. קצף החלב נוטה להיות ספוגי ולא מתערבב היטב עם הקפה שנותר מימי. במקרה של האינקנטו, אפשר לומר שהופתענו לטובה. ההקצפה אחידה ובעוצמה הנכונה, כך שהקפוצ'ינו יוצא קרמי למדי ועם טקסטורה נעימה. לא מדובר ב"Microfoam" המבוקש שניתן להשיג רק עם סטימר מקצועי, אבל מספיק טוב בשביל מכונה ביתית. לטעמנו האישי, ההקצפה במכונה הזו מעט טובה יותר מאשר זו של האירוצ'ינו של מרבית המכונות של נספרסו.
את האספרסו תוכלו להכין בגודל רגיל או "לונגו" (ארוך), ובנוסף ניתן להכין לאטה מקיאטו עם כמות חלב גדולה יותר. ניתן להגדיר את כמויות ויחס החלב-אספרסו בכל משקה, אם כי התהליך מסורבל: במקום להגדיר כמויות מדויקות באמצעות המסך, המכונה מאלצת אתכם להכין את המשקה בפועל ולעצור אותה כשהגיעה לכמות הרצויה של כל מרכיב, ואז היא שומרת בזיכרון את ההגדרות המבוקשות.
מעבר לכמויות, ניתן בתפריט לבחור בין 3 רמות של טמפרטורה, ובין 5 דרגות של משך הטחינה, כאשר דרגה 1 תספק קפה חלש יחסית ודרגה 5 – קפה עוצמתי מאוד. אנחנו בחרנו בדרך כלל בדרגה 3 הממוצעת, אבל תוכלו להתאים זאת בהתאם לסוג הקפה שקניתם ובהתאם לטעמו של כל שותה.
חוץ מהכנת המשקאות תוכלו להפיק מהמכונה מים חמים או קפה חם מוקצף.
נקודה אחת חשוב וכדאי לדעת. למרות המיתוס שמכונת שטוחנות פולים מפיקות קפה טרי ואיכותי יותר, הדבר נכון רק עד לגבול מסוים. כשאתם פותחים שקית של פולי קפה שמגיעה לרוב במשקל של קילו, גם אם סגרתם אותה היטב, הפולים באים במגע עם האוויר ומתחילים להתחמצן ולכן איכותם יורדת תוך ימים ספורים, גם אם טרם נטחנו (שלא לדבר על הפולים שהכנסתם למכונה ובאים במגע ישיר עם האוויר). הפתרון הוא לשמור את הפולים בפריזר בצנצנת אטומה, אבל אסור לפתוח את הקופסה מיד עם הוצאתה מהמקפיא משום שהלחות תהרוס אותם; יש להמתין מספר שעות ולהשוות טמפרטורות לפני הפתיחה. בקיצור, אם אין לכם סבלנות לטקס הארוך הזה ואתם בוחרים כמונו לאחסן את השקית בארון, קחו בחשבון שאיכות הקפה שתשתו תרד עם הזמן.
אינקנטו היא מכונת קפה בגודל בינוני: היא מגושמת בהשוואה לרוב המכונות הקטנות של נספרסו, אך היא יחסית צרה ולכן לא תופסת מקום רב מדי במטבח או במשרד. היא מתפרסת בעיקר לגובה ולעומק (העומק שלה, כולל המגש הקדמי, הוא 33 ס"מ – חשוב לוודא שיש לכם מספיק מקום על השיש). עיצובה פרקטי ותעשייתי למדי, כזה שמשתלב יותר בפינת הקפה במשרד מאשר במטבח הפרטי, עם גימור כרום מבריק ופלסטיק שחור.
לכאורה, Saeco Incanto מכינה קפה באופן הכי אוטומטי שיש: לחיצה אחת על הכפתור ויש לכם כוס של אספרסו או קפוצ'ינו ביד. ובכן, רק לכאורה.
ראשית, המכונה הזו אטית, אפילו אטית מאוד. מרגע ההדלקה ועד שהיא מסיימת את ההתחממות הראשונית חולפות ביעף 45 שניות. בשלב הזה המכונה בודקת את עצמה ומדווחת לכם אם חסר מים, חלב או פולי קפה, או האם תא איסוף הטפטופים והקפה המשומש מלא. אם אחד מהם חסר, לא תוכלו לבצע שום פעולה נוספת, אפילו לא כניסה לתפריט, עד שתמלאו את הדרוש מילוי.
אחרי שהמכונה וידאה שהכל מוכן, תוכלו סופסוף להכין את המשקה. הכנת כוס קפוצ'ינו (ברמת טחינה 3) אורכת לא פחות מ-1:53 דקות. בזמן הזה המכונה מתחממת שוב, טוחנת את הקפה, מקציפה ומוזגת את החלב ולבסוף מוזגת את האספרסו. למרות שהתוצאה טובה, זמן ההכנה מרגיש ממושך בהרבה מהצפוי. נוסף על כך, תהליך ההכנה עצמו רועש ביותר, במיוחד בשלב הטחינה וההקצפה.
התחלתם להכין משקה כלשהו והתחרטתם? טעיתם בכמות הנדרשת? חבל: אין כל אפשרות לעצור את הכנת המשקה באמצע או אפילו לכבות את המכונה כדי לעצור.
את הכוס יש להניח בחזית המכונה מתחת שתי פיות המזיגה, ואם את רוצים משקה עם חלב – יש להציב את הקפה גם מתחת לזרבובית המזיגה של מיכל החלב. השטח החופף בין שלוש הפיות האלה לא גדול, ועם כוס חד-פעמית סטנדרטית שיש בכל משרד יש סיכוי לא רע שתפספסו מעט את המיקום האידיאלי. כתוצאה מכך, חצי מהחלב יטפטף מחוץ לכוס, וזה קרה לנו יותר מדי פעמים. הצטיידו בכוסות רחבות או הקפידו היטב למקם את הכוס כהלכה לפני ההפעלה.
בחזית המכונה נמצא מסך LCD מואר, גדול וקריא מאוד, שמשמש לניווט בין התפריטים ולהצגת מידע חיוני והתראות שונות. מצדדיו נמצאים 6 לחצנים, 2 בכל צד, כאשר 4 מהם נועדו להכנת משקה ספציפי בלחיצה אחת, החמישי לקביעת חוזק הארומה והחמישי לתפריט. מעבר להגדרת הכמויות המסורבלת קמעא שתיארנו לעיל, שאר התפריטים ברורים וקלים לתפעול.
למרות שזה נשמע קטנוני, במציאות הייתה לנו הרגשה שכמעט בכל פעם שרצינו קפה – משהו לא היה בסדר. או שהמים נגמרו, או שהחלב לא מספיק, או משהו. ההבדל בנפח המכלים השונים גורם לכך שבכל פעם חומר גלם אחר נגמר, ובסופו של דבר זה התחיל להיות מעצבן. המכונה נמצאת על התפר בין בית גדול למשרד קטן, כך שאם היא מותקנת בבית, מיכל הפולים והמים גדולים דיים כדי שהפולים יתחמצנו והמים יתקלקלו, ואילו במשרד קטן עד בינוני מיכל המים ומיכל קליטת הפסולת לא מספיק גדול כדי לאפשר מרווח ראוי בין הפעלה להפעלה.
תחזוקת הניקיון של המכונה קלה למדי. המגש התחתון נשלף בקלות ויחד איתו מיכל הפסולת של הקפה הטחון המשומש, שניתן לפירוק וניקוי בנפרד. גם מיכל החלב ניתן לשטיפה בקלות יחסית. נציין לחיוב שהמכונה מקפידה על היגיינה: לפני ואחרי כל פעולה היא מזרימה מעט מים חמים בצנרת כדי לנקות את שאריות הקפה. מצד שני, במהלך מזיגת החלב מותזים נתזי מים וחלב לכל עבר – סמרטוט בקרבת מקום יהיה רעיון טוב.
אינקנטו עושה רושם של מכונת קפה עמידה ובנויה היטב. המכניקה הפנימית שלה עשויה פלדת אל-חלד בעוד שחלקה החיצוני עשוי מתכת ופלסטיק, ומטחנת הקפה שלה קרמית (אמורה להיות עמידה יותר וגם פחות משפיעה על טעם הקפה). דלתות מיכלי הקפה והמים עשויות פלסטיק אמנם אך ברמה מניחה את הדעת, וכך גם מגש איסוף הלכלוך. נראה שהמכונה תשרוד שימוש משרדי יומיומי ללא בעיה.