סקירת wisebuy - טלפון סלולרי LG G5 SE H840 32GB
- ביצועים טובים
- חסכוני בסוללה בתוספת לטעינה מהירה במיוחד
- טלפון מודולרי ניתן להרחבה
- מצלמה מאכזבת
- ממשק מובנה משעמם
- נטייה להתחממות
עוד לא הספקנו לשכוח מההשקה של מכשיר הדגל הנוכחי של LG, ה-G5 וכבר נמצא לפנינו אחיו הכמעט תאום, ה-G5SE. מבחינה חיצונית, שני המכשירים נראים זהים לחלוטין, יהיה קשה להבדיל ביניהם ולמרות חומרה מעט חלשה יותר, ה-G5SE נותן ביצועים טובים כמו ה-G5 ומספק תמורה טובה מאוד למחיר.
בעוד שמרבית היצרניות המובילות משיקות מכשירים קטנים וחלשים יותר בעיצוב דומה למכשירי הדגל שלהן, LG החליטה ללכת גדול יותר. ה-G5SE החדש שלה נראה אחד לאחד כמו ה-G5 ששוחרר רק חודשיים לפניו, עם מסך ומפרט חומרה חיצונית זהה לחלוטין. נראה שההחלטה של LG לשווק את ה-G5SE היא לא עבור שוק זול יותר, אלא כדי לתת לצרכנים אפשרות נוספת במחיר נמוך במקצת ביחס ל-G5. היינו מגדירים את ה-G5SE כמכשיר מוצלח אם רק היינו מוצאים כמה תכונות שמבדילות אותו מה-G5 המוצלח, אבל במקום זאת ה-G5SE נותן בדיוק את מה שה-G5 נותן רק ברמה פחות טובה בחלק מהמקרים.
אומנם הביצועים טובים, הסוללה טובה במעט וגם ב-G5SE אפשר לעשות שימוש במודולים להרחבות כמו ב-G5, אבל המעבד החלש יותר, נפח הזכרון הקטן ובעיקר האכזבה מהמצלמה הופכים את ה-G5SE לאלטרנטיבה לא משתלמת לעומת ה-G5 שכנראה ימשיך להיות השליט של LG בשוק מכשירי הפרימיום.
ה-G5SE מגיע עם מערכת הפעלה אנדרואיד 6.0.1 בצבעים כסוף, ורוד, זהב וטיטניום.
הסאונד ב-G5SE טוב מאוד עבור טלפון שאינו מנסה להיות רמקול נייד. הצלילים ברורים וחזקים דרך הרמקול בתחתית המכשיר, אבל ה-G5SE בהחלט לא יהווה תחליף לאוזניות טובות או רמקול נייד אם תרצו לשמוע מוזיקה, אפילו בתוך הבית או המשרד.
ה-G5SE מאוד נוח לשימוש. עם מסך בגודל 5.3 אינץ׳, בדיוק באמצע בין מכשירים עם מסך סטנדרטי כיום לבין פאבלטים, ובעיקר המבנה החיצוני של המכשיר עוזרים לו לשבת בצורה נהדרת בתוך היד ומאפשרים יחס מעולה בין נוחות אחיזה לכמות תוכן על המסך. לאורך כל הסקירה של המכשיר, לא הרגשנו צורך להחזיק את המכשיר בצורה מיוחדת כדי להשתמש בו, לעוות את הידיים כדי להגיע לאזור במסך או להשתמש בשתי הידיים.
המסך ב-G5SE הוא מסך QHD ברזולוציה של 2560x1440 עם צפיפות פיקסלים של 554ppi, נתונים שמעמידים אותו בשורה עם מכשירי פרמיום אנדרואיד עדכניים ואיכות התצוגה נהדרת. התוכן המוצג על המסך נראה מצויין וההתאמה לבהירות טובה, אך לעיתים מתבצעת בתכיפות גבוהה מידי ובצורה בולטת מידי. המסך של ה-G5SE דולק תמיד והוא מציג באופן רצוף את התאריך והשעה גם כאשר הוא נעול. היכולת הזו אינה פוגעת בחיי הסוללה ומאפשרת ״להעיר״ את המכשיר ע״י נקישה על המסך.
ה-G5SE מגיע עם כפתור הדלקה שהוא גם קורא טביעות אצבע. בבדיקה שלנו הבחנו די מהר שקורא טביעות האצבע מהיר יותר מהדור הראשון של Touch ID באייפונים דור 6 ומטה, אבל קצת פחות מדויק מזה שמצאנו ב-HTC 10 לאחרונה או ב-Huawei P9. השטח באצבע אותו הקורא מכסה מעט קטן ולא תמיד הצלחנו למקם את האצבע בצורה שהתאימה לסריקה הראשונית. בנוסף, לעיתים קרובות מידי קיבלנו התראה על המסך שלא ניתן להשתמש בטביעת אצבע כדי לבטל את נעילת המכשיר ונאלצנו להשתמש במנגנונים אחרים כמו קוד סודי, תבנית או סיסמה. בנוסף, כמו בדגמים קודמים של LG, הכפתור נמצא בחלקו האחורי של המסך והמיקום שלו יחסית נמוך בעיקר לבעלי ידיים גדולות. מי שאינו מורגל למיקום של הכפתור יתקשה למצוא אותו בקלות לפחות עד שיתרגל.
למרות שהמעבד של ה-G5SE, Qualcomm Snapdragon 652 עם שמונה ליבות במהירות שעון 1.8GHz, חלש יותר מזה שנמצא ב-G5, לא הרגשנו ירידה בביצועים שלו. לאורך כל השימוש במכשיר לא היו תקיעות או קריסות של אפליקציות, המעבר בין אפליקציות היה מהיר ולמרות ירידה בנפח הזכרון הפנימי, 3GB, לא חווינו טעינה מחדש של אפליקציות או דפי אינטרנט בעבודה על ה-G5SE. לעומת זאת, כן הרגשנו לא מעט את המכשיר מתחמם בצורה מורגשת.
LG מספקת את ה-G5SE יחד עם מערכת ההפעלה אנדרואיד בגרסה 6.0.1. ה-Launcher שמותקן על המכשיר סטנדרטי לחלוטין ולפעמים אפילו משעמם. ניתן להתקין רק ארבע אפליקציות בכל שורה יחד עם ווידג׳טים די סטנדרטיים שניתן למקם במסכי הבית השונים. LG מספקת כמות די גדולה של אפליקציות מותקנות מראש, כמו Facebook ו-Instagram ובנוסף החברה מספקת אפליקציות לאנשי קשר, מוזיקה ודוא״ל במקביל לאפליקציות Google Apps שמותקנות גם הן מראש. בתחתית המסך נמצאים שלושה מקשי Touch סטנדרטיים באנדרואיד, כפתור בית, לחצן אחורה וכפתור יישומים אחרונים. הכפתור היחידי שנמצא בצדי המכשיר הוא כפתור הווליום, בצדו השמאלי של המכשיר.
כמו ב-G5, גם ה-G5SE מציג את החידוש העיקרי של LG לדור הנוכחי של מכשירי הדגל שלה, המודול הנשלף מתחתית המכשיר יחד עם הסוללה המובנית. השימוש במודולים מתחיל ביכולת להשתמש בסוללה חלופית ועד להרחבת המכשיר עם עזרי צילום ורמקולים. בשלב זה האפשרויות ש-LG מספקת לא רבות ונראות יותר כרצון לפתוח את התיאבון ליצרני אביזרים כדי שמסביב ל-G5 וה-G5SE תתפתח אקו-סיסטם של אביזרים. חשוב לציין ששליפה של המודולים אינה פשוטה ודורשת מאבק לא קטן עם המכשיר.
ה-G5SE מגיע עם שלוש עדשות מצלמה, שתיים מאחור ואחת מקדימה. העדשה האחורית הראשית מצלמת ב-16 מגה פיקסל בעוד שהעדשה המשנית מצלמת תמונות רחבות יותר ב-8 מגה פיקסל והמעבר ביניהן מתבצע ע״י כפתור מגע באפליקציית המצלמה. המצלמה הקדמית גם היא מסוגלת לצלם תמונות בגודל של 8 מגה פיקסל.
לעומת ה-G5, איכות הצילום של ה-G5SE היא זהה לגמרי, עם חדות מעולה וצבעים טובים, אין כאן פשרות בכל הנוגע לדגם המוזל. אך ככל שמתקדמים ביום והתאורה הטבעית בחוץ פוחתת, כך גם איכות הצילום כאשר בחושך השימוש במצלמה פשוט נוראי. הפלאש איטי להחריד ולוקח למכשיר מעל לשניה לצלם, זמן שמרגיש כמו נצח כאשר מנסים לתפוס רגע בחיים.
ה-G5SE מגיע עם מגירת סים בצדו הימיני, והיא מכילה אפשרות ל-Dual Sim או שימוש באחד החריצים עבור Micro SD. ה-G5SE מגיע עם נפח אחסון פנימי של 32GB וניתן להרחיב אותו עם Micro SD עד 256GB.
ה-G5SE מגיע עם תמיכה ברשתות סלולאר דור 4, Bluetooth 4.2, שבב NFC, וקישוריות אלחוטית בתקן 802.11ac העדכני. בנוסף, למכשיר יש מקלט GPS, רדיו ועינית אינפרא-אדום.
הסוללה של ה-G5SE נהדרת. החומרה המעט חלשה יותר שלו לעומת ה-G5 מאפשרת למכשיר להיות חסכוני יותר בסוללה והוא מחזיק מעמד הרבה מעבר ליום עבודה שלם. לאורך השימוש בו נאלצנו לטעון את ה-G5SE רק לאחר יום וחצי ומאוד התרשמנו מכך שבמצב stand by הוא כמעט ולא מאבד אחוזי סוללה.
ה-G5SE בנוי ומרגיש חזק מאוד. הגוף עשוי מתכת מצופה בפלסטיק ולא נוטה להחליק או ליפול מהיד. הזכוכית של המסך היא Gorilla Glass 4 והיא מרגישה עמידה ביותר.
ה-G5SE מגיע עם קורא טביעות אצבע ותמיכה בתבניות וסיסמאות ביטול נעילה ובנוסף, מערכת ההפעלה מגיעה עם תמיכה בסט יכולות מובנות של LG לאבטחת מידע עבור לקוחות עסקיים, כמו VPN, תמיכה במייל מאובטח ו-Certificates.