Lenovo Chromebook 100S 80QN000EIV

שתף באמצעות:

מחשב נייד Lenovo Chromebook 100S 80QN000EIV

סקירת wisebuy - מחשב נייד Lenovo Chromebook 100S 80QN000EIV

הטוב
  • קל וקומפקטי
  • חיי סוללה מעולים
  • תג מחיר זול
הרע
  • סאונד בינוני ומטה
  • תלות תמידית ב-WiFi
  • תצוגה לוקה בחסר
  • מעבד בינוני
בשורה התחתונה

המיני-לפטופ S100 מבית לנובו הוא שחקן חדש ומרענן בשוק הניידים. פונקציונליות היא שם המשחק ותמורת תג מחיר נוח למדי, התממשקות מושלמת עם אפליקציות גוגל וחיי סוללה נפלאים, המשתמש עם דרישות הבסיס כמו עריכת מסמכים וגלישה ברשת, בהחלט ייהנה ממנו. משתמשים מתקדמים, שאינם מוכנים להתפשר על מסך גדול, מעבד חזק ועטיפה יותר ראוותנית, יאלצו למצוא את המחשב שלהם במקום אחר.

הקדמה

היצרנית הסינית לנובו מציגה ה-S100 Chrombook מחשב נייד וכשמו, מריץ את מערכת ההפעלה הצעירה Chrome OS מבית גוגל. גודל המסך 11.6 אינץ' ברזולוציית 1366x768, עובי 19.9 מ"מ ובעל משקל של 1.2 ק"ג. בקרבי המכשיר ניתן למצוא מעבד Pentium Intel מדגם N3540 במהירות 2.66GHz, כרטיס גרפי HD Graphics, זיכרון RAM בסך 4GB (מודל DDR3L) וכונן קשיח בנפח 32GB. תכונות נוספות כוללות התקן Bluetooth 4.0, מצלמת רשת 1MP ומיקרופון מובנה. במחשב 2 כניסות USB (2.0 ו-3.0), כניסת אוזניות/מיקרופון, HDMI וחריץ לכרטיסי זיכרון SD. הסוללה בעלת 2 תאים ולפי הבטחת היצרנית – עומדת בפני 8 שעות עבודה.

זיכרון
  Random Access Memory הזיכרון הפעיל הראשי במחשב. הזיכרון מאחסן באופן זמני מידע שנוכח כל עוד המחשב פועל. הזיכרון נמדד בג'יגה בייטים (GB), וככל שהוא גדול יותר מערכת ההפעלה ותוכנות אחרות יפעלו מהר יותר וניתן להריץ כמה מהן במקביל בצורה מהירה וחלקה. גודל הזיכרון המומלץ לשימושים בסיסיים במחשב נייד הוא 4GB. לעבודה עם יישומים כבדים יותר וכדי לעבוד עם כמה יישומים במקביל בנוחות, מומלץ זיכרון גדול יותר.

ביצועים (35%)

8

על הרצת הנתונים אחראי מעבד Intel Pentium במהירות 2.66Ghz. המפרט הטכני שעל האריזה, לצד תג מחירו של ה-100S, לא מצביעים על מחשב חזק במיוחד. לא הופתענו וגם הביצועים בשטח הסתכמו בבינוניים בלבד. גלישה בכרום מרובה טאבים עברה בהצלחה. סרטונים בסטרימינג היו הראשונים לזהות עיכובים קטנים בשידור הווידאו וקטעי 1080p כבר גרמו למחשב לקרטע לסירוגין, אך לא באופן שהקשה על עבודה שוטפת. קפיצה ל-60FPS החל להוציא מהמחשב קול חנוק ולאגים למכביר, לא רק בסרטון אלא בשאר הטאבים שנפתחו, אם כי התופעה זוהתה גם במחשב חזק בהרבה, כך שהיו מקרים בהם חשדנו כי הדפדפן כרום הוא המקור לבעיה. התוצאות היו הפכפכות ולכן העדפנו להאשים את הדפדפן ולזכות את המעבד מחמת הספק.

זיכרון ה-RAM עומד על 4GB, נתון שעלול להביא להרמת גבות, אלא שבניגוד למערכות הפעלה מסועפות יותר, ה-Chrome OS מאפשרת שימוש בנפח זיכרון נדיף נמוך יחסית מהמתחרות. התוצאה הייתה לא רעה בכלל, אם כי העתיד צופן גמגומים מרובים, בהתחשב בעדכונים הכמעט-יומיים לו זוכה הדפדפן כרום, שהפך לתובעני עם כל שדרוג ונחשב לזללן זיכרון.


נפח הזיכרון הפנימי עומד על 32GB, כמות אחסון זעומה לעומת הסטנדרט שאנו מכירים. באותה נשימה נציין כי רוב שימושו של המחשב נישא על גבי שירותי הענן של גוגל, כלומר ממילא אין צורך בנפח אחסון גדול מדי, שכן כל הקבצים מגובים בשרתי גוגל, אליהם ניתן לגשת מכל מכשיר. חובבי מדיה שאוהבים את המידע שלהם קרוב אליהם יאלצו לרכוש כרטיס זיכרון SD נפרד. אגב, כניסת הכרטיס בצד המכשיר הייתה מזכה את המחשב בעוד כמה נקודות זכות, אילו כרטיס ה-SD שהוכנס לשם לא היה בולט בצורה כה גסה.

במחשב הוטמעה מצלמת רשת באיכות 1MP, שלא הרשימה במיוחד ובעיקר סיפקה צילומי סטילס מחוספסים עם המון רעשי רקע. גם כשהסביבה הוארה היטב, הפנים שלנו היו בעלי גוון אחיד, עם המון פספוסי צבע גסים. הרמקולים נמצאים בחלק התחתון ובהחלט אינם מנקודות החוזק במחשב. העוצמה המקסימלית סבירה-מינוס ואיכות הסאונד חלולה ועמומה למדי, כאילו ספוג אוטם את פתחי הרמקולים.


איכות התצוגה (15%)

7.5

המסך, בגודל 11.6 אינץ', בעל רזולוציה של 1366x768 וכמו שזה נשמע על הנייר, כך גם במציאות: ראינו טובים וחדים ממנו בהרבה. גם רזולוציית p720 לא מצליחה להוציא רווית צבעים מעבר לסבירה. הבהירות מספקת אך לא הרשימה מדי בחדרים מוארים או בבדיקת חוץ, מול תאורה טבעית. נוסיף כי בהתחשב בקטגוריה אליה הוא משתייך, מדובר בתצוגה ראויה למדי, שאמנם רחוקה מלהציע את המילה האחרונה בתחום, אך ממילא לא נדרשה לעמוד במשימה זו.

ניידות ונוחות השימוש (25%)

8

משקל המחשב בהחלט אחת מגולות הכותרת: רק 1.2 ק"ג, לא רחוק מדי מטאבלט מגודל. גם בזכות מידותיו הצנועות (30 ס"מ רוחב, 20.9 ס"מ עומק), ה-S100 נכנס בקלות לכל תיק שהצענו לו ונשיאתו כמעט ואינה מורגשת.

בהתחשב בגודלו הפיזי, ה-S100 כולל סט חיבורים נאה למדי: בצד אחד נמצאות כניסות ה-USB 3.0, HDMI, כניסת מטען, חריץ כרטיס זיכרון SD וכניסת אוזניות/מיקרופון. בצד השני נמצאת כניסת USB נוספת, הפעם בתקן 2.0. כניסת USB נוספת הייתה מכריזה עליו כמלך ההתקנים, בהתחשב בגודלו, אבל הרגשנו שזו כבר דרישה מוגזמת מדי. חשוב לציין כי במחשב זה אין כונן תקליטורים, נתון נסלח בהתחשב בגודלו. המחשב תומך בהתקן Bluetooth 4.0 וכן בתקן 802.11ac.


כקלדנים מהירים שחייבים את המקלדת שלהם פרקטית ונוחה לתפעול, התאהבנו בלוח המקשים של ה-S100. למרות גודלו הפיזי הקטן יחסית של המחשב, המקשים גדולים מספיק, מרווחים ובהיעדר מקשי ה-F המיתולוגיים של מערכת ההפעלה המתחרה מבית מיקרוסופט, אלו מוחלפים על ידי מקשים מולטימדיה שימושיים למדי, ביניהם כפתורי "הקודם", "הבא", "הגדרות", "השתק" וכדומה. גם משטח העקיבה גדול, כמה וכמה כשמתחשבים בגודלו הכללי של גוף המחשב, וכן מציע את רוב המחוות השגרתיות.

כמה מילים על Chrome OS: מערכת ההפעלה כובשת שיאים חדשים של פשטות ואינטואיטיביות, ומשתמשי מערכות הפעלה מתחרות יתאקלמו במהרה, פי כמה אם ברשותם סלולרי המריץ אנדרואיד. ההתקנה הראשונית פשוטה עד כדי גיחוך: מתחברים לחשבון הגוגל שלכם, לאחר זיהוי המחשב מסנכרן ברגע את כל ההעדפות האישיות של המשתמש. האפליקציות הפופולריות מבית ענקית החיפוש כבר מוכנות בקיצורי הדרך, בהן שירותי Drive, Google Docs, Gmail ועוד. גם שמחנו לגלות שנחסך מאתנו הצורך להוריד עזרים הכרחיים כמו פלאש, אופיס, קורא PDF ושאר דרייברים וסקריפטים – כאשר עם הרוב המכריע של סוגי הקבצים הצליחה Chrome OS להסתדר נהדר.


מצד שני, הפשטות של מערכת ההפעלה מהווה את חסרונה הבולט לעין: היא לא מורכבת כמו Windows 10 למשל, ובוודאי שאינה מאפשרת התאמה אישית מעבר לכמה שינויים זניחים. הבעיות לא מסתיימות כאן: חסרונה הגדול ביותר של מערכת ההפעלה הוא מוגבלותה להתקין אפליקציות שאינן נמצאות בחנות Play. במילים אחרות, המחשב מאפשר להפעיל רק מיני-משחקים ואפליקציות עריכה פשוטות ובסיסיות ביכולותיהן. שאר תוכנות הניתנות להורדה ברשת ה"רחבה" – פשוט בלתי ניתנות להפעלה. מדובר חיסרון רציני שחובה לקחת בחשבון, לא משנה אילו סוג משתמשים אתם.

עוד עניין שיש להתחשב בו הוא דרישתו התמידית של המחשב ל-WiFi. המאפיין התלותי התגלה במערומיו כשבאחד הערבים נפל החשמל ברחוב ולא הייתה גישה לרשת למעלה משעתיים. באותו זמן נאלצנו להמשיך את כתיבת הסקירה ממחשב אחר, שלא דרש גישה ליישומי Google Docs. טוב היה אם בהיעדר גישה לאינטרנט לא היה המחשב כמעט בלתי שמיש לחלוטין. יחד עם זאת, מאחר ואנו חיים בעידן בו WiFi נמצא בכל מקום אפשרי, נהיה סלחנים יחסית כלפי הצורך הבעייתי.


 

משך פעולת סוללה (15%)

9.5

סוללת המחשב הפגינה ביצועים מעולים, אם כי לא מדויקים להבטחת היצרנית. עם שני תאים בהספק של WHr 34 והבטחה ל- 8 שעות פעילות, סוללת הליתיום-יון צלחה בפועל לשעה השישית עם אחוזי סוללה בודדים. רק כאשר הפחתנו במעט את בהירות המסך והתעסקנו בעיקר בגלישה באינטרנט ופחות בצפייה בסרטונים הגענו לעיתים אף ל-7 שעות מלאות של פעילות. כאשר מתחשבים בייעוד המחשב, עדיין מדובר בתוצאות מרשימות מאוד, שאמנם לא עומדות באותו קנה עם נתוני היצרן, אך בהחלט סיפקו אותנו מאוד.


נוסיף תכונה שאהבנו במיוחד: תשכחו מהבלוק השחור והמכוער של ספקי הכוח המחוברים לכבל המטען; מטען ה-100S גדול במעט מזה של סמארטפון ממוצע וגם משקלו הנמוך הלהיב אותנו. ניידות וקלילות הן מילות המפתח כאן והשבחים ללנובו על מטען קומפקטי להפליא.

עמידות ואבטחה (10%)

7.5

שלדת המחשב עשויה פלסטיק, ופרט לעובדה כי מדובר בחומר גלם פשוט וזול שאינו מספק הגנה אמיתית, הוא גם משמש כמלכודת מושלמת לטביעות אצבע מהעוברים ושבים. את הטקסטורה המחוספסת מקדימה אהבנו: היא נעימה למגע ונוחה לנשיאה. בפן האבטחה נמצא חריר האבטחה המפורסם המיועד למנעול קנסינגטון, שמיועד למנוע גניבות בתנאי ותקשרו את המחשב לשולחן, כפי שעושים בחנויות עם תצוגה.