סקירת wisebuy - טלפון סלולרי Meizu Pro 6 32GB מייזו
- ממדים נוחים ואיכות בנייה למופת
- ביצועים מהירים
- עוצמת צליל חזקה
- מסך תומך 3D Touch
- טעינה מלאה תוך שעה
- קורא טביעת אצבע, חיבור USB-C
- צבעי המסך לא מדויקים, מעט כהה
- חיי סוללה קצרים למדי
- מקודד בעייתי לצילום הווידיאו
Pro 6 של מייזו הוא סמארטפון טוב מאוד, שמעניק חווית שימוש כיפית ומאגד שורה של פיצ'רים שימושיים באריזה אטרקטיבית ובגודל נוח. אם 3D Touch במחיר שפוי מלהיב אתכם, או אם אתם רוצים טלפון מוצלח עם מסך לא גדול מדי, הוא מהווה בחירה טובה בהחלט. מנגד, ה-MX6 ייתן לכם חיי סוללה עדיפים, מסך גדול ובהיר יותר, ביצועים זהים כמעט וחווית שימוש כללית דומה מאוד – בכ-300 שקלים פחות.
לאחרונה קצת קשה להתמצא בסבך סדרות הסמארטפונים של היצרנית הסינית Meizu. סדרת הדגל היא בוודאי MX, שאת המכשיר האחרון והמוצלח שלה MX6 בדקנו לא מכבר; סדרת המכשירים הזולים היא M ו-M Note, אבל מהי בדיוק סדרת Pro? עד השנה שעברה היה נראה שמדובר בסדרת האולטרה-פרימיום, עם מעבד Exynos עוצמתי, מסך 5.7 אינטש ותמיכה בהרחבת זיכרון, אבל Meizu Pro 6, הדגם החדש בסדרה שהושק לאחרונה בישראל על ידי היבואנית "באג", לא נראה יוקרתי בהרבה מה-MX6.
המפרט שלו כולל מעבד Helio X25 של מדיהטק, זיכרון RAM בנפח 4GB, מסך בגודל 5.2 אינטש בלבד, מצלמת 21 מגה פיקסל, סוללת 3050mAh, קורא טביעות אצבע קדמי וחיבור USB-C – בסך הכל מפרט די סטנדרטי, למעט אולי המצלמה. החלק היחיד שיכול להיחשב כ-Pro במכשיר הזה הוא ככל הנראה המסך, שהוא מסוג AMOLED ובעל תמיכה ב-3D touch, בדומה למכשירי ה-iPhone העדכניים.
המכשיר מגיע עם נפח אחסון פנימי של 32 או 64GB, וזמין בצבעים אפור, זהב, כסף, זהב-ורוד ואדום.
הספיקר הבודד ממוקם בתחתית המכשיר מימין – מיקום טוב שאינו נחסם בקלות. הוא עוצמתי מאוד, משמעותית חזק יותר ממרבית המכשירים שהשתמשנו בהם לאחרונה, ואין סיכוי שתחמיצו שום רינגטון ושום הודעה. איכות השמע שהוא מספק בינונית בלבד – הצליל חד ומתכתי, אך נעדר באסים ועומק כלשהם.
איכות השיחות באפרכסת טובה, אבל בספיקר הצליל נשמע צורמני ולא מעודד שימוש בו. החיבור לרמקולים ניידים או למערכת השמע ברכב באמצעות ה-Bluetooth עבד היטב וללא תקלות.
מייזו לא מצרפת לערכה אוזניות כלשהן, אבל כשחיברנו אוזניות משלנו איכות הצליל באוזניות הייתה מצוינת והווליום המרבי היה חזק מאוד.
אם בעבר סדרת Pro של מייזו התחרתה במכשירי Galaxy Note, עם גודל מסך דומה של 5.7 אינטש ואפילו עם מעבדי Exynos עוצמתיים של סמסונג, ה-Pro 6 הרבה יותר צנוע ולמעשה מכוון לקהל יעד אחר לגמרי עם מסך בגודל של 5.2 אינטש בלבד. גודל המסך הזה אפשר לחברה לייצר מכשיר בממדים קרובים לשלמות, לטעמנו, עם איזון נהדר בין נוחות אחיזה ונשיאה גבוהה ובין מסך גדול יחסית שנוח להשתמש בו.
עיצוב המכשיר זהה כמעט ל-MX6, למעט שולי המסך הדקים יותר ב-Pro 6 ואלמנט הלייזר-פוקוס שסביבו 10 נוריות לד, שממוקמים מתחת עדשת המצלמה האחורית. המבנה המתכתי והקצוות המעוגלים של המכשיר יוצרים עיצוב הרמוני, פשוט אבל גם משדר יוקרה.
סט הלחצנים והחיבורים גם הוא זהה למכשיריה האחרים של מייזו. מימין נמצאים לחצן ההפעלה וכיבוי ומעליו מקש הווליום הכפול, שניהם נגישים ומגיבים היטב; מתחת למסך יש מקש בית משולב קורא טביעות אצבע, ובתחתית – חיבור USB-C וכניסת 3.5 מ"מ לאוזניות. את מקש הבית של מייזו אנחנו אוהבים במיוחד, בזכות הרב-תכליתיות שלו: הוא מתפקד כמקש בית בלחיצה, מסוגל להדליק ולכבות את המסך, קורא טביעת האצבע המהיר והמדויק ממוקם עליו ובנוסף לכל הוא משמש כמקש "חזור" בנגיעה.
המסך, בגודל 5.2 אינטש וברזולוציית Full-HD, הוא מסוג Super AMOLED. הוא מצטיין בניגודיות אינסופית, ברמת שחור מושלמת ובזוויות צפייה מעולות, אבל דווקא בצבעים הוא לא מושלם: הצבעים נראים קצת כהים ורוויים מדי ולא מספיק מדויקים. גם הבהירות המרבית מעט מאכזבת, ואינה מצליחה להשתוות לבהירות של ה-MX6. מבחינת חדות אין לנו כל תלונות.
הפיצ'ר המרכזי שיש ל-Pro 6 להציע הוא ה-3D Touch, כלומר האפשרות ללחוץ על המסך כדי לקבל פונקציונליות נוספת מעבר למחוות המגע, ההקשה וההחלקה השונות. מייזו נקטה בגישה זהה לחלוטין לזו של Apple; זה לא רק מתנהג דומה, זה אפילו נראה דומה. לחיצה על אייקונים בעמודי הבית מטשטש את הרקע ומקפיץ תפריט קטן של אפשרויות מהירות; למשל לחיצה על אייקון יישום המייל מאפשרת גישה לכתיבת הודעה חדשה, חיפוש או גישה לתיקיית המיילים שטרם נקראו.
בתוך האפליקציות השימושיות מוגבלת בהרבה. המקום היחיד שבו מצאנו שימוש משמעותי ללחיצה היה בגלריית התמונות, שם (שוב כמו אצל אפל) לחיצה על תמונה מגדילה אותה, והחלקה כלפי מעלה פותחת את תפריט השיתוף. עם זאת, בעוד שבמסכי הבית התגובה לחיצה מידית, באפליקציית הגלריה התגובה הרבה יותר אטית ולמעשה נדרשת לחיצה ארוכה. חשוב לציין שבשלב זה רק היישומים המובנים של מייזו תומכים ב-3D Touch, ואין לדעת מתי ואם בכלל ייתמכו גם יישומי צד שלישי.
האם ה-3D Touch משפר את השימוש במכשיר? לטעמנו – בקושי. התכונה הזו כל כך זניחה וכל כך לא הכרחית, שבפועל שכחנו אותה ולא השתמשנו בה במשך ימים שלמים מתקופת הבדיקה. זה עובד, זה נחמד, אבל לטעמנו אפשר בקלות לחיות בלי זה.
מערכת ההפעלה Flyme, המבוססת על אנדרואיד 6, זהה לחלוטין לזו שמצאנו ב-MX6, ולכן לא נכביר כאן במילים ורק נזכיר את הנקודות העיקריות. במסכי הבית אין מגירת אפליקציות אלא כל האייקונים ממוקמים על מסכי הבית, בתצורה של 4 אייקונים בשורה בלבד (לא ניתן לשנות ל-5 אייקונים בשורה). בווילון ההתראות יש קיצורי דרך לקישוריות ופונקציות נפוצות, שניתן להפעיל במהירות ובקלות ישירות מהכפתור. המכשיר תומך במחוות החלקה והקשה על המסך באופן נרחב, הן במסך הנעילה והן במסכי הבית, מה שמשפר מאוד את השימוש בו.
באופן מאכזב למדי, במקום מעבד Exynos עוצמתי יש ב-Pro 6 מעבד Helio X25, שיפור קל בלבד יחסית ל-MX6 שמצויד במעבד Helio X20. 4GB זיכרון RAM מהווים נחמה מסוימת, ומאפשרים למכשיר לספק ביצועי מולטי-טסקינג טובים.
בסך הכל, כמו המכשיר הדגל של מייזו השנה, מומלץ לא להסתמך יותר מדי על מבחן הבנצ'מרק המלאכותי של AnTuTu שנותן למכשיר הזה ציון נמוך מאוד של 67,797 נקודות; בחיים האמיתיים ביצועיו של ה-Pro 6 מעולים. הוא פותח כל אפליקציה במהירות רבה, החזרה למסכי הבית מידית ואין אף גמגום או שיהוק.
נתון שכדאי לדעת: את המכשיר שאתם רוכשים בארץ אסור לכם לאפס, לפחות בגרסאות הנוכחיות ועד להודעה חדשה. איפוס של המכשיר להגדרות היצרן יגרום לכך שיחסרו למכשיר אפליקציות גוגל, כולל חנות האפליקציות, ותזדקקו להתקנה חיצונית כדי להחזירם. יש לקוות שהבעיה תיפתר בגרסאות הבאות.
מייזו פרו 6 מצויד במצלמת 21 מגה פיקסל עם מיקוד משולב לייזר וזיהוי פאזות, וכן במערך פלאש מתוחכם של 10 נוריות LED המסודרות במעגל סביב רכיב הלייזר בגב המכשיר. צילום וידיאו מתאפשר ברזולוציית 4K.
ממשק המצלמה קצת מסורבל: כדי לעבור בין צילום סטילס לוידיאו, תאלצו לעבור דרך כפתור התפריט. הצילום עצמו מהיר, והמיקוד גם הוא די מהיר אבל פגשנו מהירים ממנו, חלף מנגנון המיקוד המשולב.
התמונות שצילמנו עם ה-Pro 6 היו טובות, חלקן טובות מאוד, אבל עדיין לא כאלה שמשתוות למכשירי הדגל העדכניים. הן מתאפיינות בחדות טובה ופירוט טוב במרכז התמונה, בעוד שקצוות הפריים מעט מטושטשים. בעומק התמונה הבחנו בגרעיניות לא מעטה, ובחלק מהתמונות הפוקוס אבד לו אי-שם – למרות שצולמו באור יום מלא. מצלמת הסלפי, אגב, מצוינת – התמונות מפורטות וחדות ברמה גבוהה מאוד.
מייזו מתגאה בפלאש הייחודי, שמורכב מעשר נוריות לד שמסודרות במעגל. בפועל תפקוד הפלאש בצילום בינוני כל היותר; הוא לא מאיר באופן אחיד או חזק במיוחד את המצולם והגוונים נוטים להיות קרירים ולא מחמיאים. עם זאת, בשימוש בפלאש כפנס לעת-מצוא הוא בהחלט חזק ויעיל.
צילום הוידיאו מתאפשר ב-4K, ומייזו עדיין מתעקשת להשתמש במקודד וידיאו שאף נגן לא מסוגל לנגן. הבחנו שאפילו אפליקציית Instagram מתקשה עם הסרטונים האלה, ומציגה אותם באופן מגומגם בשלב העריכה (למרות שלאחר ההעלאה ופרסום הסרטון התמונה נעה באופן חלק). בסרטי 1080p שצילמנו יצאו באיכות סבירה פלוס, אבל יש מעברים חדים ולא מדורגים בשינויי תאורה, ואין שום ייצוב תמונה אופטי או אלקטרוני כך שהתמונה קצת רועדת.
מקלט ה-GPS במכשיר עובד ללא דופי, הקליטה הראשונית מהירה והניווט רציף ונטול הפרעות לאורך כל הנסיעה.
Meizu Pro 6 מצויד בסוללה בקיבולת של 2650mAh שאינה נשלפת. המכשיר תומך בטעינה מהירה במיוחד: החברה מצהירה על משך של 60 דקות מ-0 ל-100%. בפועל, הנתונים קרובים מאוד לכך ואצלנו המכשיר נטען ל-95% תוך שעה אחת – זמן מהיר להפליא.
מנגד, חיי הסוללה עצמם בינוניים בלבד, ואפילו קצת מאכזבים. בשימוש הסטנדרטי שלנו הגענו בכל יום לשעה 21:00 בלילה עם אחוזי סוללה חד-ספרתיים, ונאלצנו לטעון את המכשיר לזמן קצר כדי להמשיך את השימוש במכשיר אל תוך הערב. בשימוש כבד של סופי שבוע, הסוללה שבקה חיים כבר בשעות הערב המוקדמות.
איכות הבנייה של המכשיר נהדרת. גוף המתכת האחיד משדר יציבות ועמידות, הלחצנים מורכבים היטב במקומם והמסך מוגן בזכוכית גורילה מדור 4. חבל רק שאין עמידות כלשהי במים.
תודה לרשת באג על השאלת המכשיר לסקירה.