סקירת wisebuy - אוזניות Bose QuietComfort 35 QC35
- בידוד רעשים מוצלח
- סאונד איכותי
- אלחוטיות
- קלות ונוחות מאוד על האוזניים
- יקרות להחריד
ה-QC35 של Bose הן האוזניות הטובות ביותר שבדקנו, הן מבחינת איכות הסאונד והן מבחינת נטרול הרעשים והנוחות. הבעיה הגדולה היא המחיר שלהן, הכואב מאוד בכיס.
השקת אייפוני 7 החדשים העלתה שוב לכותרת את טרנד אוזניות הבלוטות' האלחוטיות. אומנם מדובר בקטגוריה שרק הופכת ליותר ויותר פופולארית בלי קשר לאפל, אבל נראה שהעתיד בסמארטפונים הולך להיות חיבור אלחוטי (או חיבור מתאמים לתקשורת קווית לא נוחה). ה-QuietComfort 35 של Bose מיועד לאנשים שטסים הרבה, רוצים שקט במשרד או בעיקר למי שרוצה להאזין למוזיקה בצורה איכותית.
איכות הסאונד מעולה. הבאסים מורגשים היטב, הצלילים נעימים ועוטפים את המאזין והגברת הצליל לרמות הגבוהות לא גורמת לעיוותים. מנגנון נטרול הרעשים מספק חוויה מוצלחת, נקייה וכזו שמאפשרת לשמוע מוזיקה בצורה מיטבית וגם לצפות בסרטים ולשמוע את הצלילים באופן ברור. Bose שילבה ב-QC35 טכנולוגיה בשם Volume-Optimized EQ המספקת את הצליל המאוזן הזה. טכנולוגיה אחרת שמשולבת כאן היא TriPort, זו מפיקה צלילים נמוכים עמוקים יותר וקול טבעי יותר, גם כאן, Bose מפתיעה לטובה.
מנגנון ביטל הרעשים האקטיבי הוא גולת הכותרת בדגם הזה ובאוזניות Bose בכלל. מנגנון ביטול רעשים אקטיבי, בניגוד לאוזניות המציעות סינון רעשים פאסיבי המבוסס רק על אטימות האוזניות, פועל בטכנולוגיה המייצרת גל קול הפוך לזה הקיים בחדר, למשל, רעשים של מנוע או המזגן.
אנחנו החלטנו לבדוק את היכולות של מנגנון נטרול הרעשים בטיסה רועשת, התוצאה הייתה מפתיעה לטובה. ה-QC35 ניתקו אותנו לגמרי מהסביבה, אפילו שהיו רעשי מנוע חזקים. היינו יכולים להיות שקועים בסרט או להאזין למוזיקה, מבלי להגביר את הצליל לעוצמות גבוהות, על מנת להתגבר על הרעשים החיצוניים. נטרול הרעשים הופך לכל כך נעים בזמן טיסה, שאנחנו אפילו ישבנו עם האוזניות גם שלא צפינו בסרט או האזנו למוזיקה.
אומנם לא מדובר בנטרול רעשים של שיחות עם אנשים (הדיבורים הופכים למעט מעומעמים), אבל אם רוצים להתגבר על רעשי מנוע בנסיעה באוטובוס, מזגן רועש או כל צליל מונוטני אחר, זה הפתרון המוצלח ביותר שנתקלנו בו.
זליגת הצליל מהאוזניות נמוכה, אומנם אדם היושב לידכם ישמע את המוזיקה אם תגבירו אותה מאוד, אבל לא בעוצמה חזקה ומפריעה.
אחד הדברים החשובים באוזניות הוא הנוחות שלהן על האוזניים, במיוחד באוזניות שמיועדות לטיסה. QC35 עברו את המבחנים שלנו בהצלחה. האוזניות כוללות כריות סופגות עם "זיכרון", אלו מספקות בידוד אקוסטי נגד רעשי הסביבה. הכריות זוכרות את הלחיצה שלהן על הראש ועוזרות באטימות. האוזניות עשויות עור, כך שנעים לשים אותן על האוזניים. הן רכות אבל מעט מחממות. הקשת עצמה מרופדת בבד, כך שגם כאן מקבלים נוחות מקסימלית. ה-QC35 שוקלות 310 גרם, משקל נמוך המאפשר לשים אותן על הראש, מבלי לסבול מעודף משקל. גם אחרי שעות ארוכות, לא מרגישים אותם.
ה-QC35 פועלות בטכנולוגיית בלוטות' האלחוטית. הדבר מאפשר לחבר אותם לסמארפון, לטאבלט, ללפטופ או לטלוויזיה עם חיבור מהסוג הזה, ולהקשיב בצורה אלחוטית. מדובר ביתרון חשוב שמשדרג את החוויה. מי שממש מתעקש, יוכל לחבר כבל אודיו המגיע בערכה ולהקשיב למוזיקה מהסמארטפון שלו בחיבור קווי. ברגע שמחברים את הכבל, החיבור האלחוטי מתנתק.
על-גבי ה-QC35 ישנם כפתורים לשליטה בעוצמת הצליל וכפתור אחד מרכזי המאפשר עצירת השיר בלחיצה בודדת, מעבר שיר קדימה בשתי לחיצות ומעבר שיר אחורה בשלוש לחיצות. לא הדרך הכי נוחה לשליטה בקצב השירים, אבל זה הסטנדרט היום באוזניות אלחוטיות.
ב-Bose מציעים אפליקציה להשלמת חווית השימוש ב-QC35. האפליקציה מאפשרת לבצע עדכוני גרסה, לבדוק את מצב הסוללה באחוזים ולהחליף את החיווי הקולי בשפות אחרות מלבד אנגלית (אין עברית). לא מדובר באפליקציה יותר מדי יעילה.
עוד אפשר למצוא ב-QC35 מיקרופון לניהול שיחות מהסמארטפון, שבסך הכל מספק ביצועים טובים.
ב-Bose צרפו לערכה מתאם לחיבור האוזניות, עבור כניסת האוזניות היחודית בטיסות. כך שאין בעיה להקשיב לתוכן המוצג במערכות המדיה במושבים בטיסה. באופן כללי, הערכה של Bose מפנקת והיא כוללת גם נרתיק קשיח שישמור על האוזניות היקרות האלו.
ב-Bose מבטיחים 20 שעות פעולה בהאזנה למוזיקה והטענה מהירה של רבע שעה עבור 2.5 שעות עבודה. זמן הסוללה גם מושפע מעוצמת הצליל שהמשתמש קובע וכמובן אם מדובר בחיבור אלחוטי או לא. במקרה שהסוללות ב-QC35 אוזלות, ניתן להשתמש בכבל האודיו. כבל הטעינה הוא מיקרו USB סטנדרטי.