Asus ZenBook Flip UX360CA-DQ029T

שתף באמצעות:

מחשב נייד Asus ZenBook Flip UX360CA-DQ029T אסוס

סקירת wisebuy - מחשב נייד Asus ZenBook Flip UX360CA-DQ029T אסוס

הטוב
  • מסך המסתובב ב-360 מעלות
  • מסך מגע
  • מסך QHD
  • משקל סביר
  • ביצועי חומרה לא רעים
הרע
  • מתחמם מהר
  • משטח עכבר לא נוח
  • אין תאורה אחורית במקלדת
  • רמקולים בינוניים
בשורה התחתונה

הזנבוק פליפ - UX360 של אסוס הצליח לענות על כל הדרישות שלנו במוצר ברמת המחיר של 4,000 שקל. מדובר בלפטופ היברידי הכולל מסך מגע אותו אפשר להפוך על גבי ציר ב-360 מעלות. הביצועים של המחשב מספקים, למרות שמדובר במעבד Core M של אינטל. מי שמחפש לפטופ שיאפשר לו לעבוד איתו וגם לצפות בסרטים במיטה בצורה נוחה, כדאי שיבדוק את הדגם הזה.

הקדמה

קטגורית הלפטופים ההיברדיים גדלה באופן קבוע אצל יצרניות המחשבים. מדובר בלפטופים המציעים שימוש כפול: גם מחשב וגם טאבלט. הפתרון הזה מציע למשתמש ליהנות ממחשב אותו הוא יכול להחזיק בצורה נוחה יותר בזמן קריאת טקסט או צפייה בסרט. בחברת אסוס השיקו לאחרונה את הזנבוק פליפ - UX360 - לפטופ שבא לתת פתרון לצרכנים המחפשים מוצר נייד מבחינת המשקל ועם ביצועים טובים.

משקל
משקלם של מחשבים ניידים משתנה בין הדגמים והסוגים השונים ונע בין 900 גרם ל-4 ק"ג. המשקל מושפע בעיקר מגודל המסך (שמשפיע על גודל המחשב כולו), אך גם מהכונן הקשיח, מרכיבי הבנייה של המעטפת וגורמים נוספים.למחשב שנועד לנשיאה וניידות גבוהה כדאי לבחור במחשב במשקל של עד 2 ק"ג, ולמחשב שנועד להיות תחליף שולחני המשקל פחות עקרוני וניתן לרכוש גם מחשב כבד יותר.

ביצועים (35%)

8

ה-UX360 כולל את מעבד ה-Core M3 של אינטל במהירות 1.5 ג'יגה הרץ. מדובר בסדרת מעבדים עם רמת ביצועים נמוכה יותר מזו הקיימת ב-i3 ומעלה. ההפתעה הטובה היא, שלמרות שלא מדובר בלפטופ המספק ביצועים גבוהים מאוד, הוא דווקא מצליח להציע שימוש נוח עבור משתמשים בסיסיים המחפשים מחשב לגלישה באינטרנט, צפייה בסרטים ועבודה על תוכנות אופיס למיניהן.

ללפטופ כונן קשיח בנפח 256 ג'יגה בטכנולוגיית SSD המהירה, דבר המבטיח הפעלה מהירה של המחשב ממצב כבוי, וזמן תגובה נמוך ביותר בזמן השימוש. זיכרון העבודה עומד על 8 ג'יגה ומערכת ההפעלה היא ווינדוס 10 של מיקרוסופט, המאפשרת ליהנות מהיכולות של מסך המגע בדגם זה. תוצאות מבחן הביצועים בתוכנת 3DMark עומדת על 2331 שזו  תוצאה נמוכה ביותר, אך גם צפויה היות ולא מדובר במחשב עתיר ביצועים.


עם המחשב תקבלו שלל תוכנות צד שלישי מותקנות מראש, ולמרות שזה נשמע נחמד זה דווקא מעיק: מקאפי אנטי וירוס, דרופ בוקס, קנדי קראש, evernote ועוד, כולן תוכנות שמבזבזות זיכרון ומאטות את המחשב, שהגיב בצורה טובה, רק אחרי שמחקנו את כל התוכנות שאסוס התקינה כאן.

בסך הכל, הביצועים של המחשב היו רוב הזמן טובים וחלקים. השימושים שלנו כללו הפעלה של דפדפן כרום, תוכנת וורד ואפליקציית וואטס אפ במקביל. לא נתקלנו באיטיות, גם שהוספנו צפייה בתוכנית טלוויזיה ברזולוציית HD בנגן VLC. זמן ההפעלה של ה-UX360 מכיבוי ועד כניסה לווינדוס עמד על כ-18 שניות.

איכות התצוגה (15%)

9

ה-UX360 מגיע עם מסך בגודל 13.3אינץ' ברזולוציית QHD או 2560x1440. מדובר באיכות תצוגה טובה מאוד עם זוויות צפייה רחבות ותאורה אחורית חזקה. הכרטיס הגראפי במחשב הוא מתוצרת אינטל מגרסה 515, כך שהוא מתאים עבור דרישות שימוש סטנדרטיות והוא עושה זאת בהצלחה ואכן, הביצועים כאן מספקים ביותר.


המסך ממוקם על ציר המאפשר למסך להסתובב ב-360 מעלות כך שניתן להשתמש ב-UX360 במצב לפטופ, מצב מעמד בו המסך קרוב יותר למשתמש, מצב אוהל ומצב טאבלט. המעבר בין המצבים פשוט מאוד ובכך, מאוד נוח. למשל, מצב הטאבלט הפך לדרך הקבועה שלנו לקרוא כתבות ומצב האוהל לצפייה בסרטים.

ניידות ונוחות השימוש (25%)

8

ה-UX360 הוא לא לפטופ גדול, הוא נכנס בקלות לתיק והוא שוקל 1.3 ק"ג כך שהוא לא מכביד יותר מדי על הגב. הוא עשוי ממקשה אחת של אלומיניום והעובי שלו עומד על 13.9 מ"מ. מה שכן מפריע, הוא הנטייה של המחשב להתחמם יחסית במהירות כאשר הוא מונח על הברכיים. מדובר בחימום שממש מפריע (אם משתמשים בו עם מכנסיים קצרים).

באסוס עובדים עם יצרנית האודיו הנחשבת - באנג אנד אולופסן על הרמקולים המובנים במחשב. טכנולוגיית האודיו קיבלה את השם ICE Power במחשבים של היצרנית הטאיוואנית ולמרות כל השמות המפוצצים, איכות הרמקולים סבירה, אבל מעט תפלה וחסרת באסים.


המקלדת של ה-UX360 נוחה לשימוש. הכפתורים מספיק גדולים והלחיצה עליהם לא קשה מדי. חבל מאוד שאין תאורה אחורית למקלדת, דבר אשר היה מוסיף לרמת הנוחות. השימוש בכפתורי הקיצורים לשליטה בווליום או בתאורה אחורית, דורש לחיצה על כפתור ה-FN. היה אפשר לוותר על שילוב הלחיצה הכפולה ופשוט לאפשר לחיצה בודדת על הכפתור הנחוץ. כמו כן, משטח המגע של העכבר לא מספק ביצועים טובים, בדומה ללפטופים רבים אחרים (פרט למקבוקים של אפל). משטח העכבר מזהה פעמים רבות לחיצות שגויות, כך שמהר מאוד עברנו לשימוש בעכבר חיצוני.

ה-UX360 כולל מצלמת אינטרנט ברזולוציית HD ובאיכות נמוכה, שני חיבורי USB מסוג 3.0, חיבור USB Type-C החדיש (קיים ברוב סמארטפוני הדגל מהשנה האחרונה) וחיבור מיקרו HDMI. אסוס משלבת בערכה מתאם לחיבור HDMI רגיל וגם מתאם לכבל LAN. מדובר בפינוק נחמד, שהרבה חברות לא משקיעות בו. כמו כן, אפשר למצוא כאן תקשורת מסוג בלוטות' בתקן 4.1 וכמובן WiFi מסוג a/b/g/n/ac.

משך פעולת סוללה (15%)

7

לא התרשמנו מהביצועים של הסוללה אשר הגיעה לכ-5 שעות עבודה עם חיבור אלחוטי לרשת, הגדרת התאורה למקסימלית והגדרת הביצועים למקסימליים. אם תגדירו את המחשב על מצב חסכון בסוללה ותפחיתו את הצריכה בכל הפרמטרים, היא תחזיק משמעותית יותר אך גם חווית השימוש תיפגע.

עמידות ואבטחה (10%)

8

השתמשנו ב-UX360 במשך כחודש והוא לא סבל משריטות או נזקים חיצוניים, למרות שנהגנו לקחת אותו לעבודה מחוץ לבית וגם לטיסה. הלפטופ לא כולל שום אמצעי אבטחה אלקטרוני כמו טביעת אצבע.