OnePlus 3 64GB

שתף באמצעות:

טלפון סלולרי OnePlus 3 64GB וואן פלוס

סקירת wisebuy - טלפון סלולרי OnePlus 3 64GB וואן פלוס

הטוב
  • ביצועי שיא, מהירות גבוהה וניהול זיכרון מופתי
  • מסך מצוין, איכותי ובהיר
  • חיי סוללה טובים
  • צילום סטילס נפלא, בעיקר באור-יום
  • גוף מתכת אטרקטיבי, נוח ואיכותי
  • קורא טביעת אצבע מהיר ומדויק
  • ממשק נקי ועם זאת עשיר בתכונות
  • חיבור USB-C, מתג לפרופילי שמע
הרע
  • באגים קלים במערכת ההפעלה
  • צילום וידיאו מאכזב
  • מתחמם בשימוש מאומץ
בשורה התחתונה

בשנתיים האחרונות מוכיחים לנו הסינים – וואווי, מייזו וכעת גם וואנפלוס – שמכשירי דגל לא חייבים לבוא ממותגי הענק הוותיקים. OnePlus 3 למשל הוא סמארטפון פרימיום, כזה שאין לו במה להתבייש מול התותחים הכבדים ביותר, למרות מחירו התחרותי יחסית. מחפשים מכשיר עם מצלמת סטילס מצוינת? סוללה חזקה? ביצועים מנצחים? מבנה יוקרתי ומסך מעולה? וואנפלוס 3 הצליח להרשים אותנו בכל הנקודות האלה.

למרות שאין בו "קילר פיצ'ר", איזה חידוש ייחודי שאין לכל האחרים (כמו המבנה המודולרי של LG G5 או העמידות למים של Galaxy S7), OnePlus 3 הוא מכשיר דגל בוגר, פרקטי וכיפי מאוד לשימוש בחוויית הכוללת. היינו שמחים אם החברה הייתה מגהצת את הבאגים הקטנים בתוכנה לפני ההשקה, אבל בסך הכל אין הרבה על מה להתלונן.

הקדמה

באפריל 2014 נפל דבר בשוק הסלולר. חברה סינית קטנה ואנונימית לגמרי בשם OnePlus הכריזה על ה-One, סמארטפון שהתיימר בתעוזה רבה להיות Flagship Killer (קוטל מכשירי הדגל), עם מפרט עוצמתי ותג מחיר זול במיוחד של 300$. עם שיווק ממזרי ובאזז אדיר, הצליחה החברה תוך זמן קצר ביותר לבסס את עצמה כאלטרנטיבה מבוקשת לסמארטפונים של המותגים המובילים ולצבור קהל מעריצים נאמן.

שנתיים לאחר מכן, ואחרי ניסיון קצת פחות מוצלח עם ה-OnePlus 2 שאכזב חלק מהמעריצים, השיקה החברה ביוני השנה את ה-OnePlus 3 – מכשיר הדגל הנוכחי. החברה זנחה את העיצוב הייחודי שלה לטובת מבנה מתכת טרנדי, וכמיטב המסורת ציידה אותו במפרט שמיישר קו עם המתחרים: מערכת השבבים Snapdragon 820, זיכרון RAM  בנפח אגדי של 6GB, מסך AMOLED בגודל 5.5 אינטש, מצלמת 13 מגה פיקסל עם מייצב אופטי, קורא טביעות אצבע, אחסון 64GB (ללא אפשרות הרחבה) וסוללת 3000mAh.

המכשיר מגיע עם מערכת ההפעלה OxygenOS מבית החברה, שהיא גרסה משופצת קלות של אנדרואיד מרשמלו 6.0.1 העדכנית.

תודה לצ'יינה ביי על השאלת המכשיר לבדיקה




אנדרואיד
 מאנדרואיד היא אחת משלוש מערכות הפעלה בסמארטפונים. היא מתאפיינת בפתיחות ובהתאמה למגוון עצום של מכשירים. אנדרואיד מאפשרת התאמה אישית נרחבת של כל תכונה ומאפיין, וקל להחליף כל תוכנת בסיס (מחייגן ועד דפדפן) באפליקציה אחרת. ישנה תמיכה בווידג'טים בעמודי הבית שמציגים תוכן רלוונטי ולא רק אייקונים. בנוסף, ניתן לפתוח את מרבית מכשירי האנדרואיד להרשאות מתקדמות (Root) בקלות יחסית, ואף להחליף את גרסת המערכת (ROM) באופן עצמאי לגרסאות אחרות.החסרונות של אנדרואיד הם פעולה פחות זורמת וחלקה, בדרך כלל, מהמתחרה של אפל, ובפרגמנטציה רבה – לאמור, בגלל מגוון המכשירים והקונפיגורציות, חלק מהאפליקציות אינן מתאימות לכל המכשירים ועדכוני הקושחה מגיעים לעיתים באיחור, מפני שכל יצרן צריך להתאים את התוכנה למכשירים שלו בנפרד.

איכות הקול ושמע (15%)

7.5

וואנפלוס 3 מצויד בספיקר בודד שממוקם בחלקו התחתון השמאלי, מיקום לא טוב במיוחד כיון שהוא נחסם על ידי הזרת של יד ימין התומכת במכשיר מלמטה. הספיקר חזק מאוד, אבל במקביל הצליל שהוא מפיק מעט מלוכלך ולא מדויק. בסך הכל מדובר בספיקר עם ביצועים סטנדרטיים. השמע באפרכסת איכותי וחזק כראוי.

למעט מכשירי ה-iPhone לדורותיהם, OnePlus היא היחידה שהשכילה להטמיע במכשירה מתג פיזי, תלת-שלבי, שמאפשר לעבור בין מצבי השמע השונים בנוחות (מצב שמע מלא, מצב התראות מועדפות בלבד ומצב שקט). קצת משונה שהמצב השקט נמצא למעלה והמצב הרועש למטה ולא ההיפך, אבל אפשר להתרגל לזה מהר.


הבעיה היא שיש בגרסת מערכת ההפעלה באג ששולח את המכשיר למצב שקט באופן ספונטני ואקראי לגמרי, מבלי שתבקשו ממנו. לקח לנו זמן להבין מדוע אנו לא מקבלים צלילי התראות, ולאתר ברשת תלונות רבות דומות. יש לקוות שהחברה תפתור תקלה זו בגרסה הבאה, אבל עלינו לומר שמאכזב לקבל מכשיר דגל עם באגים.

נוחות השימוש (35%)

9.5

מעטים המכשירים, כולל מכשירי הדגל, שהצליחו לתת לנו חווית שימוש כה טובה כמו ה-OnePlus 3. המכשיר הזה מסמן "וי" כמעט על כל הנקודות החשובות, והשאיר לנו מעט מאוד מרחב לתלונות.

נתחיל במבנה החיצוני: הוא יפהפה. להבדיל מהגימור הפלסטיק או מגימור נייר-הזכוכית המחוספס והייחודי, וואנפלוס הלכה כאן על בטוח: מבנה אלומיניום בעל קימורים קלים ואלגנטיים, זכוכית מסך עם אפקט 2.5D (קצוות קמורים מעט) וממדים קומפקטיים ביחס לפאבלט – רוחב של 74.4 מ"מ, עובי של 7.4 מ"מ ומשקל של 158 גרם. המכשיר לא רק סקסי אלא גם נוח לאחיזה ולשימוש, למעט התחממות מסוימת שמופיעה בפעולה מאומצת.


מערך המקשים במכשיר נוח ביותר. לחצן ההפעלה ממוקם בימין המכשיר, כאשר משמאל נמצאים מקש הווליום הכפול ומתג ההתראות המחוספס קלות. הלחצנים הללו מתכתיים, בגובה הנכון ובעלי תגובה מדויקת. שקע הטעינה, מסוג USB-C, ממוקם בתחתית ולצדו שקע האוזניות.

בקדמת המכשיר מתחת למסך נמצא מקש הבית, שהוא למעשה אינו מקש כלל אלא משטח מגע שקוע מעט, המשמש גם כקורא טביעות אצבע. להבדיל מה-OnePlus 2, שבו המשטח היה שקוע מעט, מבלבל ולא נוח, כאן הוא מדויק ונוח ביותר. הקורא הביומטרי מוצלח במיוחד – הוא לא רק מדויק להפליא אלא גם מהיר ביותר, והוא מדליק את המכשיר כהרף עין בנגיעה קלה. בצדדיו של המקש נמצאים שני "מקשים רכים", מקשי מגע שאפשר להגדיר את תפקודם לפי בחירתכם, המסומנים בנקודה בלבד. למרבה השמחה, OnePlus מאפשרת לכם להגדיר לא רק אם המקש הימני ישמש לחזרה והשמאלי לתפריט היישומים האחרונים או ההיפך, אלא גם להגדיר לכל שלושת מקשי המגע מה יקרה כאשר לוחצים עליהם לחיצה ארוכה ולחיצה כפולה. כך למעשה כל מקש משמש ל-3 פעולות שונות שניתנות להגדרה אישית. ואם כל זה לא מספיק, תוכלו לבטל לגמרי את המקשים הפיזיים ולהציג שורת ניווט וירטואלית על המסך במקום.


המסך, מסוג Optic AMOLED, הוא למעשה מסך Super-AMOLED מבית סמסונג שיוצר עבור וואנפלוס עם התאמות להעדפות החברה. מדובר במסך בגודל 5.5 אינטש ברזולוציית Full HD, שמצליח להרשים עם רמת בהירות מצוינת (בהשוואה של 6 מכשירי דגל שעשינו, הוא היה הבהיר ביותר), ניגודיות מושלמת, זוויות צפייה מצוינות ועם צבעים תוססים וחיים במיוחד, מעט רוויים מדי אבל לא באופן שפוגם בחוויית הצפייה. החדות שלו גבוהה גם היא, למרות שזה לא מסך QHD.

מערכת הפעלה Oxygen היא למעשה גרסה של אנדרואיד מרשמלו, שמצליחה להיות דומה מאוד למקור ועם זאת להוסיף כמה רבדים ופיצ'רים שלא מכבידים או פוגמים בנוחות השימוש, אלא מוסיפים לה. כך למשל היכולת להגדיר את תפקודם של מקשי המגע, הגדרות פרופילי הסאונד, התמיכה במחוות מגע להדלקת המסך ועוד. תכונות אחרות קטנות מאוד אמנם, אבל ממחישות הבנה אמיתית של החברה בצרכי המשתמש: במקום לשלוח את האצבע עד ראש המסך כדי לפתוח את וילון התראות, תוכלו לפתוח אתו במחווה קלה כלפי מטה בכל מקום במסך. החלקה כלפי מעלה במסך תפעיל את Google Now (או יישום אחר לבחירתכם). כמה פשוט, ככה נוח.


בנוסף לממשק הנפלא של ה-OnePlus 3, ביצועי המכשיר הם גולת הכותרת, והסיבה האמיתית לטעמנו להעדיף מכשיר זה על פני המתחרים. פלטפורמת העיבוד אינה ייחודית – סנאפדרגון 820 של Qualcomm, שפגשנו גם ב-HTC 10 ובמכשירים אחרים; החידוש כאן הוא השימוש ב-6GB זיכרון RAM – כמות זיכרון ייחודית למכשיר הזה. ולא מדובר בגימיק. לאחר עדכון תוכנה שהפיצה OnePlus, שאפשר למעשה למכשיר לנצל את מלוא נפח זיכרון ה-RAM שלו, הוואנפלוס 3 הוא חיית המולטי-טסקינג הטובה ביותר שפגשנו. כמעט כל יישום שפתחנו, המתין לנו ברקע כשהוא פתוח, וכאשר חזרנו אליו הוא נפתח מידית בדיוק במסך שבו עזבנו אותו, כלומר האפליקציה לא נטענה מחדש כמו שקורה במרבית מכשירי האנדרואיד. לא משנה כמה יישומים פתחנו במקביל וכמה דפדפנו ביניהם, המכשיר הצליח לשמור את רובם המכריע זמינים לגישה מידית, גם כשחלפו שעות ואפילו למעלה מיום מרגע פתיחתם.

מעבר לניהול הזיכרון המשובח, המכשיר עצמו מהיר כברק. טעינה ראשונית של יישומים, אנימציות, הפעלה של המצלמה, משחקים וכל פעולה שתרצו למעשה, כולם מבוצעים במהירות וללא השהיות. תענוג אמיתי.

לצד השבחים, אנו חייבים לדווח שלמכשיר יש גם באגים. החמור שבהם הוא זה שהזכרנו כבר בסעיף השמע, שגורם לו לעבור ספונטנית וללא אישור למצב שקט. בנוסף, בחלק מהמקרים לאחר פתיחת המסך עם טביעת האצבע, קפץ חלון החייגן למרות שלא ביקשנו זאת. פה ושם חווינו באגים קלים נוספים, לא ברמה מטרידה אבל בכל זאת קצת מרגיזה: כל כך קשה לעשות QA כמו שצריך לפני שמשחררים גרסת תוכנה לשוק? אנו נוטים להאמין שהבאגים האלה יתוקנו בגרסאות הבאות, אבל אין לדעת מתי בדיוק הן יגיעו ואיזה תקלות חדשות עלולות לצוץ איתן.

מולטימדיה וגלישה (30%)

9

המצלמה ב-OnePlus 3 בולטת מעט מגב המכשיר הדק, אבל לאור ביצועיה הטובים אפשר לסלוח לחברה על הגליצ' התכנוני הזה. מדובר במצלמת 16 מגה פיקסל עם צמצם f/2.0, מיקוד אוטומטי מבוסס פאזות ומייצב תמונה אופטי.

ממשק המצלמה אינטואיטיבי ונוח מאוד במצב האוטומטי, וכמיטב האופנה יש גם מצב ידני מלא שמאפשר לשלוט על כל פרמטר בתמונה. המצלמה עולה ומוכנה לשימוש במהירות רבה, וגם המיקוד וקצב הצילום מהירים ביותר, במיוחד בתאורה טובה.


צילום הסטילס באור יום הוא ברמה גבוהה ביותר, יד ביד עם המצלמות הסלולריות בחמישייה הראשונה. התמונות מתאפיינות בחשיפות טובות, צבעים מדויקים וחיים, חדות גבוהה ושפע של פירוט. הטווח הדינמי אינו בשיא ולעיתים חלק מהאזורים המוצלים נראים כהים מדי, אבל למכשיר יש מצב HDR אוטומטי שלרוב מצליח להתמודד יפה עם סיטואציות כאלה. הצמצם הפתוח מאפשר לעדשה להפיק עומק שדה רדוד יפהפה (Bokeh), שמזכיר מצלמות מקצועיות. התרשמנו במיוחד מעיבוד התמונה הבוגר והמדויק של המצלמה, שאינו נוטה לחידוד-יתר או להגזמה בצבעים, ושומר על מראה ריאליסטי.

צילום בתוך הבית היה פחות מרשים, אבל עדיין טוב מאוד בסך הכל. המצלמה מפיקה תמונות מעולות עד ISO 320, אבל מכאן ואיך יש ירידה מרמת הפירוט ועלייה בגרעיניות שהופכת למורגשת. בכל זאת הצלחנו להפיק כמה תמונות נהדרות (שימו לב לתמונת הגלגל-הענק מעל האגם בראשל"צ).






צילום הוידיאו מתאפשר ברזולוציית 4K, אבל הוא הצליח לאכזב אותנו ולא עמד בסטנדרטים של צילום הסטילס. הפירוט בתמונה אמנם נהדר, אבל המייצב האופטי אינו פעיל ולכן התנועה מרצדת ומקרטעת, ובנוסף הדחיסה קצת אגרסיבית מדי מה שגורם להופעה של קוביות פיקסלים גדולות בשמים וסביב העננים. כשניסינו להוריד את הרזולוציה ל-1080p התאכזבנו עוד יותר – התמונה אמנם מיוצבת אבל בחדות ופירוט נמוכים מאוד, כאילו צולמו ב-720p שעבר מתיחה מלאכותית.

מצלמת הסלפי, ברזולוציית 8 מגה פיקסל, היא כנראה הטובה ביותר שפגשנו לאחרונה. התמונות שהיא מצלמת חדות ומפורטות במיוחד, כך שתראו כל שערה וגם כל קמט (למרבה הצער).


הגלישה בוואנפלוס 3 נהדרת, הן בזכות המסך המצוין והן בזכות הביצועים הזריזים להפליא, וכמובן שישנה תמיכה ברשתות דור 4 המתקדמות וב-Wi-Fi בתקנים העדכניים. שאר הקישוריות, כמו Bluetooth, NFC ו-GPS נמצאות ופועלות כמצופה, ללא בעיות כלשהן.

משך פעולת סוללה (10%)

9

OnePlus 3 מצויד בסוללת 3000mAh שאינה נשלפת, אך בתמורה מספקת משך פעולה טוב מאוד. שילוב של חומרה עוצמתית, אנדרואיד 6.0 עם ניהול חשמל מעולה ומסך Full HD לא תובעני מדי, מסייעים לסוללה להעניק יום עבודה מלא. בכל יום הגענו לשעות הלילה המאוחרות עם לפחות 15% סוללה, כאשר ברוב הימים המסך היה דלוק לפחות 3 שעות מתוך זמן הפעולה הכולל.


הסוללה נטענת במהירות טובה (60% תוך 30 דקות בלבד), וחיבור ה-USB-C הדו-כיווני מאפשר לכם לחבר את הכבל המצורף לערכה בקלות מבלי לבדוק תחילה את הכיוון שלו.

עמידות (10%)

8.5

איכות הבניה של המכשיר מצוינת. הוא עשוי גוף מתכת אחוד, עם לחצנים שמורכבים היטב ומסך המוגן בזכוכית גורילה מדור 4. חשוב לדעת עם זאת, מניסיון מר, שמכשירים עם גוף מתכת נוטים להישרט בקלות ולכן מומלץ מאוד להצטייד בנרתיק או כיסוי. אגב, וואנפלוס מוכרת בעצמה שורה של כיסויים דקים בגימורים ייחודיים.

חשוב גם לציין שהמכשיר אינו עמיד במים ברמה כלשהי, לעומת כמה ממתחריו בשוק (אבל נאמר בהגינות שהוא עולה מאות שקלים פחות מהם).