סקירת wisebuy - טלפון סלולרי Sony Xperia X F5121 32GB סוני
- תאורה אחורית חזקה
- מסך 5 אינץ' באיכות טובה
- סמארטפון שנוח להחזיק ביד
- טכנולוגיה להארכת חיי הסוללה
- צילום וידיאו לא מוצלח
- חיי סוללה הפכפכים
- לא כולל מטען מהיר בערכה
- מחיר יקר
האקספריה X היה יכול להיות פתרון מוצלח למשתמשים המחפשים אלטרנטיבה למכשירי סמסונג, LG או וואווי. הבעיה היא המחיר המוגזם ביחס למפרט - 3,000 שקל. מהסיבה הזו, היינו בוחרים בדגם של המתחרות, המקביל ביכולות ועולה הרבה פחות. כדאי לשים לב, שבחלק מהחנויות אפשר לקבל עם הסמארטפון ערכה הכוללת: אוזניות Over The Ear של סוני (דגם ZX310), מטען לרכב וכיסוי סיליקון.
סוני השיקה לאחרונה בארץ את סדרת האקספריה X הכוללת שלושה דגמים. אנחנו בדקנו את הדגם האמצעי, הנקרא גם הוא אקספריה X. מדובר בסמארטפון עם מפרט חביב, ללא עמידות במים אבל עם יכולות מעניינות בתחום הצילום והסוללה.
סוני מיקמה את הרמקולים בחלק הקדמי של האקספריה X, מעל ומתחת למסך. מיקום מאוד נוח לרמקולים, שלא פוגע בצליל שמחזיקים את המכשיר בידיים. מצד שני, אל תצפו כאן לאיכות גבוהה. הצלילים תפלים, מעט עמומים ופשוט בינוניים.
בדומה לדגמי ה-Z5, סוני שילבה גם כאן את חיישן טביעת האצבע בכפתור ההפעלה הנמצא בצד המכשיר. המיקום הזה דורש מאמץ בהנחת האצבע, בזמן שהסמארטפון מונח על השולחן. מצד שני, היו מעט מקרים שהאקספריה X פספס את פענוח האצבע. המנגנון פותח את המכשיר ומזהה את האצבע בו זמנית, כאשר לוחצים על כפתור ההפעלה.
גם מיקום כפתורי הווליום היה בעייתי. אלו נמצאים מסיבה כלשהי בצד השמאלי התחתון של המכשיר. הסיבה העיקרית לכך, מלבד זה שאנחנו לא רגילים לחפש שם את הכפתורים הללו, היא שימוש של הסמארטפון בתושבת ברכב. ברוב המקרים, התושבת לא מאפשרת להגיע לכפתורים הללו תוך כדי נסיעה. ואפילו אם סוני מוכרת אביזר לרכב המתאים למכשיר שלה, אביזרים של סוני נוטים להיות יקרים למדי.
המסך בגודל 5 אינץ' מתאים למשתמשים בעלי כף יד קטנה עד בינונית שמעדיפים מכשיר ללא מסך גדול מדי. הרזולוציה היא Full HD עם צפיפות פיקסלים של 441ppi כשאיכות התצוגה טובה, אבל לא מדובר בחדות או עומק צבעים שאנחנו מוצאים במכשירי דגל אחרים שלהם תצוגת QHD חדה בהרבה. התאורה האחורית החשובה מאוד בשמש הישראלית עובדת מוצלח מאוד, כשניתן לצפות במה שמוצג על המסך גם תחת השמש.
האקספריה X מגיע עם מעבד מהסדרה האמצעית של קוואלקום - סנפדרגון 650 עם 6 ליבות: שתי ליבות במהירות 1.8 ג'יגה הרץ ועוד ארבע ליבות במהירות 1.4 ג'יגה הרץ עם 3 ג'יגה זיכרון עבודה ונפח אחסון של 32 ג'יגה כולל אפשרות הרחבה באמצעות כרטיס (עד 256 ג'יגה). לא נתקלנו באיטיות, הביצועים היו טובים וחלקים. בהשוואה למכשירים עם מעבד סנפדרגון 820, היה עיכוב של חצי שנייה בפתיחה של אפליקציות, כמו פייסבוק, ווייז וגלריית התמונות של גוגל, דבר סביר לו היה המכשיר זול מאותם מתחרים.
המצלמה של סוני כוללת טכנולוגיית מיקוד אוטומטית היברידית אשר ננעלת על עצמים נעים, כך שהיא לוכדת תמונות במהירות בשביל לצמצם את תנועת המריחה. כשניסינו לתפוס ילדה בת שנתיים משתוללת, המצלמה של סוני הפגינה את הכישורים שלה והתוצאה הייתה אכן תמונה ללא מריחה, אבל לא תמיד מספיק חדה. בכל אופן, הטכנולוגיה הזו לא תמיד עובדת מספיק טוב.
בהשוואה של האקספריה X מול ה-G5 se של LG הנמכר במחיר זול יותר מהסמארטפון של סוני (2,400 שקל), אפשר לראות שהחברה הדרום קוראנית מציגה תמונות מעט טובות יותר. התמונות של ה-se מעט עשירות יותר בצבעים וגם בחדות.
המצלמה הקדמית מגיעה עם חיישן 13 מגה פיקסל ומפתח צמצם f/2.0. התוצאות איומות במקומות סגורים בלילה: גרעון, פיקסול יתר ומריחה של האובייקטים. באור יום במקום סגור התוצאה מעט יותר טובה, אבל עדיין התמונה מגורענת עם צבעים דהויים.
צילום הווידיאו אפשרי רק ברזולוציית Full HD עם 60 פריימים לשנייה ואין כאן אפשרות ל-4K. כאשר צילמנו וידיאו באור יום במקום פתוח, התמונה לא הייתה מספיק חדה ורמת הפירוט לא גבוהה כמו שהתרגלנו לראות במכשירים באותה רמת מחיר. במקום סגור באור יום, הווידיאו היה אפילו פחות טוב עם ריצודים על המסך.
שני דברים שמפריעים מאוד לחוויה של הצילום: המכשיר מתחמם מהר מאוד בזמן צילום וידיאו ומקפיץ הודעה שהוא לא יכול לצלם בגלל התחממות. גם אחרי צילום של דקה. הדבר השני הוא קצב טעינת התמונות לאחר צילום. מדובר בטעינה איטית מאוד. בדקנו את הדבר בשתי יחידות נפרדות והדבר חזר על עצמו.
סוני שילבה באקספריה X טכנולוגיית טעינה מסוג Quick Charge 2.0, זו מסוגלת לטעון 60% מהסוללה בכחצי שעה. בניגוד ל-LG או סמסונג, בסוני החליטו לא לשלב בערכה את המטען המהיר, כאשר עליו צריך לשלם עוד כ-200 שקל – דבר מגוחך בהתחשב למה שמספקות המתחרות. מסיבה זו, לא התאפשר לנו לבדוק אם אכן המכשיר מצליח לטעון את הסוללה במהירות גבוהה. קצב הטעינה עם המטען הרגיל איטי, לקח לנו כמעט שעה לטעון קרוב ל-50% מהסוללה.
האקספריה X לא מגיע עם מטען בעל מחבר USB Type-C, אותו התרגלנו לראות בדגמים חדשים מצד וואווי, וואן פלוס ו-HTC, אבל הוא מגיע כן עם טכנולוגיות של סוני הבאות לשפר את זמן העבודה של הסוללה. מצב Stamina המוכר, אמור באמצעות תוכנה בסמארטפון להאריך את חיי הסוללה. הדבר מתבצע באמצעות הפסקת צריכת הנתונים לאינטרנט בזמן שהמסך סגור, הגבלת שימוש ה-GPS, הביצועים של המעבד ושיפור התמונה. ניתן כמובן להגדיר אפליקציות שימשיכו לעבוד, כמו וואטסאפ או פייסבוק מסנג'ר. הופתענו לגלות שבמכשירים ישנים יותר של סוני, מצב ה-Stamina שיפר את זמן העבודה של הסוללה, באקספריה X הדבר לא הורגש. היו ימים שהסוללה החזיקה לנו עד אחד עשרה בלילה ללא מצב Stamina והיו ימים שעם Stamina הסוללה החזיקה עד תשע בערב.
סוני גם הוסיפה טכנולוגיה בשם Qnovo Adaptive Charging. מדובר בטכנולוגיה היודעת להתאים את קצב הטעינה וכך לדברי החברה, להאריך את אורך חיי הסוללה. באמצעות Qnovo הסוללה אמורה להחזיק כשנתיים וגם לשרוד יותר זמן במשך היום. אין צורך במטען המהיר עבור הטכנולוגיה הזו וגם לא חייבים מטען של סוני.
בניגוד לדגם היקר יותר - אקספריה X Performance, כאן לא תמצאו מיגון מפני מים ואבק וחבל, כי מדובר בסמארטפון מאוד יקר. האקספריה X עשוי מתכת והוא לא מרגיש זול כלל, בעיקר בגלל הגב המטאלי שלו וקצוות הזכוכית. המשקל של המכשיר סביר - 153 גרם וכך גם העובי - 7.9 מ"מ.