Garmin Fenix 3 HR

שתף באמצעות:

שעון דופק וספורט Garmin Fenix 3 HR

סקירת wisebuy - שעון דופק וספורט Garmin Fenix 3 HR

הטוב
  • נוח מאוד על פרק כף היד גם בשגרה וגם במהלך פעילות
  • ניתוח מעמיק על הפעילות הגופנית
  • דיוק ברמה גבוהה
הרע
  • התפעול הראשוני של האפליקציה והאתר מורכבים מאוד.
  • לא תומך בעברית
בשורה התחתונה

Garmin fenix 3 HR הוא שעון מצוין למי שלוקח את אימוני הכושר שלו ברצינות ורוצה לעקוב אחר ביצועים. השעון נוח מאוד על היד ומציג מידע עשיר וחשוב על כל פעילות גופנית.

עם זאת הממשק המתסכל והמסובך הופך את חווית השימוש לכזאת שיש בה עקומת למידה חדה מאוד ויכולה להרתיע את אלו שאינם בעלי נטייה טכנולוגית.

הקדמה

למרות שהרבה חברות מתיימרות לספק שעוני ספורט חכמים, בפועל הם מכילים תכונות בסיסיות של מעקב אחרי תנועה ואולי גם מיקום. שעוני כושר מקצועיים אוספים מידע מקיף על הפעילות של התאמן, ומציעים דרך תוכנה, אנליטיקה מפורטת שמאפשרת למתאמן הרציני לקבל פרספקטיבה מקצועית להמשך האימון.

לקחנו את השעון פניקס 3 HR של גרמין ובדקנו אותו לאורך כחודשיים כהכנה למירוץ תל אביב. מטרת הבדיקה הייתה לבדוק את איכות הנתונים במהלך כל אימון והשפעתם על ההכנות למירוץ עצמו.

ביצועים (40%)

8.5

מי מאיתנו שעושה אימון קצר של ריצת 4 ק"מ פעם בשבוע, בדרך כלל יכול להסתפק באפליקציה, או בשעון מתוחכם פחות מאשר ה-Garmin fenix 3 HR, אבל הספורטאים מבינכם שעובדים על פי תוכנית אימונים, או מעוניינים בהבנה עמוקה יותר של הפעילות בה אתם עוסקים,ה-Garmin fenix 3 HR בהחלט יכול לענות על הצרכים שלכם. לאחר כל ריצה מתקבל ניתוח עומק שמוסק מכל המדדים שאחריהם המכשיר עוקב – מפת המסלול, גובה, מהירות, דופק, צעדים לדקה, טמפרטורה ועוד.




בדיקת השעון נעשתה כחלק מאימוני ריצה לקראת מירוץ תל אביב ולכן נתון אחד שהיה מאוד חסר לנו הוא נתון השיפור. לדוגמה גרפים המציגים את שיפור המהירות, קצב הריצה, הדופק וכדומה. הנתונים המסופקים עבור כל אחת מהפעילויות מנותחים ברמה גבוהה, אבל אין ניתוח השוואתי הבוחן פעילות אחת מול השנייה, אלא ישנו גרף מתייחס לתקופת האימונים כולה.



נקודה נוספת שראויה לציון היא הדיוק. פעילויות ספורט רבות נעשו תוך כדי שימוש בשעונים נוספים, ושעון Garmin fenix 3 HR הצליח למדוד את הנתונים בצורה המדויקת ביותר. לא היו תקלות באנטנת ה-GPS המובנית או פיספוסים במדידה שהטו את תוצאות הפעילות.

ה-fenix 3 HR אינו רק שעון דופק או שעון שעוקב אחר הפעילות הספורטיבית אלא גם שעון חכם המתחבר לטלפון הסלולארי ודרכו אפשר לקבל התראות ברטט על שיחות נכנסות, הודעות, עדכוני פוש שהסמארטפון מקבל ועוד. עם זאת, המכשיר לא תומך בעברית ואין לו מסך מגע, כך שלפעמים מגיעות הודעות בג'יבריש, או כסימן שאלה בודד מה שהופך אותו ללא שמיש בעליל בהקשר הזה.

שעוני כושר חכמים אינם דבר חדש עבור גרמין. כבר שנים הם מוציאים לשוק שעוני כושר ממוקדים שמאפשרים מעקב מפורט מאוד אחר הפעילות הגופנית אך הם ממשיכים לדשדש מאחור בכל הקשור לפונקציות היותר יום יומיות, דבר ששעונים חכמים עם פונקציות בסיסיות של כושר מצליחים לעשות היטב.

נוחות השימוש (40%)

8

את הפונקציות השונות של המכשיר המשתמש פוגש בשלושה מקומות שונים. הממשק המובנה בשעון נוח לשימוש. השליטה מתבצעת דרך ארבעה לחצנים כשאלו מצד שמאל אחראים על תאורה וככפתור back, והלחצנים מימין אחראים על דפדפוף במסכים השונים. המסך אינו מסך מגע וגם לא מגיב למחוות פיזיות שונות כמו הדלקת תאורה כאשר מרימים את היד לגובה, כפי שקיים אצל המתחרים.


התפעול בזמן ריצה לא נגיש במיוחד ולכן במקום להדליק את התאורה מידי פעם כדי לראות את מצב הפעילות, פשוט מוותרים על בדיקת הנתונים די מהר. אחת לק"מ השעון מעביר רטט מהיר כך שניתן להבין את הקצב בו אנו נמצאים, ואם כן הצלחתם להדליק את התאורה, מופיעים נתונים נוספים כמו קצב ריצה, זמן ועוד.

המידע שבשעון מסתנכרן לאפליקציה ייעודית כך שכל המידע מופיע בממשק אינטראקטיבי ישירות בטלפון, ומשם ניתן לקבל ניתוח מעמיק על נתוני הריצה. מהירות, קצב, דופק ועוד. יחד עם זאת השימוש הראשוני היה מתיש ברמה בלתי רגילה. רק לאחר מספר ימים של ניסיונות, צפייה בסרטוני הדרכה ב-youtube ואפילו כניסה לפורומים רלוונטים הבנו כיצד לתפעל את האפליקציה ולהשתמש בה. מדובר בהליך מסובך שדורש סבלנות, אבל בסופו של דבר משתלם.


מעבר לאפליקציה, ישנו אתר של גרמין המאפשר לנהל דרכו את המידע ולקבל ניתוח מעמיק אף יותר וזאת על תצוגה גרפית נוחה יותר. אך כאן המורכבות בניהול ה-Dashboard באתר היה מורכב אפילו יותר מהאפליקציה ועד לעצם היום הזה לא הבנו את כל יכולות הניתוח שהחברה מסוגלת להציג.

חיי סוללה ועמידות (20%)

9

טעינת המכשיר היא באמצעות כבל חשמלי שבקצהו מגנט ועליו נתפס השעון בהקלקה. מדובר בחיבור נוח שלא מצריך ניתוק חלקים או חיבור כבלים, והוא נפוץ מאוד בעולם השעונים החכמים.


הסוללה תחזיק לכשבועיים של שימוש – זמן ארוך במיוחד ביחס לשעונים חכמים אחרים, ומאוד סטנדרטי ביחס לשעוני כושר חכמים שלהם אין מסך מגע צבעוני כמו במכשיר זה. הטעינה עצמה מתבצעת תוך שעות בודדות כך שבעניין הסוללה, הפניקס מרגיש כאילו אין צורך להוריד אותו מהיד.