סקירת wisebuy - טלפון סלולרי Apple iPhone 7 128GB SimFree אפל
- מצלמה מעולה
- מערכת הפעלה נוחה
- סאונד מצוין
- חוסר גמישות בפונקציות
- חיי סוללה לא צפויים
- מחיר גבוה מאוד
אפל הייתה ונשארה החברה היחידה שיכולה פחות או יותר לעשות מה שבא לה וציבור הקונים יחזור לקנות כל דבר שהיא תוציא בלי לשאול שאלות. אותם מאות מיליונים לא טועים, אלו מכשירים מעולים וכך גם ה-7 פלוס. אך היעדר שקע האוזניות והסוללה ההפכפכה שלא היה ניתן לחזות את אורך חייה, הופכים את המכשיר למעט הימור.
המכשיר המדובר של השנה, כמו תמיד הוא האייפון, וכמו תמיד, אפל מחדשת מעט, אבל מושכת הרבה מאוד תשומת לב. בין שתי עדשות, עיצוב כמעט זהה ותג מחיר גבוה, מה כל כך מיוחד באייפון 7 פלוס?
האפרכסת המובנית עוצמתית ביותר, ולא פעם החלשנו את עוצמת השמע בזמן שיחה לכמעט חצי מהווליום האפשרי, מרוב שהוא היה חזק. הצליל בכל מקרה נשאר ברור מאוד גם בווליום המקסימלי. הרמקולים המובנים ואכן, מדובר בסט סטריאו שכן האפרכסת מתפקדת גם כרמקול, מספקים סאונד מפתיע באיכותו, כשאם תטו את המכשיר לרוחב, תוכלו להינות מצליל סטריאופוני מוצלח מאוד. הדבר משפר את חווית ההאזנה בצורה בולטת, והופך את הצפייה בסרטונים לאינטואיטיבית למדי.
אפל החליטה השנה להסיר את שקע האוזניות ויש לא מעט תיאוריות לגבי למה זה, בין אם החברה מחזיקה את מותג אוזניות הבלוטות' הגדול בעולם (ביטס) לבין הרצון שלה למכור רישיונות לשימוש בכבל הייעודי שלה באוזניות. אך השורה התחתונה היא שהמכשיר מגיע ללא שקע אוזניות, אך עם כבל מתאם בין חיבור Lightning לבין תקע אוזניות 3.5 מילימטר רגיל - ממש כמו שהאייפון הראשון עבד עם חיבור 3.5 מילימטר שהיה ארוך בחצי מילימטר מהסטנדרטד והכריח את כל המשתמשים לקנות מתאמים.
שקע האוזניות הוא שימושי במיוחד בזמנים שבהם אוזניות בלוטות' או יותר נכון, אמצעי האזנה מופעל סוללה הוא בעייתי כמו בטיסות, או בזמן נהיגה, שהרי אי אפשר לטעון ולהאזין בו זמנית אלא אם תקנו מתאם ב-25 דולר. אך הנקודה הבעייתית ביותר היא בווידאו. המכשיר מגיע עם תמיכה בתקן בלוטות' 4.2 שהוא האחרון שיצא, אך אותו תקן עדיין לא יודע להתמודד עם העיכוב בסאונד שקיים בזמן צפייה בווידאו והוא של 250 מילישניות או רבע שנייה. עיכוב כזה הוא מספיק ארוך כדי שתשימו לב שהשפתיים לא תואמות לסאונד, וזה מוריד מכלל החוויה של המכשיר. אך מעל הכל היהירות שיש לחברה להסיר דבר כל כך בסיסי ולא לספק דבר תמורתו, שכן המכשיר נשאר באותו עובי.
מראשית דרכה, מערכת ההפעלה המובנית בכל מכשיר אייפון - iOS הייתה ונשארה בחירה מעולה למי שמעוניין בתפעול פשוט וברור, בלי הרבה עניינים. לכל פונקציה יש אפליקציה, הכל עובד, ואני במיוחד אוהב את העובדה שברגע שהאפליקציה מותקנת, אתה נשאל אם אתה נותן לה הרשאות להציג הודעות על שולחן העבודה. משהו שבאנדרואיד זו ברירת מחדל שכן. הבירור המוקדם הזה חוסך לכם את הטרחה של לנבור בהגדרות כמו באנדרואיד כדי לבדוק איפה גורמים לאפליקציה של ynet להפסיק לשלוח הודעות פוש מהמבזקים.
iOS 10 מכילה פה ושם באגים, אך הבולטת מביניהם היא ההצמדה לשמאל של הטקסט. והקטע המוזר פה הוא שזה כבר עבד בגרסאות קודמות מצוין. הכל היה מוצמד לימין, בלי בלבול בין ספרות, אנגלית ועברית באותו משפט והם הרסו את זה. הבעיה הזו יכולה להיות מבלבלת מאוד וזה גורם למכשיר להיראות קצת סיני עם הבאגים האלה.
כפתור הבית הוחלף בכפתור מגע כשאת הפידבק מהלחיצה משלים מנוע הרטט המתקדם. זה באמת מרגיש כאילו לוחצים על המכשיר ואפשר אפילו לקבוע מה עוצמת הפידבק ללחיצה, אבל הבעיה שלנו עם זה היא שמדובר במשטח מגע, ומשטחים כאלה לא עובדים אם יש לכם כפפות - משהו שכל רוכב אופנוע ואדם שקר לו בעולם ישתמש. זה נכון שיש כפפות עם משטח מגע אבל הן מסוג מסויים. היינו רוצים את היכולת הבסיסית של לפתוח את המכשיר עם היד - גם אם היא מכוסה וזה לא אפשרי.
גם בדגם החדש יש תמיכה ב-3D Touch, זו הפונקציה שמאפשרת למסך להרגיש את העוצמה שבה אתם לוחצים על המסך. מאז שראינו את זה לראשונה באייפון 6S, שם הייתה מעט מאוד תמיכה לפונקציה, התווספו הרבה מאוד אפליקציות שיש להן תמיכה, והן הפכו את הפונקציה הזו לשמישה למדי.
ניקח לדוגמה את אפליקציית המצלמה, לחיצה עליה תפתח אופציה לצלם סלפי, וידאו, הילוך איטי או תמונה, לחיצה על וואטסאפ תראה את הצ'אטים האחרונים, אפשרות לצלם ועוד כל מיני פונקציות. זה פיצ'ר נחמד מאוד והוא עובד מצוין.
חלק מהשינויים שהוכנסו ב-6S ועדיין נמצאים, הוא מנוע הרטט המתקדם. לא מדובר במנוע זמזום רגיל אלא מנוע הפטי (Heptic) שמייצר פידבק מדויק וברור, כל עוד אתם מחזיקים את המכשיר. אם הוא מונח על השולחן או נמצא בכיס, קשה מאוד להרגיש את הרטט, ופספסנו לא מעט שיחות ככה.
את כל המסך הזה מניע מעבד A10 מרובע ליבות של אפל. במבחן הפאבלטים שערכנו הוא התגלה כמכשיר החזק ביותר, כשבמבחן אנטוטו קיבל יותר מ-170 אלף נקודות. מדובר בחיית עבודה כה עוצמתית, שנראה שהכוח שלה כבר מיותר, שכן אין אפליקציות שדורשות כל כך הרבה כוח עודף. עם האייפון 7 פלוס אתם יכולים להרגיש בנוח להריץ עליו כל משחק או אפליקציה, הם ירוצו מעולה ובלי גמגומים או בעיות.
לדגם הפלוס ישנו מסך בגודל 5.5 אינץ' המציג תמונה ברזולוציה רגילה של Full HD או 1920x1080 - רזולוציה שבדרך כלל מוצאים במכשירים נחותים בהרבה/ אבל כאן כמו בדגמים הקודמים, התצוגה עדיין נראית מעולה. גם אם תצמידו את העין למסך, לא תצליחו לראות פיקסלים וזה בזכות מסך הרטינה שלמרות שצפיפות הפיקסלים עצמה אינה גבוהה, עדיין מציג תמונה חדה להפליא. ואכן, היא נראית מצוין, חדה, עם צבעים טובים וראות מעולה בשמש.
בין השאר, מה שמבדיל בין ה-7 פלוס ל-7 אלו צמד המצלמות האחוריות. שתיהן מצלמות ב-12 מגה פיקסל או וידאו ב-4K, כשאחת עדשה צרה והשנייה רחבה יותר. התוצאה היא שאפשר לעבור בין אחת לשנייה וזה כביכול זום אופטי. אבל שלא יבלבלו אתכם עם השיווק שלהם, זה לא נקרא זום, זה נקרא להחליף עדשה. וזה נכון שאפשר לעשות כאילו זום בין העדשות אבל זה עובד דרך הגדלה מלאכותית של התמונה, מה שנקרא זום דיגיטלי. אך התהליך שבו התמונה עוברת בין העדשות היא הגדולה של אפל, שכן המעבר בין אופטי לדיגיטלי נעשה באופן זורם ואחיד ללא הפסקות. זה עדיין לא זום אופטי אבל זה עובד טוב, בהחלט יותר טוב מה-V20 של LG ששם הווידאו ב-4K מאט במעבר.
מבין כל המכשירים שבדקנו, כאן יש את המצלמה הטובה ביותר. איכות התמונה מצוינת, התמונה חדות, עשירות, מלאות בצבע ונעימות מאוד לעין. אחת הפונקציות הנחמדות ב-7 פלוס היא מצב פורטרט. במצב הזה, המכשיר משתמש בעדשה הצרה יותר, כלומר זאת שהיא כביכול עדשת זום, ואז המשתמש מתבקש ללחוץ על האובייקט המרכזי בתמונה והרקע הופך למטושטש.
פונקציית הפורטרט שבה המצולם מופרד מן הרקע נועדה לחקות את אפקט עומק השדה שמגיע ממצלמות מקצועיות שלהן עדשה וחיישן גדולים שיוצרים את האפקט המטושטש האלגנטי שתמיד נראה כל כך טוב. שלא תחשבו שלפתע ישנו עומק שדה בעדשה המזערית של האייפון. המכשיר משתמש בהפרשים בתמונה בין שתי העדשות יחד עם עיבוד תוכנה מאוד מוצלח וכך מייצר את הטשטוש רקע הכי נאה שראינו ממצלמה סלולרית. זה לא נראה יותר טוב ממצלמה אמיתית, זה לא מתקרב אליה אפילו, אבל זה עדיין הכי טוב שיש בסלולר כרגע שזה מרשים מאוד. בכל מקרה המכשיר שומר שתי תמונות, אחת עם האפקט ואחת בלי.
הסוללה המובנית כאן היא בקיבולת של 2900 מיליאמפר והיא יכולה להיות מאכזבת למדי. בשימוש יום יומי רגיל הגענו לאזור 1 בלילה עם 58% שזה מצוין. הבעיה היא ברגע שרצינו באמת להשתמש במכשיר ולנווט, ולגלוש דרך הרשת הסלולרית, הסוללה ירדה לאזור ה-30% ב-19 בערב. אז האם הסוללה טובה או לא? זו ממש הסוללה של שרודינגר כי היא מצוינת וגרועה בו זמנית. אם נשווה את המכשיר לוואווי נובה פלוס, הוא עם ניווט של שעתיים לא מגיע ל-60%, אז זה אומר שזה כן אפשרי תיאורטית ומעשית, רק לא באייפון. בכל מקרה, כמו כל שאר הסמארטפונים של החברה, אל תבנו על הסוללה לאורך זמן.
המכשיר מרגיש מעולה בכף היד, כשהוא עשוי כמו שאר המכשירים של החברה ממקשה אחת אלגנטית. בעיית הכיפוף שהייתה קיימת בחלק מהדגמים הקודמים אינה קיימת והמכשיר מרגיש סולידי ובנוי היטב.