Philips HR2355/09

שתף באמצעות:

מכשיר Philips HR2355/09 פיליפס

סקירת wisebuy - מכשיר Philips HR2355/09 פיליפס

הטוב
  • פסטה ביתית בתוך דקות עם שליטה בחומרי הגלם
  • כלל החלקים מתאימים לניקוי במדיח
  • הכנה פשוטה וקלילה שלא דורשת אף מיומנות
הרע
  • מכונה גדולה מאוד שתופסת הרבה מקום במטבח
  • ביצועים לא אחידים ולעיתים המכונה צריכה סיוע ידני על מנת להשלים את הכנת הבצק
בשורה התחתונה

מכונה שמשדרגת ברגע אחד את ארוחות הערב שלכם ומספקת מנת פסטה בהכנה ביתית בתוך דקות. מתאים למשפחות עם ילדים שיש להם משטח אחסון גדול אך מתאים במיוחד לאוהבי פסטה שמחפשים שליטה בחומרי גלם כמו ללא גלוטן, טבעוניים וכדומה.

הקדמה

פסטה הוא מאכל אהוב וחוצה פלחים וגילאים. צורכים אותו ילדים ומבוגרים, בארוחות הפשוטות ביותר ועד נגיעות בארוחות גורמה. לטענתם של פיליפס, 30% מאיתנו צורכים פסטה פעמיים עד שלוש בשבוע.

המתכון הקלאסי כולל קמח ומים ועם השנים התווספה גם ביצה, אך הדבר הראשון שעולה לראש כשחושבים על מכונת פסטה ביתית הוא השליטה ברכיבים. טבעוניים יכולים לוותר על הביצה ועדיין ליהנות מפסטה מצוינת, כך גם הרגישים לגלוטן יכולים לבחור את הקמח המתאים להם, אלה שמחפשים פסטה מיוחדת יכולים לשלב מיצים של ירקות שונים כמו תרד או סלק כדי לצבוע את הפסטה ובאופן כללי ניתן להוסיף או לגרוע מרכיבים על פי טעמנו האישי. 

נוחות השימוש (50%)

8.5

השימוש הראשוני במכונה הפתיע אותנו מאוד כיוון שהיה פשוט בצורה בלתי רגילה. השימוש מתחיל בבחירה שלנו בין כמות בסיסית של 300 גרם פסטה או כמות כפולה של 600 גרם. במידה ובוחרים בכמות הרגילה יש לרוקן אל תוך המכונה כוס קמח (על פי כוס המדידה שמגיעה עם המכונה) ואז לסגור את המכסה ולבחור את תוכנית העבודה (מנה בסיסית או כפולה). לאחר שהמכונה מתחילה לעבוד יש למזוג פנימה את המים והביצה אותם יש לערבב יחד באותה כוס מדידה לנוזלים. הנוזלים לא נשפכים בבת אחת לתוך המכונה אלא מטפטפים לאט לתוך הקמח (שהופך בינתיים לבצק) בגלל מזיגה איטית שלנו וחורים צרים שמונעים שהכול ימזג בבת אחת.




לאחר 3 דקות בערך המכונה עוצרת, משנה את כיוון סיבוב וו הלישה ואז מתחילה להוציא את הפסטה מהדסקית בצורה שנבחרה. אנחנו חייבים להודות שהיה זה רגע מיוחד. נראה כי מדובר במוצר שמשנה את כל הגישה שלנו לצריכת פסטה וצריך להדליק נורת אזהרה ענקית לכל יצרני הפסטה בסופר שכעת מתחרים מול הכנת פסטה ביתית בתוך דקות.

לאחר שההתלהבות פחתה התחלנו לעשות ניסויים ולבדוק את המכונה שוב על כל הפרמטרים שלה, גם בכמות הכפולה וגם בדסקיות השונות. תוך כדי הבדיקות שמנו לב, שלמרות שאנחנו משתמשים באותה כמות בדיוק, לעיתים המכונה לא מצליחה להתמודד עם הבצק שנוצר. הבצק נדבק לוו הלישה ופשוט מסתובב סביב עצמו מבלי להגיע לדסקית. מידי פעם היה צורך לעצור את המכונה, להכניס את היד פנימה, להוציא את הבצק ולדחוף אותו כלפי הדסקית על מנת לסייע למכונה לייצר את דפי הלזניה או הפנה הרצויים. גם נתקלנו לעיתים (בפסטות בלי ביצה) שהדסקית פשוט נסתמה והיה צורך לפרק אותה ולהוציא את הבצק שנתקע על מנת שהמכונה תוכל להמשיך לפעול.


כשהכנו את הכמות הכפולה גילינו שמאוד לא פשוט למזוג את הנוזלים אל תוך הפסטה. כיוון שיש חרירים קטנים במכסה שאמורים לטפטף את הנוזלים לאט, לא ניתן לשפוך הכול מלמעלה, ותהליך המזיגה הפך לעיתים קרובות לאתגר לא פשוט ואפילו לכלך לא מעט את כל אזור העבודה.

ניקיון ותחזוקה (25%)

7.5

מכונת הפסטה האוטומטית של פיליפס היא מכונה גדולה, מדובר על גודל של 33.8X30.3X40 ס"מ שתופסים די הרבה מקום על השיש. בתוך המכונה יש מקום ל-4 דסקיות לפסטה בצורות שונות (פנה, ספגטיני, דפי לזניה ופטוצ'יני) אך בנוסף לכל אלה יש 2 כוסות מדידה וחותכן.


בסוף התהליך, כמות החלקים לניקיון הייתה עצומה ונדמה היה כי זה הופך את כל התהליך ללא כדאי, אז בדקנו כיצד מדיח הכלים יכול להתמודד עם המכונה. כמובטח ע"י חברת פיליפס, החלקים כולם עמדו יפה בהליך הניקיון, ולמרות שהיה צורך לסייע להסיר את שיירי הבצק מנקודות עמוקות עם מזלג, קיסם עץ או סכין חד, בסה"כ מדובר על מוצר שהיה קל ופשוט לנקות.

איכות הפסטה (25%)

8
המכונה מגיעה עם חותכן שבעזרתו חותכים את הפסטה שיוצאת מהדסקית וכך למעשה שולטים באורך הרצוי. כאשר הכנו פסטה בסיסית של קמח לבן, מים וביצה מהר מאוד הבנו שיש לקמח את משטח העבודה על מנת למנוע הדבקות של פסטה למשטח. מה שלא הצלחנו להתמודד איתו זו הדבקות של הפסטה לעצמה. כשהכנו ספגטיני, יצאה כמות גדולה של "חוטים" אך כשחתכנו אותם הם נדבקו אחד לשני, ולאחר בישול של כ-2 דקות הבנו שאין סיכוי שיפרדו ונאלצנו לזרוק את כל הכמות. כך היה גם עם הפנה כאשר עשינו שימוש בחותכן, הוא למעשה הדביק וסגר את הקצה של הפנה וזה מנע בישול אחיד בתוכו כיוון שהמים לא זרמו כראוי בפנים.


לעומת זאת ככל שעשינו ניסויים בקמחים שונים ובכמויות שונות של ביצה (מבכלל לא ועד 2 ביצים) גילינו שבסופו של דבר הכל תלוי בחומרי הגלם. אגב, מצאנו שהקמח המיטבי לעבודה עם המכונה הוא קמח דורום.