סקירת wisebuy - מחשב נייד Asus ZenBook UX390UA-GS043T אסוס
- מסך עם תצוגה טובה
- מנגנון טביעת אצבע
- קל מאוד ודק
- רמקולים חזקים מבית הרמן/קרדון
- חיבור USB-C בודד
- סוללה חלשה
- רעשים מהמאוורר
- המון תוכנות מיותרות מותקנות על המחשב
מדובר באחד הלפטופים היותר יפים ומוצלחים שפגשנו. מדובר במחשב שמתאים לאנשים שמחפשים ניידות ומוכנים להתפשר על גודל מסך וזמן סוללה, על מנת לקבל מחשב קומפקטי עם ביצועים לא רעים.
החבר'ה הטיוואנים היושבים במשרדי אסוס רוצים להיות אפל. השאיפה שלהם היא כנראה לפתח את המקבוק הבא או יותר נכון המקבוק הנוכחי. הזנבוק 3 הוא לפטופ מרשים מאוד, הוא גורם להרבה אנשים להסתכל עליו, אבל הוא בעצם שכפול של המקבוק 12 אינץ', רק עם ווינדוס.
הזנבוק 3 שבדקנו כולל מעבד i7 של אינטל (יש גם גרסה עם i5) דור שביעי מסוג i7500 המעבד מגיע במהירות 2.7 ג'יגה הרץ. מדובר במחשב שמגיב היטב, לא נתקלנו בבעיות איטיות או גמגומים. הדבר היחיד שמפריע, הוא שלעיתים קרובות המאוורר של המחשב משמיע רעשים. כנראה שזו ההקרבה שצריך לקבל על כך שמכניסים מעבד i7 במארז קטן כל כך. הכרטיס גראפי הוא של אינטל.
ללפטופ נפח אחסון של 512 ג'יגה בטכנולוגיית SSD המהירה. זיכרון העבודה עומד על 16 ג'יגה מסוג LPDRR3 ומערכת ההפעלה היא ווינדוס 10 של מיקרוסופט. תוצאות מבחן הביצועים בתוכנת 3DMark היו סבירות ואפילו נמוכות, במבחן Sky Diver הציון עמד על 1926, ב-Fire Strike הוא 429 ,ב-Cloud Gate הציון עמד על 3571 ובמבחן Time Spy הוא עמד על - 188. צריך לציין שחלק מהמבחנים מיועדים למבחני גיימינג ולכן הציון הנמוך.
אסוס נוהגת להציף את המחשבים שלה בהמון תוכנות לא שימושיות הפוגעות בביצועים של המחשב ובעיקר משמשות כפרסומת. גם הדגם הזה סובל מהבעיה הזו. מדובר בדבר מציק, אשר בעיקר מפריע למשתמשים פחות מנוסים, שלפעמים מתקשים בהסרת התוכנות. נכון שאפשר להסיר את כל ההטרדות האלו, אבל אסוס חייבת להפסיק להפריע למשתמשים שלה עם תוכנות לא רצויות.
גודל המסך בזנבוק 3 הוא 12.5 אינץ' בטכנולוגיית LED וברזולוציית Full HD. למרות שלא מדובר ברזולוציות 2K או 4K, עדיין מדובר במסך חד עם צבעים עשירים. הוא נראה נהדר וזוויות הצפייה שלו רחבות. אנחנו חייבים לציין שהוא מבריק ובעקבות כך רגיש להשתקפות. חבל שלא מדובר במסך מגע, מי שהתרגל לטכנולוגיה הזו, מצטער שהיא לא קיימת במחשבים אחרים.
הזנבוק 3 הוא לפטופ קליל וקומפקטי. הוא שוקל רק 910 ק"ג והעובי שלו עומד על 11.9 מ"מ. מדובר במחשב אשר לא מכביד על תיק הגב. משתמשים שמסתובבים עם הלפטופ כל היום, יהיו מאוד מרוצים. הדגם הזה ממשיך את הקו העיצובי המאפיין את סדרת הזנבוק הכוללת גוף אלומיניום מעוצב. זה לפטופ שנראה טוב, הוא מגיע בצבע כחול כהה עם לוגו בצבע שמפניה וכפתורים עם אותיות בצבע חרדל. אהבנו מאוד את העיצוב. המחשב כמעט שלא מתחמם.
הרמקולים שאסוס שילבה בדגם הזה מגיעים מתוצרת הרמן/קרדון (אסוס עובדת לחלופין עם יצרניות הרמקולים הרמן או באנג אנד אולפסן בלפטופים שלה). הרמקולים הדקיקים שאסוס שילבה כאן מצליחים לייצר עוצמות צליל חזקות ויש להם אפילו מעט באס. אל תצפו למערכת סאונד, אבל אלו בהחלט רמקולים חביבים ללפטופ דק ונייד.
המקלדת של הזנבוק 3 נוחה לשימוש. הכפתורים מספיק גדולים והלחיצה עליהם לא קשה מדי. כפתור ה-esc קרוב מדי לכפתור F1 והדבר גורם ללחיצות שגויות כאשר רוצים לבצע חזרה אחורה. אסוס שילבה במקלדת תאורה אחורית בכפתורים. השימוש בכפתורי הקיצורים לשליטה בעוצמת הצליל או בתאורה אחורית, דורשים לחיצה על כפתור ה-FN. היה אפשר לוותר על שילוב הלחיצה הכפולה ופשוט לאפשר לחיצה בודדת על הכפתור הנחוץ. משטח המגע של העכבר לא מספק ביצועים טובים, בדומה ללפטופים רבים אחרים (פרט למקבוקים של אפל). משטח העכבר גורם פעמים רבות ללחיצות שגויות, כך שמהר מאוד עברנו לשימוש בעכבר חיצוני.
הטענה המרכזית שלנו בזנבוק 3 הוא היעדר מחברים. יש כאן רק מחבר בודד מסוג USB-C והדבר הזה גורם לכאב ראש לא קטן. אסוס אומנם מצרפת בערכה מפצל הכולל מחבר USB C, מחבר USB רגיל וגם HDMI, הבעיה שמחבר ה-USB-C נתפס על-ידי המטען ומחבר USB רגיל בודד זה לא מספיק. כמו כן, הערכה לא כוללת מתאם עבור חיבור LAN או קורא כרטיסי זיכרון. אם אתם צריכים חיבורים נוספים במחשב שלכם מלבד USB-C, אתם תצטרכו להסתובב כל הזמן עם המתאם המגיע בערכה וכנראה לרכוש מתאם נוסף עם חיבורים רבים יותר. לא מדובר בכאב ראש הקיים רק בלפטופי אסוס, אלא במגמה המתרחשת אצל יצרניות נוספות. בינתיים, הצרכנים מפסידים מזה.
הסוללה לא חזקה במיוחד, בערך 3.5 שעות עם תאורה בינונית, אינטרנט אלחוטי פתוח והגדרות ביצועים גבוהים. הסוללה של המחשב הזה לא תספיק ליום עבודה שלם מחוץ למשרד. מצד שני, המטען עצמו לא גדול וקל לסחוב אותו בתיק, מבלי להכביד יותר מדי על הגב. כדאי לקחת בחשבון שהמטען משתמש במחבר ה-USB-C, כך שצריך מפצל בשביל לחבר אביזר נוסף אליו.
הזנבוק 3 תומך בתכונת ווינדוס Hello של מיקרוסופט, המאפשרת לפתוח את נעילת המחשב באמצעות יכולות ביומטריות. הלפטופ הזה כולל מנגנון טביעת אצבע, המאפשר בנגיעה קלה של האצבע פתיחה של המחשב. המנגנון הזה לא מספיק מהיר, אבל הוא פועל בשיטה הנוחה של נגיעה עם האצבע ולא החלקה שלה.
מבחינת עמידות, הזנבוק 3 מיוצר מאלומיניום והמסך מצופה זכוכית מסוג גורילה גלאס 4, בדומה לסמארטפונים חדשים הנמכרים היום. השילוב הזה אמור לספק מחשב שיעמוד בנשיאה ממקום למקום.