- WiseBuy - Redmi Note 4 MediaTek 3GB Xiaomi

שתף באמצעות:

טלפון סלולרי Xiaomi Redmi Note 4 32GB 3GB MediaTek שיאומי

סקירת wisebuy - טלפון סלולרי Xiaomi Redmi Note 4 32GB 3GB MediaTek שיאומי

הטוב
  • איכות בנייה מצוינת, גוף מתכת נאה
  • ביצועים טובים ביחס למחיר
  • שלל פיצ'רים בממשק נוח
  • קורא טביעת אצבע מדויק ומהיר
  • עינית IR, רדיו מובנה
  • סוללה טובה
  • 64GB נפח אחסון עם אפשרות הרחבה
הרע
  • מצלמה בינונית
  • ספיקר חלש בשיחות
  • זכוכית המסך לא מוכנת משריטות
  • אין Smart Lock
בשורה התחתונה
בתחרות על ליבו של הצרכן בדרג הביניים, שיאומי עושה את כל ההחלטות הנכונות עם ה-Redmi Note 4. הסמארטפון הזה מציע שילוב מעולה של מפרט עשיר, נוחות שימוש גבוהה, חומרי פרימיום ומחיר זול, תוך פשרות הכרחיות אבל לא חמורות מדי (אלא אם כן המצלמה היא רכיב חשוב במיוחד עבורכם).

למי שמחפש סמארטפון בפחות מאלף שקלים ואינו מצפה לביצועים של מכשיר דגל, מדובר במציאה של ממש.
הקדמה
סדרת Redmi note הפופולארית להפליא של שיאומי הסינית מציעה לצרכנים אלטרנטיבה במחיר אטרקטיבי מאוד לשוק מכשירי ה-Mid-range, כלומר הסמארטפונים מהדרג הבינוני. מכשירי הסדרה מצליחים להעפיל לראשי טבלת הפופולאריות בישראל בזכות מפרט מרשים ומחיר מרשים עוד יותר; בזמן כתיבת שורות אלה, ה- Redmi Note 4 הוא המכשיר הפופולארי ביותר באתר zap ובהשוואת המחירים אצלנו ב-WiseBuy.

המכשיר מגיע כמיטב המסורת בגימור מתכתי ועם מסך בגודל 5.5 אינטש. המפרט שלו כולל את פלטפורמת העיבוד Helio X20 עם מעבד בעל 10 ליבות במהירות 2.1GHz, זיכרון RAM בנפח 3GB וזיכרון אחסון נדיב של 64GB, תמיכה בהרחבת זיכרון, מצלמת 13 מגה פיקסל, עינית IR, רדיו וקורא טביעות אצבע אחורי.

מערכת ההפעלה היא MIUI 8, המבוססת על אנדרואיד 6.0.
אנדרואיד
 מאנדרואיד היא אחת משלוש מערכות הפעלה בסמארטפונים. היא מתאפיינת בפתיחות ובהתאמה למגוון עצום של מכשירים. אנדרואיד מאפשרת התאמה אישית נרחבת של כל תכונה ומאפיין, וקל להחליף כל תוכנת בסיס (מחייגן ועד דפדפן) באפליקציה אחרת. ישנה תמיכה בווידג'טים בעמודי הבית שמציגים תוכן רלוונטי ולא רק אייקונים. בנוסף, ניתן לפתוח את מרבית מכשירי האנדרואיד להרשאות מתקדמות (Root) בקלות יחסית, ואף להחליף את גרסת המערכת (ROM) באופן עצמאי לגרסאות אחרות.החסרונות של אנדרואיד הם פעולה פחות זורמת וחלקה, בדרך כלל, מהמתחרה של אפל, ובפרגמנטציה רבה – לאמור, בגלל מגוון המכשירים והקונפיגורציות, חלק מהאפליקציות אינן מתאימות לכל המכשירים ועדכוני הקושחה מגיעים לעיתים באיחור, מפני שכל יצרן צריך להתאים את התוכנה למכשירים שלו בנפרד.

איכות הקול והשמע (15%)

8
איכות השמע באפרכסת טובה, וכך גם עוצמת השמע, והשיחות שביצענו התנהלו על מי מנוחות. עם זאת, כשניסינו להשתמש בספיקר לשיחות קיבלנו תלונות על הד ועל רחשי רקע (למרות שהיינו בסביבה שקטה מאוד ואף סגרנו את הדלת), וגם בן שיחנו נשמע יחסית חלש.


הספיקר הבודד ממוקם בתחתית המכשיר מצד ימין. הוא מפיק סאונד צלול יחסית ומשמיע את הרינגטונים השונים בווליום עוצמתי מאוד שאין מצב שתפספסו. בהאזנה למוזיקה, לעומת זאת, הצליל בינוני בלבד ואינו מצליח להרשים.

החיבור למערכת ה-Bluetooth השונות, כמו מערכת האודיו ברכב, אוזניות אלחוטיות ורמקול נייד, עבד היטב ללא תקלות.

נוחות השימוש (35%)

9

הפער בין המראה החיצוני של הרדמי נוט 4 ותחושת האיכות שהוא משדר, לבין המחיר שבו הוא נמכר (סביבות 850 שקלים בייבוא מקביל), עשוי להסביר את הפופולריות הגדולה של הדגם הזה. מדובר במכשיר שנראה ומרגיש יוקרתי בהרבה ממחירו האמתי; הוא בנוי לתפארת עם גוף מתכת אחיד, כאשר פסים משויפים בגימור מבריק מעטרים את המסגרת מקדימה ומאחורה. העיצוב אולי לא מקורי או ייחודי, אבל הוא נראה מצוין, למרות שמסגרת המסך לא דקיקה כמו שהיינו רוצים. ממדיו של המכשיר סבירים לגמרי – רוחב 76 מ"מ, עובי של 8.4 ס"מ ומשקל מעט כבד של 175 גרם.

המסך בחזית המכשיר, בגודל 5.5 אינטש מסוג IPS, מציג רזולוציה של 1920x1080 פיקסלים. המסך חד ובעל צבעים נאים, אם כי אינו מדויק במיוחד – בהשוואה למסכים אחרים ניתן לזהות נטייה לגוון כחלחל. הבהירות המרבית של המסך גם היא אינה הגבוהה ביותר שראינו, אך היא מספקת בדרך כלל. להבדיל ממכשירים זולים אחרים בשוק (Galaxy J7 Prime, אנחנו מסתכלים עליך), שיאומי לא חסכה עליכם והטמיעה במכשיר חיישן לתאורה אוטומטית, ואפילו פיצ'ר "מצב קריאה" שמנטרל את האור הכחול, כולל אפשרות לתזמון אוטומטי.

 



מתחת למסך נמצאים שלושה מקשי מגע מוארים בעדינות – חזור, בית ויישומים אחרונים. המקשים מגיבים ברטט למגע, וכוללים תפקוד משנה בלחיצה ארוכה שאותו ניתן להגדיר עצמאית. לחצן ההפעלה והכיבוי כמו גם מקש הווליום הכפול ממוקמים בצלע הימנית של המכשיר, שניהם מתכתיים, נגישים ומגיבים היטב ללחיצה.

 

שקע הטעינה, מסוג Micro-USB הוותיק (ולא USB-C) נמצא כרגיל בתחתית המכשיר, בעוד ששקע האוזניות ממוקם בראשו, לצד עינית האינפרה-אדום. בצלע השמאלית של המכשיר נמצאת מגירה לשני כרטיסי Micro-SIM, או לכרטיס SIM אחד ולכרטיס זיכרון.

 

קורא טביעות האצבע ממוקם בגב המכשיר, מתחת לעדשת המצלמה. מדובר ברכיב מהיר ומדויק ביותר, בדומה לזה שמוטמע במכשירים של Huawei. מספיקה נגיעה קלה כדי שהמסך יידלק תוך שהוא עוקף את מסך הנעילה, כך שאתם מוכנים ישר לעבודה. מצאנו שכמעט ואין החמצות של טביעות האצבע ורמת האמינות של הקורא הביומטרי גבוהה מאוד. בהקשר זה, חשוב לציין שמצב Smart Lock של אנדרואיד, שאמור לאפשר עקיפה של נעילת המכשיר כאשר הוא מחובר להתקן Bluetooth, לא עובד במכשיר הזה (כמו שלא עבד ב-Xiaomi Mi5 שבדקנו בזמנו), וזה חבל מאוד משום שבשעת נהיגה אנחנו רוצים להיכנס בזריזות ובקלות למכשיר ולא לעבור דרך מסך של הזנת סיסמה.

 

מערכת ההפעלה MIUI 8 רחוקה מאוד מאנדרואיד 6.0 עליה היא מבוססת, אבל במובן חיובי מאוד. היא מעוצבת למשעי, עשירה בפונקציות ופיצ'רים ולטעמנו – נוח מאוד לשימוש.

 

מסך הנעילה מציג תמונות רקע מתחלפות אקראית, ומאפשר גישה לשני יישומים שתבחרו בהחלקת האצבע ימינה או שמאלה. וילון ההתראות כולל שורה של מתגים שניתן להרחיב לעוד שתי שורות נוספות, דרכם תוכלו להגיע לפיצ'רים כמו קישוריות אלחוט, פנס, מצב קריאה וכדומה במהירות. מסכי הבית מאכלסים את כל האייקונים (ללא מגירת אפליקציות), עם אפשרות לעריכת אפקטי המעבר בין המסכים; החיסרון היחיד הוא שלא ניתן לשנות את כמות האייקונים בשורה ותאלצו להסתפק ב-4 אייקונים בלבד (ברוב המכשירים עם מסך בגודל 5.5 אינטש ניתן לשים 5 אייקונים בשורה).



 

תפריט ההגדרות עשיר ביותר. מלבד ההגדרות הרגילות ניתן להגדיר את צבעי וניגודיות המסך, לאפשר נגיעה כפולה במסך כדי להדליקו ממצב שינה, לבחור ערכות נושא רבות ועשירות שמשמנות לחלוטין את עיצוב הממשק, לבחור את ההרשאות של כל אפליקציה ואת הדרך שבה היא יכולה להציג התראות ועוד תכונות רבות. שני מצבם נוספים הם מצב ילדים, שנועד לחסום חלק מהאפליקציות כשהטלפון נמצא בידי הילד, וכן מצב "שטח שני" שמתפקד כמו משתמש נפרד על אותו מכשיר. ואם לא די בכך, תוכלו להגדיר "יישומים משוכפלים" – למשל לתפעל שני חשבונות פייסבוק באותו המכשיר, וכן לנעול יישומים ספציפיים באמצעות סיסמה או קורא טביעת האצבע.

 

רדמי נוט 4 מצויד בערכת השבבים Helio X20 של מדיה-טק, עם 10 ליבות במהירות 2.1GHz. יחד עם זיכרון RAM בנפח 3GB המכשיר מספק ביצועים סבירים לגמרי, אפילו טובים ביחס לקטגוריה שלו. קורא טביעות האצבע מהיר מאוד, הדפדוף בין מסכים חלק ונטול גמגומים, והיישומים נטענים במהירות סבירה. עם זאת, חשוב לתאם ציפיות – לא מדובר במכשיר דגל, ופה ושם תאלצו להמתין קצת. כך למשל בתפריט היישומים האחרונים, שלוקחת תו שנייה או שנייה וחצי להיפתח.

 

מבחן הביצועים של תוכנת AnTuTu העניק למכשיר ציון של כ-88,000 נקודות (הציון המדויק משתנה מעט בין בדיקה לבדיקה) – ציון לא מרהיב, אבל גבוה פי 2 ויותר מרוב המכשירים בטווח המחיר הזה שבדקנו לאחרונה.

אנדרואיד
 מאנדרואיד היא אחת משלוש מערכות הפעלה בסמארטפונים. היא מתאפיינת בפתיחות ובהתאמה למגוון עצום של מכשירים. אנדרואיד מאפשרת התאמה אישית נרחבת של כל תכונה ומאפיין, וקל להחליף כל תוכנת בסיס (מחייגן ועד דפדפן) באפליקציה אחרת. ישנה תמיכה בווידג'טים בעמודי הבית שמציגים תוכן רלוונטי ולא רק אייקונים. בנוסף, ניתן לפתוח את מרבית מכשירי האנדרואיד להרשאות מתקדמות (Root) בקלות יחסית, ואף להחליף את גרסת המערכת (ROM) באופן עצמאי לגרסאות אחרות.החסרונות של אנדרואיד הם פעולה פחות זורמת וחלקה, בדרך כלל, מהמתחרה של אפל, ובפרגמנטציה רבה – לאמור, בגלל מגוון המכשירים והקונפיגורציות, חלק מהאפליקציות אינן מתאימות לכל המכשירים ועדכוני הקושחה מגיעים לעיתים באיחור, מפני שכל יצרן צריך להתאים את התוכנה למכשירים שלו בנפרד.

צילום והקלטה (30%)

7
שיאומי רדמי נוט 4 מצויד במצלמת 13 מגה פיקסל מושקעת למדי, עם צמצם f/2.0, מיקוד מבוסס פאזות ופלאש LED כפול בשני גוונים. המצלמה תומכת ב-HDR אוטומטי ובצילום וידיאו ב-Full HD.


אם עד כה הרגשנו שה-Redmi Note 4 נותן תמורה יוצאת דופן ביחס למחיר, הרי שבתחום הצילום ניכר שמדובר בכל זאת במכשיר מדרג בינים בלבד. המצלמה אמנם זריזה למדי, נפתחת מהר ומתמקדת מהר, אבל התוצרים שלה בינוניים. בצילום באור יום מלא התמונות נראות בסדר במבט כללי, אבל במבט נוסף אפשר להבחין שהצבעים מעט דהויים, שהפירוט לקוי והחדות אינה מספקת, ושהטווח הדינמי צר מה שגורם לאזורים בהירים בתמונה "להישרף". בנוסף, כמה תמונות שאמורות היו להיות בפוקוס, בתנאי תאורה מעולים, התגלו כמוחמצות בגלל פוקוס שגוי או לא קיים. מצב ה-HDR האוטומטי דווקא מוצלח למדי והוא משפר את הניגודיות והצבעים בחלק מהתמונות באופן יעיל.





בצילום בתוך הבית הבעיות שתיארנו רק מחמירות, כאשר נוסף על כך זמן צילום אטי, גרעיניות בולטת ותמונות רכות וחסרות פירוט עדין. צילום הוידיאו, ברזולוציית 1920x1080 ובקצב של 30 פריימים בשנייה, מציג תוצאות דומות מאוד לסטילס עם אותו מחסור בפרטים ואותו טווח דינמי צר, ובאופן כללי הסרטונים מאוד לא מלהיבים. דווקא מצלמת הסלפי הצליחה להפתיע לטובה, והפיקה תמונות חדות, מפורטות ומחמיאות, אם כי ברזולוציה של 5 מגה פיקסל בלבד (די והותר לפייסבוק או אינסטגרם).

מבחינת גלישה, המכשיר תומך כמובן ברשתות דור רביעי וגם בתקן ac העדכני ברשתות Wi-Fi, והגלישה אכן מהירה כצפוי. מקלט ה-GPS עושה עבודה טובה גם הוא ולא נתקלנו בבעיות קליטה כלשהן.

שיאומי טרחה והטמיעה במכשיר לא רק רדיו FM, אלא גם עינית IR שמאפשרת להשתמש במכשיר כשלט למכשירים השונים אצלכם בבית. מניסיון שלנו, השליטה ברסיבר של Onkyo עבדה מצוין, אבל בטלוויזיית סמסונג השליטה הייתה מוגבלת מדי לטעמנו וחסרו פקדי שליטה די בסיסיים.
רדיו
מקלט רדיו הנמצא בחלק מהטלפונים ומאפשר קליטה של שידורי רדיו בתדר FM. רוב מכשירי הסלולר שכוללים מקלט רדיו משתמשים באוזניות כאנטנה ולכן ניתן להאזין לרדיו רק כאשר האוזניות מחוברות.   תכונות נוספות של מכשירים עם רדיו היא תמיכה ברדיו RDS, המאפשר קבלה של מידע טקסטואלי אודות התחנה והשיר, וכן הקלטת שירים מהרדיו ושמירתם כקבצים להשמעה או כצלצול במכשיר. בחלק מהדגמים ישנה תכונת זיהוי מוסיקה המתנגנת ברדיו דרך האינטרנט (למשל, TrackIDשל סוני אריקסון).

משך פעולת סוללה (10%)

9
הסוללה ב-Redmi Note 4 אינה נשלפת, נתון שהפך לסטנדרט עם המעבר לגופי מתכת אחידים. מדובר בסוללת 4000mAh – קיבולת מכובדת ביותר שצופנת הבטחה לזמן סוללה פנטסטי. 

במציאות, לאחר כשבוע שבו השתמשנו בסמארטפון כמכשיר ראשי, אפשר לקבוע שחיי הסוללה אכן טובים מאוד. המכשיר צלח ימי עבודה מלאים ללא כל בעיה, כאשר בימים העמוסים ביותר הגענו לסוף היום עם 30% סוללה ועם כ-4 שעות מסך דולק. בימים סטנדרטיים יותר הצלחנו לקבל יום וחצי של שימוש.
סמארטפון
טלפון חכם מתאפיין בצג גדול, בקיבולת זיכרון גדולה, ולעיתים מצויד במסך מגע או במקלדת מלאה (QWERTY), לצורך הקלדה נוחה יותר של טקסט. מערכת ההפעלה במכשירים אלו מתקדמת ממערכת ההפעלה של טלפונים רגילים ולכן מאפשרת מגוון רחב של יישומים.

עמידות (10%)

8.5

כפי שכבר ציינו, רדמי נוט 4 של שיאומי מצטיין בעיצוב וחומרים של מכשירים יקרים ממנו בהרבה. הוא בנוי מגוף מתכת אחיד ומורכב למופת. אפשר להתרשם מהדיוק וההקפדה על הפרטים בדרך שבה המקשים הפיזיים מורכבים לשלדה ומגיבים ללחיצה, כמו גם לסימטריה של הגרילים ושקע הטעינה בתחתית.


לצד השבחים, אי אפשר שלא להתאכזב מכך ששיאומי השמיטה את שכבת ההגנה הבסיסית שאנו מצפים לה בסמארטפון היום – זכוכית חסינת-שריטות. רצוי מאוד להצטייד במגן מסך, וגם נרתיק הגנה הוא לא רעיון רע מאחר ומניסיוננו המתכת בגב המכשיר עלולה להישרט.

סמארטפון
טלפון חכם מתאפיין בצג גדול, בקיבולת זיכרון גדולה, ולעיתים מצויד במסך מגע או במקלדת מלאה (QWERTY), לצורך הקלדה נוחה יותר של טקסט. מערכת ההפעלה במכשירים אלו מתקדמת ממערכת ההפעלה של טלפונים רגילים ולכן מאפשרת מגוון רחב של יישומים.