Gini E6 Plus

שתף באמצעות:

טלפון סלולרי Gini E6 Plus

סקירת wisebuy - טלפון סלולרי Gini E6 Plus

הטוב
  • מסך גדול
  • סוללה המחזיקה יותר מיום
  • ביצועי חומרה סבירים
  • זיכרון אחסון פנימי גדול
  • מחבר טעינה USB Type-C
הרע
  • פאבלט כבד
  • מצלמה בינונית
  • צילומי וידיאו בינוניים
  • אנדרואיד מיושן
  • אין טעינה מהירה
בשורה התחתונה

אנחנו חייבים לציין לטובה את פלאפון המקדמת את קטגוריית הפאבלטים ואת המכשירים בעלי מסך 6 אינץ'. מצד שני, הביצועים של ה-e6 Plus לא מספקים תמורה טובה למחיר שלו (2,000 שקל), לכן היה כדאי שפלאפון תתמחר אותו בצורה אגרסיבית יותר ואז אולי היינו סולחים קצת יותר לתמורה הדלה שהמכשיר מספק.

הקדמה

חובבי מסכי הסמארטפונים הגדולים "נדלקים" ברגע שהם רואים מכשיר בעל מסך בגודל 6 אינץ'. הפאבלטים - הכלאה של סמארטפון וטאבלט מככבים בשוק עם מסכי 5.7 אינץ', אבל קטגוריית ה-6 אינץ' קצת פחות פופולארית. חברת פלאפון השיקה השנה את ה-Gini e6 plus - פאבלט בעל מסך 6 אינץ' המיועד, לפחות מבחינת המחיר, להמונים.

סמארטפון
טלפון חכם מתאפיין בצג גדול, בקיבולת זיכרון גדולה, ולעיתים מצויד במסך מגע או במקלדת מלאה (QWERTY), לצורך הקלדה נוחה יותר של טקסט. מערכת ההפעלה במכשירים אלו מתקדמת ממערכת ההפעלה של טלפונים רגילים ולכן מאפשרת מגוון רחב של יישומים.

איכות הקול ושמע (15%)

7

הרמקול של ה-e6 Plus מספק צליל חזק, אבל מעט עמום ומתכתי, והצלילים הנמוכים פחות מורגשים. בזמן שיחה הרמקול הפנימי סיפק איכות טובה, בדומה לרמקול החיצוני. לא קיבלנו תלונות על המיקרופון כאשר דיברנו עם אנשים.

נוחות השימוש (35%)

8

גולת הכותרת של המכשיר הוא מסך בגודל 6 אינץ' ברזולוציית Full HD עם שוליים יחסית רחבים. איכות התצוגה אומנם טובה, הצבעים עשירים, אבל עדיין לא מדובר בחדות מספקת לטעמנו, דבר הפוגע בחוויה. רמת התאורה האחורית של ה-e6 Plus טובה מאוד ואין בעיה לצפות במסך כאשר יש אור שמש ישיר עליו.

החומרה של הג'יני לא רעה. יש כאן מעבד MTK 6753 עם 8 ליבות במהירות 1.3 ג'יגה הרץ ו-3 גיגה זיכרון עבודה. שטח האחסון עומד על 64 ג'יגה עם אפשרות הרחבה באמצעות כרטיס (עד 128 גיגה). הביצועים עצמם טובים, אבל צריך לזכור שלא מדובר באחד המכשירים המהירים בשוק, כאשר לפעמים קצב טעינת אפליקציות עם חיבור לאינטרנט היה איטי.


ה-e6 Plus תומך בשימוש בשני כרטיסי סים במקביל, פתרון טוב לנוסעים לחו"ל.

בדומה לסמארטפונים סיניים רבים אחרים והאייפון, הממשק עצמו בנוי כך שאין מגירת אפליקציות. במקום זה, האפליקציות מפוזרות על כל עמודי הבית. למשתמשים בעלי מכשירים של סמסונג, LG, HTC וסוני זה עלול מעט להפריע, אבל מי שיעבור מהמכשירים של אפל ירגיש בבית. מה שכן מפריע, שכל אפליקציה חדשה אותה מורידים למכשיר, גורמת לאייקון להופיע במסך האחרון בממשק, במקום בשטח הפנוי הראשון. זה לא נוח, כי צריך לעבור מספר עמודים, עד שמגיעים לאותה אפליקציה ומזיזים אותה למקום נוח יותר. פלאפון כמובן לא ויתרה והתקינה כל אפליקציה אפשרית של השירותים שלה במכשיר. לא ציפינו שהיא תנהג בצורה אחרת (בדומה למפעילות סלולר אחרות).

לא ברור למה סמארטפון אשר יוצא לשוק באמצע שנת 2016, מגיע עם גרסה מיושנת של מערכת ההפעלה אנדרואיד? בפלאפון החליטו לשים ב-e6 Plus אנדרואיד בגרסת לוליפופ (5.1) המיושנת  ולא מרשמלו (6) העדכנית יותר, שלא נדבר על 7 שכבר יצאה בחלק מהמכשירים. עכשיו המשתמשים צריכים לחכות ולקוות שפלאפון תעדכן להם את הגרסה, שכן יש אפליקציות מסוימות, שחלק מהתכונות שלהן דורשות עדכון למרשמלו.


החייגן לא נוח לשימוש, מהסיבה שאנחנו לא מצאנו שום דרך להציג את רשימת אנשי הקשר המועדפים שלנו. לכן, מומלץ להוריד את אפליקציית Drupe, המציגה בצורה נוחה את אנשי הקשר אליהם רוצים להתקשר לעיתים תכופות.

לפאבלט יש מנגנון טביעת אצבע הממוקם בחלק התחתון בחזית המכשיר. הוא מפספס מעט מאוד, אבל הוא לא מספיק מהיר, כאשר פתיחה של המכשיר דורשת זמן יחסית ארוך. כמו כן, ברוב סמארטפוני האנדרואיד הקיימים בשוק, יש יכולת לבצע פתיחה חכמה של המכשיר (Smart Lock). הדבר אומר, שהסמארטפון מזהה את המיקום שלו (למשל, בית) או חיבור לאביזר בלוטות' כמו שעון חכם או דיבורית ברכב. כתוצאה מזה, מכשיר הנעול בסיסמה או טביעת אצבע, לא ידרוש שימוש באותם אמצעי אבטחה כאשר הוא נמצא במיקום שהוגדר מראש או בחיבור לאותו אביזר. ל-e6 Plus יש את היכולת הזו, אבל משום מה היא לא עובדת, גם שמגדירים אותה. יכול להיות שהסיבה לכך הוא התקן הבלוטות' הלא מוצלח הקיים בג'יני.

אנחנו סבלנו מבעיות רבות בחיבוריות בלוטות'. חיבור לשעון חכם לא עבד בצורה תקינה או שהפאבלט הראה שאנחנו מחוברים לרמקולים אלחוטיים, גם לאחר שהתנתקנו מהם. הדבר דרש מאיתנו אתחול של ה-
e6 Plus.

סמארטפון
טלפון חכם מתאפיין בצג גדול, בקיבולת זיכרון גדולה, ולעיתים מצויד במסך מגע או במקלדת מלאה (QWERTY), לצורך הקלדה נוחה יותר של טקסט. מערכת ההפעלה במכשירים אלו מתקדמת ממערכת ההפעלה של טלפונים רגילים ולכן מאפשרת מגוון רחב של יישומים.

מולטימדיה וגלישה (30%)

6

ג'יני מציעה מצלמה בעלת חיישן 13 מגה פיקסל עם פלאש ומצב צילום מקצועי המאפשר לקבוע את מהירות התירס, שליטה בטמפרטורת הצבע ובקרת החשיפה. תוצאות הצילום סבירות, אפילו טובות מינוס באור יום. הבעיה הגדולה של התמונות, שהן לא מספיק חדות  והפירוט שלהן נמוך. הצילום בלילה או במקומות סגורים בערב מאכזב מאוד. התמונות יוצאות מגורענות, מטושטשות ועם צבעים דהויים. מצלמת הסלפי מגיעה עם חיישן 5 מגה פיקסל, גם כאן, קשה להגיד שהתוצאות מספקות. אפילו באור יום התמונות יצאו מרוחות.








חובבי צילום הווידאו יכולים לצלם כאן סרטונים ברזולוציית Full HD. התוצאות הן ממש לא משהו להתגאות בו. באור יום אנחנו מקבלים תמונה עם צבעים דהויים, פיקסלים וחוסר חדות. בשעות הערב, התמונה הופכת אפילו לפחות טובה.

משך פעולת סוללה (10%)

9

היתרון הגדול בפאבלטים הוא הסוללה הגדולה המגיעה איתם. ב-e6 Plus ישנה סוללה בקיבולת 5020 מיליאמפר/שעה. הסוללה לא מאכזבת, אבל גם לא מפתיעה יותר מדי לטובה. אנחנו הצלחנו להגיע לשעה חצות עם 35% מהסוללה, כאשר המכשיר שרד עד לשעות הצהריים המוקדמות (אזור 12) ביום למחרת. חשוב לציין שהשימושים שלנו כללו גם הפעלה של ווייז לכ-20 דקות וגם שימוש לא ארוך במשחק פוקימון - שתי אפליקציות המשתמשות בהמון משאבי מערכת. אז נכון שאם אתם משתמשים ב-e6 Plus, אתם לא צריכים לדאוג שהסוללה תגמר לכם במשך היום, מצד שני, היינו רוצים שהפאבלט ישרוד לנו יומיים שלמים. לא בקשה מוגזמת מפאבלט בעל קיבולת סוללה שכזו.

הג'יני מצויד במחבר טעינה מהסוג החדש - USB Type-C, אבל אין לו יכולת לטעינה מהירה. טעינה מלאה של הסוללה לקחה לנו קצת פחות משלוש שעות.

עמידות (10%)

7

ה-e6 Plus הוא מכשיר גדול וכבד (כתוצאה ממסך ה-6 אינץ' שלו), כאשר הוא שוקל 208 גרם. לשם השוואה, ה-Mate 8 של וואווי מגיע עם אותו גודל מסך, אבל שוקל 185 גרם. הג'יני מגיע עם גב ממתכת וגם מסגרת מתכת, מה שכנראה משפיע על המשקל. למרות כל המתכת, העיצוב סטנדרטי והוא לא מקבל מחמאות.