סקירת wisebuy - טלפון סלולרי ZTE Nubia Z11 Mini
- עיצוב נאה המשדר פרימיום
- מעבד מהיר ברוב המקרים
- איכות המצלמה מעל לממוצע
- חיי סוללה סבירים
- מיקום חיישן טביעת אצבע גרוע ותפעול בינוני
אם המילה האחרונה בשוק הסמארטפונים לא מדברת אליכם ותקציבכם מוגבל, ה-Nubia Z11 Mini הוא הפתרון עבורכם. חיי הסוללה אמנם לא מזהירים והמעבד אינו מהיר כשל מכשירי הדגל של היצרניות המובילות, אבל בעבור חצי מעלותם, תקבלו סמארטפון ראוי שמספק את התמורה.
ה-Nubia Z11 Mini הוא סמארטפון בעל חיישן טביעת אצבע המיועד לשוק הביניים. המפרט כולל מסך בגודל 5 אינץ' ברזולוציית FHD (p1080(, מעבד מתומן ליבות מדגם Snapdragon 617 בארכיטקטורת 64 ביט המכיל כרטיס גרפי Adreno 405, זיכרון RAM בסך GB3 ועוד GB32 נפח אחסון פנימי, כולל אופציית הרחבה באמצעות כרטיס microSD, עד כ-256GB נוספים. באגף העדשות ניתן למצוא מצלמת 16 מגה פיקסל מאחורה וצילום וידאו ב-1080p@30fps, ומקדימה עדשת 8 מגה פיקסל עם רזולוציית וידאו של p1080.
חותמים את המפרט מערכת ההפעלה אנדרואידv5.1.1 (Lollipop) המגיעה הישר מהקופסא, עטופה בממשק Nubia UI, וכן סוללת mAh2800 בלתי נשלפת, לצד כניסת מטען בתצורת Type-C.כמרבית סלולריים המגיעים אלינו מסין, גם ה-Z11 Mini מציע תא נשלף המאפשר להכניס זוג כרטיסי SIM או הכנסת כרטיס SIM בודד וכרטיס זיכרון מסוג microSD. ה-Z11 Mini זמין בצבעי לבן ושחור.
הוצאת וקבלת שיחות בוצעו בקלילות ונשמעו ברור. גם הצד השני בשיחה דיווח על שיחה נטולה רעשים או הפרעות למיניהם. בתחתית המכשיר ממוקם הספיקר שהיה מעולה, הפיק צלילים מדויקים וגבוהים, אם כי בהחלט אינם מהעוצמתיים ביותר ששמענו.
הסלולרי לא נראה או מרגיש זול. עטיפת הזכוכית מקדימה ובגב המכשיר מקנה לו מראה נוצץ ממתחרותיו באותה קטגוריה. גם הפינות המעוקלות ממשיכות את קו הפרמיום ומזכירות סלולרי של יצרנית אמריקאית מאוד מוכרת. השראה או גניבה יצירתית, תקראו לזה איך שתרצו – זה עובד. מפריד בין מסכי הזכוכית פס מתכת מוברשת שמסכם את הנראות האקסקלוסיבית-משהו שמשדר המכשיר.
למרות גל הפאבלטים ששוטף אותנו ואיתו המגמה להגדיל את מסכי הסמארטפונים יותר ויותר, ה- Nubia Z11 mini מציע מסך בגודל 5 אינץ' שיתאים ליד הממוצעת. מידותיו (141.4 ס"מ גובה, 70 מ"מ רוחב, 8 מ"מ עובי ו-138 גרם) מאפשרות שליטה ביד אחת בלבד והבהונות של שלושה משתמשים (ביניהם אישה) הצליחו להגיע לקצה המסך – נתון חשוב למחפשי סלולר שאינו מכריח תפעול בשתי ידיים. בראש המסך כניסת האוזניות וחריץ המיקרופון, בתחתית שקע הטעינה ובצדדיו כניסת כרטיסי ה-SIM/MicroSD ומקשי הווליום וההדלקה כיבוי.
מסך ה- 1080pבתצוגת IPS עם פיזור פיקסלים של ppi441 לא מבשר בינוניות לרגע. הבהירות המקסימלית גבוהה מספיק והצבעים היו חדים למדי. מצד שני, לא הבריק מיקום חיישן טביעת האצבע שהוצב בגב המכשיר. אחרי שעה של תפעול, הפסקנו לספור את מספר הפעמים שהאצבע שלנו הגיעה לחיישן בצורה טבעית וגרמה להפעלתו שוב ושוב, עד שביטלנו אותו מייאוש. הוא גם לא היה מדויק במיוחד: לאחר הטמעת טביעת האצבע שלנו, הזיהוי היה בינוני למדי: מתוך 20 בדיקות שבוצעו בזמנים שונים, הוא זיהה את האצבע רק ב- 15 הפעמים, כאשר גם אז, תהליך הזיהוי לקח יותר משניה ופתיחת המכשיר לא הייתה מידית.
המכשיר כולל "מחוות קצה", מתכונות הדגל של המכשיר ובפועל היו שימושיות בצורה מפתיעה. המחוות מאפשרות מגוון שימושים, מהפעלת כל יישום לבחירת המשתמש על ידי החלקת הקצה הימיני של המסך, דרך החלפת יישום ברקע על ידי החלקת הקצה השמאלי ועד לכוונון עוצמת קול באמצעות החלקת שני הקצוות, ששימש אותנו במיוחד.
למרות שמעבד ה-Snapdragon 617 הוכרז בספטמבר אשתקד ומותאם למכשירי ביניים, הוא לא אכזב בשוטף ולא התקשה כלל מול משימות שגרתיות: הגלישה באתרים הייתה מהירה, משחקים עתירי גרפיקה רצו חלק וללא לאגים וגם התעסקות תדירה במיילים לא הביאה לעיכובים כלשהם. תמך בפעולות המערכת זיכרון ה-RAM בסך 3GB שהפעיל משימות רבות במקביל, כאשר לא אחת העמסנו במכוון פעולות רבות על המכשיר, ביניהם התקנת עדכוני תוכנה, ניווט של וויז ברקע ושמיעת מוזיקה באפליקציית המוזיקה SoundCloud – והסלולרי לא גמגם.
רגעי משבר תועדו כשצירפנו את כרטיס הזיכרון האישי שלנו, העמוס בתמונות ובעת פתיחה הגלריה, לקח למכשיר כמעט שניה להגדיל כל תמונה בנפרד. אמנם הורגשה האטה משמעותית אך היא הייתה כה נדירה שלא ייחסנו לה משמעות רבה מדי. סימן נוסף לסימני חולשה התבטאו בהתחממות המכשיר, שהגיעה כמתבקש במשחקים עתירי גרפיקה אך לפעמים גם ברגעים בנאליים כמו צילום סדרת תמונות או גלישה באינטרנט מעל לכמה דקות.
במהלך הסקירה גילינו באג שחזר על עצמו שוב ושוב: בעת הדלקת המכשיר, האייקונים במסך הבית נוטים להיכנס "אחד בשני" ולהציג לרגע מסך מבולגן. אמנם מדובר במאית השנייה אבל קשה לתאר את רגע האימה. הצצנו בכמה פורומים תמיכה וראינו דיונים בנושא, כך שנותר לקוות כי בקרוב יוצע עדכון שיטפל בנושא.
הסלולרי מגיע הישר מהקופסא בגרסת v5.1.1 Lollipop ונכון לכתיבת שורות אלה, גרסת Marshmallow לא צפויה להגיע למכשיר. למרות שמדובר במכשיר ביניים, היינו מצפים מסמארטפון מודל 2016 לכלול גרסת אנדרואיד שהושקה לפני שנה. בכל הנוגע לממשק המשתמש, ה-Nubia UI בגרסת v3.9.6.2 לקח כאן פיקד אך נוכחותו לא מורגשת מדי. הוא מציע כמה תכונות נחמדות, ביניהן מצב אודיו DTS חביב המשפר שירים באופן מורגש וכאמור, תכונת המחוות שהקלה עלינו בתפעול השוטף.
נפח האחסון הפנימי מציע GB32 שהספיקו לנו די והותר אך גם אם היינו חובבי תוכן כבדים – לטובתנו עמדה אופציית הרחבה באמצעות כרטיס זיכרון, עד כ-GB256 שלוודאי ירצו את קהל המשתמשים שמעדיף לגשת לחומרים שלו ישירות מהמכשיר.
המצלמה הראשית כוללת מצלמת 16 מגה פיקסל עם חיישן IMX298 של סוני וצילום סרטונים ברזולוציה 1080p ב-30 פריימים בשנייה, לצד תכונות הנמצאות בשימוש תדיר כמו מיקוד אוטומטי, צילם פנורמי, HDR. מקדימה, עדשת 8 מגה פיקסל שמכילה גם כן וידאו ב- p1080.
יכולות הווידאו הפגינו ביצועים לא רעים בכלל: למרות שבלילה הסרטונים יצאו אפלים מדי ו"בלעו" המון פרטים בתמונה, הצלחנו עם קצת משחקי בהירות לחשוף עוד ועוד פרטים, עד שהתחילה תופעת הגרעון – אבל אז זכינו לסרטון הרבה יותר מואר ומפורט. תחת אור השמש המצלמה כבר הפיקה סרטונים איכותיים פי כמה וקטעי 1080p שנלקחו תחת תאורה טבעית יצאו חיים ומלאי צבעים, כולל מיקרופון רגיש שידע להתמקד בהקלטת האזור שצולם.
התמונות הבודדות (Still) הגיב אפילו יותר טוב, ולמרות שתחת תאורה מלאכותית הפירוט היה בינוני והפוקוס התקשה להתמקד באובייקטים, תחת אור השמש קיבלנו תמונות מעולות שהציגו צבעים עזים ובמהירות שלא הייתה מביישת מכשירי דגל מובילים. בלילה קיבלנו תוצאות מבלבלות, כשחלק מהתמונות הוארו בצורה מקצועית תודות למשחקי הבהירות, אך חלקן הרב סבל ממריחת צבעים בוטה וגווני שחור גסים מדי.
ה- Z11 Mini צויד בסוללה בלתי ניתנת לשליפה בקיבולת mAh 2800 שהייתה בינונית ביכולותיה. יום רגיל של עבודה שכלל ניווט בן חצי שעה, כתיבת הודעות בווטסאפ ומיילים שוטפים – וצלחנו את היום עם 40% סוללה בשעות הערב, שאינו נתון מאכזב במיוחד אבל גם בוודאי שאינו מרשים. ביום אחר, שהיה עמוס יותר וכלל ניווט בן שעה, העלאת אלבום ל- Google Photosובילוי ממושך בפייסבוק הביא אותנו ל-30% סוללה כבר בסביבות הצהריים. כמרבית מכשירי הביניים, גם חולשתו של ה-Z11 Mini מתבטאת בתדירות השימוש. כיאה לסמארטפון מודל 2016, שקע הטעינה הוא מסוג חיבור Type C אך בגרסת 1.0 בלבד, כלומר תכונת טעינה מהירה נעדרת כאן. המטען המקורי שסופק באריזה מציע הספק של A 1.5.
גוף המכשיר מקדימה ומאחורה מורכב מזכוכית בגימור חלק, אשר מעניקה לו מראה פרימיום על אף מעמדו בקטגוריית הביניים. גם החישוק האדום בכפתור הבית ובעדשת המצלמה מאחור מבשרים על מיתוג אקסקלוסיבי אשר לרוב נעדר ממכשירים הפונים לשוק הביניים. החיסרון של גוף הזכוכית התגלה במהרה: כל מי שבא במגע עם המכשיר לא יכול שלא להשאיר את טביעותיו. החיסרון השני והברור מאליו הוא רגישותו של החומר השקוף מפני נפילות וספק רב אם הטלפון ייצא ללא פגע כתוצאה מנפילה מגובה.