- WiseBuy - WDS120G1G0A Western Digital

שתף באמצעות:

סקירת wisebuy - כונן קשיח Western Digital WDS120G1G0A

הטוב
  • מהירות טובה
  • צריכת זרם נמוכה
  • תמורה טובה למחיר
הרע
  • סדרה מוגבלת לנפח נמוך
בשורה התחתונה
ה-WD Green SSD מציע מהירויות כתיבה וקריאה מצוינות שישפרו את הביצועים בכל מחשב - בסיסי ככל שיהיה, וכל זאת בעלות נמוכה יחסית. לטעמנו ה-WD Green שזמין בשני נפחים - 120 ו-240 גיגה הוא כונן מצוין שמציע שדרוג משמעותי למחשב סטנדרטי, ובעלות נמוכה.
הקדמה
כונני SSD מהווים פתרון אחסון מהיר, עם צריכת זרם צנועה ומשקל נמוך כך שהם יכולים לשדרג כל מחשב נייח או נייד. אך לרוב מדובר בתוספות יקרות ביחס לנפח האחסון שלהם. הסדרה הירוקה של WD מציעה פתרון להתלבטות, ומאפשרת להוסיף אחסון בנפח נמוך יחסית - 120 או 240 גיגה ובעלות נמוכה יחסית. החסרון הבולט? מהירות כתיבה נמוכה יותר משאר הסדרות של החברה ומחוצה לה.

ביצועים (60%)

9

במבחן הביצועים שביצענו לכונן במספר הזדמנויות שונות, ראינו שהכונן מסוגל לספק מהירות כתיבה ראשונית של כ-400 מגה בייט לשנייה אך לאחר כמה שניות המהירות התייצבה באזור ה-200 מגה בייט לשנייה - שהיא עדיין מהירות טובה מאוד אך לא הכי טובה בשוק. במבחן הסינטתי הוא הצליח לספק מהירות קריאה רציפה של עד 357 מגה בייט לשנייה וכתיבה של עד 206 מגה בייט לשניה. 



לחברת WD יש ארבע סדרות של כוננים. לשוק הביתי יש את הסדרה הכחולה והירוקה שלה צריכת חשמל נמוכה יותר, כך שבמחשבים ניידים הסוללה תחזיק מעמד יותר זמן, אך מהירות הכתיבה איטית יותר כך שלשימושים כמו גיימינג, עריכת וידאו ותמונות וכדומה, הסדרה הכחולה היקרה יותר תתאים. 




למרות שלא מדובר בכונן המהיר ביותר בשוק, מחירו תואם את הביצועים שלו. בכך, תמיד תוכלו ללכת על סדרה גבוהה יותר שעולה יותר, אך קחו בחשבון שגם בסדרה הירוקה ישנה מהירות כתיבה מקסימלית של כ-405 מגה ביט לשנייה שהיא גבוהה מאוד ובקלות עוקפת את הכוננים הקשיחים המסורתיים.

SSD
כונן המבוסס פלאש ואינו כולל חלקים נעים, מה שמעניק לו עמידות וקומפקטיות. כונני SSD נמכרים בנפח מרבי של 500GB ומחירם יקר מאוד.

התקנה, תפעול ועמידות (40%)

10

ההתקנה פשוטה ורגילה כמו בכל כונן SSD. יש לחבר את הכונן לכבל SATA רגיל ואת כבל החשמל התואם לו. אלו כבלים שנמצאים בתוך המחשב. במידה ומדובר במחשב נייד, לרוב החיבורים נשענים על ציר ומחוברים ישירות ללוח האם. אלו חיבורים שאי אפשר לטעות איתם, ויש להם דרך אחת בלבד להתחבר אל הכונן כך שאין מה לחשוש מלעשות קצר כתוצאה מחיבור לא תקי.


הכונן מגיע ללא תוכנות כלשהן וזה מצוין, זהו כונן SSD פנימי, אין סיבה שיועמס בתוכנות מיותרות. ברגע שהתקנו אותו, כל שהיה עלינו לעשות זה לפרמט אותו ומרגע זה הכונן ניתן לשימוש.


זו אמרה ידועה שכוננים קשיחים יודעים לעשות שני דברים - לשמור מידע ולהתקלקל. אך במקרה זה לא נתקלנו בבעייה כלשהי, וזאת למרות שכונני SSD יותר רגישים לבעיות חשמל. זהו נושא כאוב הידוע לנו אישית, שכן איבדנו מספר כוננים עם מידע חשוב כתוצאה מנפילות חשמל. המלצתנו היא לחבר את המחשב הנייח לאל פסק, או להשאיר את הסוללה בתוך המחשב הנייד, אם בכלל ניתן לפרק אותה. דבר זה יגן מנפילות מתח פתאומיות שיכולות במצטבר לגרום לכשל של הכונן.

SSD
כונן המבוסס פלאש ואינו כולל חלקים נעים, מה שמעניק לו עמידות וקומפקטיות. כונני SSD נמכרים בנפח מרבי של 500GB ומחירם יקר מאוד.