Samsung Gear S3 Classic SM-R770

שתף באמצעות:

שעון חכם Samsung Gear S3 Classic SM-R770 סמסונג

סקירת wisebuy - שעון חכם Samsung Gear S3 Classic SM-R770 סמסונג

הטוב
  • מסך מצוין, בהיר ואיכותי
  • ממשק נוח יחסית
  • קל משקל
  • חיי סוללה ארוכים
  • טעינה אלחוטית
  • GPS ונגן מוזיקה מובנים
  • עמידות במים
הרע
  • לא מוצלח לפעילות ספורטיבית
  • זמן טעינה ארוך
  • תמיכה חלקית במכשירים שאינם סמסונג
בשורה התחתונה

בשנה שעברה, אחרי שסיימנו לבדוק את ה-Gear S2 והעתרנו עליו שבחים, נותרנו עם תהיה בלתי פתורה – למה בכלל צריך שעון חכם, עם כל מעלותיו, ובמה הוא תורם. עם אותה מסקנה נשארנו גם הפעם, אחרי שלושה שבועות עם ה-Gear S3. מדובר בשעון חכם מצוין, אין בכך ספק: הוא ניחן בתצוגה מעולה, חיי סוללה ארוכים, ממשק קל יחסית ללמידה ומערכת התראות נוחה. האם אתם צריכים מכשיר על פרק היד שלכם שמציג מידע חלקי (במקרה הטוב), כאשר הטלפון הסלולרי שלכם בהישג יד? קשה לומר שכן. אנחנו לפחות לא הרגשנו כך.

למי ששוקל להשתמש ב-Gear S3 כשעון ספורט, כדאי להנמיך ציפיות באשר למידת הדיוק שלו, כפי שנוכחנו לדעת בהשוואה לשעון הספורט הייעודי של Garmin שנבדק במקביל.

הקדמה

סדרת השעונים החכמים החדשה של סמסונג, Gear S3, הוכרזה כבר בנובמבר 2016 בתערוכת IFA, אבל רק בחודש האחרון הגיעה לשוק הישראלי. הסדרה כוללת שני דגמים, Classic בעיצוב, ובכן, קלאסי; ו-Frontier בעל המראה הקשוח והספורטיבי. מעבר לעיצוב החיצוני המפרט של שני הדגמים זהה לחלוטין, אם כי ה-Frontier זמין דגם בתת-דגם נוסף שכולל תמיכה ב-SIM וביכולות טלפוניות מלאות.

אנחנו קיבלנו לבדיקה את ה-Gear S3 Classic, שהגיע עם גוף מתכת כסוף ועם רצועת עור שחורה פשוטה. המפרט כולל מסך Super AMOLED בגודל 1.3 אינטש, מעבד Exynos 7270 כפול ליבה במהירות 1.0GHz, זיכרון RAM  בנפח 768MB וזיכרון אחסון פנימי בנפח 4GB, קישוריות Wi-Fi, Bluetooth ו-GPS ועמידות במים בתקן IP68.

מערכת ההפעלה היא Tizen, שמוטמעת במכשירים רבים של סמסונג בשנים האחרונות.




 

נוחות השימוש (40%)

9

ביחס ל-Gear S2 מהשנה שעברה, סמסונג בחרה להגדיל את המסך ואת הסוללה, מה שמהווה מן הסתם שיפור – אבל גם מגדיל את ממדי השעון. עוביו בדור הנוכחי 12.9 מ"מ לעומת 11.4 בלבד בדור הקודם, ומשקלו עלה מ-42 ל-59 גרם. באחוזים אלו מספרים משמעותיים, אבל בפועל קשר לומר שמדובר בשעון כבד או מגושם; למעשה, מבלי להציץ בנתונים של שנה שעברה אנחנו דווקא התרשמנו לטובה מממדיו של השעון וההתאמה שלו ליד.

חשוב לומר שבעונת החורף, עוביו של השעון מעט מהווה בעיה, במיוחד כאשר לובשים סריג עבה ו/או מעיל, משום שקשה לשלוף את השעון מבעד לשכבות הלבוש.


עיצובו של השעון קלאסי ונעים לעין, גם אם לא מעניין או מושך במיוחד (דווקא ה-Frontier הספורטיבי מצא חן בעינינו יותר).הוא משלב גוף מתכת מבריק עם גלגלת עדינה בגימור מט-מוברש קלות, שחלקה הפנימי צבוע שחור ועליה מסומנות השנתות של הדקות והשעות. הרצועה קיבלנו עם המכשיר עשויה עור, אבל זה הדבר החיובי האחרון שאפשר לומר עליה. היא פשוטה מאוד במראה, קשיחה ולא גמישה מספיק, ובאופן כללי מורידה מאוד מהמראה היוקרתי שהשעון היה יכול היה להשיג עם רצועה מושקעת יותר. למרבה המזל, מדובר ברצועה סטנדרטית ברוחב 22 מ"מ, כך שניתן להחליף אותה לרצועה אחרת מהמגוון שסמסונג מציעה או אף ברצועה גנרית כלשהי ברוחב זה.

המסך גדל בדגם הנוכחי ל-1.3 אינטש במקום 1.2, אבל הרזולוציה נשארה זהה – 360x360 פיקסלים. משמעות הדבר שבמקום צפיפות של 302ppi, תקבלו ב-Gear S3 צפיפות של 278ppi בלבד.


למרות זאת, התצוגה נראית חדה ואיכותית מספיק למרחק הצפייה השגרתי, ובנוסף על כך טכנולוגיית המסך עצמה נהדרת. מדבור במסך AMOLED שמצטיין בצבעים עשירים וברמת שחור מושלמת, והוא גם בהיר מספיק כדי להיות שימושי באור יום מלא. חיישן התאורה שמובנה במכשיר יודע להנמיך את עוצמת התאורה כאשר אתר בתנאי חשיכה, גם כדי לחסוך משחמל וגם כדי למנוע סנוור.

את עיצוב המסך הראשי תוכלו להחליף בחירתכם מתוך מאגר די גדול של עיצובים, דיגיטליים, אנלוגיים ומשולבים, שחלקם מציגים גם מידע נוסף כמו מזג אוויר, מידע ספורטיבי וכדומה.

מעבר לגלגלת שסביב המסך (שעליה נרחיב בסעיף הבא), ישנם עוד שני כפתורים פיזיים בצדו של השעון. העליון משמש כלחצן חזרה למסך הקודם, והתחתון משמש לפתיחת תפריט היישומים ולחזרה למסך הראשי. המקשים איכותיים למגע, נלחצים היטב ונגישים כראוי.


אם יש לכם מכשיר סמארטפון של סמסונג, הצימוד שלו לשעון יעשה באופן אוטומטי ומהיר. למכשיר שאינו של המותג תאלצו להוריד, בזו אחר זו, לא פחות מ-3 אפליקציות שונות ולתת להן הרשאות עד שתזכו להתחיל לעבוד, תהליך שהתגלה כמייגע ולקח כמעט עשר דקות עד שהשעון היה מוגדר ומוכן לפעולה. דבר נוסף בהקשר זה: בצימוד למכשיר של סמסונג, קישורית ה-Bluetooth של המכשיר אינה "תפוסה" כאשר הטלפון מחובר לשעון, והמכשיר יודע להתחבר במקביל גם למערכת השמע ברכב. במכשיר שאינו של סמסונג זה לא קורה, וכדי להתחבר ל-Bluetooth ברכב יש לבצע חיבור ידני נוסף.

סמסונג שיפרה את נפח זיכרון ה-RAM ביחס לדור הקודם ומן הסתם שיפרה גם את המעבד (למרות שמהירות השעון שלו נותרה 1.0GHz). ביצועי השעון היו טובים מאוד, ללא השהיות, תקיעות או גמגומים כלשהם. צריך לומר בכנות שהמשימות שהשעון הזה נדרש לבצע די בסיסיות ולא מורכבות במיוחד, כך שלא מדובר בהישג מרשים מדי.

יישומים ומולטימדיה (25%)

7.5

ממשק ההפעלה של ה-Gear S3, המבוסס על מערכת ההפעלה TIzen, זהה במידה רבה לזה שראינו בדגם של שנה שעברה. התפעול יכול להיעשות במלואו באמצעות מסך המגע (הרגיש והמדויק, יש לומר), או בשילוב של המסך והגלגלת שסביבו, שבאמצעותה ניתן לדפדף ולגלול בין התכנים השונים.

בעוד שב-Gear S2 התפעמנו מעצם הפיצוח הקונספטואלי שהביאה עמה הגלגלת, שיצרה שיטת ניווט חדשנית ויעילה, אנחנו חייבים להודות שלאחר כשבועיים של שימוש עם ה-Gear S3 מצאנו את עצמנו משתמשים בעיקר במסך המגע, ופחות בגלגלת. כן, היא מדליקה וחדשנית ועובדת יפה, אבל אם את הפעולה הסופית – הכניסה ליישום המבוקש או קריאת ההתראה שנכנסה – יש לעשות בנגיעה במסך המגע- אין בעצם טעם להשתמש בשיטת קלט נוספת.


ממשק המשתמש של מערכת ההפעלה דורש עקומת למידה, אבל בסופו של דבר הוא מובן – לטעמנו מובן יותר מזה של Android Ware המתחרה. די מהר קלטנו איך לדפדף בין מסכי הבית, איך להגיע להתראות המחכות לנו מהטלפון ואיך לפתוח את תפריט הסטטוס, שמעניק גם גישה לפקדים נפוצים כמו בהירות המסך והקישוריות. הממשק מבוסס אייקונים עגולים וצבעוניים, והוא נעים לעין ויחסית לא מורכב מדי.

שימוש חשוב ומרכזי בשעון חכם הוא קבלת התראות מהסלולרי, ואת המשימה הזו מבצע ה-S3 באופן יעיל. הוא מסוגל להציג התראה מכל יישום שיש לכם, כאשר את חלקם (כמו WhatsApp) ניתן לקרוא ישירות מתוך השעון, ואחרים – השעון יפנה אתכם לקרוא את תוכן ההודעה על מסך הסלולרי. מצאנו שבחיבור למכשיר של סמסונג, השעון הצליח לאפשר לנו לקרוא הודעות דוא"ל ואפילו לדפדף בין כל ההודעות שהתקבלו לאחרונה, בעוד שכאשר הוא היה מחובר למכשיר של וואווי, הוא הצליח להציג רק התראה על הודעת המייל האחרונה אך לא אפשר לנו לקרוא אותה.

ההתראות השונות מופיעות גם בחיווי ויזואלי, גם ברטט (שניתן להגדיר את עוצמתו, תבניתו וארכו) וגם בצליל שבוקע מהרמקול שבצד השעון. עוצמת השמע של הרמקול בסיסית, אבל מספקת להתראות מזדמנות.


קיבלתם שיחה נכנסת? ה-Gear S3 יידע לקבל את השיחה ולאפשר לכם לדבר באמצעותו, ללא צורך להוציא את הטלפון מהכיס. החיבור ביניהם מתבצע באמצעות ה-Bluetooth, ובאמצעות המיקרופון והספיקר המובנים. איכות השיחה בינונית בלבד, מטבע הדברים; בן שיחנו טען שברור שאנחנו מדברים עם רמקול מופעל, אך בהחלט הצלחנו לנהל שיחה קצרה. מצד המשתמש בשעון, עוצמת השמע המרבית אינה גבוהה ולכן התקשינו לשוחח מחות למשרד בגלל רעשי הרחוב.

אחד היישומים הנפוצים של שעונים חכמים הוא מעקב אחר פעילויות ספורטיביות, וסמסונג בהחלט שמה דגש על הנושא ב-Gear S3. לפני הכל, יש כאן נגן מוזיקה מובנה (ולא רק שליטה על הנגן בטלפון שלכם), כך שאפשר לצאת לרוץ עם השעון ועם זוג אוזניות Bluetooth ולהאזין למוזיקה שמאוחסנת בשעון.

באמצעות חיישן שקורא את קצב הלב שלכם, תוכלו להיות מעודכנים בזמן האימון על המדדים הגופניים שלכם, בתוספת המדידה של המרחק (באמצעות ה-GPS המובנה), חישוב הקלוריות ששרפתם וכדומה. ממשק האפליקציות הספורטיביות שבשעון נגיש ונוח למדי, עם חיוויים בצבעים ברורים לגבי מדדים חיוביים ושליליים – מה שעוזר לכם לקלוט בעין תוך כדי הריצה מה מצבכם גם בלי לעצור ולהתעמק בקריאה. השעון טורח ומעדכן אותם בהנחיות והערות קוליות לכל משך האימון, שזה מאוד מתחשב מצדו אבל גם טרחני ומעיק, בעיקר כי תוך כדי הריצה ברחוב אין סיכוי שתשמעו מה בעצם נאמר לכם (אלא אם כן אתם משתמשים באוזניות).


את סיכום נתוני האימון תוכלו לראות בהרחבה על מסך הסמארטפון שלכם, ביישום S-Health של סמסונג. הסיכום מוצג באופן קריא, נהיר ונאה, כולל מפה גיאוגרפית שמראה את מסלול הריצה, מהו הקילומטר המהיר ביותר מסך כל המסלול וכדומה.

הכל טוב ויפה, אבל יש בעיה אחת: השעון כשל פעם אחר פעם בדיוק המדידה. בכל הבדיקות יצאנו לרוץ עם ה-Gear S3 ביד אחת ועם שעון ריצה ייעודי של Garmin ביד השנייה, ובכל פעם גילינו בתסכול שהשעון החכם של סמסונג השמיט קילומטרים שלמים מהאימון; בעוד ששעון הספורט של גרמין מדד 10 קילומטרים, השעון של סמסונג הראה בסיכום רק 7 קילומטרים. זה כמובן משפיע על כל מדדי המאמץ והקלוריות למיניהם, שהפכו ללא רלוונטיים. לאור הממצאים הללו, קשה לומר שהשעון הזה מתאים לחובבי ספורט, והוא בוודאי לא מסוגל להחליף שעון ספורט מקצועי, פשוט משום שהוא לא מסוגל למדוד את הנתונים באופן אמין.

נוסף ונאמר שביחס לשעון ספורט ייעודי, מבנה המתכת והעור הרבה פחות מותאמים לפעילות ספורטיבית מאומצת, והשעון זז ו"רוקד" על היד באופן מאוד לא נוח.

משך פעולת סוללה (20%)

9.5

עם סוללה בקיבולת של 380mAh (130mAh יותר מהדור הקודם), סמסונג מבטיחה יותר מיום עבודה מלא עם ה-Gear S3. בשימוש שלנו, שאמנם לא היה אינטנסיבי במיוחד, הצלחנו לקבל יומיים וחצי ואף שלושה ימים מלאים של שימוש לפני שנזקקנו לטעינה נוספת – שזה פשוט נהדר. חשוב לציין שאנחנו בחרנו שלא להשתמש בתכונת Always On שבה המסך פעיל כל העת, ובוודאי שבמצב זה זמן הפעולה יתקצר משמעותית. אנחנו מצאנו שהמסך נדלק במהירות ברגע שמסובבים את היד כלפי העיניים, מה שסיפק אותנו לחלוטין.


טעינת השעון מתבצעת באמצעות עמדת טעינה אלחוטית – רק  מניחים עליה את השעון והטעינה מתחילה מיד, מבלי צורך לחבר כבל ישירות. הטעינה עצמה ארוכה מאוד, במיוחד ביחס לקיבות הצנועה של הסוללה – לקח לשעון כמעט שעתיים וחצי כדי לטעון את הסוללה במלואה.

עמידות ואיכות הבנייה (15%)

9.5

סמסוגנ גיר אס3 מצויד בתקן IP68, שמאפשר לו עמידות במים לעומק של מטר עד 30 דקות. אגב, למרות המראה הקשוח של ה-Frontier, גם הוא וגם ה-Classic העדין למראה חולקים את אותה רמת העמידות בדיוק. לא מדובר בשעון שחייה ייעודי ולא כדאי לבחון את העמידות שלו באופן זה, אבל אם הוא יירטב לכם בשטיפת הידיים או בגשם – אתם מסודרים.

מעבר לאיכות הבנייה וההרכבה המצוינת, כמצופה ממכשיר של סמסונג, המסך מוגן בזכוכית גורילה מפני שריטות, מה שבהחלט מעניק שקט נפשי. משמחת גם העובדה שניתן להחליף את רצועת השעון ברצועה סטנדרטית כלשהי כאשר הרצועה המקורית מתבלה.