סקירת wisebuy - מדפסת Brother MFC-J985DW
- חסכונית ביותר
- התקנה קלה, תפעול פשוט ונוח
- גישה קלה למחסניות הדיו ולמגש הדפים
- הדפסה וסריקה ישירות מפלטפורמות ניידות
- קצב הדפסה איטי
- איכות הדפסה לא מרשימה
- בהדפסה דו צדדית הצבע חודר לצד השני של הנייר
אם אתם מעניקים חשיבות עליונה לתקציב הדרוש להחלפת מחסניות דיו או לזמן שתצטרכו להשקיע בתפעול מדפסת משלובת, ה-MFC-J985DW של Brother היא בדיוק המדפסת עבורכם. מצד שני, אם מאוד חשוב לכם שההדפסות שלכם יופקו ברמה מעל לבינונית, חפשו במקום אחר.
ה-MFC-J985DW החדשה של Brother היא מדפסת הזרקת דיו משולבת עם פיצול אישיות. לאורך הסקירה התענגנו על קלות תפעול שקשה למצוא במדפסות משלובות אחרות ועל כך שכל אתגר הדפסה שזרקנו לעברה בקושי דגדג את צריכת הדיו שלה. יחד עם זאת, ההדפסות שהיא ניפקה היו איטיות ביותר, שזה עוד משהו שאפשר לחיות איתו אם רק ההדפסות היו איכותיות.
לא זה המקרה. ה-MFC-J985DW נופלת אולי במקום החשוב ביותר של מדפסת, איכות ההדפסה. הצבעים דהויים למדי, השחורים לא עמוקים בכלל ובאופן כללי הכל הרגיש די שטוח וחסר עומק. מיצרן מנוסה עם מותג כה איכותי, ציפינו ליותר.
אז כמו שכבר הבנתם, זה לא החלק שבו Brother יקבלו מאתנו מחמאות מקיר לקיר. רחוק מכך. ובאמת שניסינו. ניסינו לתת ל-MFC-J985DW אין ספור הזדמנויות להרשים אותנו עם מגוון די גדול של סוגי הדפסות, אבל בכל פעם התאכזבנו מחדש. החל מהדפסת עבודות של טקסט בשחור לבן, שבהן השחורים היו לא עמוקים ומאוד לא מדויקים, ועד לתמונות על דף מלא בצבע, שם הצבעים בכלל לא התקרבו למקור ממנו הדפסנו.
בהדפסת עבודות משולבות של תמונות וטקסט לאורך כל העמוד קיבלנו תוצאות די מאכזבות מבחינת איכות ההדפסה וקריאה של אותן הדפסות הייתה חוויה מאוד לא נעימה או נוחה. נדרשנו למאמץ די גבוה כדי לקרוא עבודה שלמה של עשרה עמודים שה-MFC-J985DW הפיקה. יחד עם זאת, ראוי לציין שבהדפסה של מסמכים ארוכים מאוד וגם לאחר כמות די גדולה של הדפסות ברצף, האיכות לא פוחתת ולא ראינו שום סטיות או תזוזות של הטקסט על הנייר.
הדפסה דו צדדית היא גם אזור בו Brother צריכה לשפר את הדגמים הבאים שלה. בהדפסה דו״צ בשחור לבן ראינו די בבירור את התוכן של צידו השני של הנייר כאשר בצבע האיכות יורדת עוד יותר כך שהיה ממש קשה להתרכז בתוכן של צד הנייר שהיה מולנו. יתכן והנסיון שעשינו לקראת סיום הסקירה, העתקת תמונה בצבע שה-MFC-J985DW הדפיסה, משקף יותר מכל את הבעיה בסעיף זה – העתקה בצבע של התמונה הפיקה תמונה עם צבעים לא קרובים ביחס לאלו שיצאו בהדפסת התמונה, שגם הם היו לא מדויקים ביחס למקור.
ה-MFC-J985DW מראש מגיעה עם הבטחה לביצועים לא מהירים. Brother מתחייבת על הדפסת 12 עמודים בדקה בהדפסה בשחור לבן ו-10 עמודים בדקה בצבע. בפועל התוצאות חלשות עוד יותר. לאורך כל הסקירה לא הצלחנו לקבל קצב טוב יותר מ-10 עמודים בשחור לבן עם טקסט מקצה לקצה לאורך כל העמודים, לעיתים אפילו קצב נמוך יותר. בצבע, ראינו תוצאות נמוכות של קצת מעל 7.5 עמודים לדקה.
על מהירות ההדפסה הראשונית, Brother בכלל לא טרחה להתחייב, כנראה שבצדק כי גם כאשר המדפסת לא נמצאת במצב השהייה, העמוד הראשון יוצא רק לאחר 18 שניות מלאות. אם ה-MFC-J985DW צריכה גם להתעורר כדי להדפיס, אפשר לשלוח הדפסה ולעבור למשימה אחרת לכ-30 שניות עד שהדפים יתחילו לצאת.
בפעולות של העתקה וסריקה ראינו תוצאות בינוניות גם כן, העתקה של מסמך בשחור לבן אורכת 16 שניות בעוד שבצבע הפעולה עוברת את ה-20 שניות וכפי שציינו, יש לצפות להעתקות לא איכותיות במיוחד בצבע. סריקה של מסמך או תמונה אורכים 20 שניות, יחד עם זאת המהירות לא נופלת כשעוברים לעבוד דרך הפידר.
המקום בו ה-MFC-J985DW מככבת הוא ללא ספק צריכת הדיו. המדפסת עובדת עם 4 מחסניות דיו, Magenta, Cyan, Yellow ו-Black כאשר האחרונה כפולה בגודל מהשלוש האחרות. לאחר שסיימנו את הסקירה עם הדפסות של מאות עמודים, רובם בצבע, כולל תמונות שמתפרסות על דף שלם ומסמכי טקסט של מס׳ עשרות עמודים, נראה היה שלא הזזנו בכלל ל-MFC-J985DW. בסיום הסקירה, שלוש המחסניות הצבעוניות עמדו על מעל ל-90% יתרה כאשר המחסנית השחורה עמדה על מעל 85%.
Brother מספקת עם ה-MFC-J985DW את ארבעת ראשי הדיו כך שמדובר בחסכון מאוד משמעותי כבר עם רכישת המדפסת.
ה-MFC-J985DW היא אחת המדפסות הקלות ביותר שנתקלנו בהן. החל משלב ההתקנה, דרך הדפסות של עבודות עם מעל ל-100 עמודים ועד לסריקה מתוך אפליקציה בסמארטפון, לא נתקלנו בפעולה אחת שלא הייתה קלה ופשוטה ולא חווינו תקלה אחת כלשהי. בהחלט חוויה נהדרת.
התקנו את ה-MFC-J985DW על שלושה מחשבים שונים, חלקם מבוססי Windows וחלקם של Apple. ההתקנה עברה בכולם בצורה פשוטה ביותר. הוסיף לתהליך ההתקנה הראשוני מסך המגע שמצוין של ה-MFC-J985DW שממנו נעשה החיבור הראשוני ברשת. ההוראות על המסך היו ברורות, המסך הגיב בצורה נהדרת ומעל הכל, ה-MFC-J985DW זיהתה במהירות את הרשת אליה רצינו לחבר אותה והתחברה ללא בעיות כלל. המשך ההתקנה עבר גם הוא בלי בעיות ומאותו רגע לא חווינו ניתוק כלשהו בעבודה על גבי רשת אלחוטית עם המדפסת. גם מחשב שהיה מחובר ל-MFC-J985DW ישירות עם כבל USB, עבד בצורה חלקה ולמעשה לאורך כל הסקירה לא נאלצנו פעם אחת להפעיל מחדש את המדפסת.
תהליך התקנת מחסניות הדיו הוא אחד הפשוטים שפגשנו. אין צורך לפתוח את המדפסת כלל, כך שהמבוכה של פתיחת מגש הצילום במקום לפתוח את אזור מחסניות הדיו נמנע מאיתנו (תודו שזה קורה גם לכם). בחזית ה-MFC-J985DW ממוקם תא עבור מחסניות הדיו עם הסבר די ברור לאיזה חריץ יש להתאים כל מחסנית, והמחסניות מוצאות את מקומן מצורה חלקה ופשוטה, ללא צורך בהפעלת כוח. בנוסף, מסך המגע מלווה את כל התהליך ונותן חיווי האם המחסנית הוכנסה כמו שצריך כך שלא צריך לנחש. גם תהליך הזנת דפים הינו נוח ופשוט. מגש הדפים ממוקם בתחתית המדפסת, כאשר חלקו העליון משמש כמדף נשלף אליו הדפים יוצאים. את מגש הדפים קל מאוד להוציא ולהכניס למקום והוא מכיל עד 100 דפים. לאורך כל הסקירה לא נתקלנו בתקלות של משיכת דפים כפולים או תקיעות של דפים.
אפשרויות הסריקה של ה-MFC-J985DW מאוד מגוונות. מעבר לסריקה סטנדרטית של דפים לתוך קובץ תמונה, ה-MFC-J985DW מאפשרת סריקה של מסמכים ישירות לתוכנת מייל, תוכנות ניהול תמונות ואפילו ביצוע של OCR לסריקת עמודים עם טקסט (דורש תוכנת צד שלישי לביצוע OCR). תהליך הסריקה קל מאוד ומבוצע ישירות מתוך המדפסת. כבר בשלב הגדרת המדפסת בכל מחשב בוחרים שם עבור המחשב שהמדפסת תכיר וכאשר רוצים לבצע סריקה, כל מה שיש לעשות זה לבחור את סוג הסריקה הרצויה ואת המחשב אליו רוצים לסרוק. הפעלת הסריקה מפעילה בצורה אוטומטית את תוכנת הניהול של ה-MFC-J985DW על אותו המחשב שמשלימה את התהליך לפי סוג הסריקה.
כך למשל, כאשר בחרנו לסרוק לתוך תוכנת מייל, תוכנת הניהול סיימה את הסריקה בהפעלת תוכנת המייל הדיפולטיבית עם פתיחת הודעה חדשה שהקובץ הסרוק נמצא בה כצרופה. אופציה מעניינת ביותר שה-MFC-J985DW מספקת היא סריקה של מסמכים ישירות לשירותים שונים כמו Facebook, Picasa, Flicker, Evernote ושירותי אחסון שונים בענן.
Brother מספקת אפליקציה ניידת לניהול ה-MFC-J985DW (יחד עם עוד מספר רב של דגמים נתמכים) שזמינה עבור משתמשי iOS, אנדרואיד ואפילו Windows Phone. האפליקציה מוצאת בצורה אוטומטית כל מדפסת נתמכת שזמינה ברשת ומאפשרת הדפסה ממגוון רחב של מקורות, מקבצים ותמונות על המכשיר, צילום והדפסה ישירות מהמכשיר, שירותי ענן שונים כמו Dropbox, Google Drive ו-One Drive ועד הדפסת אתרים ברשת דרך דפדפן מובנה.
האפליקציה מאפשרת גם לסרוק ישירות מה-MFC-J985DW אל המכשיר הנייד. בסיום הסריקה ניתן לשמור את הקובץ הסרוק אל המכשיר או לשתפו ישירות מתוך האפליקציה שתומכת בשירותי השיתוף של מערכת ההפעלה. בנוסף, ה-MFC-J985DW תומכת בפרוטוקול AirPrint של Apple ו-Google Cloud Print כך שניתן לעבוד איתה ישירות ממכשירי iOS ואנדרואיד מבלי להתקין עליהם דבר.
ה-MFC-J985DW מגיעה עם חיבור USB בגרסה 2 הישנה, תמיכה בפרוטוקולי n,g ו-b של רשתות אלחוטיות 802.11 וחיבור רשת קווית חיבורים. לעומת כל הקישוריות הדי ישנה שיש ב-MFC-J985DW, המדפסת מגיעה עם תמיכה בפרוטוקול NFC ועם הדפסה וסריקה ישירות מתוך ואל כונן USB.
נקודה בעיתית אחת בשימוש של ה-MFC-J985DW היא העבודה הדי רועשת שלה. בסביבה משרדית זה אולי לא יגרום להפרעה משמעותית, אבל בסביבה ביתית בהחלט קשה שלא לדעת מרחוק מתי עושים שימוש במדפסת.