סקירת wisebuy - מחשב נייד Asus UX330UA-FB064T אסוס
- קומפקטי וקליל (1.2 ק"ג)
- מראה מוקפד ואלגנטי
- מעבד מהיר
- סאונד מדויק ואיכותי מבית Harman Kardon
- כרטיס גרפי בסיסי
- מאוורר רועש מאוד
- אבטחה חלשה
- תג מחיר גבוה ביחס לצורך שהוא ממלא
האולטרה בוק UX330U מבית Asus הוא נצר נוסף לסדרת ZenBook הנחשבת. גודל המסך עומד על 13.3 אינץ', בעל תצוגת +QHD ברזולוציה מקסימלית של 1800X3200
פיקסלים. במשקל של 1.2 ק"ג, מתחת למכסה המנוע ניתן למצוא מעבד אינטל i7 מדגם U7500 (דור שביעי)
במהירות 2.7GHz, זיכרון RAM בסך 16GB ו-512GB של נפח אחסון פנימי, המשמשים גם ככונן SSD. סט החיבורים כולל micro
HDMI,
USB-C, 2 חיבורי USB וחריץ לכרטיסי זיכרון SD.
המחשב מגיע עם Windows
10
וצויד בסוללת 3 תאים, שלפי היצרנית, תספק 12 שעות עבודה.
הנתונים של הנייר הוכיחו את עצמם די מהר: בעזרת זיכרון מטמון 16GB ועוד 512GB של נפח אחסון מסוג SSD, המחשב מהיר כשד. בבדיקת אתחול מערכת ההפעלה, שולחן העבודה עלה תוך כמה שניות מרגע הדלקת המחשב, כיאה לכונן SSD בנפח כה נדיב. תודות למעבד i7 מדגם U7500 במהירות 2.7GHz, פעולות שגרתיות כמו שיטוט בכרום שהפך לתובעני מתמיד, כתיבת מסמכים או התקנת תוכנות פופולריות מתבצעות בהינד עפעף. ה-UX330U המשיך לשדר עסקים כרגיל גם כשעבדנו במקביל עם עשר לשוניות, צפינו בסרט Blu-ray והתקנו עדכונים כבדים ברקע. לפעולות השכיחות שום משימה לא הייתה קשה או אפילו מאתגרת במעט ל- UX330U.
כשהתחלנו עם כמה אתגרי ביצועים, ביניהם הפעלת תוכנת עריכה גרפית מתקדמת, החל המחשב להצביע על סימני קושי, בעיקר בשלבי עיבוד התמונה, בהן התבטא בבירור חסרונו של כרטיס מסך מקצועי. באותה נשימה יש לזכור כמובן שהמחשב ממילא לא מכוון לאוכלוסיית העריכה המקצועית או גיימרים, כך שניתן להבליג על התוצאות המגמגמות במבחן זה.
נקודה בעייתית נוספת שיש להתייחס אליה היא הרעשים שהמאוורר מפיק: מדובר בצלילים מובחנים מאוד וחזקים שהופיעו לסירוגין ובעוצמות שונות, גם כשלא הוטלו על המחשב משימות תובעניות, עד כדי כך שלפעמים היה בלתי אפשרי להתעלם מהם.
מסך המחשב מצוין – לטעמנו גודלו (13.3 אינץ') האידיאלי במידות הניידים, הן לעבודה והן לפנאי. התצוגה הפנטסטית מאפשרת לצפות בסרטים בנוחות רבה; רווית הצבעים מציגה טווח רחב ומספק וגם הניגודיות מצליחה להגדיר בבירור את צבעי השחור והלבן, שתאמו לכוונת הבמאי והיו נעימים לצפייה. זווית הצפייה רחבה מאוד ומאפשרת להמשיך צלפות בסרט מהצד, אם כי מופרך יהיה לציין כי גם 178 מעלות היא זווית צפייה אפשרית, בניגוד להכרזת היצרנית. במציאות, כבר ב-150 מעלות בערך המסך מאבד מגווני הלבן המקוריים, שלא לדבר על אי-הנוחות הטבעית.
רזולוציה של 1800X3200 עם פיזור פיקסלים של 276ppi הוציאו אותנו מסופקים מאוד במבחן התצוגה. בהירות המסך המקסימלית הייתה גבוהה למדי וגם החיישן האוטומטי הצליח לזהות רגעי תאורה מלאכותית בסביבה שצמצמו את הבהירות וחסכו בחיי סוללה. במבחן השמש המחשב עמד חלקית, כאשר אפילו בבהירות מקסימלית קריאת מסמכים לא הייתה נוחה במיוחד.
קשה שלא לחלק מחמאות לסדרת מחשבי ZenBook בפן הנראות וה-UX330U הוא בהחלט אחד מהם. מארז האלומיניום המפורסם ממשיך לנקר עיניים גם בדגם הנוכחי, עליו הוטבע גימור מתכת מעוגל.
המחשב מגיע בשני צבעים: זהב ורוד ואפור קוורץ, כשאת האחרון קיבלנו לבדיקה. גם משקלו הקל, 1.2 ק"ג, לוודאי יקל על הכתף/גב של רוב המשתמשים שנאלצים להתנייד עם המחשב שלהם.
מבחן הרמת-המסך-ביד-אחת עבר בקלות רבות: גוף המכשיר לא זז כלל וההתנגדות הייתה קלה בלבד. בבחינת נוחות ההקלדה, המקשים מרווחים מספיק זה מזה, יציבים במקומם וגדולים מספיק כדי לאפשר רצף כתיבה מהיר ונוח. המקלדת מוארת בשלוש רמות ועזרה לנו להמשיך לכתוב בחדר חשוך לחלוטין. משטח העכבר גדול מאוד, עטור מסגרת כסופה ומאפשר שימוש במחוות יד למגוון פעולות. גם שני מקשיו היו נעימים למגע ופונקציות שכיחות כמו מעבר בין חלונות וגלילת עמוד היו פשוטות להפעלה.
מערך אודיו מבית Harman Kardon שולב במכשיר והתוצאה מצוינת. פרט לווליום מקסימלי שלא היה גבוה מספיק עבורנו, איכות הצליל הייתה מהמדויקות שפגשנו במחשב נישא, הבאסים מלאי נוכחות וגם הטונים הגבוהים הורגשו בהתאם. מיקום הרמקולים בשני צדי המחשב בגב המכשיר מכוונים הישר למשתמש והחוויה הכוללת פשוט נפלאה.
סט החיבורים תואם לדרישות המשתמש הממוצע: חריץ לכרטיס זיכרון SD, כניסת אוזניות/מיקרופון, כניסת Micro HDMI, USB-C כצו האופנה להעברת נתונים מהירה, ושתי כניסות 3.0 USB מסורתיות לטעינה, התקנת מכשירים חיצוניים וכו'. בקופסא צורף מתאם לכניסת RJ-45 שיאפשר לחבר כבל רשת מהמחשב ישירות לנתב. כניסת USB נוספת כבר הייתה הופכת את ה-UX330U למלך בתחומו ביחס למידותיו, אם כי יש גבול למה אפשר לבקש.
עוד במארז שולבו מצלמת רשת וצמד מיקרופונים שמוקמו בשני צדי העדשה. לא ציפינו לביצועים מיוחדים והתוצאה בפועל לא איחרה לבוא: בשיחת סקייפ הפנים שלנו נראו מרוחות ונלכדו חיוורות למדי, גם כשתאורה חיצונית בוהקת תמכה במצלמה. גם המיקרופונים לא הבריקו, עם הקלטה בינונית ותו לא. נראה כי כמעט כמו תמיד, כשזה מגיע להקלטת וידאו וסאונד, אין מנוס מלרכוש ציוד מקצועי וכאן המקרה לא שונה.
המחשב צויד בסוללת ליתיום פולימר בעלת 3 תאים, שלפי היצרנית תספק 12 שעות סוללה. הבטחה מעט יומרנית לאור המציאות: לאחר 4.5 שעות של התקנת תוכנות כבדות והפעלתן במקביל, המחשב דרש חיבור מיידי לחשמל. ביום אחר שימש המחשב בעיקר לגלישה באינטרנט ומעט צפייה בסדרה, שם הצלחנו לסחוט כמעט עוד שעתיים וה-UX330U הגיע לטיפה יותר מ-6 שעות עבודה. עדיין מדובר בתוצאות די טובות ונראה כי רק במצבי עבודה קלים בלבד, כמו כתיבת מסמכים, עיון במיילים וגלישה לסירוגין יכולה לגרום למחשב לצלוח לאזור ה-7-8 שעות פעילות.
כמנהג מחשבי ה-ZenBook, גם המטען של ה-UX330U נטול מראה ה"בלטה" הידוע לשמצה וצורתו גדולה במעט ממטען סמארטפון ממוצע – פתרון אלגנטי ומקל על משתמשים ניידים כדוגמת אנשי עסקים וסטודנטים.
קשה להעריך את עמידות ה-UX330U: תשעה ברגים פנימיים מאבטחים את שלד תחתית המכשיר ולמרות שכבר ספג מכה יבשה או שתיים בתיק במשך תקופת הסקירה, לא זוהו סימני חבלה מכוערים, גם לא בפינות המועדות לפורענות. לקופסא מצורף מגן בד ממותג ASUS, לכיסוי המחשב. היצע האבטחה מאוד דל ומציע רק את גרסת הניסיון של McAfee ל-30 יום.