- WiseBuy - Nano Insta360

שתף באמצעות:

מציאות מדומה Insta360 Nano

סקירת wisebuy - מציאות מדומה Insta360 Nano

הטוב
  • נוחה לשימוש
  • תפעול מהיר
  • לא דורשת חיבור אלחוטי
הרע
  • מתחממת מאוד
  • רזולוציה נמוכה
  • תפעול עצמאי מוגבל
בשורה התחתונה
ה-Insta360 Nano היא מצלמת 360 הנוחה ביותר שנתקלנו בה. העובדה שהמצלמה מייצרת את הווידאו בפורמט שמוכן להפצה ב-360 ושאפשר להעביר אותו למחשב כפי שהוא ולא דרך העברה ב-Wifi לטלפון ורק משם החוצה לעולם, היא חידוש מרענן ונחוץ ביותר.

עם זאת, עדיין מדובר ברזולוציה יחסית נמוכה והתוצאה אינה יותר מסבירה. צילום 360 עדיין נמצא בחיתוליו ואמנם החברה התאמצה לאפשר את שיתוף התמונות בין אנשים, אבל אנחנו עדיין לא שם.
הקדמה

אינסטה 360 היא מצלמת 360 מעלות המסוגלת לפעול עצמאית או בחיבור ישיר למכשירי אייפון 6 ומעלה. היא מסוגלת לצלם תמונות וסרטונים ברזולוציה של 3K או 3040x1520 ואף לשדר וידאו ב-360 בשידור חי.

ביצועים (30%)

9.5

גולת הכותרת כאן היא תפירה מיידית. תפירה היא הכינוי למה שהצלם צריך לעשות לווידאו ולתמונות שהוא מצלם ב-360 בגלל השיטה שבה תוכן כזה מוקלט. בעוד שמשתמש הקצה רואה תמונה אחת שהוא יכול לנוע בה, בפועל המצלמה מצלמת שתי תמונות נפרדות של 180 מעלות, אחת קדמית ואחת אחורית. את אותן ספירות - תמונות בצורת כדור המצלמה מעוותת לכדי תמונה פלנרית - תמונה שטוחה ומעוותת שאם תוצג כאילו היא מוקרנת בתוך כדור, תיראה תקינה לצופה. את כל התהליך הטכני הזה האינסטה 360 עושה בזמן אמת, גם לתמונות וגם, ופה החידוש האמיתי, גם לווידאו.

תפירה בזמן אמת של וידאו ב-360 מעלות היא משהו שלא היה קיים בשוק לפני כן, ובטח שלא באריזה כל כך קטנה. בתערוכת
CES השנה הוצג אבטיפוס של מצלמה גדולה פי כמה שמסוגלת לבצע זאת, אך היא עוד רחוקה מלהיות מוצר ונראה שאינסטה עקפה את כולם עם המכשיר שלה.



בשאר המצלמות הקיימות בשוק אפשר להשתמש באופן עצמאי, כלומר להדליק וללחוץ על הכפתור שמצלם תמונות או ווידאו ולקוות שיצא טוב, כי אין כל מסך על המכשיר. כדי לצפות בתוכן או להעביר אותו למחשב ולהפיץ אותו הלאה, יש לחבר את המצלמה לסמארטפון. המצלמה של
LG, סמסונג או ריקו דורשת לחבר דרך Wifi ובלוטות' את המצלמה לטלפון, ושם דרך אפליקציה ייעודית להעביר את המידע או לצפות בצילום בשידור חי. השיטה הזו אמנם עובדת, אך היא דורשת זמן רב כל פעם לחבר את המכשירים יחד והתהליך הזה הורס את הספונטניות. בתמורה אתם מקבלים את היכולת לקבע את המצלמה על חצובה.

אולי הדבר הטוב ביותר במצלמה הזו זה שהיא לא אלחוטית. הזמן שלוקח להפעיל אותו עומד על כ-30 שניות מרגע שחיברתם אותה לטלפון ועד שקיבלתם תמונה. זאת אם זה באמת עובד, שכן לא פעם חיברנו אותה לאייפון והוא טען שהמצלמה לא מחוברת.

איכות התמונה (45%)

8

התמונה יחסית מוצלחת לעומת שאר מצלמות ה-360 המתחרות. שכן, לא מדובר על מערך מתוחכם של מצלמות יקרות אלא שתי עדשות מחוברות לקונסולה קטנה שיושבת על האייפון.

העדשות נוטות לאגור טביעות אצבע, ואמנם המכשיר מגיע עם מטלית ואפילו מופיעה תזכורת איך לנגב את העדשה, אך אולי היה עדיף לכלול מכסה כלשהו או לכסות את העדשות בתריס כדי למנוע שריטות ולכלוכים.



הרזולוציה המקסימלית היא 
3040x1520 או 3K שזו רזולוציה יחסית גבוהה לשאר המתחרות, ובמיוחד לעומת מחיר המצלמה שנמוך משמעותית מאלו שיש להן רזולוציה גבוה יותר.

התמונות עצמן סבירות עד בסדר גמור, כשישנו הבדל בולט באיכות בין תמונות שצולמו באור יום חזק לאלו שצולמו בתוך מבנה. בכללי מצלמות 360 מהסוג הזה אינן ידועות באיכות הגבוהה שלהן, וכאן האינסטה 360 נמצאת במקום טוב באמצע.

נוחות השימוש (25%)

8

במקרה של ה-אינסטה 360, ישנו תקע לייטנינג מובנה במכשיר, כשמחליקים אותו כלפי האייפון והוא יושב על חלקו התחתון. החיבור כאן מדויק כך שאם יש לכם קייס למכשיר צריך להוציא אותו - עקב האכילס של כל האביזרים המולבשים באשר הם.

ברגע שמחברים את המכשיר האפליקציה נפתחת. לרוב היא מזהה שהמצלמה מחוברת אך לא מעט קרה שהיא לא ממש שמה לב.

דרך האפליקציה אפשר לראות תצוגה חיה בזמן אמת של מה שהמצלמה רואה, ולצלם וידאו, תמונות וגם לשדר וידאו בשידור חי ב-360. במקרה זה של השידור החי, למרות שהגדרנו קצב פריימים מסויים, קיבלנו בפועל חצי אם לא שליש ממנו, תוכלו לראות כאן.







ניתן להשתמש במצלמה באופן עצמאי על בסיס הסוללה המובנית או בחיבור ישיר לאייפון. כשהסוללה חלש במצלמה אי אפשר לצלם, למרות שהמצלמה מופעלת מהמתח של האייפון. אך כל זה מתגמד לעומת הטמפרטורה הגבוהה שהמצלמה והאייפון מגיעים אליה. אחרי כחמש דקות של הקלטת וידאו, המצלמה והאייפון מתחממים מאוד, עד לרמה שבה לא תרצו להחזיק בידכם את המכשירים.

תהליך חילוץ התמונות מהמכשיר הוכיח את עצמו כבעייתי למדי. המחשב (
Windows 7 אמנם) לא זיהה את ההתקן כך שלא יכולנו להשתמש בו כדי לקרוא את כרטיס הזיכרון (שאגב אינו מצורף ויש לרכוש בנפרד). קורא הכרטיסים החיצוני שלו כן הצליח לקרוא את כרטיס הזיכרון. באותה מידה אפשר להעתיק את התמונות דרך האפליקציה לאייפון עצמו, אך אני בספק שאם יש לכם אייפון יש לכם גם מקום ריק באחסון, וגם אם כן, להוציא מדיה כלשהי מאייפון זה לא תמיד פשוט.



את עריכת התמונות ניתן לעשות דרך תוכנה ייעודית וחינמית בשם
insta360 Studio המאפשרת ולעבד את התמונות והסרטונים שצילמתם. למעשה אתם חייבים תוכנה כלשהי כדי לעשות שימוש בתוכן. שכן או האפליקציה באייפון או התוכנה למחשב, נדרשות כדי לתרגם את הפורמט הייעודי והבלעדי של אינסטה, ואין אפשרות לצפות בתוכן בכל תוכנה אחרת.

התוכנה בסיסית מאוד ודרכה אפשר לעשות קיצוץ בתחילת ובסוף כל סרטון, לקבוע את הרזולוציה, את האיכות (שמישומה היא לא תמיד על הכי גבוה). אותה תוכנה מאפשרת לשנות את הרזולוציה של התמונה, גם כלפי מעלה, אך בפועל הרזולוציה המקסימלית נשארת 
3040x1520 - יותר מה-LG Cam, פחות מה-Gear 360 של סמסונג.

אם תרצו רק לצפות בתוכן במחשב אפשר לעשות זאת דרך האייפון או דרך הנגן הייעודי של החברה שנקרא
Panoramic Video Player. הנגן מגיע גם כפלאג אין לתוכנה עריכת הווידאו הפופולרית Adobe Premiere כשהוא מאפשר לצפות בתוכן 360 מעלות בצורה תקינה. יש בשוק מספר נגנים חינמים שעושים בדיוק את זה וזה טוב מאוד שהחברה טרחה לספק תוכנה משלה.