סקירת wisebuy - מצלמה לרכב Next Base In-Car-Cam 4063
- התקנה פשוטה ומהירה
- תפריט בעברית
- צילום מספק שמאפשר זיהוי מספרי מכוניות
- חיישן GPS לא תמיד עובד
- צילום 1080pב-30 פריימים בלבד
- אפליקציה לא יציבה
המצלמה מתגאה בטכנולוגיית WDR – תכונת טווח דינמי רחב המבטיחה לזהות מספרי רישוי גם במצבי ראות קשים כמו שמש מסנוורת או בזמני חשיכה. רזולוציית הוידאו המקסימלית עומדת על p1080 ב-30 פריימים בשנייה.
מימדי המצלמה לא בולטים למדי ואינם מפריעים לנסיעה במהלך השימוש – פשוט הסתרנו אותה מלפני המראה הקדמית כך שאפילו לא הרגשנו בקיומה במהלך השימוש. עריסת הוואקום נדבקת לחלון ולא הראתה סימני חולשה גם כשניסינו להוציאה בכוח. בהגדרת ברירת המחדל, מסך המצלמה דולק ומציג את המתרחש תוך כדי נסיעה. אם התצוגה מפריעה, בהקשת כפתור מסוים המסך מושחר מיידית, תוך כדי שהמצלמה ממשיכה להקליט את הנסיעה כמובן. גם החיווט קל להסתרה וכמעט ולא ניתן לאתר את מסלול כבל הטעינה מהמצת ועד לקצה העליון החלון הקדמי, שהוסתר בפעולה די פשוטה.
המיקרופון המובנה התגלה כטוב למדי: הוא מצליח לקלוט היטב את כל השיחות שביצענו בפנים וכמובן גם את רעשי הרקע מבחוץ. לפרקים הוא אפילו לפעמים רגיש מדי, כאשר כל פס האטה או תזוזה קלה של חפץ בתוך הרכב עלול להישמע כמו פגיעה חיצונית. ניתן לכבות את המיקרופון דרך ההגדרות, למי שחשובה לו פרטיות השיחות המתבצעות באוטו.
הסרטונים נשמרים בכרטיס הזיכרון בקטיעות של 3 דקות, עם מרווחי עודף של כמה שניות בודדות מההתחלה והסוף של כל סרטון, כך שתהיה חפיפה מלאה בין הסרטונים ושום רגע לא ייאבד בין הסרטונים. ניתן לשנות בתפריט את מקטעי הסרטונים (בין 2, 3 ו-5 דקות) אבל העדפנו להישאר עם סרטוני 3 דקות שהיו מספקות למדי. לחיצה על מקש ה-SOS שומרת את המקטע הספציפי לתיקיה מיוחדת הנקראת Protect, שם נאגרים כל הסרטונים שביקשנו להגן עליהם מפני מחיקה עתידית – כפתור שימושי המיועד לרגעים שיש לשמר כמו תאונה או מקרה של עבירה על החוק. פלט הווידאו מגיע בפורמט MOV שאמור להיקרא בקלות ברוב המחשבים והניידים השונים. במחשב הצלחנו כמובן לפתוח אותו בקלות באמצעות נגן ה-VLC הפופולרי. באשר לנפח האחסון, חריץ MicroSD בצד המצלמה מסוגל לקלוט כרטיס זיכרון בנפח מקסימלי של GB64, המוערך בכ-480 דקות הקלטה, אותו יש לרכוש בנפרד.
תפעול מסך ה-2.7 אינץ' בסדר גמור ותו לא - ממשק התפריט רחוק מלהציע איזו חווית משתמש מלהיבה וגם סידור הכפתורים וההקשה עליהם מרגישה די פלסטיקית, אבל בסופו של יום התפעול אפשרי ורוב המשתמשים יצליחו להסתדר אתו, מה גם שלאחר ההתקנה הראשונית, אין באמת שינויים שצריך לבצע במצלמה בין התנעה להתנעה. התפריטים זמינים גם בעברית אבל המילים מיושרות לשמאל ושפת הקודש הופכת לפחות נוחה לקריאה מכפי שייחלנו.
במצלמה WiFi מובנה המאפשר הורדה של הסרטונים ישירות לסמארטפון ושיתוף עם חברים או עם חברת הביטוח במקרה של תאונה. הונחינו להוריד את אפליקציית FinalCam הזמינה לאנדרואיד ול-iOS, דרכה ניתן להציג וידאו במהלך ההקלטה, לנהל הגדרות ולשלוט בעוד כמה פונקציות בסיסיות באמצעות הסמארטפון. החדשות הרעות הן שהאפליקציה לא יציבה בלשון המעט: ההתממשקות למצלמה אורכת זמן רב ולא תמיד עובדת, חלק נכבד ממנה כתוב בסינית, ישנו עיכוב מורגש מאוד בשידור התמונה לסלולרי – אבל אחרי שמעכלים את הבאגים הקטנים, אפשר להתרגל וניתן גם להגדיר ערכים שונים כמו קביעת WDR, משחקי בהירות, ביטול מיקרופון, הגדרות רזולוציית צילום ועוד.
עוד במצלמה GPS מובנה שאמור לזהות את מיקום הרכב בכל רגע נתון, כולל ברגע התאונה כמובן. חיישן המיקום יודע גם לעדכן על מהירות נסיעה בקמ"ש, אם כי גילינו שברוב המקרים הוא התקשה מאוד למצוא את מיקומנו ובהתאם מן הסתם, לא הצליח להעריך את מהירות הנסיעה. לא יהיה מוגזם להגיד שלפחות חצי מהנסיעות שביצענו הוקלטו ללא חיישן GPS, על אף שהוגדר לפעול כמובן.
עוד במצלמה שולב חיישן G-Sensor המבטיח לזהות ברגע האמת תנועות חדות, להקליט את המתרחש ואוטומטית לסמן את הסרטון כנעול כך שבמידה והמשתמש שכח לשמור את הסרטון, התוכנה תעשה זאת עבורו.