- WiseBuy - Expert&Milk D85/C85 Nespresso

שתף באמצעות:

מכונת קפה Nespresso Expert&Milk D85/C85

סקירת wisebuy - מכונת קפה Nespresso Expert&Milk D85/C85

הטוב
  • עיצוב מרהיב ופונקציונלי
  • טיפול אוטומטי בקפסולה
  • מיכל מים גדול ונגיש
  • שליטה בטמפרטורת המים
  • תוכנית להכנת אמריקנו
  • תחזוקה קלה
הרע
  • לא ניתן למצות שוב קפסולה משומשת
  • איכות ההקצפה בינונית
בשורה התחתונה
נספרסו מכנה את המכונה הזו "אקספרט" - מומחה - וזה הולם, משום שהמשתמש יכול להיות הדיוט גמור כדי להפיק קפה מהמכונה הזו. החידוש העיקרי בדגם הזה ביחס למכונות הקודמות של החברה הוא במנגנון האוטומטי לקליטת הקפסולה ושחרורה לאחר השימוש, וכאן גם עקב האכילס שלה: המנגנון אמנם חוסך מאמץ ידני קל והופך את השימוש לנעים ופשוט יותר, אבל מנגד, כיוון שהקפסולה נפלטת ומושלכת מיד בתום השימוש, לא תוכלו למצות ממנה עוד קפה אם טעיתם ובחרתם באספרסו קצר במקום ארוך. בנוסף, מנגנון חשמלי נוסף עשוי להיות מקור נוסף לתקלות, ואף עלול לייקר את עלות התיקון לאחר תום האחריות.
הקדמה

כמדי שנה (בערך), משיקה נספרסו מכונת קפה חדשה - והפעם זו Expert. מכונת הקפה הזו מציעה עיצוב חדש לחלוטין, שליטה מדוקדקת יותר מהכנת הקפה, מנגנון אוטומטי להכנסת וריקון הקפסולות וגם תמיכה באפליקציה - תכונה שלמרבה הצער קיימת רק בדגמים מחו"ל.


לאקספרט יש מיכל מים נשלף עם תכולה של 0.7 ליטר, מיכל שמסוגל לאסוף עד 11 קפסולות משומשות, לחץ משאבה של 19 בר והספק של 1260W.

הספק
ההספק של המכונה מתייחס למעשה להספק של גוף החימום שמחמם את המים. ההספק נמדד בוואטים. ככל שהספקה החשמלי של המכונה גבוה יותר זמן הגעת המים לטמפרטורה הרצויה יהיה מהיר יותר, הן לחימום המים המיועדים להכנת הקפה והן לצורך הפקת הקיטור להקצפת החלב. מומלץ הספק של 1000 ואט ויותר.

איכות הקפה (50%)

8

סוד גלוי הוא, שהמכניקה הבסיסית של הכנת האספרסו במכונות של Nespresso פחות או יותר זהה בכל הדגמים - היקרים והזולים כאחד. ואכן, גם Expert מכינה אספרסו בדיוק באותה איכות ובאותה רמה כמו המכונות הקודמות בפורטפוליו של החברה, עם אותן קפסולות שמגיעות במגוון עשיר ובשפע של גווני טעם.


מה בכל זאת חדש במכונה הזו? ובכל, לראשונה במכונות של המותג (לפחות בישראל), ניתן לשלוט בטמפרטורה של האספרסו בין 3 רמות, כך שגם חובבי הקפה הפושר וגם אלה שמעדיפים קפה חם מאוד יכולים להיות מרוצים. מעבר לכך, המכונה יודעת להכין קפה בשלושה גדלים - ריסטרטו (25 מ"ל), אספרסו (40 מ"ל ולונגו (110 מ"ל). 


חידוש נוסף הוא היכולת של המכונה להכין בכוחות עצמה ספל של אמריקנו, שמורכב מ-25 מ"ל קפה ו-125 מ"ל מים חמים. כן - ה-Expert מסוגלת להפיק מים בלבד דרך זרבובית נפרדת, וכך להכין את המשקה המפופולארי עצמאית, בעוד שבמכונות הקודמות נאלצתם להוציא את הקפסולה ולהעביר מים פעם נוספת (או למזוג מים חמים מהקומקום).



על טעמי הקפה של נספרסו אין טעם להרחיב בדיבור; יש שנשבעים בשמן של הקפסולות הייחודיות של החברה, ויש שטוענים שטעמי הקפה אינם משתווים לקפה שנטחן זה עתה מפולים טריים, מה שאולי נכון - אבל אין להכחיש שהכנת קפה באמצעות קפסולה מהירה ופשוטה לאין ערוך. אין מנוס מלהזכיר שניתן להשתמש גם בקפסולות מצד שלישי, אם המחיר או הטעם של הקפסולות המקוריות של נספרסו אינם משביעי רצון מבחינתכם.


בדגם Expert&Milk שבדקנו, שמגיע עם מקציף האירוצ'ינו 3 המחובר למכונה, תוכלו להכין גם משקאות מבוססי חלב מוקצף כמו קפוצ'ינו. מדובר אולי בטעם אישי, אבל אנחנו לא אוהבים את ההקצפה של האירוצ'ינו בדור 3 (לעומת הדור הרביעי שקיים רק ב"גרנד מאסטריה" היקרה, שהוא טוב יותר). ההקצפה אגרסיבית מדי לטעמנו ונוצר קצף נוקשה ויבש, שלא מתערבב באספרסו לכדי משקה קרמי, אלא נשאר כשכבה של קצף יציב מעל. 

קפסולה
קפסולה היא מכל חד פעמי אטום המכיל כמות מדודה של קפה. בהשוואה לפודים או לקפה טחון בתפזורת, עלות הכנת כוס משקה בקפסולה היא היקרה ביותר, אך נוחה יותר לשימוש מקפה בתפזורת.     לרוב, ברכישת מכונת קפה המיועדת לשימוש בקפסולות, הצרכן מתחייב למעשה לרכוש את הקפסולות של יצרן המכונה. בנוסף, לא ניתן להשיג קפסולות בכל חנות אלא בחנויות ייעודיות. חסרון נוסף הוא שברוב המקרים לא ניתן להשתמש בקפה טחון או בפודים. יש מי שימצא את החיסרון הזה משמעותי למדי מאחר שהוא מגביל את אפשרויות הבחירה בסוגי הקפה.  

עיצוב ונוחות השימוש (35%)

9

Nespresso Expert לא דומה כלל למכונות הקודמות של החברה, ומציגה עיצוב אלגנטי ויפהפה. בעוד שרוב המכונות של החברה היו צרות ו"עמוקות", המכונה הזו מתפרסת דווקא לרוחב. חלק המרכזי הוא מעין מלבן עם קצוות מעוגלים שבחזיתו מוסתרת הפייה תחת עיגול כסוף דומיננטי, מקדימה המגש ובצד - מיכל המים ומיכל ההקצפה. 


לצד פיית המזיגה בחזית המכשיר נמצאים 2 חוגות רגישות ונוחות מאוד לתפעול, שמציגות את המחוונים עליהן בתאורה אדומה ולבנה בולטת. החוגה האחת מאפשרת שליטה בטמפרטורת הקפה, בעוד שעם החוגה השנייה תוכלו לבחור בין סוגי הקפה השונים שתיארנו לעיל. 



את הקפסולה מכניסים לחריץ בצורה של הקפסולה, שנחבא תחת אלמנט הזזה כסוף. במקום מנגון מכני של הרמה וסגירה מאומצת מעט, כפי שהיה במכונות הקודמות, כאן כל שעליהם לעשות הוא להסיט את המכסה בקלילות הצידה, להכניס את הקפסולה ולהחזיר את המכסה. המכונה עושה מכאן הכל לבד - מכינה את הקפסולה לפעולה, ומשליכה אותה אל המיכל בתום מיצוי הקפה. האוטומציה הזו נוחה אמנם, אבל באה עם מחיר. נניח שהכנתם אספרסו קצר, ולאחר מכן החלטתם להאריך אותו קצת. במכונות הישנות יכולתם פשוט ללחוץ שוב על הכפתור ולמצות עוד קצת מהקפסולה המשומשת; באקספרט, הקפסולה מושלכת מיד בתום השימוש, כך שאם תרצו לחזק את הקפה - תהיו חייבים להשתמש בקפסולה חדשה. מעבר לכך, חווינו פעם אחת שבו המנגנון החשמלי "נתקע" - המכונה פשוט לא הגיבה ולא ניקבה את הקפסולה, עד שניתקנו אותה מהחשמל והחזרנו. כפי שחששנו, ככל שהמכונה הופכת לחשמלית ומשוכללת יותר, כך הסיכוי לתקלות עולה.


תחילת הכנת הקפה מתבצעת בלחיצה על כפתור עגול בודד בראש המכונה. נוחות התפעול כולה מצוינת, ותוך דקותיים הצלחנו להבין איך לתפעל את המכונה מאלף ועד תיו. שמחנו לראות שהגישה למיכל המים השתפרה - הוא לא מסתתר מאחור אלא קרוב למשתמש וקל לשלוף ולמלא אותו. גם מיכל איסוף הקפסולות נגיש מאוד. 



על המגש בחזית המכונה ישנו מעמד הגבהה שנועד לכוסות אספרסו קטנות - לא הצלחנו להעמיד עליו אפילו כוס קלקר משרדית. המעמד ניתק ומתחבר למכונה באמצעות מגנט, כך שקל מאוד להזיז אותו הצידה כשרוצים להשתמש בכוס גבוהה.


למרות שנספרסו העולמית משווקת את ה-Expert כמכונה חכמה שניתן לשלוט עליה ולקבל מידע עבורה באמצעות אפליקציה, למרבה הצער הדגם שמיובא לישראל באופן רשמי אינו כולל תכונה זו, והאפליקציה עצמה אינה זמינה להורדה בישראל. חבל.

קפסולה
קפסולה היא מכל חד פעמי אטום המכיל כמות מדודה של קפה. בהשוואה לפודים או לקפה טחון בתפזורת, עלות הכנת כוס משקה בקפסולה היא היקרה ביותר, אך נוחה יותר לשימוש מקפה בתפזורת.     לרוב, ברכישת מכונת קפה המיועדת לשימוש בקפסולות, הצרכן מתחייב למעשה לרכוש את הקפסולות של יצרן המכונה. בנוסף, לא ניתן להשיג קפסולות בכל חנות אלא בחנויות ייעודיות. חסרון נוסף הוא שברוב המקרים לא ניתן להשתמש בקפה טחון או בפודים. יש מי שימצא את החיסרון הזה משמעותי למדי מאחר שהוא מגביל את אפשרויות הבחירה בסוגי הקפה.  

עמידות ואיכות הבנייה (15%)

8.5

נספרסו אקספרט בנויה ברובה מפלסטיק, אבל נראית איכותית ויוקרתית בכל זאת. איכות החומרים טובה למדי, הפלסטיקה יחסית קשיחה ברוב חלקי המכונה ונראה שתשרוד שנים ללא בעיות. מכסה ההסטה של הקפסולות, לעומת זאת, נראה לנו מעט רעוע ופחות יציב. בכלל, המנגנון החשמלי של סילוק הקפסולות עשוי להיות איזור נוסף שיכול להתקלקל במכונה, ולייקר את התיקון.