- WiseBuy - DAV1210 Davo

שתף באמצעות:

סקירת wisebuy - מכשיר Davo <<>>

הטוב
  • קלה מאוד לתפעול
  • מפיקה תוצאות מצוינות
הרע
  • קצת רועש
בשורה התחתונה
ה-DAV1210 היא מכונת גלידה מצוינת. היא עושה את העבודה שלה כראוי, ומאפשרת לייצר טעמים ייחודיים ומעניינים, ובעיקר - בריאים יותר, כשהשליטה נמצאת בידיים שלכם, ואכן כך המצב במקרה הזה.

ב-1500 שקל מדובר במכשיר המבצע מטרה אחת והוא אינו זול כלל. אם תחשבו כמה גלידה מגלידרייה תוכלו לקנות במחיר הזה, תגיעו למסקנה שאתם יכולים להחליף לתזונה מבוססת גלידה לפחות לשנתיים כדי להתאזן. אך באותה מידה, גם קפה אפשר לקנות בחוץ ואתם עדיין מכינים בבית, אז למה לא גלידה?
הקדמה
כמו בכל קיץ, רבים משתשעים ברעיון של לייצר לבד גלידה ולמרות שניתן לעשות זאת גם ללא מכונה, מדובר במלאכה ידנית דיי מתישה. כאן נכנס ה-DAV1210 של Davo - מכשיר אוטומטי להכנת גלידה תוך שעה.

נוחות השימוש (50%)

9
זהו אחד המכשירים הפשוטים ביותר לשימוש שאי פעם נתקלנו בהם. על המכשיר ישנם ארבעה כפתורים: הדלקה\כיבוי, הפעל\עצור, ושני חיצים שאיתם קובעים כמה זמן המכשיר יעבוד. 
 
את התערובת מכניסים לתוך תא ההקפאה, המורכב מדלי מתכת עם ידית, ומערבל עשוי פלסטיק הבוחש את התערובת תוך כדי ההקפאה.


המשוואה כאן פשוטה ביותר: סיבוב + וקירור / זמן = גלידה. ולמרות שבספר המתכונים מתואר שחצי שעה יכולה להספיק, בפועל מדובר בהפעלה מינימלית של שעה, שכן פחות מזה מתקבל מרקם שיותר דומה לקוטג' מאשר לגלידה. 

ספר המתכונים כולל מספר קטן מאוד של מתכונים שאינם מדויקים, במיוחד בגזרת הסוכר, אך אפשר לטעון שהנושא הוא סובייקטיבי. אך גילינו מאוד מהר שלהבדיל מאופה לחם שלו מתכונים המכוונים לכמות הספציפית של תא האפייה, כאן יש יותר מקום לחופש יצירתי, וכל עוד לא תמלאו את תא ההקפאה יותר משלושת רבעי חומר גלם, אתם תהיו בסדר.


 על פי ההוראות יש למזוג את המרכיבים דרך הפתח העליון במכסה ואז להפעיל. אך גם כשמזגנו את הנוזלים דרך המכסה או בלעדיו, הם עדיין נזלו סביב מיכל ההקפאה ולכלכו את כל המכונה. כך שנראה שהדרך הטובה ביותר היא למלא את הקערה מחוץ למכשיר ובתוך הכיור.

ביצועים (50%)

9

המתכון הראשון שהכנו היה גלידת וניל. ההוראות היו די סותרות אך הן דיברו על כך שיש לבצע הקצפה בינונית של החלב והשמנת, ואז לשפוך לתוך תא ההקפאה ולהמתין. בפעם אחרת שביצענו את המתכון הזה, הקפצנו את התערובת מאוד, ואכן התוצאה הייתה יותר קרובה לקצפת קפואה מאשר לגלידה. זה עדיין היה טעים, אך המרקם היה קצת מוזר. כך או כך, המכונה התמודדה עם זה מצוין.



המתכון השני שעשינו היה גלידת שוקולד, ופה בעיקר ראינו את הבעיה בחוברת המתכונים, שכן מצאנו את עצמנו שמים חצי קילו שוקולד עם שמנת וחלב וחצי כוס סוכר, מה שיצר פצצה של מתוק. במקרה זה שבו ישנם חומרי גלם סמיכים רבים, אחרי כשעה של עבודה, המכונה הפסיקה לסובב את כף הערבול ובמקרה היינו נוכחים שם כדי לעצור את המכונה מלעשות לעצמה נזק. הדלי נתקע במקומו ועם כמה שניסינו, וזה אגב יעיד על העמידות של ידית האחיזה הדקה של מיכל הגלידה, לא הצלחנו לחלץ אותו, אלא רק 10 דקות לאחר מכן שבהן הספיק להפשיר מעט, הצלחנו להוציא את הגלידה ולהעביר אותה למקרר.



אך כל אלו הם מתכונים בסיסיים שניתן לקנות בכל גלידריה. כל הפואנטה במכונת גלידה היא היכולת של המשתמש לייצר לעצמו טעמים יוצאי דופן, בריאים יותר מהפתרון המסחרי, ואף בטעמים שאינם זמינים בכל רשת. לכן החלטנו לייצר גלידת טחינה, חלווה למעשה.

 

התוצאה הייתה מפתיעה למדי, זה היה טעים מאוד. הגלידה הייתה חלקה עם מרקם כמעט קטיפתי, לא היו בה גושים או אזורים שבהם התאגדו להם גבישי קרח. למעשה לא היה באף גלידה כל סימן לעיבוי, משהו שמראה על תהליך הקפאה אחיד ומוצלח - וזה הסוד לגלידה טובה.

 

קחו בחשבון שכשמכינים גלידה היא לא קפואה כמו זו שאתם קונים בגלידריה או בסופר, מכיוון שראש הערבול צריך לבחוש אותה ואת זה אי אפשר ממש לעשות בתוך חומר מוצק. לכן אחרי שהגלידה מוכנה, יש להמשיך ולהקפיא אותה כדי שתגיע לטקסטורה הסופית שמתגבשת במינוס 18 מעלות.