- WiseBuy - Meizu Pro 6 Plus

שתף באמצעות:

טלפון סלולרי Meizu Pro 6 Plus 64GB מייזו

סקירת wisebuy - טלפון סלולרי Meizu Pro 6 Plus 64GB מייזו

הטוב
  • מסך גדול בגוף דק וקל
  • איכות המסך מצוינת
  • ביצועים מהירים מאוד
  • צילום סטילס איכותי
  • סאונד חזק ואיכותי
  • קורא טביעת אצבע מדויק ומהיר
הרע
  • צילום וידיאו בפורמט בעייתי
  • בעיה בקבלת התראות ליישומים
  • בעיות סינכרון בחלק מהיישומים
  • GPS מתנתק כשהמסך כבוי כהגדרת ברירת מחדל
בשורה התחתונה
"חזק יותר מאי פעם" - כך מצהירה מייזו על ה-Pro 6 Plus, והיא צודקת: מדובר בסמארטפון העוצמתי ביותר של היצרנית הסינית. התואר Pro סופסוף מצדיק את עצמו, עם מסך AMOLED משובח ורחב-ידיים, מעבד מהשורה הראשונה שמעניק ביצועים מהירים להפליא, מצלמה טובה ושפע פיצ'רים נוספים. היינו מאושרים לו התוכנה של המכשיר היתה מיישרת קו עם החומרה הנהדרת, אבל בעיות סינכרון, התראות שלא מגיעות וקידוד וידיאו בעייתי פוגמים קצת בחבילה.

יש לקוות שמייזו תדאג לתקן את הליקויים האלה בגרסת תוכנה עתידית, משום שהפוטנציאל החומרתי של המכשיר נהדר, במיוחד ברמת המחיר הסבירה שלו.
הקדמה

מייזו הסינית נוקטת בשנתיים האחרונות באסטרטגיה של הצפת השוק: כל כמה חודשים היא מציגה דגם נוסף או סדרה של דגמים, שרובם די דומים זה לזה. בעוד שסדרת M המוזלת וסדרת הדגל MX מובחנות וברורות, נראה ש-Meizu לא בדיוק החליטה איך להתייחס לסדרת ה-Pro שלה. פרו 6, שהושק במאי 2016, הגיע עם מסך בגודל 5.2 אינטש בלבד ומעבד סטנדרטי של מדיה-טק; Pro 6 Plus לעומתו הוא מכשיר פרימיום עם מסך QHD בגודל 5.7 אינטש ועם מעבד עוצמתי מסדרת Exynos של סמסונג.


עוד במפרט: מצלמת 12 מגה פיקסל עם מייצב אופטי ותמיכה בוידיאו 4K, זיכרון RAM בנפח 4GB ונפח אחסון פנימי של 64 או 128GB ללא אפשרות הרחבה, תמיכה ב-Dual SIM, קורא טביעות אצבע קדמי וסוללת 3400mAh עם טעינה מהירה.

איכות הקול והשמע (15%)

9

מייזו פרו 6 פלוס מצויד בספיקר בודד בתחתיתו מצד ימין, מיקום טוב מאוד שאינו נחסם בקלות גם כאשר אוחזים במכשיר ביד אחת. העוצמה שלו גבוהה מאוד, להערכתנו גבוהה מהממוצע, והוא מתפקד היטב כאשר משתמשים בו לשיחות. גם המיקרופון עושה את העבודה מצוין, והצד השני השיחה דיווח לנו שהוא שומע אותנו היטב גם כאשר שוחחנו ברחוב הומה ורועש.


מבחינת איכות הצליל, הסאונד נשמע לנו קצת מתכתי, אבל בסך הכל נשמע כלל לא רע. רינגטונים נשמעים נפלא, שירים דרך YouTube קצת פחות. באוזניות לעומת זאת הסאונד ללא דופי - חד, מדויק ובווליום גבוה.


החיבור למערכת ה-Bluetooth ברכב התבצעה בקלילות ולא היו בעיות בהעברת השמע משיחות, התראות קליות ב-waze או האזנה למוזיקה דרך פרוטוקול A2DP.

נוחות השימוש (35%)

7.5

Meizu Pro 6 Plus הוא פאבלט בעל מידות ממוצעות ביחס לגודל המסך שלו (5.7 אינטש); הוא לא קומפקטי כמו ה-LG G6, אבל גם לא מגושם כמו ה-LG V20, ששניהם מציגים מסך בגודל דומה. הוא בהחלט דק מהממוצע בז'אנר עם 7.3 מ"מ בלבד, ומשקלו קל - 158 גרם בלבד. מצאנו שהוא נוח לאחיזה בסך הכל ואינו מרגיש מגושם.


הפרו 6 פלוס בנוי למופת ונראה יוקרתי, כמו שמייזו יודעת. את חלקו הקדמי עוטפת זכוכית עם אפקט 2.5D הקמורה מעט בקצוות, ושאר חלקי המכשיר - גב וצדדים - עשויים יחידת מתכת בגימור מט נעים למגע ועם קימורים עדינים ללא קצוות חדים, כך שהאחיזה בכף היד נעימה, ועם זאת המכשיר אינו חלקלק מדי ואינו נוטה ליפול מהיד.



מייזו השקיעה במכשיר הזה מסך מהשורה הראשונה: זהו מסך 5.7 אינטש ברזולוציית QHD, כלומר 1440x2560 פיקסלים, מסוג Super AMOLED. המסך הזה נפלא בכל פרמטר: הצבעים שלו חיים ותוססים, הניגודיות אינסופית (ולכן רמת השחור שלו מושלמת), החדות שלו בלתי נתפסת והבהירות גבוהה מאוד. החיסרון הקל היחיד הוא שהצבעים קצת משתנים אם מתבוננים בו מהצד. מייזו דאגה לתת לכם אפשרות לבחירת טמפרטורת הצבע, כמו גם להוסיף מצב "ידידותי לעיניים" שמגביל את האור הכחול, כולל תזמון אוטומטי לפי בחירתכם.


מעבר לאיכות הויזואלית שלו, המסך ב-Pro 6 Plus תומך גם ברגישות ללחץ, כמו המסכים בדגמי iPhone החדשים. הבעיה - זה עובד רק ביישומים של מייזו, ולא באפליקציות צד שלישי. השימושיות העיקרית שמצאנו היא בלחיצה על אייקונים במסך הבית כדי להציג תפריט קיצורי דרך של פעולות נפוצות. למשל, כשלוחצים על יישום המייל נפתח תפריט המאפשר גישה מהירה לחיפוש, ההודעות שלא נקראו וכתיבת הודעה חדשה. זה נחמד, זה עובד טוב ומהר - אבל לטעמנו השימושיות של זיהוי הלחיצה מינורית, כמעט לא נחוצה.


ועוד תופין שקשור במסך - ישנה תמיכה ב-AOD, כלומר Always On Display. גם כשהמסך כבוי והמכשיר נעול, ניתן לראות תצוגת שעה, תאריך ומצב סוללה. מצאנו שהמצב הזה גובה מחיר נמוך יחסית מהסוללה, והוא בהחלט אתסטי ונעים לעין, אבל הוא היה יכול להיות  שימושי יותר לו היו מוצגים גם חיוויים על התראות.



מתחת למסך נמצא ה-mTouch, לחצן הבית הרב-שימושי המפורסם של מייזו. הוא יודע לעשות כמעט הכל: בלחיצה הוא מתפקד כמקש בית רגיל, בנגיעה הוא מבצע "חזור", בלחיצה כפולה הוא מזניק את המצלמה (כן, כמו במכשירים של סמסונג) וכשהמסך נעול הוא משמש כקורא טביעות אצבע מהיר ומדויק להפליא. מייזו ויתרה על שני מקשי המגע האחרים: חזרה למסך הקודם מתבצעת כאמור בנגיעה בכפתור, וגישה לתפריט היישומים האחרונים (שמעוצב בגרסה זו באופן יפהפה ונוח) מתבצעת בהחלקת האצבע מתחתית המסך. בדרך כלל אנחנו מאוד אוהבים את הסידור הזה במכשירים של Meizu, אבל ב-Pro 6 Plus, בגלל המסך הענק, הרגשנו לעיתים שהגישה עם האגודל עד למטה לא מאוד נוחה וצריך לתמרן קצת כדי לתפעל את המכשיר ביד אחת.


מערכת ההפעלה Flyme מקבלת פנים חדשות ועדכונים די משמעותיים ממכשיר למכשיר. ב-Pro 6 Plus שקיבלנו לסקירה היתה מותקנת Flyme 6.7 בגרסת בטא (אבל כך המכשיר נמכר על ידי היבואן הרשמי), המבוססת על Android 6.0.1. מעבר לאכזבה שהמכשיר אינו מריץ את גרסת אנדרואיד 7 העדכנית, הופתענו מכמות התקלות והבאגים שחווינו; רובם אמנם לא קריטיים, אבל עדיין מרגיזים.


הבעיות העיקריות שלנו נבעו מניהול החשמל של המכשיר, או שמא מסינכרון בעייתי עם שרתי גוגל. אפליקציית Google Photos הפסיקה את הסינכרון של התמונות ברקע, וחידשה אותו רק כאשר נכנסנו חזרה לתוך האפליקציה. חלק מיישומי צד שלישי, כמו TVShow Tracker או Google Play Console, לא שלחו לנו התראות כלל למרות שכל ההגדרות וההרשאות ניתנו (חשוב להדגיש שישומים מרכזיים ונפוצים כמו פייסבוק, אינסטגרם וווטסאפ שלחו התראות באופן שוטף ותקין). הבעיה החמורה ביותר מבחינתנו היתה עם תוכנת הניווט waze - כאשר המסך כבוי, המכשיר נוטה לכבות את קישורית ה-GPS, והחיבור המחודש ללוויין, לאחר שמדליקים את המסך, לוקח שניות ארוכות שבהן אתם עלולים לפספס את הפנייה הנכונה. כמה שלא חפרנו וחיטטנו בהגדרות צריכת האנרגיה, לא הצלחנו לפתור את הבעיות הללו. כשפנינו לחברה הם הדריכו אותנו כיצד להגדיר את המכשיר כך שהוא לא יכבה את האנטנה כשהמסך כבוי. זוהי לא תקלה אלא הגדרה בעייתית שמקורה בגרסת הבטא של ממשק הפליי מי החדש - גרסה שעוד לא יצאה ללקוחות וכשתצא, כך מבטיחים לנו בחברה, היא תגיע עם ההגדרות הנכונות.


מעבר לבעיות האלה, מערכת ההפעלה בסך הכל ממש טובה ונוחה. העיצוב של התפריטים והאייקונים מעודן ואלגנטי, היא מלאה באפשרויות התאמה אישית נוחות וכוללת יישומים מובנים יעילים, מחוות מסך שונות לפתיחה וגישה מהירה וכדומה. ניהול הווליום של ערוצי השמע השונים (התראות, צלצול ומדיה) עדיין לא נוח - אי אפשר לעבור למצב רטט מבלי לעבור כמה וכמה לחיצות מיותרות - אבל זה לא מאוד נורא.


ואם על התוכנה יש לנו תלונות, לא תשמעו מאיתנו ציוץ בכל הקשור לביצועי החומרה. ברצינות, המכשיר הזה הוא מפלצת - תשאלו את AnTuTu שהעניק לו 113,500 נקודות במבחן הביצועים. גם במבחן היומיומי שלנו, המכשיר נענה לכל בקשה במהירות הבזק, בלי השהיות, בלי גמגומים, בלי לחכות לכלום; כל אפליקציה נפתחה בזריזות וכל אנימציה התנגנה באופן חלק. על הביצועים האלה מופקד המעבד Exynos 8890 המעולה מבית סמסונג, שפועם גם במכשיר Galaxy S7, יחד עם 4GB זיכרון RAM.


נציין שעל אף גוף המתכת, העובי הדקיק והמעבד העוצמתי, ה-Pro 6 Plus  אינו סובל מבעיות התחממות כלשהן ונותר צונן לאורך כל הבדיקות והשימושים שלנו.

אנדרואיד
 מאנדרואיד היא אחת משלוש מערכות הפעלה בסמארטפונים. היא מתאפיינת בפתיחות ובהתאמה למגוון עצום של מכשירים. אנדרואיד מאפשרת התאמה אישית נרחבת של כל תכונה ומאפיין, וקל להחליף כל תוכנת בסיס (מחייגן ועד דפדפן) באפליקציה אחרת. ישנה תמיכה בווידג'טים בעמודי הבית שמציגים תוכן רלוונטי ולא רק אייקונים. בנוסף, ניתן לפתוח את מרבית מכשירי האנדרואיד להרשאות מתקדמות (Root) בקלות יחסית, ואף להחליף את גרסת המערכת (ROM) באופן עצמאי לגרסאות אחרות.החסרונות של אנדרואיד הם פעולה פחות זורמת וחלקה, בדרך כלל, מהמתחרה של אפל, ובפרגמנטציה רבה – לאמור, בגלל מגוון המכשירים והקונפיגורציות, חלק מהאפליקציות אינן מתאימות לכל המכשירים ועדכוני הקושחה מגיעים לעיתים באיחור, מפני שכל יצרן צריך להתאים את התוכנה למכשירים שלו בנפרד.

צילום והקלטה (30%)

8.5

כמו סמסונג במצלמות של מכשירי הדגל האחרונים שלה, גם מייזו הולכת על רזולוציה צנועה יחסית של 12 מגה פיקסל בלבד, במקום 21 מגה פיקסל בדגם ה-Pro של שנה שעברה. במקום הרבה מאוד פיקסלים מיותרים תמצאו כאן צמצם רחב f/2.0, מייצב תמונה אופטי, מיקוד מבוסס פאזות ופלאש דו-כווני עם 10 נורות LED שמסודרות כטבעת מתחת העדשה. 



איכות תמונות הסטילס שמפיקה המצלמה באור יום מעולה. התמונות מצטיינות בפירוט מוצלח, צבעים עשירים ונאמנים למציאות וטווח דינמי רחב יחסית, בעיקר אם מפעילים את מצב HDR. החדות והפירוט הטובים ניכרים באיזורים מורכבים כמו עלוות עצים, איזור בעייתי שבמצלמות רבות נוטה למרוח את הפרטים העדינים. כאן ניתן לראות כל עלה ועלה בפירוט יפה וללא עיבוד יתר. התמונה גם נקייה יחסית מרעש דיגיטלי גם במבט מדוקדק מקרוב. 


כפי שהתמונות נפלאות בתאורה טובה, כך הן מאכזבות בצילום בתוך הבית. ברוב התמונות ישנה נפילה חדה בחדות ובפירוט, ובעוד הצבעים נשארים די טבעיים, הרי שהתמונה מקבלת גרעיניות גבוהה שפוגמת בפרטים ובמראה הכללי. נציין שהדבר ניכר בעיקר בהגדלה; לשיתוף ברשתות החברתיות התמונות שצילמנו בתוך הבית הספיקו בהחלט.




צילום הוידיאו מתבצע ברזולוציית 4K או ברזולוציית 1080p, ובשני המקרים - בקידוד HEVC (מוכר גם כ-H.265). מדובר בקידוד מתקדם וחדשני למדי שמסוגל לדחוס וידיאו ביעילות רבה יותר מבעבר מבלי לאבד מאיכות התמונה. הבעיה: במקרים רבים לא תצליחו לנגן את הקובץ, פשוט כי הנגן שלכם אינו תומך בו. במחשב שלנו בבית לא הצלחנו לנגן את הקבצים בשום אופן, גם לאחר הורדה והתקנה של מספר נגנים חלופיים; במחשב במשרד הצלחנו לנגן את הקבצים עם הנגן MPC-HC. חשוב לדעת שאפילו YouTube אינה תומכת במקודד הזה. יש לנו חשד שגם עם Instagram היו לנו בעיות בגלל המקודד - סרטונים שהעלינו מהמכשיר לחשבון שלנו עלו עם סאונד מעוות מאוד.


מעבר לבעיות התאימות, הסרטונים ברזולוציית 4K נראים חדים ומפורטים למשעי, כמו שצריך. חדי עין יבחינו בכך שהמצלמה נוטה למקד מחדש מדי כמה שניות, אבל הדבר אינו מורגש באופן בולט במיוחד. סרטוני Full-HD נראו משמעותית פחות טוב, ומשום מה נראה שמייזו מפעילה עיבוד אגרסיבי שמחדד את התמונה באופן מלאכותי. מייצב התמונה האופטי עושה עבודה סבירה בלבד.


הגלישה במכשיר היתה ללא דופי, בזכות תמיכה ברשתות דור 4 וברשתות Wi-Fi בתקנים האחרונים. ה-GPS, כמו שתיארנו לעיל, עשה לנו בעיות כאשר המסך היה כבוי; נראה שלא מדובר בבעיה ברכיב אלא בניהול האנרגיה של תוכנת המכשיר, ולכן אפשר לקוות שהבעיה תיפתר באמצעות עדכון גרסה.

גרעיניות
הופעת גרעיניות בתמונה, בצורת נקודות צבעוניות אקראיות (בעיקר באזורים הכהים בתמונה). תופעה זו מופיעה בדרך כלל בצילום בתאורה חלשה או בלילה, ונובעת מגודלו הקטן ומאיכותו הבסיסית של החיישן.

משך פעולת סוללה (10%)

8.5

Meizu Pro 6 Plus מצויד בסוללה בלתי-נשלפת בקיבולת של 3400mAh. חיבור הטעינה הוא USB-C הדו-כיווני והנוח, ותקן החיבור הוא USB 3.1 התומך בהעברת קבצים מהירה.


חיי הסוללה שמספק המכשיר סטנדרטיים ביחס לפאבלטים מסוגו. הסוללה צריכה לתמוך במסך QHD בהיר ובמעבד עוצמתי, ולכן מראש לא ציפינו למשך פעולה פנטסנטי. ואכן, הסוללה מחזיקה מעמד במשך יום שלם, אבל הגענו מדי יום לשעות הערב המאוחרות עם לא יותר מ-15% סוללה, ולעיתים פחות מכך. 


בנוסף לתכונת mCharge, שמאפשרת טעינה מהירה (וניתן לכבותה בתפריט אם אתם חוששים להתחממות המכשיר), מייזו מצהירה על שימוש בסוללות בעלות אורך חיים כפול מזו של המתחרים עם עד 900 מחזורי טעינה. יפה.


עמידות (10%)

9

האם המסך של ה-Pro 6 Plus מוגן בזכוכית גורילה או זכוכית חסינת שריטות אחרת? מייזו לא מספרת לנו, ולא הצלחנו למצוא מידע מהימן ברשת בנושא. מעבר לסוגיה הזו, המכשיר מציג איכות בנייה לתפארת. הוא עשוי מתכת שלא נשרטה אצלנו בקלות, מורכב כהלכה וכל המקשים יציבים וקבועים היטב במקומם. ההקפדה על הפרטים ניכרת כאן, וההרגשה היא של מכשיר פרימיום יוקרתי.


לעומת מכשירי דגל של המתחרות הקוריאניות הגדולות, אין לפרו 6 פלוס עמידות למים ואבק.


המכשיר נמסר לבדיקה באדיבות Bug, היבואן הרשמי