סקירת wisebuy - בית חכם Sensibo Sky
- שליטה חכמה במזגנים בבית
- חיווי טמפרטורה
- זיהוי אוטומטי לכיבוי המזגן (כאשר המשתמש עוזב את הבית)
- שליטה קולית עם אמזון Echo
- לא דורש סוללות (שיפור לעומת הדור הקודם)
- לא כל תכונות השלט רחוק המקורי קיימות
שנים רבות אנחנו שומעים על בתים חכמים, האינטרנט של הדברים (IOT) ועוד שלל מילות באזז. הסטארט אפ סנסיבו הישראלי השיק לאחרונה את הדור החדש לאביזר השליטה שלו במזגנים בבית - Sky. המוצר של סנסיבו, הופך כל מזגן מיושן למזגן חכם וגם אמור לחסוך 40% מצריכת החשמל. הדור החדש מציע שיפור משמעותי לעומת הדור הקודם.
בסנסיבו שיפרו משמעותית את חוויית ההתקנה של המוצר שלהם. בעוד שבדור הקודם המשתמש היה חייב לרכוש Hub המתחבר לנתב ומאפשר את החיבור לרשת האינטרנט, בדגם ה-Sky אין כבר צורך ב-Hub. ה-Sky מתחבר ישירות ל-WiFi הביתי. מעבר להתקנת האפליקציה (עליה נרחיב בהמשך), יש צורך בצילום קוד ה-QR או הקלדת המספר/אותיות המופיעות עליו. בדגם הקודם ה-QR היה גדול ובולט יותר, כאן זו משימה קצת יותר קשה, אבל אפשרית במאמץ קטן. במיוחד שכבל החשמל מעט מסתיר את ה-QR.
את ה-Sky צריך להניח באותו חדר בו נמצא המזגן, כל עוד הוא בטווח עין עם עינית האינפרה של המזגן. סנסיבו שילבה מדבקה עמידה להדבקת ה-Sky על הקיר או באמצעות מתלה (בדומה לתמונה). חשוב לזכור, שיש צורך לשים את ה-Sky במקום הקרוב לנקודת חשמל. בדגם הקודם, הסנסיבו פעל על סוללות, שמצד אחד הציקו מאוד בהחלפה שלהן (פעם בכחצי שנה - שמונה חודשים), אבל מצד שני, אפשרו להדביק את הסנסיבו על המזגן או על הקיר, ללא נקודת חשמל קרובה. לטעמנו, החלופה שסנסיבו עשו עדיפה. רכישת סוללות היא תמיד דבר מציק.
הקסם בסנסיבו הוא בחיבור כל המזגנים בבית למערכת אחת ולא רק במזגן בודד. סנסיבו יודע לזהות אם המשתמש נמצא בבית (דרך האפליקציה), כך הוא מכבה או מדליק את המזגן. היתרון במזגנים המחוברים לרשת, הוא כמובן היכולת לשלוט בהם מרחוק. הדבר חשוב בעיקר לכיבוי/הדלקת המזגן. בסנסיבו אפילו לא צריך לעשות את זה. האפליקציה מבצעת את הפעולה הזו בשבילנו.
לאחר ההתקנה הראשונית, גם אם מחליטים לוותר על הפעלה אוטומטית של המזגן (על-ידי מיקום), האפליקציה בסמארטפון הופכת להיות השלט רחוק. החסרון במקרה הזה, שאם דייר אחר בבית, החליט להפעיל או לכבות את המזגן מהשלט הרחוק הרגיל, האפליקציה לא תדע על כך. לכן סנסיבו הוסיפו אופציית סנכרון לה צריך להגיד אם המזגן עובד/כבוי (רק בתנאי שמשתמש אחר מפעיל את המזגן מהשלט הרגיל).
אצלנו בבית יש שלושה מזגנים, שניים ישנים של LG והשלישי דגם יחסית חדש של תדיראן. הזיהוי של שלושת המזגנים נעשה במהירות דרך האפליקציה, אבל במזגן של תדיראן היה חסרון. בתדיראן כוללים בשלט הרחוק שלהם אפשרות להגברת עוצמת המזגן בשם "טורבו". זו לא קיימת בסנסיבו (או לפחות אנחנו לא מצאנו אותה).
כדאי לציין, שמשתמשים המחזיקים בבית את העוזרת קולית של אמזון - אלכסה. יכולים להפעיל חלק מהאופציות של המזגן בהפעלה קולית בשפה האנגלית.
האפליקציה של סנסיבו מתעדכנת כל מספר חודשים בפיצ'רים חדשים. אנחנו בדקנו את האפליקציה על גבי מספר מכשירי אנדרואיד. האפליקציה כוללת ממשק בשפה האנגלית (למרות שהחברה ישראלית), אבל עדיין אפשרית להפעלה גם למי שמתקשה באנגלית. ההגדרה הראשונית מאפשרת לבחור את המזגן, לשים אייקון המציין באיזה חדר הוא ממוקם (חדר השינה, הסלון או חדר הילדים), ניתן גם להוסיף טקסט בעברית המציין את הפרטים הללו.
ליד כל מזגן מופיעה הטמפרטורה בחדר, אחוז הלחות וגם כפתור המאפשר להפעיל/לכבות את המזגן במהירות. לחיצה על אייקון המזגן לוקחת אותנו לתפריט של אותו מזגן. ניתן להגדיר אם רוצים טמפרטורה חמה או קרה ולהגדיר טיימר. בתפריט הראשי של האפליקציה ניתן לקבוע שעון מעורר למזגנים בחדרים השונים. ניתן להגדיר טמפרטורה וימים שהפעולה הזו תחזור על עצמה. למשל, לכוון את הפעלת המזגן בבוקר בחדר השינה והילדים. ניתן גם להגדיר שהמזגן יכבה בשעה מסוימת, למקרה ששוכחים לכבות אותו כאשר יוצאים מהבית בבוקר.