סקירת wisebuy - פלייסטיישן - משחקים PS4 Lego City Undercover
הטוב
- עלילה מקורית ומפותחת
- דיאלוגים שנונים
- סגנון עולם פתוח ועשיר בתוכן
- המון פריטי איסוף ומשימות משניות
הרע
- מסכי טעינה רבים שמאטים את קצב המשחק
- אתגר אפסי
- ללא משחק רשת
בשורה התחתונה
למרות החשש שעמד מאחורי משחק לגו עצמאי נטול מותג נוצץ בכותרת, Lego City Undercover הוא משחק שכולו כיף טהור: העלילה קלילה ולא מחייבת, העולם הפתוח ענק ורווי בתוכן ואת הדיאלוגים ההומוריסטיים פשוט אסור להחמיץ. גם אם המשחק ילדותי ברוב הזמן, הרשינו לעצמנו להתמסר לרגעים האלה והחוויה בסופו של יום - שווה כל רגע.
ההצעות הזולות ביותר למוצר זה
Lego City Undercover PS4
(164)
85 ₪
ps4 lego city undercover
(221)
109 ₪
Lego City Undercover PS4
(173)
89 ₪
הקדמה
המשחק Lego City Undercover הוא מסוגת פעולה-הרפתקאות אשר פותח על ידי TT Fusion ויצא במרץ ל- Wii U ובאפריל יצא למחשב אישי, PlayStation 4 ו-Xbox One, שגרסתו נבדקה בסקירה זו. בניגוד לכותרי עבר מסדרת לגו, הפעם המשחק עומד בזכות עצמו, כלומר ללא סיפור רקע מבוסס מותג כמו "מלחמת הכוכבים", "שר הטבעות", "באטמן" וכדומה, ולמעשה ממשיכו של Undercover: The Chase Begins, שיצא ב-2013.
בניגוד למשחקי העבר, הסיפור של כותר לגו הנוכחי לא נהנה מאבק כוכבים עלילתי, תודות לשמות נוצצים כמו "הארי פוטר" או "מלחמת הכוכבים" המודבקים למשחק ומשמשים כעלילה מרכזית המשולבת במשימות. לפיכך ניתן רק להניח אילו משאבים עצומים הושקעו ביצירת סיפור מאפס, כזה שיעניין מספיק את השחקנים וישאיר את חווית לגו במלואה מעל המים, כאשר ברקע אין סיפור פופולרי תומך המוכר למיליוני מעריצים ברחבי העולם.
במרכז אירועי Undercover השחקן נכנס לנעלי צ'ייס מקיין, שוטר במסווה ובלש מגושם אך מוכשר המתחקה אחר הנבל המרכזי, רקס פיורי, במטרה ללכוד אותו ולהחזיר אותו לבית הסוהר, במסגרת אירועי המשחק הקודם. במסענו לתפוס את הנבל נתקלנו באינסוף פאזלים קלילים, חידות בילוש תומכות אווירה ועשרות דמויות משנה מצחיקות, חלק זכירות וחלק פחות, המעניקות כל אחת בדרכה שלה גוון משעשע לסיפור הצבעוני והמרתק שמציע המשחק.
כדרך ההומור העוקצני והשובב של לגו, שום מותג משטרתי ונרטיב הוליוודי מעולם הפשע והלחימה מוכר לא יוצאים בזול: סטארסקי והאץ`, פני צלקת, ג'יימס בונד, מטריקס, שרלוק ו-ווטסון הן רק קמצוץ מרשימה עצומה של הופעות מבדחות ולמרבה ההפתעות – לא מרגיש מאולצות בכלל. זכינו לצפות אפילו באזכור קורע של מורגן פרימן מ"חומות של תקווה", כולל דיבוב תואם למקור ושחזור סצנות בלתי נשכחות שמקבלות אינטרפרטציה "לגואית" קורעת. דווקא הפארודיות המשעשעות, ילדותיות ככל שיהיו, החזירו אותנו לקרקע בכל פעם והזכירו באופן נעים עד כמה משחקי לגו הן כיף טהור ומדוע לא צריך לקחת את הסיפור ברצינות רבה מדי. אפילו במשימות יומרניות ממש, בהן השחקן נקלע לרגע של לקיחת אחריות, נקטענו מידית על ידי עוד הקשר הוליוודי ידוע שמנוצל כהלכה ברגע הנכון ולא יכול שלא לחתום את החוויה הכבדה בחצי-חיוך שובב, שכבר הפך לסימן ההיכר להומור של לגו.
אין חידושים באגף הגרפיקה: עולם הלגו עדיין עוצר נשימה ומפתחי המשחק לא מפסיקים להדהים במקוריות מופתית, גם אם בסופו של יום מדובר באנימציה ילדותית שבוודאי אינה משמיטה לסתות כמו כותרים אחרים. מגוון העולמות בהן מוצב השחקן גובל בגאונות והמורכבת שלהן מפורטת לעילא: מגשר הזהב של סאן פרנסיסקו, דרך אזורי שממה טיפוסיים, ביקור כלא מאוכלס בפושעים מסוכנים ועד לטיימס סקוור בגרסת לגו מופלאה, המפתחים לא השאירו דבר ליד הדמיון והטמיעו את רוב המוחלט של פריטי המשחק על בסיס קוביות הבנייה המפורסמות. התוצאה עוצרת נשימה ולא מפסיקה לרגש, בעיקר כשנתקלים במבנה מורכב במיוחד, כמו גשר סיני עצום ומתואר בפירוט מרשים או נמל עמוס מכולות המעוטר בדגשים הקטנים ביותר.
לצד טקסטים חדים כתער, הדיבובים עושים את שלהם וקטעי הסאונד הם באמת חגיגה לאוזניים. גם אחרי כמה שעות משחק, כשכבר מתחילים להתרגל לסגנון ההומור, הדיאלוגים עם הדמויות לא משעממות לרגע ואם יש לפחות תמריץ אחד שבער בנו להמשיך לשחק, מלבד עניין השלמת המשימות, הוא הרצון להמשיך ולשמוע את דמויות לגו משתטות על המסך ומספקות שעות של כיף, שלא זכור לנו ממשחקים נחשבים פי כמה.
כיאה למשחק לגו, גם כאן הדמות הראשית מסוגלת להחליף דמויות לפי הצורך התורן ובאמתחתנו עמדו תפקידים בעלי כלים לפתירת החידות: נתקלנו בכספת? דמות הפורץ תאתר את הקוד ברגע. נתקלנו בהמשך במכשול מאובנים? דמות הכורה תפלס את דרכה בקלילות. המעבר בין דמויות מתבצע בלחיצת כפתור והרמזים העבים שמחלק המשחק לא מקשים על השחקן לגלות מה הצעד הבא. הישגו של המשחק הוא בגיוון משימות מהנה, המשלב מספר דמויות במטרה לעבור את החידה הבאה, וככל שהתקדמנו במשחק, מצאנו עצמנו מנצלים יותר ויותר דמויות במטרה להשלים עוד משימה, שנראתה תחילה פשוטה אך מחייבת שיתוף פעולה יצירתי בין דמויות.
ההתמצאות בעולם הפתוח מעולה ומי שכבר שיחק בכותר או שניים מז'אנר העולם הפתוח, ירגיש מיד בבית. הרכבים מאוישים בלחיצת כפתור ואפילו במהלך מרדף סוער. מגוון הרכבים מקוטלג לפי נושאים, מרשים בגודלו ולא משנה כמה התקדמנו במשחק, המשכנו להיות מופתעים מעוד מכונית עם גג נפתח או מסוק משוכלל. המפה, המקרא הברור, סימון היעדים, שיטת הלחימה, המצלמה הנוחה על השחקן ויצירת קשר עם דמויות המפתח בעלילה הופכות את חווית המשחק לסטנדרטית ופשוטה אך מתגמלת ומהנה כאחד. לצד הסיפור המרכזי, בעולם Undercover שולבו המון פרטי איסוף, חידות בילוש המוסיפות דמויות לאוסף, כלים שמייעלים את פתרון המשימות ושאר אלמנטים שחובבי לגו לוודאי ייהנו לחפש.
כמסורת משחקי לגו, חשוב לציין כי בשום שלב לא הוצב בפנינו אתגר אמיתי וגם כשהיה נראה לרגעים שנתקענו, המשחק מעמיס את השחקן ברמזים ועזרים שיתמכו במשימה. בעניין זה נדגיש לשחקנים המנוסים וחובבי האתגרים; המשחק אינו בשבילכם כלל ואם רגעים מתסכלים הם כוס התה שלכם, נציע להתרחק מ- Undercover, בו לא תמצאו שום רגע מייאש. הכל עובד חלק, לפעמים חלק מדי.
יש לציין כי לצד כל נקודות האור במשחק, היו כמו רגעים בודדים שלא אהבנו, אם כי על כולם האפיל הפן הטכני: יש המון מסכי טעינה, שלא רק שמופיעים בכל כניסה לאזור חדש אלא אף מגיחים בין סצנות מעבר, שבעצמן מופיעות לא מעט. מילא היה מדובר רק בכמות מסכי טעינה בלתי סבירה, אך אלו מכים על חטא בכך שהם אורכים המון זמן וחוזרים על אותה מנגינה מעצבנת ברצף שהצליחה להימאס עלינו כבר בשעה הראשונה. התוצאה: קטיעת קצב המשחק באופן דרמטי, כזו שממש פוגעת בחוויה ויוצרת יותר מדי רגעים "מתים" בהמתנה להמשך האירועים המסעירים שהרגע נקטעו. חבל שמשחק כל כך מלהיב מדוכא ברגעי שיא כתוצאה מבעיה טכנית מינורית ועדיין כה משפיעה.
מלבד שיתוף המשחק עם שחקן נוסף בעזרת בקר שני, אין עוד דרך להוסיף שחקנים למשחק ולמעשה לכותר אין אופציית מולטיפלייר- החלטה מוזרה בהתחשב בעולם הפתוח העשיר שמציע המשחק והפוטנציאל הגלום בו למספר שחקנים במקביל, המסוגלים להשלים משימות ביצירתיות. חבל שכך – מעבר לעשרות השעות שמספק הקמפיין ליחיד, ניתן רק לשער כיצד המשחק היה מתנפח פי כמה בהוספת משחק ברשת.