- WiseBuy - FLIP 4 JBL

שתף באמצעות:

רמקול נייד ואלחוטי JBL FLIP 4

סקירת wisebuy - רמקול נייד ואלחוטי JBL FLIP 4

הטוב
  • איכות שמע מעולה
  • עמיד למים IPX7
  • אפשרות לחיבור רמקול נוסף
  • באסים צלולים וחזקים
  • קל להפעלה
  • חיי סוללה נהדרים
הרע
  • כבד יחסית
  • שמע עמום בשיחות
  • ללא כניסה לכרטיס זיכרון
בשורה התחתונה
JBL עושה זאת שוב – הפליפ 4 הוא רמקול כמעט ללא חסרונות משמעותיים, הוא מפיק צלילים חזקים ואיכותיים, ועמידותו למים מאפשרת לקחת אותו לכל מקום. עם זאת, על אף היותו חדש, לא מצאנו יותר מדי הבדלים מקודמו, הפליפ 3, למעט חיי סוללה מעט טובים יותר.
הקדמה
סדרת ה-FLIP של JBL קיימת כבר מספר שנים, כאשר בשנת 2017 יצא הדגם האחרון בסדרה – הפליפ 4. לסדרה זו מספר יתרונות בדמות עמידות למים, עוצמה ואיכות שמע מהמעלה הראשונה וכמובן תג מחיר השווה לכל כיס. סדרת הפליפ מתמקמת באמצע בין סדרת ה-GO המוזלת, לבין סדרת המפלצות הנקראת Charge. הרמקול שנסקר היה בצבע לבן כסוף (אולי הצבע הכי יפה בסדרה זו), והוא הושאל מחברת באג, שם הוא נמכר במחיר של 399 שקל. עם זאת, ניתן למצוא חנויות המוכרות את הרמקול במחיר זול יותר.

תודה לרשת באג על השאלת המוצר לסקירה.

איכות השמע (50%)

9.5

עם 16 וואט, 4 רמקולים קטנים ושני סאב וופרים שעובדים שעות נוספות, הפליפ 4 מוכיח כי שמו הולך לפניו. כבר מעוצמת שמע נמוכה שומעים כי הרמקול מפיק צלילים איכותיים וצלולים ללא קשר למוזיקה המתנגנת. בין אם זו מוזיקה קלאסית, פופ ים תיכוני או רוק כבד, הרמקול מצליח לספק חווית שמע המזכירה את חווית השמע של הרמקול SoundLink Mini II תוצרת Bose.


בחדר סגור אין צורך להגביר עד הסוף את עוצמת השמע, להפך. כדי לשמוע מוזיקה או שמע מסרט די בחצי מהעוצמה המירבית, וכך היה במשך רוב זמן הסקירה. עוצמת השמע עמדה על 50% לערך, כאשר הגברה אל מחוזות צפוניים יותר החרישה אוזניים – כלל לא ציפינו לעוצמה כה חזקה מרמקול קטן יחסית.



על אף היותו מעוצב בצורת צינור (עגול), הוא אינו מפיק סאונד ב-360 מעלות, וניכר כי אם הרמקול לא יהיה מופנה אליכם חווית השמע תיפגע, אך לא במידה רבה. בהמשך לכך, גם הצבתו בצורה אנכית פוגעת מעט באיכות השמע, משום שהבאסים נבלעים במשטח שעליו הוא עומד.

בתנאי שטח כמו חורשה, ים או חצר, נדרש להגביר את עוצמת הרמקול לכיוון ה-80% כדי ליהנות מחווית שמע מספקת. גם בתנאים אלו (ללא ארבעה קירות העוזרים לבידוד רעשים) נוכחנו לדעת כי הרמקול מספק את הסחורה, בעיקר כאשר מתחשבים בגודלו הצנום יחסית. עוצמתו החזקה מפיצה צלילים איכותיים מלאי באס, וגם כאשר גירדנו את עוצמת ה-100%, לא שמענו עיוותים משמעותיים בצלילים. טוב לדעת כי הפליפ 4 יכול בשעת הצורך למלא את מקומה של מערכת סטריאו כבדה ומיושנת, לבטח כזו אשר לא מצוידת בקישוריות BT.


נוחות השימוש (30%)

8.5

הפליפ 4 מעוצב כמו קודמו בצורת צינור מתכתי, עם שוליים הבנויים מפלסטיק קשיח. על אף משקל יחסית כבד, קל להתנייד איתו, בעיקר בזכות חוט שניתן לענוד על היד (הרמקול שבסקירה הגיע בלעדיו) או לתלות אותו על וו. לזכות הפליפ 4 עומדת גם עמידות בפני מים בתקן IPX7, המבטיחה ניתן לטבול את הרמקול במים (עד מטר עומק לחצי שעה), אך זהו דבר שכלל אינו מומלץ. העמידות מאפשרת הצבתו על שפת הבריכה או במקלחת, אך היא אינה כוללת עמידות לאבק. בעקבות כך, חיבור המיקרו USB וה-3.5 מ"מ לכניסת AUX מוגנים בעזרת מכסה גומי עבה במיוחד, ורצוי לבדוק כי הוא מונח במקומו כמו שצריך בטרם מתקרבים לאזורים רטובים.


כפתורי השליטה של הרמקול, וכן כפתור ההדלקה ממוקמים בגב הרמקול, והם אינם פונים אל המשתמש. כדי לשלוט בעוצמה או לעצור את השיר המתנגן, נדרשת הזזת יד אל מאחורי הרמקול, שם נמצאים אותם כפתורים גדולים וברורים, כאשר כל לחיצה עליהם מלווה בפידבק (קליק). JBL הסתירה היטב את פונקציית העברת השירים, בכך אין כפתור ייעודי למטה זו, אלא יש ללחוץ על כפתור הפליי פעמיים כדי להעביר שיר אחד קדימה. מתחת לאותם 4 כפתורים (PLAY, פלוס ומינוס לעוצמה וכפתור בלוטות' לטובת כניסה למצב חיפוש מכשירים), נמצא כפתור ההדלקה, מחוון הסוללה (נוריות לד) וכפתור לסנכרון רמקול נוסף מאותו סוג (JBL Connect+).



צימוד הרמקול אל המכשיר בפעם הראשונה היה קל ונוח. הדלקת הרמקול מלווה במספר צלילים, ולאחר מכן יש ללחוץ על כפתור הבלוטות' ולצמד את המכשיר. לאחר שהרמקול והמכשיר קושרו, בפעמים הבאות די בהדלקת הרמקול וזה יקושר באופן אוטומטי אל המכשיר. הקישור מלווה בצלילי גיטרה נעימים המאפשרים למשתמש להבין כי החיבור בוצע.

הפליפ 4 מצויד במיקרופון לצורך ניהול שיחות, וכאשר ביצענו מספר שיחות עימו, היינו צריכים להתקרב אל הרמקול ולדבר בקול ברור, זאת עקב טענות מהצד השני על איכות שמע ירודה. השמע עצמו מהרמקול בזמן שיחה היה עמום יחסית ולא ברור, בוודאי ביחס לספיקר של הטלפון או למוזיקה המתנגנת דרך קבע בו. בכך ניתן להסיק כי אומנם היכולת לשוחח בטלפון בעזרת הפליפ 4 קיימת, אך ככל הנראה שהמשתמש יעדיף לדבר בטלפון עצמו אם הדבר מתאפשר.

משך פעולת הסוללה (20%)

9.5

סוללת הפליפ 4 מגיעה בקיבולת נכבדה של 3,000mAh המספקת עפ"י החברה לעד 12 שעות נגינה, כאשר משך טעינה מלאה אורכת 3 וחצי שעות. במהלך ימי הסקירה, השתמשנו ברמקול במגוון שימושים – חיבור למחשב הביתי (במקום הרמקולים המסורתיים), נגינה דרך טאבלט וסמארטפון, השמעת מוזיקה בחצר הבית במהלך אירועים ואף שימוש במהלך פיקניק באחת השבתות. כפי שכבר צויין, בשימוש ביתי עוצמת השמע נעה סביב 50%, וכאשר יצאנו החוצה הגברנו את עוצמתו לטווח של 80-100%.




כתוצאה מכך, חיי הסוללה האמיתיים של הפליפ 4 כמעט ותאמו את הזמן המוצהר – בערך 11 שעות עברו עד שסוללת הרמקול הרימה ידיים ושלחה אותנו אל המטען. בהמשך לכך, ניתן לשער כי אם היינו שומרים על עוצמה אחידה של 50% היינו מגיעים בקלות אל אורך חיי סוללה של 12 שעות ואף יותר מכך. את מצב הסוללה ניתן לבדוק בעזרת נוריות הלד שנדלקות בעת הדלקת המכשיר, ונכבות לאחר מספר שניות– זוהי אופציה נחמדה, אך היינו מעדיפים את העוזרת הקולית שקיימת במוצרי BOSE המדווחת על מצב הסוללה בכל הדלקה. 


על אף גודלו הקטן של הרמקול, JBL הצליחה לשלב סוללה בנפח גדול בפליפ 4, מה שמקנה לו חיי סוללה נהדרים, ללא התפשרות על איכות ועוצמת הסאונד.

תודה לרשת באג על השאלת המוצר לסקירה.