- WiseBuy - 55M5010UW Hisense

שתף באמצעות:

סקירת wisebuy - טלוויזיה Hisense 55M5010UW הייסנס

הטוב
  • גישה ישירה לנטפליקס ויוטיוב
  • חנות אפליקציות מגוונת
הרע
  • אפליקציות לא רלוונטיות לקהל הישראלי
  • צבעים בינוניים
  • ממשק איטי
בשורה התחתונה
ה-55M5010UW של הייסנס מציעה פתרון טוב למי שרוצה טלוויזיה חכמה ופשוטה, עם גישה נוחה לנטפליקס ויויטיוב, אך הממשק האיטי שלה, גווני השחור הירוקים יחד עם מגוון אפליקציות לא רלוונטיות לשוק הישראלי, הופכות אותה לבחירה בעייתית לאור מגוון המכשירים הקיים בשוק.
הקדמה
מחירן של טלוויזיות חכמות 4K צנח דרמטית בשנים האחרונות מ-80 אלף שקל לאזור ה-4,000. וכך גם דגם זה של הייסנס המציע טלוויזיה חכמה (במידה) עם מסך בגודל 55 אינץ' המציג תמונה בתקן הרזולוציה הגבוהה העדכנית - UHD או 4K.

אז למה בכל זאת היא קיבלה את הציון הזה? מסתבר שלא כל הטלוויזיות החכמות שוות.
רזולוציה
הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. הפיקסלים הם נקודות זעירות המסודרות לאורך ולרוחב התמונה או מסך התצוגה. לדוגמה, רזולוציה של 1024x768 משמעותה שיש 1024 פיקסלים אופקיים ו-768 פיקסלים אנכיים. ככל שהמדדים גבוהים יותר כך התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להפיק תמונה איכותית.

איכות התמונה (65%)

7

ה-55M5010UW תומך בתצוגה ב-4K או 3840X2160 פיקסלים, אך שמנו לב לחדות הגבוהה לא מצפייה במסך אלא מקריאת הנתונים הטכניים, שכן למרות שהוא כביכול תומך ברזולוציה הזו, התקשינו לראות היכן זה בא לידי ביטוי. התמונה אינה חדה במיוחד ובהחלט לא מרשימה, לא בעומק הצבעים ולא ברזולוציה הטכנית עצמה.


בישראל יש כיום שתי דרכים חוקיות לצפות בתוכן ב-4K: נטפליקס ואמאזון פריים, או בלו ריי. דגם זה פועל על מערכת הפעלה מסוג אופרה TV שלא תומך באמאזון, כך שנשארנו עם נטפליקס או רכישת סרטים בודדים להפעלה על נגן בלו ריי ייעודי.




שירותי סטרימינג למיניהם, עם כל רוחב הפס שתתנו להם לעולם לא יהיו זהים באיכות לרוחב הפס שמקבלים בחיבור ישיר בין בלו ריי לטלוויזיה, כך שהאופציה בעלת קשת התכנים הרחבה והנוחה ביותר, גם על המסך הטוב ביותר עדיין לא תהייה מדהימה. אך מה שאנחנו רואים בדגם הזה הוא מדרגה מתחת למה שהוא כבר לא מדהים, וזו תמיכה ב-4K שפשוט לא נראית כך. התמונה אמנם אינה מטושטשת כמו ערוץ 2, אך היא רחוקה מלהיות התמונה החדה והמרשימה שלמדנו להכיר מטלוויזיות יקרות יותר, שכולן תומכות באותו תקן שעל פניו אמור להיות זהה.


טווח הצבעים המוצגים על המסך מספיק רחב כדי לספק כל צופה אקראי במסך. התמונה עשירה בצבע, בהירה מאוד ודיי נעימה לעין. אך הטלוויזיה הזו נכשלת בגדול בכל הקשור לצבע שחור, שכן הוא מופיע כאן כגוון אפור ירוק. בכך סצנות חשוכות נראות מוזר עם גוון ירקרק שאינו אורגני לסצינה, ועם כמה שניסינו לשנות את הגדרות התצוגה, הגענו לאותו מצב שוב ושוב. למעשה רק סדרת סרטי המטריקס נראתה כאן הגיונית כי היא כבר בגוון ירוק.

רזולוציה
הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. הפיקסלים הם נקודות זעירות המסודרות לאורך ולרוחב התמונה או מסך התצוגה. לדוגמה, רזולוציה של 1024x768 משמעותה שיש 1024 פיקסלים אופקיים ו-768 פיקסלים אנכיים. ככל שהמדדים גבוהים יותר כך התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להפיק תמונה איכותית.

איכות השמע (15%)

8

הרמקולים המובנים במסך מספקים צליל סביר לגמרי, כשניתן להבין את קולות האנשים ולהבחין ביניהם לבין הרקע, והסאונד מרגיש שהוא מופנה קדימה או לפחות מוחזר מהקיר היטב. הצליל עצמו אנמי ודל, אך כך זה בכל הטלוויזיות הפשוטות שראינו כך שלא התאכזבנו.



עיצוב ונוחות השימוש (20%)

8

מערכת ההפעלה המובנית היא Opera TV ובה ישנה תמיכה מובנית ואפילו כפתורים ייעודים בשלט לנטפליקס ויוטיוב, אך אחד השירותים היותר פופולריים בישראל הוא דווקא סלקום TV ולו אין תמיכה במסך בכלל. זאת לא אשמתה של הייסנס, סלקום TV עוד לא ייצרה אפליקציה למערכת ההפעלה הזו.


 אך זו בעיה שחוזרת על עצמה לאורך השימוש במכשיר. כלל האפליקציות שזמינות לו מרגישות לא רלוונטיות לצופה הישראלי. אף אחת מהן לא בעברית או עם תרגום כלשהו, כשחלקן מוצגות כ"ערוץ הנוף" או "ערוץ בעלי החיים" אך הן למעשה רשימות השמעה (פלייליסט) מיוטיוב שכוללות פרסומות. כך גם אפליקציית Teen Goggles שלפני כל סרט מצויר מוקרנת פרסומת לדגני בוקר אמריקאיים.




הדפדפן המובנה תומך בעברית בצורה תקינה, אך השליטה בו דרך השלט הרחוק אינה נוחה במיוחד, ובכללי דפדפנים מובנים בתוך טלוויזיות חכמות הן לא הצלחה גדולה, גם בדגמים היקרים ביותר.


דרך השלט הרחוק ניתן להפעיל את כלל הפונקציות של הטלוויזיה, ובפרט ישנם כפתורים ייעודיים לנטפליקס ויוטיוב. שמחנו לראות גם כפתורי שליטה בווידאו כמו Play, Pause והרצה קדימה ואחורה על השלט ששולטים באפליקציות האלו.


נגן הווידאו המובנה מאפשר לצפות בקבצי וידאו הנמצאים על כונן קשיח או דיסק און קי כשישנה תמיכה בכתוביות בעברית אך יש היפוך של סימני הפיסוק כך שהנקודה מופיעה בתחילת המשפט, לא נורא בכלל.




הממשק המובנה פועל בסדר גמור ולא הרבה מעבר. ישנו זמן תגובה של שנייה אחת לפתיחת תפריט האפליקציות, כשלאחר מכן הניווט בתוך הממשק פועל במהירות סבירה. ישנה תצוגה גרפית חביבה בעברית מלאה ותקינה שבה רואים את האפליקציות הבולטות, כשניתן לגשת משם אל חנות האפליקציות של אופרה, ומשם להוריד ולהפעיל אפליקציות נוספות.


לאורך כל התפריטים, התגובה לשלט אינה מדהימה, ונתקלנו בתסכול רב ממבנה התפריטים, שכן לחיצה על כפתור Exit סוגרת את כל מה מה שפתוח על המסך, ולא רק את התפריט העליון. לדוגמה, אם תצפו בסרט בנטפליקס, ואז תפתחו את תפריט ההגדרות כדי לשנות משהו בתמונה או בקול, לחיצה על Exit לא תוציא אתכם רק מתפריט ההגדרות, אלא גם מנטפליקס. במקום זה, יש ללחוץ על כפתור Back שוב ושוב עד שתחזרו למקום הרצוי. מיותר לציין שגם כאן, התגובה לכפתור איטית למדי. למעשה בזמן שאפליקציה כלשהי פתוחה, זמן התגובה לעיתים מאט עוד יותר, כך שכלל השימוש מתסכל למדי.

זמן תגובה
הזמן שלוקח לתמונת וידיאו במסך LCD לשנות את הצבע משחור מלא ללבן מלא ובחזרה לשחור, והוא נמדד באלפיות שנייה(ms). זמן תגובה אטי גורם לצבעים להימרח וליצור מעין שובל בתמונה בסצנות מהירות.מרבית המסכים כיום מציעים זמני תגובה קצרים מספיק, אבל לחובבי משחקים, שידורי ספורט וסרטי פעולה, כדאי לוודא שהמסך הנבחר הוא בעל זמן תגובה שלא יעלה על 5ms.