- WiseBuy - Galaxy S9 Samsung

שתף באמצעות:

טלפון סלולרי Samsung Galaxy S9 SM-G960F 64GB סמסונג

סקירת wisebuy - טלפון סלולרי Samsung Galaxy S9 SM-G960F 64GB סמסונג

הטוב
  • מסך מהטובים שיש בשוק
  • איכות צילום מעולה
  • זוג רמקולים חזקים
  • עיצוב יוקרתי ומעודן
  • כולל שקע אוזניות
הרע
  • חיי סוללה גרועים
  • זיהוי ביומטרי עדיין לא מוצלח
  • יש מכשירים זריזים יותר
בשורה התחתונה
גלקסי אס 9 הוא סמארטפון דגל עם מסך נפלא, מצלמה נהדרת ואיכות בנייה גבוהה. למרות יתרונותיו, נראה שדגם ה-S9 Plus עושה עבודה טובה הרבה יותר - גם בתחום הסוללה וגם בתחום הביצועים (בזכות תוספת של 2GB לזיכרון ה-RAM). בפני עצמו חשנו החמצה מסוימת - יצרניות רבות מספקות היום מכשירים מהירים יותר, עם סוללה חזקה יותר ועם אבטחה ביומטרית מהירה יותר. עם זאת, אם תחום המצלמה חשוב לכם, ה-Galaxy S9 הוא עדיין אחת האלטרנטיבות העדיפות כיום בשוק.
הקדמה

סדרת מכשירי הדגל של סמסונג זוכה באופן כמעט אוטומטי להצלחה, פשוט מכוח האינרציה: הצרכנים מכירים את הסמארטפונים של סמסונג, מרוצים מהם ובדרך כלל גם לא מופתעים. Galaxy S9, שהושק בפברואר השנה, מזכיר מאוד את קודמו ה-S8 הן בעיצוב ובן ברכיבים, עם תוספת שדרוגים ושיפורים נחוצים. 


ה-Galaxy S9 כולל מסך בגודל 5.8 אינטש מסוג Super AMOLED, מעבד Exynos 9810 (בגרסה המשווקת בישראל), 4GB זיכרון RAM, מצלמת 12 מגה פיקסל בודדת - רק דגם ה-S9 Plus זכה למערך צילום כפול; קורא אצבע אחורי ותמיכה בטעינה אלחוטית מהירה. 

איכות הקול והשמע (15%)

9

באיחור אופנתי הצטרפה סמסונג לטרנד הרמקולים הסטריאופוניים שקיים איתנו כבר כמה שנים אצל מותגים אחרים, והטמיעה ב-S9 מערך דומה לזה שפגשנו ב-Xiaomi Mi6 למשל: רמקול ראשי בתחתית שמפיק את מרבית הסאונד, שאליו מצטרף הרמקול באפרכסת עם חיזוק בתדרים הגבוהים. מה שכן, סמסונג יודעת את המלאכה והצליל שהמערך הזה מפיק טוב ועשיר למדי. הדבר ראוי לציון במיוחד לאור העובדה שהמכשיר אטום למים לחלוטין, מה שבדגמים הקודמים פגע די משמעותית באיכות הסאונד של הספיקר.


עוד ח"ח מגיע לסמסונג על כך שגם השנה השאירה על כנו את חיבור האוזניות הפיזי, במקום להיכנע למגמה המאוסה של השמטת החיבור הזה גם כשאין בכך כל חיסכון במקום. איכות השמע דרך האוזניות משובחת, הווליום עוצמתי מאוד והאיקוולייזר המובנה עושה עבודה טובה, אם כי שימוש בו מחליש משמעותית את העוצמה המרבית.



נוחות השימוש (35%)

8.5

עם מסך בגודל 5.8 אינטש, Samsung Galaxy S9 מצליח לשמור על ממדיו צנועים ונוחים לאחיזה והוא מתאים גם לבעלי ידיים קטנות. כמובן, הטריק הוא בכך שהמספר 5.8 אינטש מתייחס לחישוב האלכסון של המסך, ומדובר במסך ביחס תצוגה של 18.5:9-  כלומר המסך יותר ארוך מאשר רחב. למעשה, בהשוואה למכשיר עם מסך 5.5 סטנדרטי (ביחס של 16:9) המסך של ה-S9 צר ממנו משמעותית, מה שבא לידי ביטוי בנוחות ההקלדה למשל, אבל מצד שני הוא אכן נוח יותר לאחיזה.


המכשיר בנוי לתפארת מחומרים יוקרתיים, דהיינו זכוכית קמורה בקצותיה משני עברי המכשיר ומסגרת מתכת בגימור מט. המסגרת הזו הופכת את האחיזה במכשיר למעט פחות נעימה בהשוואה למכשירי שהקצוות שלהם מעוגלים לגמרי, אבל בסך הכל קשה לבוא בטענות.




בצלע הימנית של המכשיר נמצא כפתור ההדלקה וכיבוי במיקום נגיש, משמאל - זוג מקשי ווליום ומתחתיהם מקש להפעלת העוזרת האישית Bixby, שאינה דוברת עברית ואינה יעילה מספיק כדי שיהיה לנו שימוש בה; למרבה המזל סמסונג מאפשרת לנטרל את הכפתור לחלוטין. שקעי הטעינה והאוזניות ממוקמים בתחתית, בעוד שמגירת ה-SIM נמצאת בראש המכשיר. 


מקש הבית בקדמת המכשיר אינו מקש פיזי וגם לא מגע, מדובר בעצם במעין לחצן היברידי שמשולב בתצוגת המסך. לחיצה על המסך באיזור המסומן נענית במעין רטט שאמור לדמות לחיצה על מקש פיזי (לא ממש). עד כמה זה נוח? לא מאוד; היינו מעדיפים פי כמה לחצן אמיתי, אבל הרצון לכסות את קדמת המכשיר בכמה שיותר מסך וכמה שפחות שטחים מתים הוביל לפשרה הזו, שבסך הכל עושה את העבודה.


המסך, אגב, קרוב לשלמות - כמו כל דור של מסכי AMOLED של סמסונג בשנים האחרונות. הוא מציג צבעים עמוקים ועזים, חדות מעולה ובהירות גבוהה מאוד, רמת השחור שלו מושלמת והחיסרון היחיד אולי הוא הקימור בקצוות, שמחשיך מעט את הקצוות של המסך. חשוב לומר שלא נתקלנו בבעיות של מגע בעת אחיזת המכשיר בקצוות, ונראה שהמסך יודע להתעלם מקצות האצבעות גם אם הן נוגעות באקראי במסך.




כל טלפון סביר בשנתיים האחרונות מצויד בהתקני זיהוי ביומטריים לשיפור האבטחה, אפילו המכשירים הזולים ביותר. הפורמט הנפוץ הוא כמובן קורא טביעת אצבע, וכל מה שצריך כדי שהוא יהיה שימושי ומוצלח הם שני דברים: זיהוי מהיר ומדויק ומיקום סביר של המשטח. סמסונג חטפה קיתונות של ביקורת על המיקום הגרוע של קורא טביעת האצבע בדגם הקודם, שנמצא לצד עדשת המצלמה, ואכן שיפרה אותו השנה - אבל ההרגשה היא כאילו היא עשתה זאת בחוסר רצון וכדי לעשות טובה למישהו. "רציתם שנזיז את הקורא הביומטרי, הנה הזזנו קצת, מרוצים עכשיו?" - לא, לא מאוד מרוצים. הקורא נמצא בדיוק מתחת עדשת המצלמה, צמוד מאוד אליה, הוא קטן וצר מדי, לא מופרד מספיק מסביבתו כך שהאצבע צריכה לגשש כדי למצוא אותו, והוא אפילו לא מהיר מספיק. 


פתרון אבטחה אחר שיש במכשיר הזה הוא מנגנון זיהוי הפנים, מנגנון זיהוי הרשתית וטוב משניהם - מנגנון משולב שאמור לעבוד היטב גם בתאורה חלשה. ואכן, מדובר במנגנון יעיל שכמעט תמיד הצליח לזהות את הפנים שלנו ולהדליק את המסך, גם ללא צורך באחיזה במכשיר ישירות מול הפנים או בתאורה טובה. מנגד, לוקח למכשיר זמן לזהות את הפנים, לפעמים יותר משנייה. בסך הכל ביקשנו פתרון מאובטח שיפתח את המכשיר באופן מיידי - ה-S9 משתדל מאוד, אבל לא מצטיין בתחום הזה.




עם 4GB זיכרון בלבד, ועם מערכת הפעלה כבדה ועתירת פיצ'רים, קשה להכתיר את ה-S9 כמצטיין בתחום הביצועים. הוא לא אטי, אבל בפירוש פחות מהיר ממה מכשירים סיניים שכוללים את המעבד Snapdragon 835, במיוחד אם הם מצוידים ב-6GB זיכרון. נדגיש שוב, המכשיר בסך הכל עושה את העבודה בקצב טוב, אבל פגשנו מכשירים רספונסיביים ומהירים יותר, ועם אנימציות חלקות יותר.

צילום והקלטה (30%)

9.5

המצלמה היא התחום שבו ה-Galaxy S9 מצדיק כל שקל שתשקיעו בו, בלי חוכמות. למרות שזו מצלמה בודדת בלבד ולא מערך צילום כפול כמו במכשירים רבים אחרים (שעולים פחות), ולמרות שאין לה זום אופטי או יכולת לייצר את אפקט ה"בוקה" הנחשק, זו בכל זאת אחת המצלמות המוצלחות בשוק כרגע.


המצלמה עולה במהירות רבה והצילום בה זריז. הממשק נוח לתפעול; קל לעבור בין המצלמה הראשית לזו הקדמית, וכדי לצלם וידיאו פשוט לוחצים על מקש אחד - לא צריך לעבור בין מצלבי צילום כמו במכשירים אחרים. 




איכות תמונות הסטילס באור יום משובחת. התמונות מצטיינות בטווח דינמי רחב, פירוט מעולה וצבעים עשירים. כשצילמנו תמונות מקרו של אובייקטים קטנים (עליהם המצלמה הצליחה להתמקד בצורה מצוינת), קיבלנו אפקט טשטוש רקע טבעי מעולה (שימו לב לתמונה החילזון בהמשך). המצלמה מטפלת יפה בגווני עור אנושי ואנשים שצילמנו נראו במיטבם.


בתוך הבית התמונות עדיין מוארות היטב, אם כי הפירוט והחדות יורדות מעט. כאן נציין את צילום הוידיאו מעולה גם הוא, ברזולוציה של עד 4K, עם מיקוד מהיר במיוחד שהציל לנו לא מעט סרטונים מאתגרים של התוכיות התזזיתיות שלנו. צילום בהילוך איטי, בקצב של 960 פריימים לשנייה, הוא גימיק חביב אבל לטעמנו לא מצדיק את ההייפ שסמסונג ניסתה לייצר סביבו. הרזולוציה בקצב פריימים כזה נמוכה, התמונה לא איכותית ובינינו - כמה כבר תשתמשו בזה?


צילום בלילה מפיק תוצאות טובות, אם כי ה-P20 Pro החדש של וואווי מתעלה עליהן עם תמונות מוארות משמעותית יותר. מצד שני, התמונות של ה-S9 עם רעש דיגיטלי יחסית מתון והן עדיין שמישות לגמרי.



פריימים
תמונת הוידיאו מורכבת מרצף של תמונות בודדות שנקראות פריימים. ככל שמספר הפריימים לשנייה גדול יותר הסרטון יראה חלק ורציף יותר. במרבית המכשירים הסלולריים קצב הפריימים לשנייה עומד על 15, שזהו נתון בינוני שמספק תמונה מעט מקרטעת ולא חלקה. קצב פריימים של 30 בשנייה הוא טוב דיו ומספק תמונה חלקה ורציפה. 

משך פעולת סוללה (10%)

7

גלקסי אס 9 מצויד בסוללה מובנית בקיבולת של 3000mAh, קיבולת מעט צנועה ביחס למעבד ולמסך התובעניים. הצד החיובי הוא שהמכשיר תומך לא רק בטעינה מהירה דרך כבל USB-C אלא גם בטעינה מהירה אלחוטית, אם כי לשם כך תאלצו להיפרד מכמה מאות שקלים כדי לקנות מטען תואם.


חיי הסוללה הם ללא ספק נקודת התורפה של המכשיר הזה. הסוללה כה חלשה שבכל תקופת הבדיקה נאלצנו לתור אחרי מטען בשעות אחר הצהריים, או לכל המאוחר בשעות הערב המוקדמות. נכון שטעינה של חצי שעה (אפילו ברכב בדרך מהעבודה הביתה) מספיקה כדי לסגור את הפער ולהשלים ליום עבודה מלא, אבל בסופי שבוע, בהם גם השימוש אינטנסיבי יותר, נאלצנו להיפרד מהמכשיר באמצע היום ולחבר אותו למטען. 

עמידות (10%)

8

כפי שציינו, ה-S9 הוא מכשיר שבנוי לתלפיות בסטנדרטים הגבוהים של סמסונג; הוא מורכב בקפידה מחומרים איכותיים ומעניק תחושה יוקרתית.


מבחינת עמידות, מצד אחד הוא מצויד בתקן IP68 מה שאומר שהוא עמיד במים - גשם או החלקה לאמבטיה; מצד שני, העובדה שהוא עשוי ברובו מזכוכית גורמת לכך שנפילה מהווה סיכון מוגבר לשברים שעלות התיקון שלהם יקרה מאוד. הזכוכית הקמורה מקדימה ומאחורה מחייבת התקנה של מגן מסך מיוחד שמסוגל להתמוד עם הקימור - מה שעלול לעלות די הרבה.