סקירה - אוזניות SteelSeries Arctis 7 ‏- WiseBuy

שתף באמצעות:

אוזניות SteelSeries Arctis 7

סקירת wisebuy - אוזניות SteelSeries Arctis 7

הטוב
  • סאונד DTS Headphone:X עשיר ומפורט
  • קישוריות אלחוטית יציבה ומהירה
  • חיי סוללה מצוינים
  • מיקרופון מוצלח
הרע
  • חיבור Micro-USB מיושן
  • לא תומך בטעינה מהירה
בשורה התחתונה
ה-Arctis 7 של SteelSeries הן בין אוזניות הגיימינג האיכותיות שפגשנו. יש להן עכבה מינימלית שיכולה לשכנע את מושבעי האוזניות החוטיות, איכות צליל מפורט שמעניקה לסאונד רבדים שקריטיים בזמן משחק וחיי סוללה שיספיקו לגיימרים התובעניים ביותר. אם אתם לא מאוימים מחיבור Micro-USB מיושן והיעדרה של טכנולוגיית טעינה מהירה, תצליחו ליהנות מאחת האוזניות האלחוטיות המקצועיות שפגשנו, המיועדת לשחקני המחשב.
הקדמה

אוזניות הגיימינג האלחוטיות Arctis 7 מבית SteelSeries מציעות חיבור בתדר 2.4 GHz ומבטיחות עכבה מינימלית, עם דרייברים בקוטר 40 מ"מ וטווח תדרים 20–20000Hz. עוד נוכחים באוזניות תאימות ל-Discord, מיקרופון עם תבנית הקלטה דו-כיוונית (bidirectional), תמיכה בתקן DTS Headphone:X v2.0 לסאונד בסטריאו, תוכנה ייעודית והבטחה לעד 24 שעות פעילות. זמין בצבעי שחור ולבן.


איכות הצליל (50%)

9

מתחילים מהנתונים הטכניים: דרייברים בקוטר 40 מ"מ, טווח תדרים 20–20000Hz, רגישות 98db, עכבה 32Ohm ותמיכה ב-DTS Headphone:X בגרסה 2.0. בכל הנוגע להאזנה למוזיקה, קשה להחמיא לאוזניות בדיוק כמו שקשה להעיר להן. ייעודן הוא לא עבור מוזיקה בהגדרה ואודיופילים ממילא לא יחפשו בו את מבוקשם. כך שאם נבחן את האוזניות בבדיקה הוגנת וסטנדרטית, הן עומדות במשימה הכללית ולהאזנה למוזיקה, צפייה בסטרימינג או שמיעת מדריכים למשל - תסתדרו נהדר. ה-Vocals מקבלים דגש מובחן ויש גם באסים לא רעים בכלל, עם הגשה די סולידית אבל נוכחת - שמסוגלת להתרחב עם תשלבו את האקולייזר המובנה התוכנה הייעודית.



התמיכה ב-DTS Headphone:X נהדרת, גם במוזיקה אך בעיקר בגיימינג. במוזיקה התחושה המוענקת יותר מלאה, כאילו כלי המוזיקה מפוזרים ברחבי ספרה מדומה וההגשה יותר מנופחת ומלאת רבדים. כשעוברים למשחקים, מקבלים בעיקר את נפח הממדים שנרצה להאזין לו כשמשחקים בכותרים מבוססי יריות או אויבים שעלולות להתקיל אותך מכל פינה. במבחן הגיימינג האוזניות הבריקו ומיישרות קו עם אוזניות גיימינג פרימיום של מתחרות שבדקנו לאחרונה: צליל חד, פירוט נדיב גם ברגעי שיא ובעלי יכולת שמיעה רגישה במיוחד יצליחו לנצל את שכבות הסאונד שה-Arctis 7 מצליחות להגיש במקצועיות רבה.


באוזניות גלגלת ChatMix שעוזרת למשתמש למצוא את הטווח המאוזן שבין הסאונד שבוקע מהמשחק לבין זה שבוקע מהצ'ט הקולי שלכם עם חברי הצוות. ההבדל מורגש מאוד: ברצף משחקי Warzone, כותר שעמוס בפיצוצים והדי מלחמה רועמים, לא פעם קולות החברים שלנו שבקעו מתוכנת דיסקורד "נדרסו", גם כשהווליום הכללי בתוכנה היה גבוה מזה שבמשחק. כדי לאזן את הפער הגלגלת המובנית באוזניות עזרה לנו כאשר תעדפנו את קולות החברים שלנו על פני הסאונד שבקע במשחק. גלילה מלאה לכל אחד הצדדים גורמת כמעט להשתקה מוחלטת של המשחק או של קולות חברי הצוות שלנו בדיסקורד, לחלופין.

עוברים למיקרופון, נתחיל מכמה עניינים טכניים: תגובת תדרים 100-10000Hz, עכבה 2.2K Ohm , רגישות 38dB- ותבנית ההקלטה היא bidirectional, כלומר דו-כיוונית. ב-Arctis 7 המיקרופון אינו תליש אך לפחות נשלף מחריץ ייעודי, אליו הוא גם מצליח לחזור עד לנקודה שהוא כמעט לא נראה, מלבד בליטה קטנה שמציצה החוצה. אהבנו את הפתרון, שגם מאפשר להשתמש ב-Arctis 7 כאוזניות קשת סטנדרטיות להאזנה שגרתית למוזיקה במשרד או כשתהיו בתנועה. באשר לאיכות, יצאנו מאוד מרוצים ואחרי שעות משחק רבות מול חברי צוות שהאזינו לנו, קיבלנו בעיקר מחמאות על פירוט וחדות קולנו. בנוסף, הקלטנו את עצמנו מקריאים קטע טקסט קצר בתוכנת Audacity והמיקרופון ב-Arctis 7 תיעד קול צלול שנשמע כאילו הוקלט דרך מיקרופון קונדנסר.

נוחות השימוש (25%)

8.5

כאמור, אוזניות הקשת שלפנינו מציעות דרייברים בקוטר 40 מ"מ, בגודל שיעטוף בקלות את האוזניים של רוב המשתמשים. מסגרת אלומיניום משאירה רושם גבוה של איכות בנייה גבוהה ורצועת בד אלסטית שמפרידה בין הראש לקשת הסטטית מאפשרת למתוח אותה לפי מידות הראש שלנו. רמת הלחץ על הראש בינונית, לא משהו שאמור לגרום לכם לכאבי ראש בשימוש ממושך, אבל כן תבקשו לרענן את עצמכם ולהסיר את האוזניות מעת לעת, בעיקר בגלל הפרופיל העוטף שלה. האטימות על האוזניים נהדרת: בד דק ונושם סביב כוסות האוזן לא יגרום לכם להזיע או להטמיע שם סימנים שומניים, בניגוד לכוסות אוזן עשויות דמוי-עור, והספוג לא נצמד מדי לעצמות הלחיים. החדשות הרעות הן שבניגוד לאוזניות קשת קלאסיות שמאפשרות להניח את האוזניות על הצוואר בזמני מנוחה, כאן הרצועה הפנימית מתהדקת במיוחד סביב הצוואר ולא מעניקה הרגשה חנוקה-משהו. תוסיפו לעניין כוסות אוזן ש"מתנשקות" ברגע שהן גולשות לצוואר - וקיבלתם אוזניות עם אחיזת צוואר לא נינוחה במיוחד.



ה-Arctis 7 מתחבר למחשב אלחוטית באמצעות דונגל מעוגל מבוסס USB המשדר בתדר 2.4GHz, עם הבטחה לעכבה מינימלית (ultra-low latency) וטווח קליטה של עד 12 מטר. מלבד האוזניות והדונגל, במארז קיבלנו גם כבל טעינה Micro-USB וכבל 1/8" TRRS לתאימות עבור Xbox. עוברים למקשים הממוקמים על האוזניות: בכוס אוזן ימין תמצאו את גלגלת ה-ChatMix ואת מקש הפעלת/כיבוי האוזניות. בכוס אוזן שמאל ממוקמים מקש השתקת המיקרופון, גלגלת הווליום הראשית, מחבר 1/8" TRRS, כניסת AUX לחיבור קווי של האוזניות ולבסוף פתח ה-Micro-USB עבור טעינה.

מה בנוגע לתאימות ותמיכה במכשירים נוספים מלבד המחשב? ה-Arctis 7 אמור להסתדר עם רוב הפלטפורמות האחרות; Mac, PlayStation 4/5, Switch, אך שחקני Xbox ייאלצו לוותר על האופציה האלחוטית ואלו יכולים לנצל את האוזניות והמיקרופון באמצעות חיבור קווי בלבד, באמצעות כבל ה-1/8" TRRS. תוכנת SteelSeries Engine הייעודית נתמכת רק ב-Mac וב-PC ותקן הסאונד DTS Headphone:X Surround נתמך במחשב בלבד - פשרות שכדאי להכיר טרם רכישת האוזניות לפלטפורמה שבה אתם נוהגים לשחק.


עוברים לגיימינג והיכולות האלחוטיות בפועל. זה לא סוד שלא מעט גיימרים נמנעים מאוזניות אלחוטיות כדי לחסוך את העכבה הטיפוסית שמתרחשת בעת חיבור אלחוטי. ה-Arctis 7 מצליחות להוריד את החשש, או לפחות לצמצם אותו למינימום ההכרחי שיעודד אתכם לעבור לאוזניות אלחוטיות. בילינו מספיק שעות משחק עם האוזניות כדי לגלות עכבה אפסית עד כדי לא מורגשת ותשכחו מחיבור בלוטות' רופף: החיישן המעוגל שקיבלנו במארז, שמתחבר ב-USB לכונן ומשדר בתדר 2.4GHz מגיב במהירות מרשימה ולא מעניק שום רגע חיווי איטי, לא כשצפינו בסדרות בתוכנת נטפליקס במחשב ולא כששיחקנו בכותרים זריזים בהם פערי סאונד של חצאי-שניות מורגשים לאין שיעור. ה-Arctis 7 משאיר רושם מצוין בכל הנוגע לעכבה הסופר-נמוכה שהוא מציע ושמחנו לגלות שאין פשרות בעניין האלחוטי.



מקנחים עם התוכנה הייעודית הזמינה לשחקני המחשב, SteelSeries Engine. מיישרת קו עם אוזניות גיימינג מקצועיות, היצרנית לא וויתרה על ממשק גיימרי שמציעה ערך מוסף לא רע לשחקני PC - ורק להם, לדאבונם של שחקני יתר הפלטפורמות. תכונות כמו קביעת אקולייזר משלכם, העצמת הבס או הגברת הדיאלוג (Vocals) הם משהו שציפינו לקבל. בתכונות המתקדמות תמצאו שליטה על ה-Mic Sidetone, כלומר באיזו עוצמה תשמעו את הקלטת קולכם באוזניות, דחיסת הטווח הדינמי בשלוש רמות - וכן ניתן לבחור פרופיל הסראונד שלכם מבין שלושה מצבים מובנים ואת פרופיל הסטריאו, בין חדר קטן לגדול. כל הפיצ'רים מתנקזים למסך בודד ואת ההתאמות האישיות שלכם תוכלו גם לשמור כפרופיל משלכם, כמצופה.

כן התאכזבנו לגלות שלא ניתן לשמור את הפרופיל על האזוניות עצמן כך שצריך לפתוח חשבון מקוון של SteelSeries ואותו להגדיר בכל מקום שאליו תרצו לסנכרן את אותן הגדרות - משהו ששחקניים תחרותיים ימצאו מתסכל. עם זאת, כן ניתן לשייך פרופיל נבחר למשחק ספציפי דרך לשונית Library בתוכנה הייעודית.

משך פעולת הסוללה (25%)

8.5

חיי הסוללה של ה-Arctis 7 הם מהתכונות המרשימות ביותר במכשיר. היצרנית מבטיחה למעלה מ-24 שעות פעילות רציפות ולמרות שהיינו סקפטיים, אכן הצלחנו להגיע אליהן. בתום שבוע של שימוש שכלל גיימינג בן 2-3 שעות מדי ערב, עם שימוש מתמיד במיקרופון והפעלת DTS Headphone:X, רק בסוף השבוע נדרשנו להטעין את האוזניות, כלומר הגענו ל-21-22 שעות פעילות ועוד נותרו באוזניות אחוזי סוללה בודדים. מדובר בתוצאה מצוינת שתתאים גם לסטרימרים שיכולים להקליט את עצמם במשך סשן ארוך במיוחד שלם מבלי להזדקק לטעינה מחודשת באמצע היום. החדשות העוד-יותר טובות הן שאת האוזניות אפשר להטעין תוך כדי חיבור אלחוטי, לא תכונה שכל אוזניות אלחוטיות מסוגלות להתגאות בה.


לצערנו טעינה מיושנת בחיבור Micro-USB נוכחת, ולא USB-C שהייתה יכולה להתאים לרוב המכשירים ההיקפיים שיש לנו בעמדה. זמן הטעינה ממושך למדי, בערך 3 וחצי שעות וכפי שהספקתם לנחש, אין כאן תמיכה בטעינה מהירה. לאורך כל משך הטעינה תאורה אדומה מהבהבת על המיקרופון כחיווי לתהליך טעינה. בזמן שהאוזניות דולקות, סטטוס סוללה נוכחי מופיע בכלליות סביב מקש ההפעלה/כיבוי, בתאורה ירוקה, צהובה או אדומה, בהתאם לסטטוס הסוללה. לצערנו גם ברמת התוכנה אין חיווי סטטוס סוללה ברור למדי, רק אייקון סוללה שמוצג בשלוש רמות כלליות. לפחות ניתן להגדיר תוך כמה זמן האוזניות ייכבו אוטומטית בהיעדר שימוש, המוגדר בתוכנת SteelSeries GG.