- WiseBuy - Portege X20W-D-10W Toshiba

שתף באמצעות:

מחשב נייד Dynabook Portege X20W-D-10W

סקירת wisebuy - מחשב נייד Dynabook Portege X20W-D-10W

הטוב
  • מראה אלגנטי ומרשים
  • ביצועי מערכת מעולים
  • חיבור USB Type C רב תכליתי
  • סוללה חזקה
הרע
  • מקשי מקלדת קטנים ומשטח מגע מצומצם
  • נפח אחסון נמוך
  • קישוריות מינימלית
  • מחיר גבוה
בשורה התחתונה
הנוחות המיטבית בנשיאה ממקום למקום, השימושיות הנהדרת במעבר לטאבלט והביצועים הזריזים הופכים את ה- Portégé X20Wשל טושיבה לחלומו של כל עובד משרד המתנייד בתפקידו. למרות שנוכל לסלוח על כרטיס מסך סטנדרטי או נפח אחסון מזערי – מחירו המופרז מהווה חיסרון משמעותי, בטח כשמתחשבים בשאר האלטרנטיבות המוצעות לאיש העסקים הנודד.
הקדמה
ה-Portégé X20W-D-10W הוא נייד היברדי תוצרת Toshiba  המיועד ללקוחות עסקיים. גודל המסך עומד על 12.5 אינץ' בתצוגת 1080p ומתחת למכסה המנוע ניתן למצוא מעבד Core i5 מבית אינטל מדגם U7200‎ במהירות ‎2.5GHz, כונן SSD בנפח 128GB וזיכרון RAM בסך 8GB. הלפטופ מגיע עם מערכת הפעלה בגרסת Windows 10 Pro וכולל מסך מגע התומך במחוות, בריבוי נגיעות (עד 10 נקודות במקביל) וכן מגיע עם עט סימון (סטיילוס) לשימושים מתקדמים.
סטיילוס
חרט, מעין עט המשמש להקשה וכתיבה על מסך מגע. במחשבי לוח הכוללים מסך מגע מצורף סטיילוס בנוסף למקלדת, המאפשר שימוש נוח ואינטואיטיבי במחשב, ישירות מהמסך.

ביצועים (35%)

8.5
הרצנו בנייד סדרת בדיקות שכללה תפעול שוטף, עריכת מסמכים, גלישה באינטרנט, צפייה בסרטים ובחנו את התמודדותו בריבוי משימות. למרות שזיכרון RAM בנפח 8GB נחשב כבר לסטנדרטי בלבד, בפועל הוא התגלה כיעיל במיוחד עבור איש העסקים הממוצע. סרטי FHD עלו ברגע ושידרו חלק, משימות רבות ברקע לא הרתיעו אותו ועריכת בתוכנות אופיס השכיחות או לא היוו עבורו אתגר של ממש.

תפעול תוכנות עריכה כבדות יותר הקשו על המחשב להפיק מהן תועלת, אם כי ממילא לא ציפינו לתוצאות מזהירות בהתחשב בייעודו. חשוב להוסיף כי למרות שבמבחן הביצועים התרשמנו לטובה, נותר רק לתהות כמה יצליח זיכרון ה-RAM לעמוד במבחן הזמן, בו הדפדפנים הפופולריים הופכים לתובעניים מתמיד ומערכות ההפעלה דורשות יותר יחידות מהזיכרון הנדיף.


כונן ה-SSD בנפח 128GB היה מהיר להחריד ושום פעולה לא גרמה לו להתאמץ. אתחול המחשב מתבצע תוך 13 שניות – תוצאה פנטסטית שמאפשרת להציג מסמכים במהירות בזק. החיסרון היחיד הוא נפחו המזערי, שכן לאחר התקנת מערכת הפעלה, תוכנות אופיס ועוד כמה תוכנות בסיסיות, נשארנו עם פחות מ-85 ג'יגה לשימוש האישי שלנו, וזה עוד לפני שצירפנו מסמכי עבודה הכרחיים, קבצים אישיים ועוד כמה סרטים וסדרות לשעות פנאי. נראה כי תכליתו של ה- X20Wהיא לעבוד ורק לעבוד – על כן חובבי המידע יאלצו להישען על שירותי ענן או התקני זיכרון חיצוניים.

לצד הביצועים המצוינים, שמנו לב שהמחשב נוטה להרעיש ברגעים לא ברורים: לא משנה אם זה היה באמצע סטרימינג תובעני של סרטון יוטיוב ב-1080p אל הטלוויזיה בסלון או סתם במהלך טעינה שגרתית – רעשי הרקע מהמאוורר היו גבוהים מאוד לסירוגין ולעיתים כלל לא תואמים לסיטואציה הנינוחה בה המחשב נמצא.

זיכרון
  Random Access Memory הזיכרון הפעיל הראשי במחשב. הזיכרון מאחסן באופן זמני מידע שנוכח כל עוד המחשב פועל. הזיכרון נמדד בג'יגה בייטים (GB), וככל שהוא גדול יותר מערכת ההפעלה ותוכנות אחרות יפעלו מהר יותר וניתן להריץ כמה מהן במקביל בצורה מהירה וחלקה. גודל הזיכרון המומלץ לשימושים בסיסיים במחשב נייד הוא 4GB. לעבודה עם יישומים כבדים יותר וכדי לעבוד עם כמה יישומים במקביל בנוחות, מומלץ זיכרון גדול יותר.

איכות התצוגה (15%)

8.5
הנייד בעל מסך מגע בגודל 12.5 אינץ' בתצוגת Full HD המצויד בטכנולוגיית Gorilla Glass 4 אשר אמורה למנוע השתקפות. התצוגה המקסימלית 1080p מעט מאכזבת, בוודאי בתקופה בה ניידים באותו בטווח מחירים ואף נמוך ממנו מציעים כבר תצוגת QHD, אם לא רזולוציית K4. בכל הנוגע למסך המגע, התפעול שלו יוצא מן הכלל וקשה שלא להחמיא - אין פספוסים ואין גמגומים. הלחיצות מזוהות ברגע וכמעט שלא נדרשנו לחזור על שום הקשה.

גודלו של המסך אידיאלי למצגות ומסמכי טקסט – הוא נוח לקריאה ולא מרגיש קטן מדי. באשר לאיכות התצוגה, נהנינו מאוד: החדות מצוינת והבהירות המקסימלית טובה מאוד, אם כי פגשנו במסכים בוהקים יותר בחצי ממחירו. צפייה תחת אור השמש הייתה בינונית, כלומר הצלחנו לעבוד כרגיל אבל לעיתים היינו צריכים להתקרב למסך כדי לוודא את מה שקראנו קודם לכן.


מכרטיס המסך המובנה HD Graphics 620 לא ציפינו יותר מדי. מיותר לציין ששום משחק מחשב חדש לא ירוץ כאן במהירות מרשימה, אם בכלל הוא יצליח לעלות. כאמור, מדובר בכרטיס מסך בסיסי למדי הבנוי למשימות משרדיות ותו לא.

כרטיס מסך
רכיב שממיר את המידע הלוגי שבמחשב למידע ויזואלי המוצג על המסך. יש שני סוגים של כרטיסי מסך, הראשון והבסיסי הוא כרטיס המשולב כשבב על לוח האם ומשתמש בזיכרון הכללי של המחשב (shared). כרטיס זה יכול לשמש היטב כל משתמש שאינו מתכוון להריץ משחקים ותוכנות תלת ממד, ואין צורך להשקיע בכרטיס נפרד ויקר.הסוג השני הוא כרטיס נפרד עם זיכרון ומעבד משלו, שמציג תוכן ויזואלי ותלת ממד ברמה גבוהה. זיכרון מינימלי מומלץ לכרטיס עצמאי הוא 256MB.

ניידות ונוחות השימוש (25%)

9
במבט ראשון ה- X20Wלא יכול שלא להרשים: צבעו כחול עמוק, מוברש באלגנטיות ועטור קווים דקיקים ומנצנצים. המשקל הנמוך (1.1 קילוגרם) לצד המראה האקסקלוסיבי הופכים את ה-X20W לאחד הניידים הנאים בקטגוריה, כמה וכמה כשמתחשבים בייעודי הדו-תכליתי.

למקלדת לקח לנו לא מעט זמן להתרגל: המקשים קטנים במיוחד, הרווחים ביניהם גדולים מדי והלחיצה עצמה לא מספיק קשיחה, כך שלא פעם לחצנו פעמיים על אותה אות כי חשבנו שהיא לא נקלטה בפעם הראשונה. גם משטח המגע די מזערי בגודלו ולמרות המגע הנעים – הוא עדיין לא נוח לשליטה ודי מהר העדפנו לחבר את העכבר הקלאסי.

גם תאורת ה- backlitלא הרשימה מדי – לטעמנו התאורה האחורית במקלדת הייתה חלשה מדי וגרוע מכך, האירה רק את התכונה המרכזית של כל מקש, ללא הפונקציה המיוחדת שלה. לדו', במקשי ה-F, רק המספרים הוארו, ללא התכונה המשנית שלהן, כמו מצב טיסה, הגדלת בהירות, הפעלת מקלדת נומרית וכדומה. במקלדת שבה מחצית מהמקשים מכילים פקודות מיוחדות, לא ברור איך התפספס פתרון נדרש שכזה.


הרמקולים מבית חברת האודיו הנחשבת Harman Kardon שהוטמעו בנייד היו יכולים להיות מושלמים, אילולא סאונד די נמוך גם בשיא עוצמתו. למרות זאת, זכינו להאזין לצלילים מדויקים, צלולים ונעימים לאוזן. כמה רמות סאונד גבוהות יותר היו הופכות את הרמקולים למצטיין במפרט הטכני.

ה- X20Wהוא שני מכשירים באחד, כלומר משמש כלפטופ ובקיפול המסך לאחור, מתחלף לטאבלט לעת מצוא. כשעוברים למצב טאבלט התפעול ממשיך להיות נוח ואינטואיטיבי, כאשר הממשק משתנה במעט והמקלדת מתבטלת (כדי למנוע הקלדה), אם כי עדיין יש תחושת אי-נוחות מסוימת בהצמדת המקלדת לשולחן בתפעול הטאבלט מלמעלה או לחלופין, תמיכתו של המקלדת כגב המכשיר כך שמקשי המקלדת מהווים גב לא נעים לאחיזה.

במארז סופק עט סטיילוס בטכנולוגיית AES, אשר מעבר לתפעול הרגיל, משמש גם למגוון פעולות כמו כתיבה ידנית של תזכורות, עריכת מסמכים עם תוכנות תומכות המסוגלות להמיר כתיבה לטקסט חי ואפילו הפיכת המסך ללוח כתיבה אלקטרוני המאפשר לשרטט, לצייר ולערוך סקיצות, שרבוטים וכו'. העט עצמו מעולה – הוא קל מאוד, פועל על בטריית AAA בודדת וכולל בגופו שני כפתורים הניתנים לתכנות.

מידותיו הצנועות של הנייד מצמצמות משמעותית את סט החיבורים ורק שלושה התקנים עומדים לרשות המשתמש: כניסות אוזניות/מיקרופון, USB 3.0 ו- USB Type-C בגרסה 3.1 שהיא למעשה חיבור Thunderbolt 3 רב תכליתי המאפשר דרכו להטעין את המחשב, להעביר מידע ואף לשדר תוכן למסך תומך.

למרות השימושיות הרבה של ה- Thunderboltאשר הופכת את המחשב לנוח למדי תוך חיסכון במקום יקר, כבל ה-USB Type C עדיין לא פופולרי מספיק וכל ההתקנים שניסינו לחבר אליו היו עדיין בתקן USB 2.0 – מה שחייב אותנו להתקין מתאם.

לזכותה של היצרנית ייאמר שהיא דאגה לספק במארז מתאם ל-HDMI, כדי להקל על העברת התוכן למסך חיצוני. לכאן או לכאן, ומבלי להתחשב בחיבור ה-Thunderbolt, חיבור USB בודד בהחלט אינו מספיק.

באשר למערכת ההפעלה, לא זכור לנו מתי בפעם האחרונה קיבלנו מחשב Windows 10 Pro כל כך נקי מתוכנות פרסומיות, עזרים לא רצויים ואפליקציות שאף אחד לא באמת משתמש בהם. בתור חובבי הממשק הנקי נחסך מאתנו זמן יקר של הסרת תכנים חסרי ערך - מדובר במחמאה כמובן והשבחים לטושיבה שלא התפתו למנהג המפוקפק שמופיע בכל כך הרבה ניידים אחרים שעברו תחת ידינו.
חיבור USB
חיבור רב תכליתי המיועד לחיבור התקנים שונים אל המחשב כגון ציוד היקפי (עכבר חיצוני, מדפסת וכדומה), מצלמות, נגנים, דיסק און קי ועוד.  שני סוגי היציאות הנפוצים הם USB 2.0 המאפשר העברת קבצים במהירות של עד 480 מגהביט לשנייה ו-USB 3.0 בעל קצב מהיר פי 10 של עד 4.8Gbps.  רצוי שהמחשב הנייד יכלול לפחות 4 שקעי USB ולפחות אחד מסוג USB 3.0, שמאפשר הורדה מהירה של קבצים כבדים וסינכרון משופר בצפייה בסרטוני וידיאו והאזנה למוסיקה ישירות מההתקן המחובר למחשב. USB-C הוא סוג חדש של החיבור הנפוץ. הוא שונה משמעותית מקודמיו הן בגודלו הפיזי והן בתכונותיו. USB-C קטן יותר מהגרסאות הקודמות (בגודל של מיני USB), גודלו זהה בשני קצוות הכבל וניתן להכניסו לשקע משני צדדיו - מלמעלה-למטה ומלמטה-למעלה. קצב העברת הנתונים של USB-C מהיר בהרבה מזה של USB 3.0/3.1, ועומד על 10Gbps. בנוסף, USB-C יכול גם לשמש כמטען בהספק של עד 100 ואט למכשירים שונים. בשלב זה התקן החדש קיים במכשירים ספורים בלבד, אבל צפוי להיות זמין בכל המכשירים, כולל טאבלטים וסמארטפונים. ל-USB-C תאימות לאחור בעזרת מתאם, כך שניתן להשתמש בו גם במכשירים בעלי USB מגרסאות קודמות.  

משך פעולת סוללה (15%)

9

המחשב צויד בסוללת 3 תאים שמבטיחה לספק עד 14 שעות ו-45 דקות לפי הבטחת החברה, תחת תנאי MobileMark. כמעט כמו תמיד, במבחן המציאות המחשב כשל בציפיות היומרניות אבל גם התוצאות בשטח לא אכזבו אותנו. כמעט 8 שעות מלאות שרד אתנו המחשב שורה של משימות פשוטות למדי שכללו כתיבת מיילים, גלישה שגרתית באתרים, עריכת מצגות וכמה מסמכי טקסט שנדרשנו להגיש עד סוף היום.


הבהירות לא הייתה מקסימלית כמובן וכך דחינו לדעתנו לפחות בעוד שעה את מצוקת הסוללה למטען. כאמור, בהתחשב בייעודו המשרדי, מדובר בתוצאה מעולה שתשרת נאמנה את המשתמשים שלא תמיד נמצאים ליד חשמל.

עמידות ואבטחה (10%)

9

לטובת אבטחת המכשיר, בקצה העליון של משטח הנגיעה שולב חיישן קורא טביעת אצבע ומעל המסך הוצבו מצלמות אינפרה-אדום לאימות פנים – שני אמצעים ביומטריים שאמורים להקשות משמעותית על פורצים פוטנציאליים. קיים גם חריץ להתקנת כבל אבטחה, להגנה מפני גניבה פיזית.


נתחיל מהחדשות הרעות: את קורא טביעות האצבע לא הצלחנו להפעיל ולו פעם אחת, כאשר כל פעם כשניסינו להזין את טביעת האצבע שלנו, נתקלנו בהודעת "מצטערים, משהו השתבש" מבית היוצר של שירות Windows Hello.


לעומתו, חיישן זיהוי הפנים היה מושלם. העלאת תווי הפנים שלנו התרחשה בזריזות מרשימה והחיישן לא נפל בזיהוי, תוך קליטה מהירה ופתיחה מיידית של המחשב הנעול.