- WiseBuy - PicoProjector HD AAXA

שתף באמצעות:

מקרן AAXA PicoProjector HD

סקירת wisebuy - מקרן AAXA PicoProjector HD

הטוב
  • קטן וקומפקטי
  • סוללה מספקת עבור שימוש משרדי
  • מרובה חיבורים
הרע
  • מחייב חדר חשוך לחלוטין
  • איכות תמונה נמוכה
  • נוחות שימוש לוקה בחסר, שלט גרוע
  • ממשק מגמגם
  • מקרטע בהזרמת סרטים כבדים
בשורה התחתונה
המקרן הזעיר PicoProjector HD מתיימר להקרין על כל משטח באופן פשוט ונוח, אלא שהבטחות לחוד ומציאות לחוד. במקרה שלפנינו מרגיש כי היצרנית הפנתה את אור הזרקורים רק לעניין הקומפקטיות, בזמן שתכונות חשובות יותר נזנחו ובסופו של יום נכשל המקרן במשימתו לספק תמונה איכותית וברורה, לצד שימושיות קלילה ונטולת תקלות. זעיר ככל שיהיה, ה- PicoProjector HDנפל במבחני הבסיס ובכך מקשה עלינו מאוד להמליץ עליו.
הקדמה
חברת aaxa Technologies מציעה את המקרן PicoProjector HD אשר ניחן במידות צנועות במיוחד וטוען לכתר "מקרן ה-720P הקטן בעולם", לפי היצרנית. רזולוציית התמונה המקסימלית בכניסת ה-HDMI עומדת על p1080, המציעה הקרנה בגודל של עד 80 אינץ' בחדר חשוך בעזרת נורת לד בעוצמת הארה 50 לומנס. הניגודיות היא 2000:1 ולטובת השמע צויד המקרן ברמקול W1 אך גם ניתן להאזין באמצעות אוזניות, דרך כניסת mm3.5 סטנדרטית. הקרנת תוכן מתאפשרת באמצעות התקן USB, כרטיס זיכרון MicroSD או דרך כניסותAV  ו- Mini HDMI. סוללת mAh3500 מבטיחה להקרין במשך שעתיים וחצי. גוף המקרן לבן ובאריזה סופק שלט אלחוטי, חצובה וכבלים תומכים. תודה לרשת iStore על השאלת המכשיר לסקירה.

איכות התצוגה (55%)

7
נפתח בחדשות הרעות: איכות הצפייה של ה- PicoProjector HDירודה מאוד ולא מתאימה לסרטים. טווח הצבעים מצומצם מאוד
וגווני השחור פשוט אפלים מדי וכלל לא תואמים לכוונת הבמאי, גם בחדר חשוך לחלוטין. יחס ניגודיות צנוע של 2000:1 לא הצליח להפיק תמונה מוצלחת במיוחד. סצנה שטופת שמש בסרט La La Land הומחשה כיום קודר ועל סיטואציות ליליות בסדרה "בית הקלפים" בכלל אין מה לדבר - הדמויות פשוט נבלעו בחלקים כהים מדי.


בקודקוד המקרן הוזכר במדבקה צהובה כי "המקרן מיועד לחדרים חשוכים בלבד", רמז לביצועיו המגמגמים בחדר שאינו אטום לחלוטין מפני כניסת אור ואכן בהירות בעוצמת 500 לומנס התקשתה מאוד להציג תמונה ברורה ואיכותית תחת קרני שמש שנכנסו לסלון או תאורת פלורסנט שזלגה מהמשרד הסמוך, במקרה אחר. חשוב לציין שהמקרן עדיין מסוגל להפיק תצוגה בוהקת מספיק כדי להמשיך לצפות ולאו דווקא מוכרח המשתמש ליצור חדר חשוך לחלוטין – אך האידיאל הוא כמובן ליצור סביבה אטומה מאור כדי לקבל תצוגה מיטבית.

גם צפייה בתמונות הייתה חוויה בינונית בלבד. צילומי נוף מהפנטים ממקסיקו הפכו לחיוורים מאוד, חשוכים ביותר מדי אזורים ונטולי נשמה לעומת הנראות שלהן במסך מחשב סטנדרטי. גם המעבר בין תמונות עייף אותנו עם עיכוב של לפחות שניה בין תמונה לתמונה, במהלכה נסרקת התמונה הבאה בתיקייה באפקט זול ומיושן שמזכיר מעבר שקופיות במצגות מהעשור הקודם.
פתחנו בחדשות הרעות כי גם יש טובות: בהקרנת מסמכי אופיס למיניהם, ה-PicoProjector HD מבצעת את עבודתה נאמנה.

טבלאות אקסל היו נוחים להצגה על המסך הגדול ומצגות פאוורפוינט הוצגו בראווה שימושית למדי עם חדות מעולה. לאור הביצועים ההפכפכים, נראה כי המקרן עדיף למשתמש עם הדרישות המשרדיות ופחות לשימושי פנאי. רק חבל שגם היצרנית וגם היבואנית לא מדגישים זאת כדי למנוע אכזבה ממשתמשים שינסו להקרין סרטים ויצפו לקבל תמונה ראויה.



היצרנית מציינת יכולת צפייה עד 80 אינץ' וקשה לומר שהיא עומדת מאחורי ההבטחה. אחרי 65-70 אינץ' קשה מאוד להמשיך לצפות, בין אם זה בשל קצוות תמונה שרופות ובין אם זה בגלל פירוט תמונה שיורד דרסטית ככל שהמסך גדל. לכאן או לכאן, גם 60 אינץ' בהחלט יספק את תכליתו המשרדית. שאר חובבי התכנים הבידוריים על המסך הענק לא ימצאו כאן את מבוקשם.

המקרן צויד ברמקול W1 בסיסי למדי שלא באמת נותן מענה מעבר לשימוש בסיסי בלבד. עוצמתו חלשה מאוד, כמה וכמה כשהמקרן היה רחוק יותר ממטר וחצי מהצופים. אישית, כשצפינו בסרט העדפנו במהרה לחבר רמקול חיצוני, שהפך להיות אביזר חובה למשך שאר ימי הסקירה, בלית איכות צליל נעימה שידע להציע רמקול ה-PicoProjector HD.
יחס ניגודיות
היחס בין הלבן הבהיר ביותר לבין השחור הכהה ביותר שהמקרן מפיק. ככל שיחס הניגודיות גבוה יותר, התמונה תראה ברורה יותר גם בחדר מואר והקטעים הכהים יהיו מפורטים וברורים יותר.   יחס ניגודיות גבוה חשוב גם בהצגת תמונת וידיאו, בעוד שלצורך הקרנת תמונה סטטית (מצגות) יספיק יחס נמוך יותר. בחדר חשוך לחלוטין מקרן עם יחס ניגודיות של 1:400 יפיק תמונת וידיאו איכותית, אך בחדר מואר יותר יידרש יחס של 1:1000 ויותר.

נוחות השימוש (45%)

6.5

ה- PicoProjector HDהתברך במידות סימטריות ונאות להפליא: 5.84 ס"מ גובה, רוחב וגובה. הממדים הצנועים מקלים על נשיאה ממקום למקום וצורתו האלגנטית יסחטו מחמאות בקלות. גלגל פוקוס ממוקם בצדו הימיני ומאפשר בקלות לתפעל את המיקוד עד לקבלת תמונה ברורה לעין. מאחור מוקמו מגוון קישוריות: כניסת AV, אוזניות, Mini HDMI, AV, MicroUSB לטעינה, חריץ לכרטיס זיכרון מסוג MicroSD ומחבר USB להעברת תוכן באמצעות דיסק און קי.


ניתן להעביר תוכן למקרן בשתי דרכים; הראשונה היא באמצעות התקן חיצוני (דיסק או קי) או כרטיס זיכרון MicroSD בנפח מקסימלי של GB16 כאשר מדובר במסמכי טקסט או אפילו במצגות מורכבות, מדובר בשטח אחסון מספק בהחלט. אלא שאם תכננתם לצפות בו בסרטים באורך מלא ובאיכות גבוהה, לא תצליחו לדחוס לכרטיס יותר מ-3-4 סרטים בו זמנית. הדרך השנייה להעביר מידע למקרן היא באמצעות כבלים, דרך כניסות ה-AV או ה-HDMI כך שכל תוכן שיזרים המסך המשדר, יועבר ישירות למקרן.



ניסינו לצפות בסרט בשיטה הפופולרית ביותר: דרך התקן USB עמוס סרטי HD. הסרט הראשון שבדקנו היה ברזולוציה 720p במשקל MB 955, ולמקרן לא הייתה בעיה להריץ אותו בצורה חלקה ונטולת הפרעות. התקלות התחילו להופיע כשהפעלנו סרטון p1080 ששקל GB 1.64, שם המקרן גילה את חולשתו הגדולה ופשוט לא הצליח להקרין את הסרט בצורה המאפשרת צפייה. חווינו שורה של תקלות: סאונד מגמגם, בעיות סנכרון בין קול לווידאו, מקטעי תמונה שקפצו מנקודה לנקודה ובמילים אחרות – לא סרט שאפשר לצפות בו. נראה שיש משקל מקסימלי של קבצים אותו המקרן מצליח לקרוא ולהריץ בקלות – קבצי וידאו מעל אותו משקל פשוט בלתי ניתנים לצפייה.


באשר לממשק, הוא מאוד פשוט ומורכב מכמה בחירות שכיחות: שליפת מידע מהתקן חיצוני, התאמת תצוגה ל-INPUT מסוים (HDMI/AV) או פתיחת קבצים מסוימים לפי סוגם (תמונות, וידאו). בעיות לא חסרות גם כאן, כשהמקרן נכבה לנו בפתאומיות יותר מדי פעמים והשבית את הסאונד לסירוגין. כאן המקום להדגיש: נשמענו להוראות היצרנית והשתמשנו בכרטיסי זיכרון והתקנים שלא עברו את נפח ה-16GB ועדיין סבלנו מאותן תקלות חוזרות ונשנות.


בקופסה קיבלנו גם שלט אלחוטי, כבל AV, כבל Micro USB לטעינה וחצובה. נתחיל מהשלט שהיה נוראי. כמרבית מכשירים המיוצרים בסין, מדובר בשלט גנרי עם כפתורים שדורשים כמה לחיצות לפני שהפקודה נשלחת ובלית כפתורים פיזיים על המקרן עצמו, התפעול באמצעותו מסורבל מאין כמוהו. גם איכות הקליטה גרועה ואם לא תציבו את השלט בדיוק מול גב המקרן, שום אות לא תתקבל – חיסרון משמעותי לכל סוגי השימוש, מהקרנת מצגות בהן המרצה עומד כנהוג מול המקרן ולא מאחוריו, ועד לצופה הביתי שנאלץ לגשת פיזית אל מאחורי המקרן רק כדי להחזיר 10 שניות אחרונות שפוספסו.


החצובה השחורה מגיעה עם שלוש רגליים גמישות וקלות לשימוש שהועילו לכל משך הסקירה במגוון משטחים בהן בחנו את יעילותן; משולחן זכוכית משרדי ועד לשולחן עץ בסלון. החצובה נשארה יציבה והצליחה להקרין תמונה קבועה.

באשר לחיי הסוללה, היצרנית מבטיחה עד 150 דקות פעילות שלא עמדו במבחן התוצאה. הספקנו לראות פרק אחד באורך 50 דקות כאשר כבר באמצע הפרק השני המקרן כבה ודרש טעינה מחודשת. לסרטים באורך מלא אין ספק כי צריך לחבר ל-PicoProjector HD מטען צמוד. התקשינו לגבש תוצאה מוצקה באשר ליכולות הסוללה: ברור שאינן עומדות בהכרזת היצרנית אך לשימוש משרדי, מדובר לדעתנו במשך פעילות די והותר. כמעט כמו תמיד, השאלה היא לאיזה שימוש נועד המקרן.


משקל
רוב המקרנים נעים במשקל שבין 2.5 ל-5 ק"ג. יש מקרנים קלים בני 1 ק"ג ואף פחות ויש כבדים יותר. לאנשי עסקים שהניידות חשובה להם יתאים מקרן קל וקומפקטי, אך סוגיית המשקל פחות חשובה עבור מי שמייעד את המקרן להתקנה קבועה. כדאי לדעת שככל שהמקרן קל יותר הוא יהיה יקר יותר.