סקירת wisebuy - מקרר Hitachi RWB730
- לוח בקרה פשוט
- מתקן קרח מצוין
- מגירות המקרר נעות על מסילה עם גלגלים
- מבנה מוזר ולא אינטואיבי
- מגירות המקפיא על מסילה ללא גלגלים
מקררי מקפיא תחתון הם הקטגוריה השנייה הפופולרית ביותר בתחום המקררים, כשהם לרוב נראים כמעט אותו דבר. היטאצ'י לקחה את הקונספט הזה ושינתה אותו מעט כך שהמקרר גבוה ביותר ואילו המקפיא קטן ונמוך וזה הדבר הראשון ששמים לב אליו ב-RWB730. בהינתן בכך שכל המקררים החדשים מסוגלים לעשות את הדבר הבסיסי ביותר שזה לקרר ולהקפיא, כל מה שנשאר זו נוחות השימוש וכאן, כבר יש לנו הרבה מה לומר.
ה-RWB730 בנוי בצורה יוצאת דופן, בכך נפח המקרר הוא 430 ליטר נטו ותא ההקפאה 160 ליטר, כשתא ההקפאה נמוך מהרגיל, ודלתות המקרר בולטות קדימה כך שיש צורך להתכופף באופן משמעותי רק כדי לראות את תכולת המקפיא. כנהוג במקררים עם דלת מול דלת, עומק תאי האחסון והדלת עצמה גורמים לכך שהמדפים או המגירות במקרר עצמו, שקועים פנימה כך שבפתיחת המקפיא, לא רק שיש להתכופף לברכיים, אלא יש גם לשלוח את היד דיי עמוק פנימה כדי להגיע אל מה שתאחסנו שם.
תא הקירור מכיל ארבעה מדפים, שניים מהם ניתנים לכיוונן, ושתי מגירות - אחת צרה שניתנת להסרה והיא מיועדת לדברי חלב, ואחת עמוקה המיועדת בעיקר לירקות. אותה מגירה מכילה ידית שיש להרים אותה כדי לפתוח את המגירה - עיצוב יוצא דופן בפני עצמו, אך הידית נמצאת בתחית המגירה, כך שאתם שולחים יד לחלק התחתון ביותר של המקרר כדי לפתוח את המגירה שמעליו. זאת בניגוד להיגיון הטבעי שבו מגירה פותחים מהחלק העליון שלה. משתמשים בגובה ממוצע ומעלה ימצאו את זה לא נוח בעליל שכן יש להתכופף קלות רק כדי לפתוח מגירה שנמצאת בגובה המותניים. מגירות אלה נעות על גלגלים ומסילה, כך שמלאכת הפתיחה והסגירה חלקה מאוד, גם בתפוסה מלאה. בדלתות המקרר תמצאו שטח אחסון נרחב כשישנן ארבע מגירות בצורות שונות, כשאחת מהן ייעודית לבקבוקים.
בדלתות המקפיא ישנו התקן לייצור קרח ידני, שהוא ללא ספק ההתקן הטוב ביותר שנתקלנו בו עד כה. את המים ממלאים בתוך מיכל ייעודי, את המיכל מניחים בתוך המתקן והופכים, וזה מפזר את המים באופן אחיד בתבנית הקרח. לאחר היווצרות הקרח, מושכים בידית והקרח נופל לתוך תא ייעודי. ניסינו את המתקן הזה שוב ושוב ואף לא פעם אחת שפכנו מים בדרך או תוך כדי השימוש. עם זאת, ההתקן תפס חצי מדלת המקפיא השמאלית אז אלו שפחות נלהבים מייצור קרח עצמי יוכלו לנצל את קופסת הקרח לאחסון פריטים אחרים. הדלת הימנית מכילה שני מדפים גבוהים. בתא הראשי ישנן שתי מגירות על מסילה שהן ברוחב שדורש לפתוח את שתי הדלתות כדי לגשת אליהן, ומגירה נוספת ברוחב כל המקרר. כאן מדובר במסילות חיכוך רגילות ולא כאלו הנעות על גלגלים, אך לא נתקלנו במצב שבו המגירה נתקעת.
למקרר לוח בקרה פשוט המאפשר לקבוע את טמפרטורת הייעד של הקירור או ההקפאה, אך לא ניתן להגדיר מצב חופשה, שבו תא הקירור עובר למצב חיסכון בחשמל ותא ההקפאה ממשיך לעבוד כרגיל. כן שמחנו לראות שיש אפשרות לנעילת המקשים כך שילדים לא יוכלו לשנות את ההגדרות, אך הפאנל עצמו נמצא במקום דיי גבוה כך שזה הכרחי.
כמו בכל מקרר גם כאן ישנו מנגנון המזכיר למשתמש לסגור את הדלת במקרה והשאיר אותה פתוחה. כאן הוא נותן שתי התראות קוליות במרווחים של כדקה בין אחד לשני, ואז מצפצף באופן קבוע, כשלא ניתן להשתיק את הצפצוף אלא על ידי סגירה של דלת המקרר. את המידע הזה לא היה לנו קשה לגלות, היות ובאופן שחזר על עצמו, מצאנו את דלת המקרר השמאלית פתוחה, מכיוון שאותה אחת המכילה את ה"קלאפה" המחוממת המאפשרת סגירה הרמטית, דרשה עוצמת סגירה חזקה מהשנייה כך שהיא נשארה מעט פתוחה.
ה-RWB730 מרגיש כמו משהו שאדם שלא יכול לקנות מקרר Side By Side אמיתי יקנה. ברוחב 85 סנטימטר הוא זהה למקרר סטנדרטי עם מקפיא תחתון ושתי דלתות סך הכל, אך הוא מכיל ארבע דלתות - אחת מול השנייה כשהמפתח של הדלת ב-90 מעלות פתיחה הוא לא יותר מ-29 סנטימטר באזור הרחב ביותר, כשעצם פתיחת הדלתות דורשת אזור פנוי של 95 סנטימטר, וזה רק ל-90 מעלות כך שמגירת הירקות כלל לא יכולה להיפתח. במצב זה תקבלו פתח גישה בעומק של 13 סנטימטר בלבד, לעומת 28 סנטימטר הזמין למי שיש מקום לפתוח את הדלתות ל-130 מעלות - דבר הדורש מרווח של כ-1.30 מטר שלרוב שאינו קיים במטבח סטנדרטי.
כל המספרים האלה מראים שיש כאן ליקוי בסיסי בתכנון והוא לא בלעדי להיטא'צי או לדגם זה, אלא רווח בקרב המקררים שמנסים להיראות כמו דגמי יוקרה, אך בדרך מקשים על הפעולות הבסיסיות ביותר שהן להוציא את המלפפון ממגירת הירקות.
ה-RWB730 מכיל מדחס אינוורטר שאמור לפחות על הנייר לצרוך פחות חשמל, אך דגם זה קיבל ממכון התקנים הישראלי את הדירוג האנרגטי C, כך שבפועל מדובר במכשיר שאינו חסכוני כלל, אך הדבר מתבטא במחירו.
היטאצ'י מתהדרת במערכת אוורור כפולה אך לא מסבירה במה הכוונה מערכת כפולה, כך שהאדם הסביר יניח כי מדובר במערכת קירור נפרדת למקרר ולמקפיא כמו בדגם Samsung RT53, אך לא. מדובר פשוט בשני מאווררים שמפזרים את הקור באופן אחיד במקרר. ואכן, לא נתקלנו כלל וכלל באזורים עם טמפרטורות שונות באופן מובהק, עיבוי כלשהו על הירקות או הזעה כלשהי שהצטברה על מזון. מה שכן נתקלנו בו זה ריח שעבר מהמקרר אל המקפיא, בכך השארנו סלט נא בקערה לא מכוסה (בעיקר בצל) במקרר (משהו שאנשים לא נוטים לעשות, שיהיה ברור) ומצאנו שאותו ריח פלש לתא השני.