- WiseBuy - A500SLV Glyph

שתף באמצעות:

כונן קשיח Glyph A500SLV

סקירת wisebuy - כונן קשיח Glyph A500SLV

הטוב
  • מהיר ביותר
  • מימדים קטנים
  • לא מתחמם
הרע
  • יקר למדי
  • נפח מוגבל
בשורה התחתונה
הגליף אטום SSD הוא כונן קשיח חיצוני נייד שימושי ביותר, מהיר במיוחד וקטן מימדים. היינו שמחים לו כל הכוננים החיצוניים היו יותר דומים לו, אך היות והוא מבוסס על טכנלוגיית M.2 שהיא עדיין יקרה יותר מכוננים קשיחים רגילים, מחירו הגבוה לצד הנפח הלא גדול במיוחד, אומר שרוב הצרכנים שרק צריכים לגבות מידע לא ישקיעו בכונן מיוחד אלא יעדיפו כזה שמבוסס על כונן קשיח סטנדרטי. אנחנו, ככאלו שמתעסקים עם וידאו בנפחים גבוהים בצורה רציפה, מצאנו במהירות הגבוהה שלו יתרונות רבים, אז אם הסיטואציה שלכם מתאימה, אתם תהנו מאוד מהמכשיר.
הקדמה
שוק הכוננים החיצוניים הניידים נחלק לשני חלקים: כוננים קשיחים רגילים במהירות 5400 סל"ד בגודל 2.5 אינץ', וכונני SSD חיצוניים שמגיעים באותו גודל ואף קטנים יותר, והם משמעותית מהירים יותר ולא מכילים חלקים נעים. ה-Glyph Atom SSD הוא כונן כזה בדיוק, עם מהירות כתיבה וקריאה דומים לאלו שמקבלים מכוננים פנימיים, האטום מאפשר לא רק לאחסן עליו אלא גם לעבוד על קבצים גדולים ישירות ממנו.
SSD
כונן המבוסס פלאש ואינו כולל חלקים נעים, מה שמעניק לו עמידות וקומפקטיות. כונני SSD נמכרים בנפח מרבי של 500GB ומחירם יקר מאוד.

ביצועים (60%)

9.5

הכונן מעוצב בצורה צרה שהיא יוצאת דופן לכונן SSD רגיל, אך כאן אנחנו מגלים מיד מדוע הוא נראה כמו שהוא נראה. לא מדובר בעוד כונן SSD עם מעטפת יפה, אלא בכונן M.2. זהו תקן יחסית חדש שמשתמש באפיק PCI Express כדי להרחיב את יכולות האחסון הפנימי, מבלי להסתמך על שקעי SATA פנויים. בכך, כונן M.2 נכנס לתושבת ייעודית על לוח האם ומידותיו קטנות בחצי, הן ברוחב והן בעובי מאלו של כונן SSD רגיל.



הביצועים היו כצפוי מאוד מוצלחים. ביצענו מספר מבחנים לכונן, ולמעט המבחן הראשון שבו קיבלנו תוצאה לא ריאלתי במבחן כתיבה וקריאה רציפה, הכונן תיפקד טובה ומהירה באופן עקבי, והציג מהירות כתיבה וקריאה של כ-300 מגה בייט לשנייה. היצרן מצידו מציין מהירות מקסימלית של 480 מגה בייט, אך ישנם משתנים רבים שיכולים להשפיע על המהירות והבולט ביניהם הוא מהירות הכתיבה והקריאה של כונן היעד. 



המהירות המקסילמית שקיבלנו בהעתקה מהגליף אל כונן SSD במחשב הייתה קצת יותר מ-300 מגה בייט לשנייה, ואילו המהירות המקסימלית שקיבלנו בהעתקה מכונן SSD אל הגליף עמדה על 200 מגה בייט בשנייה.




היות והכונן תומך ב-USB 3.1 הוא מסוגל לספק מהירות תיאורטית של 10 גיגה ביט, או כך לפחות הכבל שלו, בפועל, גם אם יש לכם USB 3.0, עדיין תהנו ממלוא המהירות, שכן תקן זה תומך בעד 5 גיגה ביט לשנייה שזה 625 מגה בייט לשנייה - כ-300 מגה בייט לשניה יותר ממה שהצלחנו לקבל מהכונן.

SSD
כונן המבוסס פלאש ואינו כולל חלקים נעים, מה שמעניק לו עמידות וקומפקטיות. כונני SSD נמכרים בנפח מרבי של 500GB ומחירם יקר מאוד.

התקנה, תפעול ועמידות (40%)

10

בתוך הגליף אטום ישנו רכיב M.2 עטוף בקייס מתכתי שהוא בתורו עטוף במעין פגוש גומי שמיועד להגן עליו. עם זאת, מדובר ברכיב שאין בו חלקים נעים כך שמטרת הפגוש היא פחות לספוג זעזועים שמתרחשים בזמן השימוש אלא יותר כדי לשפר את העמידות שלו לאורך זמן ואפשר לומר גם כדי לשמור על המראה החיצוני הנאה.


באריזה תקבלו כבל USB C ל-USB A - כלומר תקע רגיל, ובנוסף כבל USB C ל-USB C. השימוש בכונן לא יכל להיות פשוט יותר, חבר את הכבל המתאים ומיד תוכל להשתמש בו, כשהוא מופיע ככונן קשיח חיצוני לכל דבר. זאת לעומת כוננים אחרים שראינו כמו של Lacie שמגיעים מחולקים למחיצות ויש בהם תוכנה ייעודית שרק דרכה אפשר להשתמש בכונן או כוננים של WD שיש עליהם תוכנת גיבוי. כאן אין כלום חוץ מכונן קשיח ריק ואנחנו אוהבים את זה.


היבואן של Glyph בישראל מציע תכונה מעניינת כחלק מהאחריות על המוצר - שירות שחזור מידע ברמת תוכנה בשנתיים הראשונות. זו אמנם פעולה שאפשר לבצע לבד, אך זה מאוד נחמד שהם מציעים את השירות הזה.